Mire figyelj?

 • Az állami támogatás feltételei adottak, de a hitelképességi vizsgálat bankonként eltérő lehet.
 • Az egyéni hitelképességi vizsgálat bankonként más és más, de segítünk megtalálni a számodra megfelelő bankot, ahol elfogadják igénylésedet.
 • Díjmentesen végigvezetünk a hitelfelvétel folyamatán, levesszük a válladról az utánajárás és adminisztráció terheit.

Igényelni szeretném

Ne kockáztass! Átsegítünk a bankok buktatóin.

+36
A visszahívás kérésével elfogadom az Üzletszabályzatot .

Az igénylési folyamat lépései

1 Add meg az adataidat
2 Átbeszéljük a részleteket
3 Segítünk az igénylésben
4 Megkötjük a szerződést
5 Folyósítás

Gyakran ismételt kérdések és legfontosabb tudnivalók a Babaváró támogatásról

A legfontosabb 10 tudnivaló a Babaváró hitelről
 • A Babaváró hitel összege akár 10 millió forint is lehet, amit maximum 20 éves futamidőre lehet felvenni úgy, hogy a havi törlesztőrészlet legfeljebb 50 ezer forint.
 • A hitel szabad felhasználású, tehát bármire költhető, nem szükséges hozzá ingatlanfedezet.
 • Kamattámogatást tudsz igénybe venni a Babaváró hitelhez, ha a hitelfelvételhez képest 5 éven belül gyermeked születik. Ebben az esetben a hitel teljes futamideje alatt kamatmentes lesz, ugyanis a kamat fizetését az állam átvállalja helyetted.
 • Sikeres hitelkérelem esetén a hitel automatikusan kamattámogatottként indul, 5 év elteltével ellenőrzik, hogy a kamattámogatás feltételei teljesültek-e.
 • Ha a kamattámogatási feltételek nem teljesülnek 5 éven belül, akkor a kamatot büntetőkamatokkal együtt vissza kell fizetni.
 • A hitelfelvétel után minden gyermeked születésekor kérheted a Babaváró hiteled törlesztésének szüneteltetését 3 évre, amennyiben ikreid születnek, 3+2 évre.
 • Ha a Babaváró hitel felvétele után megszületik a második gyermeked, akkor a fennálló tőke 30%-át elengedi az állam gyermekvállalási támogatás címén.
 • Ha a hitelfelvétel után megszületik a harmadik gyermeked, akkor a fennálló tőke 100%-át elengedi az állam gyermekvállalási támogatás címén.
 • A Babaváró hitel rendelete alapján gyermeknek minősül:
  • a magzat a várandósság 12. hetétől,
  • a közösen örökbefogadott gyermek.

Az igénylővel közös háztartásban élő gyermeknek azt kell tekinteni, akinek bejelentett magyarországi lakóhelye vagy tartózkodási helye az igénylőével megegyezik.

Meddig igényelhető a Babaváró hitel?
A kölcsönszerződést 2019. július 1. és 2022. december 31. között kell megkötni.
Ki jogosult igénybe venni a Babaváró hitel támogatást?

A Babaváró hitel felvételekor a bankok ellenőrzik, hogy

 • megfeleltek-e a kormányrendeletben megszabott feltételeknek, illetve
 • megfeleltek-e a bankok belső hitelezési szabályainak is.
A Babaváró hitel kormányrendeleti feltételei:

Csak házaspárok igényelhetik a Babaváró hitelt. A házaspár – együttes igénylőként – akkor igényelheti, ha a kölcsönkérelem benyújtásának időpontjában

 • a feleség betöltötte a 18. életévét, de még nem töltötte be a 41. életévét,
 • mindkét házasfél rendelkezik magyarországi lakcímmel,
 • a házastársak közül legalább az egyik félnek minimum 3 éve folyamatosan társadalombiztosítással (TB) kell rendelkeznie (részletek a kérdés-válasz szekcióban),
 • a házastársak közül egyik fél sem lehet büntetett előéletű,
 • egyik házasfélnek sem lehet az állami adóhatóságnál nyilvántartott köztartozása,
 • mindkét házasfélnek magyar állampolgárnak kell lennie, vagy olyan személynek
  • akit magyar állampolgárnak kell tekinteni, vagy
  • legalább 3 hónapja tartózkodási engedéllyel rendelkezik,
 • egyikük sem szerepel KHR negatív listán, azaz nincs a Központi Hitelinformációs Rendszerben nyilvántartott tartozása (sem passzív, sem aktív),
 • nem áll fenn olyan tény vagy körülmény, amelynek alapján a közös gyermekvállalás nyilvánvalóan lehetetlennek tekinthető,
 • vállalják, hogy legalább egyikük a kölcsönszerződés megkötését követően született vagy örökbefogadott gyermekeiket a nagykorúvá válásukig, de legfeljebb a kölcsönszerződés megszűnéséig a saját háztartásában neveli.

Ugyanazon igénylővel kölcsönszerződés csak egy alkalommal köthető.

Mi az a Babaváró hitel vagy más néven asszonyhitel támogatási forma?

A Babaváró hitel vagy más néven asszonyhitel néven új programot indít a kormány a gyermekvállalás és a gyermeknevelés támogatása érdekében, melynek lényege, hogy meghatározott feltételekkel

a) kamattámogatást nyújtson a felvett hitelre, így az állam helyettünk fizetheti a kamatot akár a teljes futamidő alatt és

b) gyermekvállalási támogatás keretein belül segítsen a hiteltörlesztésben is.

A bankok belső hitelezési szabályai:
A bankok a Babaváró hitel bírálatakor a kormányrendeletben meghatározott feltételeken túl további ellenőrzéseket végezhetnek, ami a hitelkérelem elbírálását befolyásolhatja. Ezek a feltételek és folyamatok bankonként eltérhetnek. Annak érdekében, hogy minden információt megkapj és kényelmesen tudd intézni Babaváró hiteled, fordulj hozzánk bizalommal, segítünk a folyamatban az elejétől a végéig!
Hogyan tudom felvenni a Babaváró hitelt? Mi az ideális folyamat?
 1. ELLENŐRIZD, HOGY MEGFELELSZ-E A FELTÉTELEKNEK, HASZNÁLD A KALKULÁTORUNKAT!
 2. BESZÉLJ MUNKATÁRSUNKKAL!
 3. VÁLASSZ BANKOT!
 4. GYŰJTSD ÖSSZE AZ ÖSSZES SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOT!
 5. SEGÍTÜNK A BANKBA BENYÚJTANI A KÖLCSÖNKÉRELMET.
 6. A BANK ÉS AZ ÁLLAMI HIVATALOK ELLENŐRZIK AZ ADATOKAT ÉS DÖNTENEK A HITELKÉRELEMRŐL.
 7. MEGTÖRTÉNIK A JÓVÁHAGYÁS, A SZERZŐDÉSKÖTÉS ÉS A FOLYÓSÍTÁS.
 8. A KÖLCSÖNKÉRELEM ESETLEGES ELUTASÍTÁSA.
Mi történik, ha nem születik gyermek a Babaváró hitel felvételétől számított 5 éven belül, vagy bármely más feltétel nem teljesül?
Amennyiben a Babaváró hitel kamattámogatási feltétele sérül a hitel futamideje alatt, akkor a kölcsön hátralévő összegére vonatkozóan a kamattámogatás megszűnik, a kölcsön ügyleti kamata módosul. Az addig igénybe vett kamattámogatást a megszűnését követő 120 napon belül egy összegben, a hitelintézet útján vissza kell fizetni.
Milyen költsége van számomra a hitelfelvételnek?

A támogatott személyek a kölcsön fennálló összege után a havonta fizetendő törlesztőrészlettel egyidejűleg kezességvállalási díjat fizetnek. A kezességvállalási díj mértéke évente a fennálló tőketartozás összegének 0,5%-a.

10 millió forintos hitel esetén az első évben 50 000 forint osztva 12-vel, vagyis havi 4167 forintot.

A hitelintézet a kölcsön folyósítását követő 15 napon belül, majd az ezt követő évtől a kölcsönszerződés megszűnésének évéig minden év január 31-éig megállapítja és írásban közli a támogatott személyekkel a kezességvállalási díjjal növelt havi törlesztőrészlet összegét.

Mi történik válás esetén?

Ha a támogatott személyek közötti házasságot a kölcsönszerződés futamideje alatt felbontják vagy érvénytelenné nyilvánítják, az erről szóló bírósági ítélet jogerőre emelkedését követő törlesztési esedékesség napjától a kamattámogatás megszűnik, a támogatott személyek ügyleti kamatot fizetnek.

A válást megelőző időszakban igénybe vett kamattámogatás összegét, egy összegben vissza kell fizetni a házasság jogerős felbontásától vagy érvénytelenítésétől számított 120 napon belül abban az esetben, ha a válásig nem született gyermek, illetve nem valósult meg az örökbefogadás.

Ha 5 éven belül a házastárs egy új házasságot köt más személlyel, és a felek megfelelnek az általános feltételeknek, valamint a feleség 41 év alatti, rendelkezik magyarországi lakcímmel, nem büntetett előéletű és nincs köztartozása, akkor az újabb gyerek vállalására számított 5 év újra kezdődik. Ilyenkor érvényesíthető a kamattámogatás és a törlesztés szüneteltetése, valamint a gyermekvállalási támogatás. Újabb babaváró hitelt azonban egyik fél sem vehet fel.

Mi történik, ha a házastárs meghal?

Abban az esetben, ha a támogatott személyek egyike a kölcsön folyósításától számított 5 éven belül, a házasságuk fennállása alatt meghal, és nem születik meg a gyermek, illetve az örökbefogadás nem valósul meg, akkor

 • a kamattámogatás a házastárs halálától számított 6 hónapos időszak lejártáig nem szűnik meg,
 • és a 6 hónapos időszak lejártáig a törlesztési kötelezettség szünetel,
 • továbbá az elengedett kamatokat utólag sem számítják fel.
Milyen esetekben szűnik meg a kamattámogatás?

A kamattámogatás megszűnése a következő esetekben lehetséges:

 • ha a kölcsön folyósításától számított 5 éven belül nem születik meg a gyermek, illetve az örökbefogadás nem valósul meg.
 • ha a támogatott személyek egyike sem rendelkezik már magyarországi lakcímmel.
 • ha a támogatott személyek egyike sem neveli már a saját háztartásában a gyermeket.

Az oldalon található tájékoztatás nem teljeskörű. A Babaváró támogatással kapcsolatos pontos információkért kérjük, hogy tájékozódj a Magyar Közlönyben megjelent 44/2019 (III.12.) Korm. rendeletből vagy fordulj a money.hu szakértőihez. Az oldalon szereplő információk forrása: Magyar Közlöny