Független hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több, mint 10 bank különböző hiteltermékét és válaszd a céljaidhoz illeszkedő legkedvezőbb konstrukciót!
5 000 000
500 000 Ft
100 000 000 Ft
Így spórol pénzt és időt neked a hitelkalkulátor!
 1. Add meg, hogy mekkora összegre van szükséged!
 2. Állítsd be, hogy mennyi idő alatt fizetnéd vissza!
 3. Lakáshitel esetén töltsd ki a havi bevételed és a gyermekeid száma mezőket is!
 4. A találati listában nézd meg a havi törlesztőt, a THM-et és a teljes visszafizetendő hitelösszeget is!
 5. Az ajánlati kártyákon a részleteket lenyitva a további információkról, kedvezményekről is tájékozódhatsz!
 6. Válaszd a számodra legkedvezőbb konstrukciót és kattints az Irány a bank vagy az Érdekel gombra, ha döntöttél!
Figyelj ezekre is!
 1. A THM-et is nézd, ne csak a kamatot, hiszen ez mutatja meg a hitel teljes költségét!
 2. A listát kiemelések nélkül is áttekintheted!
 3. Kérj ingyenes hitelszakértői segítséget, ha bizonytalan vagy!

Lakáshitel kalkulátor

Találd meg a számodra legoptimálisabb lakáshitelt, számítsd ki, hogy otthonod megvásárlásához, felépítéséhez milyen törlesztőrészletet kell vállalnod és milyen teljes költség mellett juthatsz hitelhez.

Személyi kölcsön kalkulátor

Szabad felhasználású kölcsönre/hitelre van szükséged egy nagyobb vagy hirtelen kiadásra? Összehasonlítjuk a banki ajánlatokat, segítünk megtalálni a számodra legjobb személyi kölcsönt!

Bankszámla kalkulátor

Eltérő fizetési szokásokhoz eltérő bankszámla dukál, hogy csak olyan szolgáltatásokért fizess, amire szükséged van. Kalkulálj és válaszd egyszerűen a számodra legjobb bankszámlát!

CSOK Plusz 2024

2024. január 1-től igényelhető az új CSOK Plusz kamattámogatott hitel! Kerülj képbe a legfontosabb részletekkel!

Falusi CSOK 2024

Ellenőrizd, hogy jogosult vagy-e a maximum 15 millió forint vissza nem térítendő Családi Otthonteremtési kedvezményre!

Babaváró hitel kalkulátor

Ingatlanvásárláshoz önerőt keresel? A babaváró hitelt szabadfelhasználású hitel lévén, lakáscélra, autóvásárlásra, vagy akár egy korábbi hiteled kiváltására is felhasználhatod.

Autóhitel kalkulátor

Új vagy használt autót vásárolnál hitelre? Használd kalkulátorunkat, hogy gyorsan és egyszerűen kiválaszthasd a számodra legkedvezőbb banki ajánlatot!

Hitelkiváltás kalkulátor

Szeretnéd lakáshiteledet olcsóbbra váltani? Váltsd ki meglévő lakáscélú hiteledet.

Felújítási hitel kalkulátor

Ráfér egy kis felújítás az otthonodra? Felújítási kölcsönt fedezet nélkül jövedelemigazolással igényelhetsz. Válassz körültekintően a hitelek között, mutatjuk az ajánlatokat!

Miért a money.hu-val kalkulálj?

Gyors és kényelmes használat

Mindössze néhány adatod megadását követően kilistázzuk a számodra elérhető ajánlatokat, nem kell végigböngészned a bankok weboldalait vagy bemenned a bankfiókokba.

Személyre szabható

Részletes keresés funkcióval még inkább a saját igényeidre szabhatod, pontosíthatod a találatokat.

Legtöbb hazai bank ajánlata

Rengeteg időt és főképp pénzt takaríthatsz meg azzal, hogy összehasonlítva kapod meg a banki termékeket, melyek között olykor milliós különbségek is lehetnek. A listákat megtekintheted hirdetések nélkül is.

Információk az összehasonlításhoz

A főbb adatok mint THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg mellett más fontos termék jellemzőket is megmutatunk, amelyeket egyébként csak a banki hirdetményekben találsz meg.

Aktuális, ellenőrzött adatok

A hitelkalkulátorban szereplő adatokat rendszeresen ellenőrizzük, karbantartjuk az aktuális banki kondíciós listák alapján.

Pénzügyi lehetőségek felmérése

A jövedelmed megadásával kiderülhet, hogy a fizetésed elbírja-e a kért hitelösszeg törlesztőrészletét, vagy csökkentened kell a felvenni kívánt összeget, esetleg növelni a futamidőt.

Hitelek, hiteltípusok

Milyen hitelek vannak?

A hiteleket felhasználási céljuk szerint két nagy csoportra lehet bontani.

1. Azon hitelek, melyeknek célja előre meghatározott, azaz nem költhető másra (például a lakásvásárlási célú hitelből nem lehet autót venni): 

Lakáshitelek:

 • használt lakás vásárlásra: 
  • Minden olyan ingatlan vásárlására felvehető hitel, amelyet nem az építtetőtől, hanem az előző tulajdonostól vásárolsz meg.
 • új lakás vásárlására: 
  • Minden olyan ingatlan vásárlására felvehető hitel, amelyet közvetlenül az építtetőtől vásárolsz, és amelynek Te vagy az első tulajdonosa.
 • telek, üdülő, nyaraló vásárlására: 
  • A földhivatali nyilvántartásban lakóövezeti telekként, üdülőként vagy nyaralóként bejegyzett ingatlan megvásárlása hitelből.
 • építésre: 
  • Minden olyan ingatlan építésére felvehető hitel, melyet magánemberként építesz a saját telkedre és ehhez rendelkezel jogerős építési engedéllyel, tervdokumentációval.   
 • félkész ingatlan megvásárlására és befejezésére: 
  • Építés alatt álló lakás, családi ház, ikerház vagy sorház megvásárlása és építési munkálatainak folytatása hitelből.

Bővítési, felújítási és korszerűsítési hitelek:

 • bővítési hitel: 
  • Lakás, családi ház, ikerház vagy sorház legalább egy lakószobával való bővítésére igényelhető hitel.
 • felújítási hitel: 
  • Lakás, családi ház, ikerház vagy sorház olyan felújítására vagy korszerűsítésére igényelhető hitel, melyhez általában nem szükséges építési engedély.
 • átalakítási célú hitel: 
  • Lakás, családi ház, ikerház vagy sorház olyan átalakítására igényelhető hitel, amelyhez nem szükséges építési engedély.
 • tetőtér-beépítésre igényelhető hitel: 
  • Lakás, családi ház, ikerház vagy sorház tetőterének beépítésére igényelhető hitel. Az építkezés során legalább egy lakószobával kell az ingatlannak bővülnie.
 • tulajdonközösség megszüntetési célú hitel: 
  • Minden olyan ingatlan vásárlására felvehető hitel, melyben már valamekkora tulajdonjoggal rendelkezel, de tulajdoni hányadod növelni szeretnéd.

Hitelkiváltási célú hitelek: Meglévő hiteled egyetlen, feltételeiben kedvezőbb hitelre váltása.

Meghatározott célra nyújtott személyi kölcsönök: pl. felújításra

Gépjárműhitelek: Új vagy használt autó, motor vagy más közlekedési eszköz megvásárlásához. A kölcsön fedezete maga a gépjármű.

Áruhitelek: Meghatározott áru (pl. műszaki cikkek) megvásárlásához nyújtott hitel. A hitel fedezete maga az áru (ingatlanfedezet nem szükséges hozzá).

 

2. Szabad felhasználású hitelek, melyek szabadon, bármire elkölthetőek:

Szabad felhasználású jelzáloghitel: Szabadon elkölthető pénzhez juthatsz, amennyiben megfelelő ingatlanfedezetet tudsz felajánlani.

Személyi kölcsön: Szabadon elkölthető pénz tárgyi vagy ingatlanfedezet nélkül. Feltétele és egyben fedezete a rendszeres, bankszámlára érkező munkabér (ingatlanfedezet nem szükséges hozzá).

Gyorskölcsön, kis összegű személyi kölcsön: Szabadon elkölthető pénz tárgyi vagy ingatlan fedezet nélkül maximum 500.000 forintig. Alacsony összeghez juthatsz gyorsan, de drágábban.

Hitelkártya: Bank által kibocsátott kártya, mellyel a hitelkeret (más néven limit) erejéig bármilyen terméket vagy szolgáltatást meg lehet vásárolni (ingatlanfedezet nem szükséges hozzá).

Folyószámlahitel: A bank bizonyos összegig megengedheti, hogy folyószámlád egy ideig negatívba forduljon.

Fontos, hogy mindig az adott célnak megfelelő hitelt érdemes választani!

Milyen típusú hiteleket hasonlít össze a hitelkalkulátor?

Hitelkalkulátorainkban összehasonlítjuk a

 • lakáshiteleket: használt lakásra, új lakásra, építésre, felújításra, korszerűsítésre, bővítésre,
 • szabad felhasználású jelzáloghiteleket,
 • hitelkiváltási célú hiteleket: lakáshitel kiváltására, egyéb jelzáloghitel kiváltására,
 • személyi kölcsönöket,
 • felújítási célú személyi kölcsönöket,
 • autóhiteleket,
 • hitelkiváltási célú személyi kölcsönöket,
 • és a hitelkártyákat is.

Továbbá megtalálod az államilag támogatott hiteleket is:

 • CSOK: Lakáscélú állami támogatás, amit már 1 gyermek esetén is igényelhetsz. A támogatás mellé – a feltételeknek megfelelve –  pedig rendkívül kedvező állami kamattámogatott lakáshitelt is felvehetsz.
 • Babaváró hitel: 2019. július 1-től elérhető az államilag támogatott babaváró hitel, ami – ha teljesíted a feltételeket – kamatmentes és bármire szabadon felhasználható.
 • Zöld hitel: A zöld hitel olyan jelzáloghitel, amelyet legalább BB energetikai besorolású vagy annál is modernebb új építésű ingatlan vásárlására vagy építésére fordíthatsz, akár 70 millió forint értékben. 

Hitelek összehasonlítása, hitelkalkulátor

Miért fontos összehasonlítani a hiteleket?

Hitelfelvétel előtt érdemes körülnézned a banki ajánlatok között, mert a hitelkonstrukciók nem minden banknál ugyanolyanok, sőt! Lényeges különbségek lehetnek köztük –  hitelösszegtől függően akár milliós is lehet az eltérés a visszafizetendő összegben.

A hitelkalkulátor megkönnyíti az összehasonlítást, hiszen az nem túl életszerű, hogy minden bankot felkeress, mindenhol kivárd a sorod és begyűjtsd az információkat, vagy éppen átböngészd a bankok weboldalait, ha valamit tudni szeretnél. 

Nem beszélve arról, hogy nem szakmabeliként szinte lehetetlen az ajánlatokat átlátni és sorrendbe rakni. Nekünk viszont éppen ez a dolgunk. Hitelkalkulátorunkban a bankok honlapján is megtalálható aktuális banki kondíciók alapján számolunk, az adatokat rendszeresen ellenőrizzük.

Hogyan működik a hitelkalkulátor?

Hitelkalkulátorunk a bankok weboldalain is megtalálható, aktuális banki kondíciós listák alapján dolgozik. Az adatokat rendszeresen ellenőrizzük, karbantartjuk. Arra törekszünk, hogy a Magyarországon működő és aktívan hitelező bankok hiteleit feldolgozzuk. Ha az adatok épp frissítés alatt vannak vagy ha adott bank nem tette elérhetővé az aktuális hirdetményeit, terméktájékoztatóját, előfordulhat, hogy átmenetileg nem mutatjuk a hitelkalkulátorban.

Adatbázisunk a hitelek számos (de nem minden) paraméterét tartalmazza. A beállított hitelösszegnek, futamidőnek és az egyéb személyre szabási lehetőségeknek megfelelően számoljuk ki a törlesztőrészletet, kezdeti költséget, kamatot és a THM-et is. 

A bankok aktuális kezdeti költségeket érintő akcióival és díjvisszatérítéseivel a legtöbb esetben számolunk.  A találatban lévő „Rövid leírás” gombra kattintva részletesen kifejtjük, hogy milyen akcióval, kamat(felár) kedvezménnyel számoltunk, és ehhez milyen feltételeknek kell megfelelni. Hitelkalkulátorunk figyelembe veszi, ha adott bank hitelösszeg sávonként vagy futamidő sávonként eltérő kamatot vagy kamatfelárat határoz meg. 

(Egyes bankoknál ugyanakkor előfordulhat, hogy – nem publikus – ügyfélminősítési kategóriák szerint állapítják meg a hitel kamatát, kamatfelárát. Ez azt jelenti, hogy a bank a hitelbírálati rendszere szerint, illetve a te jövedelmi és egyéb pénzügyi paramétereidtől függően különböző kamattal vagy kamatfelárral nyújthat neked hitelt.)

A kalkuláció során azt vesszük alapul, hogy a hitel határidőben, pontosan lesz fizetve, ezért nem számolunk késedelmi díjakkal.

Esetenként kiemelünk néhány, általunk fontosnak ítélt jellemzőt az adott termékről, ezzel is segítve, hogy a legmegfelelőbbet választhasd. 

Mire figyeljek, hogy kedvező hitelt tudjak választani?

A kamat csak egy eleme a THM-nek, ezért a hitelek összehasonlítása során ne kizárólag csak a kamatot figyeld! Nézd meg a THM értékét is! Minél alacsonyabb a THM, a kölcsön annál kedvezőbb lehet. Érdemes megnézni a bankok által előírt további feltételeket, akciókat, amelyekkel kamat- vagy díjkedvezményekre lehetsz jogosult.

Mennyibe kerül egy független hitelszakértő segítsége?

A money.hu hitelszakértői segítsége az ügyfelek számára ingyenes. Közvetítőink jutalékát a bank fizeti meg abban az esetben, ha a folyamat sikeresen zárul, vagyis folyósításra kerül a hitel.

Hitelfelvételi szempontok

Mennyi hitelt vehetek fel?

Ez számos tényezőtől függ, többek között az igénylő életkorától, jövedelmétől, munkahelyétől, a fedezet értékétől és egyéb paraméterektől is. 

Jogszabályi korlát szerint a nettó jövedelem maximum 50 százaléka, 400 ezer forintos havi bevétel felett a 60 százaléka mehet hiteltörlesztésre. Lakáshiteleknél a fedezet(ek) forgalmi értékének maximum 80%-ára adhat a bank hitelt. 

Melyik banknál érdemes hitelt felvenni?

Ahogyan más hétköznapi termékek között, úgy a banki hitelek kapcsán is számos különbség van: a havi törlesztőrészlet, a kezdeti költségek, a kamat, a THM stb.

Tehát alapvető fontosságú összehasonlítani a hiteleket.

A banki ajánlat helyes megválasztása számos tényezőtől függ, például a fedezet értékétől, az életkorodtól, a jövedelmedtől vagy hogy mekkora összeget szeretnél felvenni és milyen futamidőre. Fontos megjegyezni, hogy nem mindig az a bank adja a legjobb hitelt, amelyiknek épp az ügyfelei vagyunk vagy amelyiknél vezetjük a számlánkat. 

A bankok hitelezési szempontjai nem egyformák. Érdemes egy tapasztalt, független hitelközvetítő segítségét kérned ahhoz, hogy megtalálhasd a számodra legkedvezőbb konstrukciót. 

Mi kell a hitelfelvételhez?

Mivel minden hitel más és más, a hiteligénylési feltételek sem egyformák.  

A hitelfelvételhez kapcsolódó elvárások hitelfajtánként és bankonként is jelentősen eltérnek. Az alábbi alapfeltételeknek azonban szinte minden esetben teljesülniük kell:

 • 18 éves életkor betöltése,
 • legalább a minimálbér igazolása,
 • cselekvőképesség.

Aki aktív státusszal szerepel a negatív KHR listán, annak a bankok nem nyújtanak hitelt.

A hiteligénylés további feltételeit érdemes átbeszélned szakértőinkkel.

Hogyan válasszam meg a futamidőt?

A futamidő a bankkal kötött hitelszerződésben foglalt időtartam, amely alatt köteles vagy visszafizetni a felvett hitelt, annak minden díjával, kamatával és költségével együtt. Érdemes nagyon megfontolni, hogy milyen időtartamra veszed fel a kölcsönt, azaz milyen hosszú ideig kell fizetned a havi törlesztőrészleteket. Hosszabb futamidő esetén általában alacsonyabb havi törlesztőrészletet kell bevállalni, míg ha rövidebb idő alatt fizetnéd vissza a kölcsönt, akkor magasabb havi összeget kell rászánni a törlesztésre. Fontos előrelátóan gondolkodni, hiszen egy hiteltörlesztés általában évekre szóló elköteleződést jelent.

A futamidőt a szerződés ideje alatt bármikor módosíthatod, ez szerződésmódosítással jár és ezért a bankok általában díjat számítanak fel. A szerződésmódosítást a hitelt nyújtó banknál lehet kérni.

Milyen kamatperiódust érdemes választani?

Minél hosszabb a kamatperiódus, annál nagyobb biztonságban érezheted magad. Jelzáloghiteleknél érdemes általában legalább ötéves kamatperiódusú hitelt választanod. A legnagyobb biztonságban akkor vagy, ha olyan kamatperiódust választasz, melynek során a hiteled kamata a futamidő végéig nem változik. Fedezetlen hiteleknél (pl. személyi kölcsön) sokszor nem értelmezhető a kamatperiódus, mivel a futamidő végéig garantálja a hitelintézet, hogy a hitel kamata nem fog megváltozni, azaz a kamat végig fix.

Hitelbírálat

Minden hitelhez kell önerő?

Az önerő az adós saját forrása a felvenni tervezett hitelen kívül. Leginkább a saját megtakarítást értjük rajta (például bankbetét vagy lakástakarékpénztári megtakarítás), de önerőnek számíthat akár a munkáltatói kölcsön vagy az állami támogatás is. Tulajdonképpen a vételár és a kölcsönösszeg közti különbséget nevezzük önerőnek. A lakáshiteleknél az önerő a hitelből megvásárolni kívánt ingatlan minimum 20 százalékát el kell érje. A szabad felhasználású hitelek esetén nincs szükség önerőre, de például egyes áruhitelek vagy gépjárműhitelek esetén szintén szükség lehet rá.

Mi történik a hitelbírálat során?

Ha megtörténik a hiteligénylés és a hitelkérelem benyújtásakor minden szükséges dokumentum rendelkezésre áll, a bank elvégzi a hitelbírálatot. Ennek során a bank megvizsgálja, hogy az igényelt hitelt ténylegesen megkaphatod-e. Ez sok tényezőtől függ és a bank belső szabályzata alapján történik. Azonban minden esetben számít az igazolható havi jövedelmed, illetve hogy fizetsz-e már más hitelt is esetleg. Jelzáloghitel esetén a fedezetül felajánlott ingatlan(ok) értéke is számít, ezt értékbecslés alapján határozza meg a bank.

Pozitív hitelbírálat után alá kell írni a hitelszerződést, majd a folyósítást megelőző esetleges egyéb feltételek teljesítése (például lakásbiztosítás megkötésének igazolása) után történhet meg a folyósítás.

Több banknál lehet kérni előzetes hitelbírálatot, a legtöbb esetben ennek nincs díja. 

Hitelfelvételhez kapcsolódó alapfogalmak

Banki partnereink

Ezt az oldalt reCAPTCHA védi, és a Google Adatvédelmi irányelvek és Általános Szerződési Feltételek érvényesek.