Védd meg vállalkozásodat vagyon- és felelősségbiztosítással!

Kis-, közép- és nagyvállalatoknak
Védelem természeti károk esetén
Felelősségbiztosítások széles választéka
Élj a lehetőséggel! Kérj visszahívást!

Miért éri meg vállalati vagyon- és felelősségbiztosítást kötni?

Védi a vállalkozás vagyonát
A vagyonbiztosítás a vállalkozáshoz tartozó épületek, ingóságok, számítástechnikai eszközök, készletek stb. védelmét szolgálja.
Segít, ha kártérítést kell fizetned
A felelősségbiztosítás akkor segít, ha a vállalkozást kártérítésre kötelezik valamilyen nem várt esemény bekövetkezte miatt.
Teljes körű védelem
Gépbiztosítás (pl. mezőgazdasági gépek biztosítása), építés-szerelés biztosítás (C.A.R.), szerelés-biztosítás (E.A.R.), szállítmánybiztosítás (CMR biztosítás, BÁF biztosítás, szállítmányozói felelősségbiztosítás).
Kiegészítő biztosítások
Hasznosak lehetnek: üvegbiztosítás, üzemszünet-biztosítás, géptörés-biztosítás, elektromos és elektronikus berendezések biztosítása (ELBER), felelősségbiztosítások.
Élj a lehetőséggel! Kérj visszahívást!

Hogyan köthetsz vállalati vagyon- és felelősségbiztosítást?

1
Kérj ingyenes visszahívást ide kattintva!
2
Felmérjük az igényeidet, és ajánlatot készítünk.
3
Kösd meg a neked megfelelő szerződést!

Gyakori kérdések a vállalati vagyon- és felelősségbiztosításról

Vagyon- és felelősségbiztosítás hatálya

Hol érvényes a vállalati vagyon- és felelősségbiztosítás?

Épület- és ingóságbiztosítás esetén, valamint ingatlanbérlői és ingatlan-bérbeadói felelősségbiztosítások esetén a kockázatviselés helyén érvényes. A többi felelősségbiztosítás esetén a területi hatály Magyarországra terjed ki. A felelősségbiztosítási fedezetek területi hatálya kiterjeszthető az Európai Unióra és egyes európai államokra (kivéve az ingatlanbérlői és ingatlan-bérbeadói felelősségbiztosításoknál).

Mire nem terjed ki a vállalati vagyon- és felelősségbiztosítás?

A vállalati vagyon- és felelősségbiztosítási fedezet nem terjed ki a következő típusú épületekre/szerkezetekre és a bennük elhelyezett vagyontárgyakra: nád- és zsúpfedeles, fazsindelyes vagy bitumenes hullámlemez tetőzetű épületek, lakókocsik, sátrak, fóliasátrak, üvegházak, fólia- és ponyvacsarnokok, felvonulási épületek, pavilonok, konténerek, garázssorok, vályog vagy vegyes falazatú épületek, faházak. Nem terjed ki továbbá a hatósági engedéllyel rendelkező (rendszámmal ellátott) gépjárművekre, pénzváltókra, nyerő- és játékautomatákra, vízi- és légijárművekre, vérkészítményekre, lábon álló növényi kultúrákra, illetve élő állatokra. A kizárások teljes körét a biztosítási feltételek tartalmazzák.

Milyen biztosítási fedezetet érintő korlátozások vannak?

Mentesül a biztosító a kárkifizetés alól, ha bizonyítja, hogy a kárt a biztosított jogellenesen, szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartással okozta. A biztosító szolgáltatását korlátozhatja a biztosítási összeg (limit) nagysága is, ami egyes biztosítási események tekintetében eltérő lehet. A biztosító által fizetett térítés összegét befolyásolhatja a választott önrész is.

Mikortól meddig érvényes a kockázati védelem?

A biztosító kockázatviselése a szerződésben meghatározott időpontban vagy ennek hiányában a szerződés létrejöttének időpontjában kezdődik. A kockázatviselés a szerződés megszűnéséig tart.

Vagyon- és felelősségbiztosítás megszüntetése

Hogyan lehet felmondani a biztosítást?

A rendes felmondásnál a biztosítási évforduló előtt legkésőbb 30 nappal jelezni kell a felmondási szándékot a biztosítónak, és a szerződés díjának az évfordulóig rendezettnek kell lennie. A szerződés évfordulója a biztosítási ajánlaton, valamint kötvényen található.

A biztosítási szerződés megszűnhet még a következő esetekben: lehetetlenülés (a szerződés lehetetlenné válik), érdekmúlás (valamelyik félnek már nem érdeke a szerződés fenntartása, pl. szakmaváltás, vagy vállalkozás eladása miatt), díjnemfizetés, határozott időtartamra kötött szerződés esetében a tartam lejártával, illetve közös megegyezéssel.

Élj a lehetőséggel! Kérj visszahívást!
Partnerünk