Válts olcsóbb lakásbiztosításra még ma!

Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást is választhatsz
Többféle csomag az igényeidre szabva
Kedvezményes havi díj
Élj a lehetőséggel! Kérj visszahívást!

Miért éri meg lakásbiztosítást kötni?

Védelem természeti károk esetén
Az időjárási viszonyok egyre szélsőségesebbek, a lakásbiztosítás viszont kártalanít vihar, villámcsapás, felhőszakadás, árvíz és egyéb természeti károk esetén.
Fogyasztóbarát
Az UNION Értem lakásbiztosítás elsőként nyerte el a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás minősítést, ezért garantáltan családbarát, zöld és digitálisan használható.
Online megköthető
Az interneten keresztül is köthetsz lakásbiztosítást egyszerűen és gyorsan a biztosító weboldalán keresztül.
Kiegészítő biztosítások eltérő igényekre
Az alap lakásbiztosítási csomagon kívül olyat is választhatsz, ami tartalmaz készpénz-biztosítást, betöréses lopás és rablás elleni biztosítást, temetési hozzájárulást, balesetbiztosítást, egészségügyi diagnosztikát (PET-CT, Cardio-CT, MR, CT) stb.
Élj a lehetőséggel! Kérj visszahívást!

Hogyan kötheted meg a lakásbiztosításodat?

1
Kérj ingyenes visszahívást ide kattintva!
2
Felmérjük az igényeidet, és ajánlatot készítünk.
3
Kösd meg a neked megfelelő szerződést!

Gyakori kérdések a lakásbiztosításról

A lakásbiztosítás szolgáltatásai

A lakásbiztosítás csak a lakóépületre vonatkozik?

Nem. A lakásbiztosítást ki lehet terjeszteni az állandóan lakott családi házon vagy lakáson kívül építés, bővítés vagy felújítás alatt álló ingatlanra, valamint a benne található ingóságokra is.

Lakásbiztosítás köthető már építés (bővítés vagy nagyobb felújítás) alatt álló ingatlanra is – ilyenkor speciális szabályokkal, kockázatokkal –, mivel nem tartózkodnak állandó jelleggel benne a tulajdonosok, így pl. kárenyhítési kötelezettségüket sem tudják ellátni azonnal.

Nem az a döntő, hogy a tulajdonos mire használja az ingatlant, hanem az, hogy az adott épület milyen övezeti besorolással, rendeltetési megjelöléssel szerepel a helyi ingatlan-nyilvántartásban. Vagyis a nyaraló besorolású ingatlan akkor is nyaralónak számít, ha egész évben lakják a tulajdonosok. A kategorizálásnak azért van jelentősége, mert a helyi adózásban, a fenntartásban, a biztosításban, valamint a hitelfelvételnél eltérő szabályok vonatkoznak a lakóházakra, a nyaralókra vagy a gazdasági épületekre.

A lakásbiztosítás betörés és lopás ellen is véd?

Az alapcsomagnak általában nem része a betörés és a lopás elleni védelem, de választhatsz olyan csomagot, amelynek ezek is részei. Ilyenkor a készpénzt, valamint az értékes dokumentumok és a bankkártya pótlásának költségeit is megtérítheti a biztosító.

Mire jó az asszisztencia szolgáltatás?

Nem könnyű manapság szakembert találni, főleg nem hirtelen. Az asszisztencia szolgáltatás keretében azonban egy éjjel-nappal hívható telefonszámon keresztül segítséget kérhetsz, és a biztosító vállalja, hogy 24 órán belül megszervezi a vészelhárítást olyan esetekben, mint sürgős víz- és gázvezeték-szerelés, tetőfedés, üvegezés, villanyvezeték-szerelés, duguláselhárítás, zárszerelés, és ennek költségeit 50 ezer forintig vállalja. Vészhelyzeten kívül is segítenek szakembert találni.

Lakásbiztosítás kedvezmények

Mit jelent az önrész-kedvezmény?

Önrész vállalása esetén a lakásbiztosítási díjból 7,5%, 15%, illetve 20% kedvezményt kaphatsz UNION24 otthonbiztosításnál.

Milyen kedvezményt lehet kapni a díjfizetés módja és gyakorisága szerint?

UNION24 otthonbiztosításnál ha az éves díjfizetést választod, akkor 4% kedvezményt kapsz, ha a féléves gyakoriságot, akkor 2% kedvezmény jár a havi díjból. Ha a lakásbiztosítás díját csoportos beszedési megbízással egyenlíted ki, 5% kedvezményben részesülsz.

UNION Értem MFO esetében az éves díjfizetés 8%, míg a féléves 4% kedvezményt jelent neked. Ha a biztosítás díját csoportos beszedési megbízással egyenlíted ki, 5% kedvezményben részesülsz.

Milyen partnerkedvezmény vehető igénybe?

Ha már van az UNION biztosítónál élő szerződésed, akkor 5% kedvezménnyel veheted igénybe az UNION24 otthonbiztosítást.

Milyen kedvezmény jár a kiegészítő biztosítások után?

Kettőnél több kiegészítő biztosítás választása esetén a kiegészítők díjából 5% kedvezményt kapsz az UNION24 otthonbiztosítás esetében.

Élj a lehetőséggel! Kérj visszahívást!
Partnerünk