Személyi kölcsön kalkulátor

Hibás hitelösszeg
Hibás összeg
Hibás futamidő
Válassz bankot
Pénzre van szükséged? Autóra, felújításra, egészségügyi kiadásokra vagy bármilyen célra felvehetsz személyi kölcsönt, ha van rendszeres igazolt jövedelmed. Nincs szükség ingatlanfedezetre. A kölcsönt gyorsabban megkapod, mint egy jelzáloghitelt - akár napokon belül. Szabadon döntheted el, mire költöd. Fogyasztóbarát személyi kölcsönt is választhatsz.
Sajnáljuk, nem sikerült a találati listát betölteni.
Kérjük, próbáld meg újra!

Legkedvezőbb személyi kölcsön ajánlatok

UniCredit Bank
UniCredit Stabil kamat személyi kölcsön
22 194 Ft
12.57%
végig fix
1 331 637 Ft
 • Prémium aktív extra kamatkedvezménnyel, havonta legalább 400.000 Ft jóváírás esetén
A hitel teljes díja: 331 637 Ft / Futamidő: 12-96 hónap / THM: 11,46%-14,37%
promóció
22 194 Ft
12.57%
11.9%
végig fix
5 év
1 331 637 Ft
nincs
Töltés...
Sajnáljuk, nem sikerült a részleteket betölteni.
Kérjük, próbáld meg újra!
CIB Bank
CIB Előrelépő Személyi Kölcsön
22 820 Ft
13.95%
végig fix
1 369 176 Ft
 • AKTÍV250 kedvezménnyel, havonta min. 250.000 Ft jóváírás esetén
A hitel teljes díja: 369 176 Ft / Futamidő: 12-84 hónap / THM: 12,81%-13,95%
promóció
22 820 Ft
13.95%
12.95%
végig fix
5 év
1 369 176 Ft
nincs
Töltés...
Sajnáljuk, nem sikerült a részleteket betölteni.
Kérjük, próbáld meg újra!
Cofidis
Cofidis Fapados Kölcsön
26 940 Ft
22.9%
végig fix
1 616 400 Ft
 • Akár 100%-ig online hitelfelvétel sorban állás és postázás nélkül
 • Bankváltás nélkül igényelhető
A hitel teljes díja: 616 400 Ft / Futamidő: 60-60 hónap / THM: 14,40%-26,90%
promóció
26 940 Ft
22.9%
20.8%
végig fix
5 év
1 616 400 Ft
nincs
Töltés...
Sajnáljuk, nem sikerült a részleteket betölteni.
Kérjük, próbáld meg újra!
Frissítve: 2022.09.23.
Add meg az adataidat, hogy kollégánk megkereshessen! Add meg az adataidat, és indul az online igénylésed!
Hibás vezetéknév
Hibás keresztnév
+36
Hibás telefonszám
Hibás email cím
Hibás település név
Szerepelsz a KHR/BAR listán? *
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az üzletszabályzatban foglaltakat.
Kis türelmet kérünk, ne hagyd el addig az oldalt! Elérhetőséged útban van hozzánk.
Köszönjük!
Hitelszakértőd hamarosan felhív!
vissza az oldalra
Nem kaptuk meg az elérhetőséged, próbáld kérlek újra! vissza az oldalra

Személyi kölcsön feltételei 2022

Mi a személyi kölcsön?

A személyi kölcsön olyan szabad felhasználású hitel, amelynek összegét bármire elköltheted, a bank semmiféle igazolást, számlát nem kér a kölcsön elköltéséről. A személyi kölcsön feltételei közül talán a legfontosabb, hogy a hitel igényléséhez nem kell ingatlanfedezet. A biztosítékot az adós (és az adóstársak) rendszeres jövedelme adja. 

A kölcsönt rendszerint halaszthatatlan és fontos kiadás fedezésére érdemes felvenni.

Hogyan készüljek fel a személyi hitel felvételére?
 • Határozd meg a hitelcélt! 

  Bár a személyi hitel szabad felhasználású, csak akkor érdemes felvenni, ha konkrét célokat, beruházásokat szeretnél megvalósítani belőle. Érdemes tájékozódni a hitelcél költségeiről – így pontosabb képed lesz arról, mekkora hitelre is lesz szükséged. 

 • Mérd fel a lehetőségeidet! 

  Nézd meg, átlagosan mennyi a költségeid levonása után rendelkezésre álló szabad jövedelmed. Ez a törlesztőrészlet meghatározása érdekében lehet fontos – nem szabad túlzottan kifeszíteni magad. A törlesztőrészlet mértéke természetesen befolyásolja a hitel összegét.
  Jó tudni: A bank élettársaddal/házastársaddal együtt is vizsgálhatja a havi jövedelmeteket és a közös kiadásaitokat, ebben az esetben kettőtök összevont szabad jövedelmét nézik, és ebből állapítják meg a maximális havi törlesztőrészletet. 

 • Válaszd ki a legoptimálisabb hitelt és indítsd el az igénylési folyamatot! 

  Fontos látni, hogy bár a legkézenfekvőbb attól a banktól igényelned a személyi kölcsönt, ahol a számládat vezeted, mégis érdemes körülnézni a piacon. A bankod látja a számlamúltadat, ismeri az adataidat, ezért gyorsan, akár órák alatt kiutalhatják számodra az igényelt hitelösszeget.

Azonban a bankok komoly versenyben vannak egymással, így bizony sokszor előfordulhat, hogy saját bankod helyett egy másik hitelintézet nyújtja a számodra legjobb ajánlatot. 

A rendelkezésre álló hitelek összehasonlításában a money.hu hiteles és független segítséget tud nyújtani. Kalkulátorunkkal ki tudod választani a számodra legkedvezőbb kölcsönt, sőt, a hiteligénylés folyamatában is végig veled lehetünk: segítünk a szükséges dokumentumok meghatározásában, beszerzésében, a teljes adminisztrációs folyamatban. 

Mekkora összegű hitelt vehetek fel?

A piaci gyakorlat szerint a személyi hitelek összege 200 ezer és 8-10  millió forint között mozog. 

A felvehető hitelösszeg az igazolt jövedelemtől függ. 

Magasabb hitelösszegre számíthatsz annál a banknál, ahova a jövedelmed érkezik. Ők ismerik a múltadat, látják a számlaforgalmadat. 

Fontos kitétel, hogy a személyi hitelekre is vonatkoznak a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hitelfék szabályai. Így a havi – az esetleges más hitelekkel együtt számított – törlesztőrészleted (Jövedelemarányos Törlesztőrészlet – JTM) nem haladhatja meg 500 ezer forint alatti jövedelemnél az 50, efelett pedig a 60 százalékot. 

Mennyi időre vehetek fel személyi hitelt?

A kis összegű személyi hitelek, a gyorskölcsönök esetében akár 3-6 hónap is lehet a futamidő. A nagyobb összegű kölcsönök esetében a bankok jellemzően maximum 8 éves futamidőt szabnak meg. Az átlagos futamidő még a nagyobb összegű kölcsönöknél sem haladja meg az 5 évet (60 hónapot).

Ki van kizárva a hitelfelvételből?

A bankok döntő része a következő esetekben zárja ki (azaz nem ad hitelt) az adóst: 

 • Ha korábbi hitelével mulasztást követett el, így a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR)  negatív listáján (a korábbi BAR-listán) szerepel. A KHR-be az az adós kerül, aki legalább egy hitele esetében 90 napon túli, a mindenkori minimálbért meghaladó hiteltartozást halmozott fel. A bankok egy része megkülönböztet aktív és passzív KHR-státuszt. 
 • Aktív státuszú – jelenleg is fennálló, a feltételeknek megfelelő tartozással bíró –  KHR-listásnak nincs értelme hitelért folyamodnia, a bankok ezeket az adósokat automatikusan elutasítják.
 • A passzív KHR-státusszal bíró ügyfél – akinek 5 éven belül volt mulasztása, de most nincs késedelmes tartozása – egyes bankoknál remélhet kölcsönt, ám ennek kamata a magasabb kockázat miatt mindenképp magasabb lesz. 
 • Ha igazolt jövedelme nem éri el legalább a minimálbér összegét. (Ők adóstárs bevonásával még kaphatnak kölcsönt.)
 • Ha nem tud legalább 3 hónapos folyamatos határozatlan idejű munkaviszonyt igazolni a jelenlegi munkahelyén. 
Mit kell tudni a gyorskölcsönről?

A gyorskölcsönök olyan kis összegű személyi hitel jellegű termékek, amelyeket jellemzően egy-egy hirtelen felmerülő probléma kezelésére veszünk fel. Ilyen lehet például, ha elromlik otthon a mosógép és azonnal vennünk kell egyet.

A gyorskölcsönök a fentiek miatt általában nem érik el a személyi hitelek 200-300 ezer forintos minimális összeghatárát, futamidejük pedig jellemzően éven belüli – klasszikus banki személyi kölcsön esetében a minimális futamidő 12 hónap. 

Ha pusztán egy-egy eszköz beszerzéséről van szó, abban az esetben a  gyorskölcsön alternatívája lehet az áruvásárlási hitel, amely hasonló összeghatárokkal és futamidővel dolgozik, mint a gyorskölcsön, de persze, lehet olyan hitelcél is, amelynél nem terméket kell vennünk – hirtelen jött rendkívüli kiadás (pl. temetés) finanszírozása. 

A gyorskölcsönök jellemzői:

 • Rendkívül gyors, akár 24 órán belül rendelkezésre áll. 
 • A felvehető összeg 40-50 ezer forinttól kezdődik és jellemzően 1 millió forintig terjedhet.
 • A futamidő akár 2-3 hónap is lehet, a maximum általában 18-24 hónap.
 • Az igényléshez betöltött 18. életév, állandó magyarországi lakcím kell.
 • Az igénylőnek rendszeres jövedelemmel kell rendelkeznie. 
Melyek a kis összegű gyorskölcsön buktatói?

Minden hitelfelvétel előtt érdemes átgondolni, hogy ténylegesen szükségünk van-e kölcsönre vagy meg tudjuk-e oldani a felmerült problémát hitelfelvétel nélkül is.

Főbb buktatók:

 • Semmiképp nem szabad gyorskölcsönt (sem) felvenni a mindennapi élet finanszírozására. Fizetési előlegként drága mulatság a gyorskölcsön és hamar adósságspirálba kerülhetünk.
 • A gyorskölcsönökhöz olyan szolgáltatások kapcsolódhatnak – pl. otthoni szolgáltatás -, amelyek jól hangzanak, hiszen személyesen, kézbe adják a hitelösszeget és a törlesztőrészletekért is személyesen jönnek el. Ugyanakkor ezeknek a szolgáltatásoknak a díja alkalmanként magasabb lehet, mint a havi törlesztőrészlet. Hacsak nem vagyunk rászorulva ilyen szolgáltatásra, semmiképp ne kérjük ezeket. Ezzel jelentősen csökkenthetjük a hitel költségeket. A szolgáltatónak a hitelt ilyen extra szolgáltatások nélkül  is rendelkezésre kell bocsátania. 
 • Vannak szolgáltatók, akik angolszász országokból érkeznek, ahol hetente kapnak fizetést az emberek, s épp ezért a törlesztőrészleteket is hetente szedik be. Ez itthon felesleges macerát jelent számunkra, hiszen a törlesztés összegét előre félre kell tennünk, s nagy lehet a kísértés a hónap közbeni felhasználására. Minden esetben érdeklődjünk, hogy van-e mód havi törlesztésre. A magyar jogszabályok szerint a kölcsönök Teljes Hiteldíj Mutatóját (THM) havi törlesztésű kölcsönök esetében kell kiszámolni, tehát erre elvben módot kell biztosítani az ügyfélnek.
 • Minden esetben nézzük meg az ajánlatban a hitel kamatát és a THM értékét. Érdemes a kapott ajánlatot összehasonlítani a bankok személyi hitel ajánlataival. Ezek ugyan magasabb összegről szólnak, s hosszabb futamidővel rendelkeznek, de összességében jóval olcsóbb finanszírozást kínálhatnak. Ha már van bankban vezetett számlánk, amire a fizetésünk érkezik, első körben érdemes őket megkeresni, hiszen a hitelbírálati időt nagyban lerövidítheti, hogy a saját bankunk már ismeri a “számla múltunkat”. 

Személyi kölcsön igényléséhez szükséges dokumentumok

Milyen dokumentumokat kér a bank?

Ha saját bankodtól igényelsz hitelt, meglehet, hogy egyetlen papír benyújtására sem lesz szükséged. Sőt, egyre többször a bankod ajánl fel számodra órák alatt igényelhető hitelt, amihez elég egy online űrlap kitöltése.

Ha más banktól igényelsz kölcsönt, a következő dokumentumokra minden esetben szükség lesz a hitelkérelemhez:

A bankok kérhetik, hogy igazold, milyen meglévő hiteleid vannak, vagy adj nekik felhatalmazást, hogy adataidat lekérdezzék a KHR minden adóst nyilvántartó úgynevezett pozitív listájáról. Ezt a felhatalmazást megtagadhatod, ám jellemzően ekkor nem, vagy csak magasabb kamaton kapsz hitelt. 

Mit tekint a bank igazolt jövedelemnek?

A bank elsődleges jövedelemnek a munkabérből származó igazolt jövedelmet tekinti. Hiszen a nem igazolható bevételnél semmiféle biztosíték nincs arra, hogy az a jövőben is megérkezik majd. 

A bank megvizsgálja a potenciális adós (illetve az esetleges adóstársak, kezesek) gazdasági és jogi helyzetét.  Az igazolhatóság elengedhetetlen a bank számára, mivel ezzel biztosítja magát afelől, hogy fizetni tudod a törlesztőrészleteket.

Akár a hitelösszeg nagysága is függhet attól, hogy milyen munkakört igazolsz. Jellemzően a több éve meglévő, határozatlan idejű munkaszerződés mellett dolgozók kaphatnak magasabb összeget. 

Minimálbérrel is igényelhetek személyi kölcsönt?

Igen, a bankok jelentős részénél minimálbérrel is lehet személyi kölcsönt igényelni.

Vállalkozóként kaphatok személyi hitelt?

Igen. Egyéni vállalkozók, sőt egyre több bank esetében már Katás (Kisvállalkozások Tételes Adója) vállalkozók is kaphatnak személyi hitelt. Az igényléshez NAV-os jövedelemigazolás, illetve köztartozás mentesség igazolásához nullás igazolás szükséges a cégre és magánszemélyre vonatkozóan is.

Nyugdíjasként is vehetek fel személyi kölcsönt?

Igen. Ebben az esetben a nyugdíj számít rendszeres jövedelemnek és a nyugdíj összege határozza meg a JTM mértékét is. 

Néhány bank felső korhatárt – jellemzően 70 vagy 72 évet – határoz meg, ameddig a hitelt vissza kell fizetni. Ez befolyásolhatja a hitel futamidejét és indirekt módon a maximálisan felvehető hitelösszeget.

Személyi kölcsön kamata, költségei

Mekkora lehet a hitel kamata?

A személyi kölcsönök kamatai a hitelösszeg nagyságától, a futamidőtől és az igazolt jövedelemtől függően eltérőek lehetnek.

Jellemzően magasabb hitelkamattal számolhatsz, ha csak rövid időre, kisebb összeget veszel fel, hiszen a hitelügyintézés fix költségeit is meg kell termelni.

Ha magasabb igazolt jövedelemmel rendelkezel és hosszabb futamidőre veszel fel nagyobb hitelösszeget, akkor ma már szinte a jelzáloghitelek kamatszintjén is megkaphatod a hitelt, hiszen a banknak “biztos bevételt”, minimális kockázatot jelentesz.

A személyi hitelek is fogyasztási hitelnek minősülnek, így rájuk is vonatkozik az a szabályozás, amely szerint a hitel mindenkori Teljes Hiteldíj Mutatója (THM) nem haladhatja meg a jegybanki alapkamat 24 százalékponttal növelt mértékét.

Változhat-e a kamat a futamidő alatt?

A személyi hitelek döntő részét ma már végig fix konstrukcióban hirdetik meg, azaz az első törlesztőrészlettől az utolsóig ugyanazt az összeget kell fizetned. Az MNB által bevezetett Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel (MSZH) esetében alapfeltétel, hogy a futamidő alatt nem változhat a hitelkamat. A korábban felvett hitelek közül néhány még változó kamatozású, ám ezek lassan eltűnnek a piacról.

Hol nézhetek utána az aktuális hitelkamatoknak?

A kondíciós listák a bankok fiókjaiban és honlapján találhatóak. Itt viszont a számos paraméter (hitelösszeg, futamidő, igazolt jövedelem)  miatt sok esetben igen széles sávot felölelő -tól -ig típusú kamatajánlatot találunk. Ezért nehéz kiszámolni, mennyi is lehet a kölcsön a te konkrét esetedben. 

A bankok egy része saját honlapján kalkulátort működtet, ám ezekkel természetesen csak az adott bank ajánlatát van módod kiszámolni. Amikor saját bankod keres meg, személyre szabott egyedi ajánlatot is kaphatsz.

Ugyanakkor minden döntés előtt érdemes több bank ajánlatát összehasonlítani. Ebben nagy segítséget jelent a money.hu személyi hitel kalkulátora. Szakértőink a hitelfelvétel folyamatában is segítenek neked.

Van-e a hitelnek egyéb költsége?

A bankok kérhetnek a kölcsön után folyósítási díjat, de ezt általában elengedik.

Személyi kölcsön folyósítása

Mennyi idő alatt kaphatom meg a személyi hitelt?

A személyi hitelnél nagyon rövid lehet az átfutási idő. Saját bankod a számlatörténet alapján lényegében bírálati idő nélkül dönthet a kölcsön megadásáról. Sok esetben maga a bank keres meg (levélben, emailben, vagy épp az elektronikus banki csatornán keresztül) és ajánl fel számodra egy azonnal hozzáférhető hitelösszeget. Ekkor az igény teljesen online intézhető és az igényelt kölcsön összege mindenféle utánajárás nélkül, akár 1 órán belül landolhat is a számládon.

Ha kedvezőbb kamat érdekében másik bankot választasz hitelfelvételhez, akkor a bank a hitelbírálathoz szükséges igazolások beérkezésétől számított néhány napon belül lefolytatja a bírálatot és dönt arról, hogy folyósítja-e a kért hitelt. 

Előtörleszthető-e a hitel?

Igen. A kölcsön bármikor elő- és végtörleszthető, ennek ugyanakkor költsége van. A bankok a tartozás egy bizonyos százalékáig, általában évente egyszer, biztosítanak ingyenes előtörlesztési lehetőséget.

Mi történik, ha nem törlesztem a hitelem?

Amennyiben nem fizeted a hiteledet, a banknak jogában áll a bankszámládra érkező fizetésből a törlesztőrészletnek megfelelő összeget levonni. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy a hitelt és költségeit a bank bírósági úton, végrehajtás keretében is jogosult visszakövetelni.

Személyi kölcsön igénylés online

Szükség van-e személyes jelenlétre?

Nem. A személyi kölcsönök esetében a jogalkotó már megteremtette a teljes körű online hiteligénylés feltételeit – természetesen ez a legflottabbul a számlavezető banknál történő kölcsönigénylés esetében zajlik. A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel (MFSZ) esetében alapkövetelmény a hitel teljes körű online igénylése és folyósítása.

Személyi kölcsön legjellemzőbb hitelcéljai 2022-ben

Mire fordítható a személyi kölcsön?

A személyi kölcsön ingatlanfedezet nélküli szabadon felhasználható hiteltípus. Ez azt jelenti, hogy nem szükséges hozzá ingatlanfedezetet felajánlani, mert a kölcsön biztosítéka az igénylő(k) rendszeres jövedelme. Bármire fordítható, és az elköltéséről nem kell igazolást vinni a banknak.

Érdemes azonban olyan célra fordítani, amely saját magad vagy a háztartásod javát szolgálja, és nem olyan luxuscikkeket finanszírozni belőle, amelyet egyébként nem engedhetnél meg magadnak.

Melyek a személyi kölcsön legjellemzőbb hitelcéljai?

A személyi kölcsönt az emberek általában a következő célokra veszik fel:

 • autó
 • ingatlan
 • felújítás, korszerűsítés
 • tanulás
 • egészségügyi kiadások
 • utazás
 • vállalkozás beindítása
 • háztartási gépek vagy eszközök
 • egyéb nem várt kiadások vagy kihagyhatatlan ajánlatok.
Energetikai korszerűsítésre vehetek fel személyi kölcsönt?

2022 második felében, azaz amióta érvényben van az átlagfogyasztáshoz kötött rezsicsökkentési rendelet, sokan vannak, akik úgy próbálják meg elkerülni a magasabb összegű számlákat, hogy amit lehet, korszerűsítenének az otthonukban (például hőszigetelés, nyílászárócsere, fűtési rendszer korszerűsítése/cseréje, napelem). Felértékelődtek a korszerű energetikai megoldások, amelyek azonban nem olcsók. Ha ezt nem tudod önerőből kigazdálkodni, ingatlanod energetikai korszerűsítésének finanszírozására alternatíva lehet a személyi kölcsön.

Használhatom-e hitelkiváltásra a személyi hitelt?

Miután a kölcsön szabad felhasználású, természetesen van mód arra, hogy az új hitelből korábbi tartozásaidat fizesd meg. A hitelkiváltó hitelcélt érdemes a bankoknak előre jelezni – bizonyos esetekben kedvezőbb kamatot kaphatsz – kivéve, ha az adott banknál meglévő kölcsönödet szeretnéd kiváltani.

Személyi kölcsönhöz kapcsolódó alapfogalmak

A kormány kismiska a bankokhoz képest
A money.hu szakértői szerint a bankok a szűkülő kereslet miatt csak vonakodva emelik a személyi kölcsönök kamatát, sőt kamatcsökkentésre is van példa.
Tovább a cikkre
A 10 százalék alatti személyi hitel kamatok utolsó napjai jönnek
A hitelkihelyezés növekedését a banki tapasztalatok szerint idén nem a folyósított hitelek számának emelkedése, hanem a felvett kölcsönök összegének megugrása okozza.
Tovább a cikkre
Money.hu rezsikalkulátor: a többség átlag feletti fogyasztással számol
Az indulását követő 10 nap alatt több mint 80 ezer kalkulációt hajtottak végre a fogyasztók a money.hu rezsikalkulátorával. 
Tovább a cikkre
Bár emelkednek a kamatok, a hitelek összehasonlítása segíthet az autóvásárlásban
A money.hu személyi kölcsön kalkulátora szerint 400 ezer forintos igazolt nettó jövedelem esetén még mindig lehet 10 százalék alatti kamaton 5 milliós személyi kölcsönt igényelni.
Tovább a cikkre

FONTOS! Nem biztos, hogy a kiválasztott hitelt meg is kaphatod.

A bemutatott ajánlatok nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti kötelező érvényű ajánlattételnek, az adatok tájékoztató jellegűek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást. A bank által adott ajánlat eltérhet az általunk megadott adatoktól, amelyekért felelősséget nem áll módunkban vállalni. Az egyes termékek ugyanazon szempontok szerint kerültek összehasonlításra, ugyanakkor sorba rendezésükre, kiemelésükre nem feltétlenül objektív összehasonlítás eredményeképpen kerül sor. Azaz a feltüntetett paraméterek ugyanazon szempontok szerint kerültek kiszámításra és megjelenítésre, de módosításra kerülhet az adott termék megjelenített listában való elhelyezése, pozíciója. A színes kerettel kiemelt vagy "hirdetés" felirattal megjelölt termék az adott bank fizetett hirdetése.
A kiemelés nélküli lista megtekintéséhez kattints ide

Felhívjuk figyelmedet, hogy az oldalunkon megjelenített termék javaslatok nem fedik le a teljes piacot, azaz így bizonyos bankok termékei vagy bizonyos típusú termékei nem érhetőek el az oldalon.

A részletes feltételeket, kondíciókat minden esetben az adott bank vonatkozó Üzletszabályzata, Általános Szerződési Feltétele, Hirdetménye, vagy Kondíciós listája tartalmazza, amelyeket a bankok hivatalos weboldalán vagy az ügyfélszolgálatokon tudsz megtekinteni. A bankok mindenkor fenntartják maguknak a jogot a kondíciók változtatására. A bank által adott ajánlat eltérhet az általunk megadott adatoktól, amelyekért felelősséget nem áll módunkban vállalni. Figyelemfelhívás: fontos tudni, hogy a táblázatokban jelölt adatok sorrendje nem a bankot, hanem annak adott termékét jellemzi. Az adatok megállapítása a mindenkor hatályos pénzügyi jogi és szakmai szabályok szerint történik. Időszakosan az adatokban és azok sorrendjében változás következhet be, az esetleges későbbi adatváltozásból eredő eltérésért nem tudunk felelősséget vállalni.