Te a földért, a zöld hitel érted

A CSOK-kal is kombinálható zöld hitellel befektetsz a jövőbe, hiszen fenntartható otthont teremtve óvod a környezetet és jelentős pénzt spórolsz magadnak.

Mekkora lesz a zöld hitel törlesztőm?

Ft
18 év
A te zöld hitel kalkulációd
Havi törlesztő
/ hó
Futamidő
Hitelösszeg

Mi az a zöld hitel?

A zöld hitel olyan jelzáloghitel, amelyet legalább BB energetikai besorolású, vagy annál is modernebb új építésű ingatlan vásárlására vagy építésére fordíthatsz, akár 70 millió forint értékben. Kamata rendkívül kedvező: maximum 2,5%-os, és akár 25 éves futamidőre is felveheted.

Zöld hitellel ingyenes a CSOK hitel?

A CSOK hitelt kedvező kamat helyett kamatmentesen kapod, ha egyszerre veszed fel a zöld lakáshitellel, együttesen maximum 70 milliós összegben. CSOK hitelt 2 és 3 gyermekes családok vehetnek fel maximum 10 illetve 15 millió forintig a vissza nem térítendő CSOK támogatás mellé.

Hol és mikor igényelhetem a zöld hitelt?

A zöld lakáshitelt előreláthatólag 2021. október 4-től igényelheted. A money.hu szakértői segítenek összeállítani, beadni, sőt, akár másik hitellel vagy támogatással összevonni a hiteligényed.
Ezt az oldalt reCAPTCHA védi, és a Google és érvényesek.

Mikor ajánljuk neked a zöld hitelt?

1
Ha most építesz vagy vásárolsz új építésű lakást.
2
Ha fontos számodra a környezet, ezért energiatakarékos ingatlanba költöznél.
3
Ha kiszemelt vagy épülő otthonod - beleértve a társasházat is - BB vagy jobb energetikai besorolású.
4
Ha a hiteligényt gyorsan be tudod adni - ebben segítünk!

Mi kell a BB energiatanúsítványhoz?

A BB minősítésnek két feltétele van:
1.) a szokásos energetikai mérőszám mentén közel nulla energiaigényűnek minősüljön a lakás,
2.) az energiafogyasztás legalább 25%-át megújuló forrásból kell biztosítania (pl. nap- vagy geotermikus energia, biomassza).

Mi számít új építésűnek?

Állami támogatást, pl. zöld CSOK hitelt, igényelhetsz egy vállalkozás által újonnan épített lakóingatlanra, amelynek te leszel az első magánszemély tulajdonosa, vagy az általad saját magad számára újonnan épített ingatlanra is.

Jobb a zöld hitel, mint egy sima lakáshitel?

Ha megfelel ingatlanod az új építésű és energetikai feltételeknek, mindenképp, hiszen 2,5%-os kamata kedvező és rögzített.
Például 20 millió forintos, 25 éves zöld hitellel már 3 millió forintot spórolhatsz egy 10 éves kamatperiódusú piaci, nem támogatott hitelhez képest.

Tetszik a törlesztő, de ennyi is marad?

A zöld lakáshitel kamata amellett, hogy kedvező, a futamidő végéig rögzített, így a havi törlesztőrészleted nem változik. Segítünk meghatározni, hogy olyan, a lehetőségeidhez szabott törlesztőt vállalj, amit végig biztonsággal fogsz tudni fizetni.

Szakértő kollégáink, a zöld hitel specialistáink. Válassz saját ügyintézőt!

Anita, a money.hu közvetítő Kft. szerződött alvállalkozója
Anita, aki ismeri a részleteket
“Maxold ki velem a hitel lehetőségeidet!
Az elmúlt években összesen 17 milliárd forintnyi hitelhez segítettem hozzá az ügyfeleimet. Kiemelek minden apróbetűs információt, felhívom a figyelmed a rejtett részletekre. Ha én leszek a hitelügyintéződ, mindent elkövetek, hogy semmilyen kellemetlen meglepetés ne érjen az igénylési folyamat során.
Nóri, a money.hu közvetítő Kft. szerződött alvállalkozója
Nóri, a pénzügymágus
“Időt, energiát és pénzt spórolsz meg, ha engem választasz hitelügyintéződnek. Az elmúlt években több száz ügyfelemnek segítettem különböző finanszírozási kérdésekben. Ha olyan nagy lépés előtt állsz, mint lakásvásárlás, CSOK vagy akár zöld hitel igénylés, én vagyok a te embered!
Meglévő hiteledet cserélnéd kedvezőbbre? Ebben az esetben is számíthatsz rám!”
Erika, a money.hu közvetítő Kft. hitelszakértő munkatársa
Erika, akire mindig számíthatsz
“Ingatlant vásárolsz? Építesz, bővítesz, felújítasz, korszerűsítesz?
Független hitelszakértőként időt és pénzt spórolok neked: segítek a számodra elérhető legoptimálisabb megoldást nyújtó támogatások, hitelek kiválasztásában. Végig vezetlek a teljeskörű, díjmentes ügyintézésen, lépésről lépésre, egészen a folyósításig. Beszéljünk, hogy számíthass rám!”
Az oldalon található tájékoztatás nem teljeskörű, azt a Magyar Nemzeti Bank utolsó, frissítéskor nyilvánosan elérhető tájékoztatása alapján állítottuk össze. A zöld lakáshitellel kapcsolatos pontos információkért kérjük, hogy tájékozódj a Magyar Nemzeti Bank honlapján vagy fordulj a money.hu szakértőihez. Az oldalon szereplő hitelszakértők a money.hu közvetítő Kft. alkalmazottai, valamint alügynöki tevékenységet végző önálló alvállalkozók.