Alapozd meg időskori megélhetésed egy nyugdíjbiztosítással!

Akár évi 130.000 forint adóvisszatérítés
Kedvező hozamlehetőségek
Több mint 455.000 szerződés Magyarországon*
*Forrás: MNB felügyeleti statisztika, biztosítói idősorok, 2023. I. negyedév
Élj a lehetőséggel! Kérj visszahívást!

Miért éri meg nyugdíjbiztosítást kötni?

Profi befektetők segítenek
A megtakarítási portfóliókat befektetési szakértők állítják össze, emiatt nem igényel részedről pénzügyi tudást vagy jelentős időráfordítást.
Devizában is
Forint mellett euró- és dolláralapú befektetések is elérhetőek.
65 évesen hozzáférsz, ha most megkötöd
A szerződéskötéskor érvényben lévő nyugdíjkorhatár elérésekor garantáltan adómentesen hozzáférhetsz a megtakarításodhoz.
Illetékmentes öröklés
A halálod esetén a megjelölt kedvezményezettek illetéktől és adóktól mentesen, hagyatéki eljáráson kívül megkapják a megtakarításod.
Élj a lehetőséggel! Kérj visszahívást!

Hogyan köthetsz nyugdíjbiztosítást?

1
Kérj ingyenes visszahívást ide kattintva!
2
Felmérjük az igényeidet, és ajánlatot készítünk.
3
Kösd meg a neked megfelelő szerződést, és kezdj gondoskodni időskori önmagadról!

Gyakori kérdések a nyugdíjbiztosításról

Nyugdíjbiztosítás feltételei

Hány éves korig köthetek nyugdíjbiztosítást?

Nyugdíjbiztosítás 18 éves kortól legfeljebb a biztosított 60 éves koráig, az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt legalább 5 évvel köthető meg.

Hány év a nyugdíjbiztosítás futamideje?

A nyugdíjbiztosítás határozott időtartamra szól. A biztosítás legfeljebb az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig, minimálisan 5 évre köthető. A biztosítás lejáratát év, hónap, nap pontossággal határozzák meg szerződéskötéskor, így az utolsó év tört év lesz.

Mekkora adóvisszatérítés jár nekem a nyugdíjbiztosítás után?

A nyugdíjbiztosítással egy év alatt megtakarított összeg 20 százalékát megkaphatod pluszban adóvisszatérítés formájában, ha van visszaigényelhető szja-d. Vagyis havi 30.000 forint megtakarításra havi 6 ezer forintnak megfelelő összeg jár az állam által. Az adójóváírás éves maximuma 130.000 forint.

Miben más a nyugdíjbiztosítás, mint a magánnyugdíjpénztár?

A magánnyugdíjpénztár a nevével ellentétben az állami nyugdíjrendszer egyik pillére volt, az adód egy részének befektetéséről rendelkezhettél. A nyugdíjbiztosításba ezzel szemben csak a leadózott, nettó, privát jövedelmedből fizethetsz be, amihez az állam nem férhet hozzá.

Nyugdíjbiztosítás hozzáférhetősége

Mikor jutok hozzá a megtakarításomhoz, ha emelik a nyugdíjkorhatárt?

A nyugdíjbiztosítások futamideje az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig, azaz jelenleg 65 éves korig tart (Nők 40 kedvezménynél ez lehet kevesebb is). Ha megemelik a nyugdíjkorhatárt, akkor elméletileg a pénzedhez később férnél hozzá, ahogy az például az önkéntes nyugdíjpénztár esetében így is van. A nyugdíjbiztosításnál viszont garantáltan meg fogod kapni a megtakarításodat abban az időpontban, amit a szerződés megkötésekor lefektettetek, függetlenül a nyugdíjkorhatár változásaitól.

Mi lesz a megtakarításommal, ha meghalok, mielőtt nyugdíjba mennék?

A nyugdíjbiztosítással megtakarított összeg (haláleseti kedvezményezett megjelölésével) hagyatéki eljáráson kívül, örökösödési illeték nélkül örökölhető. Vagyis azok kapják meg, akikre hagyod a pénzt.

Élj a lehetőséggel! Kérj visszahívást!
Partnerünk