Hasonlítsd össze a bankok több ezer termékét, és indítsd el a szerződéskötés folyamatát!

5 000 000
500 000 Ft
100 000 000 Ft
Lakáshitel kalkulátor
Találd meg a számodra legoptimálisabb lakáshitelt, számítsd ki, hogy otthonod megvásárlásához, felépítéséhez milyen törlesztőrészletet kell vállalnod és milyen teljes költség mellett juthatsz hitelhez.
Személyi kölcsön kalkulátor
Szabad felhasználású kölcsönre/hitelre van szükséged egy nagyobb vagy hirtelen kiadásra? Összehasonlítjuk a banki ajánlatokat, segítünk megtalálni a számodra legjobb személyi kölcsönt!
Autóhitel kalkulátor
Új vagy használt autót vásárolnál hitelre? Használd kalkulátorunkat, hogy gyorsan és egyszerűen kiválaszthasd a számodra legkedvezőbb banki ajánlatot!
Babaváró hitel jogosultsági kalkulátor
Nézd meg, hogy jogosult vagy-e a 10 millió forintra! Ne bukd el a lehetőségeket információhiány vagy formai hibák miatt!
CSOK hitel jogosultsági kalkulátor
Ellenőrizd, hogy jogosult vagy-e a maximum 10 millió forint vissza nem térítendő Családi Otthonteremtési kedvezményre!
Zöld hitel kalkulátor
Segítünk összeállítani, beadni, sőt, akár más állami támogatással összevonni a hiteligényed. Válassz saját szakértőt, aki nemcsak időt, de pénzt is spórol Neked.
Felújítási hitel kalkulátor
Ráfér egy kis felújítás az otthonodra? Felújítási kölcsönt fedezet nélkül jövedelemigazolással igényelhetsz. Válassz körültekintően a hitelek között, mutatjuk az ajánlatokat!
Hitelkiváltás kalkulátor
Szeretnéd lakáshiteledet olcsóbbra váltani? Váltsd ki meglévő lakáscélú hiteledet.
Bankszámla kalkulátor
Eltérő fizetési szokásokhoz eltérő bankszámla dukál, hogy csak olyan szolgáltatásokért fizess, amire szükséged van. Kalkulálj és válaszd egyszerűen a számodra legjobb bankszámlát!

Hitelszakértő kollégáink.
Válassz most magadnak ügyintézőt!

Nóri, a money.hu közvetítő Kft. szerződött alvállalkozója
Nóri
Gerber Dori, a money.hu közvetítő Kft. hitelszakértő munkatársa
Dóri
Erika, a money.hu közvetítő Kft. hitelszakértő munkatársa
Erika
Takács Zsuzsa, a money.hu közvetítő Kft. szerződött alvállalkozója
Zsuzsa
Ezt az oldalt reCAPTCHA védi, és a Google és érvényesek.
Miért fontos összehasonlítani a hiteleket?
Hitelfelvétel előtt érdemes körülnézned a banki ajánlatok között, mert a hitelkonstrukciók nem minden banknál ugyanolyanok, sőt! Lényeges különbségek lehetnek köztük - hitelösszegtől függően akár milliós is lehet az eltérés a visszafizetendő összegben.
A hitelkalkulátor megkönnyíti az összehasonlítást, hiszen az nem túl életszerű, hogy minden bankot felkeress, mindenhol kivárd a sorod és begyűjtsd az információkat, vagy éppen átböngészd a bankok weboldalait, ha valamit tudni szeretnél.
Nem beszélve arról, hogy nem szakmabeliként szinte lehetetlen az ajánlatokat átlátni és sorrendbe rakni. Nekünk viszont éppen ez a dolgunk.
Hitelkalkulátorunkban a bankok honlapján is megtalálható aktuális banki kondíciók alapján számolunk, az adatokat rendszeresen ellenőrizzük.
Hogyan működik a hitelkalkulátor?
Hitelkalkulátorunk a bankok weboldalain is megtalálható, aktuális banki kondíciós listák alapján dolgozik. Az adatokat rendszeresen ellenőrizzük, karbantartjuk. Arra törekszünk, hogy a Magyarországon működő és aktívan hitelező bankok hiteleit feldolgozzuk. Ha az adatok épp frissítés alatt vannak vagy ha adott bank nem tette elérhetővé az aktuális hirdetményeit, terméktájékoztatóját, előfordulhat, hogy átmenetileg nem mutatjuk a hitelkalkulátorban.
Adatbázisunk a hitelek számos (de nem minden) paraméterét tartalmazza. A beállított hitelösszegnek, futamidőnek és az egyéb személyre szabási lehetőségeknek megfelelően számoljuk ki a törlesztőrészletet, kezdeti költséget, kamatot és a THM-et is.
A bankok aktuális kezdeti költségeket érintő akcióival és díjvisszatérítéseivel a legtöbb esetben számolunk. A találatban lévő „Rövid leírás" gombra kattintva részletesen kifejtjük, hogy milyen akcióval, kamat(felár) kedvezménnyel számoltunk, és ehhez milyen feltételeknek kell megfelelni. Hitelkalkulátorunk figyelembe veszi, ha adott bank hitelösszeg sávonként vagy futamidő sávonként eltérő kamatot vagy kamatfelárat határoz meg.
(Egyes bankoknál ugyanakkor előfordulhat, hogy - nem publikus - ügyfélminősítési kategóriák szerint állapítják meg a hitel kamatát, kamatfelárát. Ez azt jelenti, hogy a bank a hitelbírálati rendszere szerint, illetve a te jövedelmi és egyéb pénzügyi paramétereidtől függően különböző kamattal vagy kamatfelárral nyújthat neked hitelt.)
A kalkuláció során azt vesszük alapul, hogy a hitel határidőben, pontosan lesz fizetve, ezért nem számolunk késedelmi díjakkal.
Esetenként kiemelünk néhány, általunk fontosnak ítélt jellemzőt az adott termékről, ezzel is segítve, hogy a legmegfelelőbbet választhasd.
Milyen hitelek vannak?
A hiteleket felhasználási céljuk szerint két nagy csoportra lehet bontani.
 1. Azon hitelek, melyeknek célja előre meghatározott, azaz nem költhető másra (például a lakásvásárlási célú hitelből nem lehet autót venni):

  Lakáshitelek:

  • használt lakás vásárlásra:
   • Minden olyan ingatlan vásárlására felvehető hitel, amelyet nem az építtetőtől, hanem az előző tulajdonostól vásárolsz meg.
  • új lakás vásárlására:
   • Minden olyan ingatlan vásárlására felvehető hitel, amelyet közvetlenül az építtetőtől vásárolsz, és amelynek Te vagy az első tulajdonosa.
  • telek, üdülő, nyaraló vásárlására:
   • A földhivatali nyilvántartásban lakóövezeti telekként, üdülőként vagy nyaralóként bejegyzett ingatlan megvásárlása hitelből.
  • építésre:
   • Minden olyan ingatlan építésére felvehető hitel, melyet magánemberként építesz a saját telkedre és ehhez rendelkezel jogerős építési engedéllyel, tervdokumentációval.
  • félkész ingatlan megvásárlására és befejezésére:
   • Építés alatt álló lakás, családi ház, ikerház vagy sorház megvásárlása és építési munkálatainak folytatása hitelből.

  Bővítési, felújítási és korszerűsítési hitelek:

  • bővítési hitel:
   • Lakás, családi ház, ikerház vagy sorház legalább egy lakószobával való bővítésére igényelhető hitel.
  • felújítási hitel:
   • Lakás, családi ház, ikerház vagy sorház olyan felújítására vagy korszerűsítésére igényelhető hitel, melyhez általában nem szükséges építési engedély.
  • átalakítási célú hitel:
   • Lakás, családi ház, ikerház vagy sorház olyan átalakítására igényelhető hitel, amelyhez nem szükséges építési engedély.
  • tetőtér-beépítésre igényelhető hitel:
   • Lakás, családi ház, ikerház vagy sorház tetőterének beépítésére igényelhető hitel. Az építkezés során legalább egy lakószobával kell az ingatlannak bővülnie.
  • tulajdonközösség megszüntetési célú hitel:
   • Minden olyan ingatlan vásárlására felvehető hitel, melyben már valamekkora tulajdonjoggal rendelkezel, de tulajdoni hányadod növelni szeretnéd.

  Hitelkiváltási célú hitelek: Meglévő hiteled egyetlen, feltételeiben kedvezőbb hitelre váltása.

  Meghatározott (pl. felújítási) célra nyújtott személyi kölcsönök

  Gépjárműhitelek: Új vagy használt autó, motor vagy más közlekedési eszköz megvásárlásához. A kölcsön fedezete maga a gépjármű.

  Áruhitelek: Meghatározott áru (pl. műszaki cikkek) megvásárlásához nyújtott hitel. A hitel fedezete maga az áru (ingatlanfedezet nem szükséges hozzá).

 2. Szabad felhasználású hitelek, melyek szabadon, bármire elkölthetőek:

  Szabad felhasználású jelzáloghitel: Szabadon elkölthető pénzhez juthatsz, amennyiben megfelelő ingatlanfedezetet tudsz felajánlani.

  Személyi kölcsön: Szabadon elkölthető pénz tárgyi vagy ingatlanfedezet nélkül. Feltétele és egyben fedezete a rendszeres, bankszámlára érkező munkabér (ingatlanfedezet nem szükséges hozzá).

  Gyorskölcsön, kis összegű személyi kölcsön: Szabadon elkölthető pénz tárgyi vagy ingatlan fedezet nélkül maximum 500.000 forintig. Alacsony összeghez juthatsz gyorsan, de drágábban.

  Hitelkártya: Bank által kibocsátott kártya, mellyel a hitelkeret (más néven limit) erejéig bármilyen terméket vagy szolgáltatást meg lehet vásárolni (ingatlanfedezet nem szükséges hozzá).

  Folyószámlahitel: A bank bizonyos összegig megengedheti, hogy folyószámlád egy ideig negatívba forduljon.

Fontos, hogy mindig az adott célnak megfelelő hitelt érdemes választani!
Milyen típusú hiteleket hasonlít össze a hitelkalkulátor?
Hitelkalkulátorainkban összehasonlítjuk a
 • lakáshiteleket: használt lakásra, új lakásra, építésre, felújításra, korszerűsítésre, bővítésre,
 • szabad felhasználású jelzáloghiteleket,
 • hitelkiváltási célú hiteleket: lakáshitel kiváltására, egyéb jelzáloghitel kiváltására,
 • személyi kölcsönöket,
 • felújítási célú személyi kölcsönöket,
 • kis összegű személyi kölcsönöket,
 • hitelkiváltási célú személyi kölcsönöket,
 • és a hitelkártyákat is.
Továbbá megtalálod az államilag támogatott hiteleket is:
 • CSOK: Lakáscélú állami támogatás, amit már 1 gyermek esetén is igényelhetsz. A támogatás mellé - a feltételeknek megfelelve - pedig rendkívül kedvező állami kamattámogatott lakáshitelt is felvehetsz.
 • Babaváró hitel: 2019. július 1-től elérhető az államilag támogatott babaváró hitel, ami - ha teljesíted a feltételeket - kamatmentes és bármire szabadon felhasználható.
 • Zöld hitel: A zöld hitel olyan jelzáloghitel, amelyet legalább BB energetikai besorolású vagy annál is modernebb új építésű ingatlan vásárlására vagy építésére fordíthatsz, akár 70 millió forint értékben.
Mennyi hitelt vehetek fel?
Ez számos tényezőtől függ, többek között az igénylő életkorától, jövedelmétől, munkahelyétől, a fedezet értékétől és egyéb paraméterektől is.
Jogszabályi korlát szerint a nettó jövedelem maximum 50 százaléka, 400 ezer forintos havi bevétel felett a 60 százaléka mehet hiteltörlesztésre. Lakáshiteleknél a fedezet(ek) forgalmi értékének maximum 80%-ára adhat a bank hitelt.
Melyik banknál érdemes hitelt felvenni?
Ahogyan más hétköznapi termékek között, úgy a banki hitelek kapcsán is számos különbség van: a havi törlesztőrészlet, a kezdeti költségek, a kamat, a THM stb.
Tehát alapvető fontosságú összehasonlítani a hiteleket.
A banki ajánlat helyes megválasztása számos tényezőtől függ, például a fedezet értékétől, az életkorodtól, a jövedelmedtől vagy hogy mekkora összeget szeretnél felvenni és milyen futamidőre. Fontos megjegyezni, hogy nem mindig az a bank adja a legjobb hitelt, amelyiknek épp az ügyfelei vagyunk vagy amelyiknél vezetjük a számlánkat.
A bankok hitelezési szempontjai nem egyformák. Érdemes egy tapasztalt, független hitelközvetítő segítségét kérned ahhoz, hogy megtalálhasd a számodra legkedvezőbb konstrukciót.

Miért jó, ha saját ügyintéződ van?

Mert neki az a szakmája, hogy képben legyen a bankok ajánlataival, a hitelek feltételeivel, kamataival kapcsolatban. Tudja, hogyan állítsa össze neked a megadott feltételek, lehetőségek alapján a számodra legkedvezőbb hitelcsomagot.

Megkímél téged az utánajárás, adminisztráció fáradalmaitól.

Banki partnereink

Az oldalon szereplő hitelszakértők a money.hu közvetítő Kft. alügynöki tevékenységet végző önálló alvállalkozói.