OTP személyi kölcsön ajánlatai és kalkulátor

Miért ajánljuk ezt a bankot?
Hibás hitelösszeg
Hibás összeg
Hibás futamidő
Válassz bankot
Ennél a pénzintézetnél jelenleg nincs aktív személyi kölcsön ajánlatunk. Nézd át a legkedvezőbb konstrukciókat vagy kalkulálj személyes céljaidhoz igazítva és hasonlítsd össze még több bank személyi hitel ajánlatát.
Sajnáljuk, nem sikerült a találati listát betölteni.
Kérjük, próbáld meg újra!
Rendezés:

1 személyi kölcsön ajánlat

Kiadta: money.hu csapata (frissítve: 2023.09.29.)
OTP
OTP Személyi Kölcsön
83 361 Ft
25,17%
végig fix
5 024 185 Ft
Fix kamat a teljes futamidő alatt
83 361 Ft
25,17%
21,99%
végig fix
5 év
5 024 185 Ft
22 500 Ft
A hitel teljes díja: 2 024 185 Ft / Futamidő: 24-84 hónap / THM: 16,60%-29,51%
Hitel előnyei:
 • Fix kamat a teljes futamidő alatt
Töltés...
Sajnáljuk, nem sikerült a részleteket betölteni.
Kérjük, próbáld meg újra!
Bankfüggetlen szakértőnk díjmentesen segít:
 • speciális, egyedi kedvezményekkel a törlesztőrészleted csökkentésében,
 • az apró betűk értelmezésében,
 • a teljes hitelügyintézésben.
Múlt évben több mint 6.000 elégedett ügyfél hitelét vittük végig, csapatunk 20 éve dolgozik a piacon.
Töltsd ki az adataidat, és gyorsan, díjmentesen megnézzük, mik a legjobb lehetőségek:
Hibás vezetéknév
Hibás keresztnév
+36
Hibás telefonszám
Hibás email cím
Hibás település név
A lenti gomb megnyomásával elfogadom a Hitelnet Kft. adatvédelmi tájékoztatóját .
Kis türelmet kérünk, ne hagyd el addig az oldalt! Elérhetőséged útban van hozzánk.
Köszönjük!
Hitelszakértőd hamarosan felhív!
vissza az oldalra
Nem kaptuk meg az elérhetőséged, próbáld kérlek újra! vissza az oldalra

Miért ajánlja a money.hu hitelszakértője az OTP Személyi Kölcsönt?

fix kamatozás a teljes futamidő alatt
szabadon felhasználható
hitelkiváltásra is használhatod
akár 1 munkanapon belül a számládon lehet a hitelösszeg, bárhol bankolsz
online igénylés esetén nincs folyósítási díj

Az alábbiakban bemutatjuk, hogy a három konstrukció igénybevételéhez milyen feltételeket nyújt a bank, és milyen kritériumoknak kell Neked megfelelned.

Személyi Kölcsön

OTP Személyi Kölcsönnél 500 ezer és 8 millió forint közötti összeg vehető fel 24-84 hónapos futamidővel.

OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel keretében 2-8 millió forint igényelhető 61-84 hónapos futamidővel.

Mire használható fel az OTP két személyi kölcsön terméke?

Amennyiben egyszeri, nagyobb összegre van szükséged, amit bármire felhasználhatsz, akkor az OTP személyi hitele kézenfekvő megoldás lehet. Az igényléshez nincsen szükség ingatlanfedezetre, csak a rendszeres jövedelmet kell igazolnod.

A hitelből finanszírozhatsz egy ingatlanfelújítást, új autó vásárlást, vagy akár egy egészségügyi beavatkozást, esetleg nyaralást is.

Az OTP Személyi Kölcsönnel meglévő hiteleidet is kiválthatod. Ha a kölcsönt hitelkiváltásra fordítanád, akkor mindenképp bankfiókban való igénylés szükséges. Ebben az esetben a bank nem a te számládra utalja a pénzt, hanem a másik pénzintézetnél lévő tartozásaidat egyenlíti ki. Amennyiben az igényelt összeg magasabb, mint a kiváltandó hitelek összege, a különbözetet megkapod az OTP-nél vezetett számládra.

A személyi kölcsönből álmaid útját is finanszírozhatod.

Milyen dokumentumokat kell az igényléshez benyújtani?

Mindenképp szükséged lesz:

 • a személyes dokumentumaidra: személyi igazolvány és lakcímkártya, vagy útlevél, jogosítvány és lakcímkártya,
 • rendszeres jövedelmet igazoló dokumentumokra.
 • Ha alkalmazott vagy, akkor egy 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolást kell bemutatnod, de az utolsó hat havi bankszámlakivonat is elegendő lehet a jövedelmed igazolására. Sőt, amennyiben van OTP-nél bankszámlád és arra kapod a fizetésed is, akkor erre a dokumentumra nem is lesz szükséged az igényléshez.
 • Amennyiben külföldi jövedelmet szeretnél igazolni a bank felé, akkor ezt egy Magyarországon kiállított jövedelemigazolással, vagy NAV igazolással teheted meg. De ebben az esetben is elegendő lehet a bankszámlakivonatot bemutatnod.
 • Vállalkozóként NAV igazolásra és egy, az egész üzleti évre vonatkozó igazolásra lesz még szükséged.
 • Nyugdíjasként pedig az utolsó havi nyugdíjszelvényedet kéri a bank mellétéve az éves nyugdíj jogcím részletezőt, vagy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság, vagy pedig a Kormányhivatal igazolását. Amennyiben van, a rokkantsági nyugdíjat is igazolni kell.

A fentiek mellett minden egyéb jövedelmet igazolni kell, amelyet a bank elfogad. 

Ha van adóstársad, akkor neki is ugyanazokat a dokumentumokat kell bemutatnia, mint neked, adósként.(Mindenképp be kell vonnod adóstársat, ha elmúltál 70 éves, vagy betöltöd a 70-et, mire lejár a kölcsön futamideje.)

Melyek az igénylés feltételei?

 • betöltött 21. életév,
 • állandó magyarországi lakcím,
 • legalább 6 hónapos (az aktuális munkahelyeden legalább 3 hónapos) munkaviszony (Határozott idejű munkaszerződés esetén is igényelhető személyi kölcsön, de csak annyi futamidőre, ameddig a szerződés érvényes. Például, ha 2 évre szól a munkaszerződésed, akkor 2 éves futamidejű kölcsönt igényelhetsz.),
 • legalább havi nettó 154 ezer forintos rendszeres jövedelem (nyugdíjas igénylő esetében legalább 100 ezer forintot meghaladó jövedelem),
 • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetén legalább havi nettó 300 ezer forintos rendszeres jövedelem,
 • nincs negatív információ a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR),
 • GYES, illetve GYED mellett is igényelhető személyi kölcsön az OTP-nél, de csak akkor ha ezen felül van rendszeres jövedelmed, például munkabér.

Mennyi időbe telik az igénylés, elbírálás és a folyósítás?

Az igénylést követően akár 1 munkanapon belül a számládra kerülhet a hitelösszeg, függetlenül attól, hol bankolsz. Ha már legalább 6 hónapja OTP-s számlára érkezik a jövedelmed, akkor az igénylés rögzítése után perceken belül elbírálják a hiteligényt.

Milyen költségekkel kell számolni?

Amennyiben bankfiókban igényelsz hitelt, a kölcsönösszeg 0,75 százalékát számítják fel folyósítási díjként. Egy 5 millió forintos kölcsön esetében tehát ez 37 500 forintot jelent.

OTP Internetbankon történő igénylésnél nincs folyósítási díj.

A hitel törlesztésénél menet közben még olyan költségek merülhetnek fel, mint az előtörlesztés, az ügyintézés, a szerződésmódosítás díja, vagy a levelezési díj, ha postán is meg szeretnéd kapni a banki dokumentumokat.

Online igénylés

Az OTP személyi kölcsönök online, sorbanállás nélkül is igénybe vehetők. A bank ügyfeleként ezt az OTP internetbankon keresztül teheted meg.

Nem OTP ügyfélként is van lehetőséged online igénylésre. Fontos azonban, hogy szerződéskötéskor szükséges bankszámlát nyitnod az OTP-nél, a bank erre a számlára utalja az általad igényelt összeget (amit ezt követően akár készpénzben is felvehetsz), és a havi törlesztőt is erről vonja le. Az viszont nem feltétele a hitelfelvételnek, hogy a fizetésed is OTP számlára érkezzen.

Nem OTP-s ügyfélként az online igénylés menete a következő: az előzetes kalkuláció után következik az említett számlanyitás, majd a szükséges nyilatkozatok elfogadását követően meg kell adnod személyes és jövedelmi adatokat. Ezután kerül sor a hitelbírálatra, a pozitív bírálatot pedig a szerződéskötés követi.

Az online igénylés mellett kérhetsz visszahívást is. Az általad megadott időpontban egy ügyintéző felveszi veled a kapcsolatod. De akár időpontot is foglalhatsz a hozzád legközelebbi bankfiókba.

Egy nő online igényel személyi kölcsönt.

Előtörlesztés

A kölcsön előtörlesztésére bármikor lehetőséged van, évi 200 ezer forintig pedig ingyen megteheted, ezen felüli összeg előtörlesztésénél az előtörlesztési díj mértéke a hátralévő futamidőtől és az előtörlesztett összeg nagyságától függ. 

Amennyiben a futamidőből még több mint 1 év hátra van, akkor az előtörlesztett összeg 1 százalékát kell befizetned díjként, ha kevesebb mint 1 év maradt, akkor 0,5 százalékát.

OTP Otthon Személyi Kölcsön

Az OTP Banknál nem csak szabadon felhasználható személyi kölcsönt és Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt igényelhetsz, hanem OTP Otthon Személyi Kölcsönt is.

Az Otthon Személyi Kölcsön keretében 2-10 millió forint vehető fel, 24-120 hónap futamidőre. A folyósítási díj – hasonlóan a másik két OTP személyi kölcsönhöz – a kölcsönösszeg 0,75 százaléka. Ennél a kölcsönnél nincs lehetőség online igénylésre.

Melyek az igénylés feltételei?

 • Betöltött 21. életév,
 • állandó magyarországi lakcím,
 • azonos lakcímen élő 25. életévet be nem töltött gyermek,
 • tulajdoni hányad a felújítandó ingatlanban,
 • összesen legalább 6 – a jelenlegi munkahelyen legalább 3 – hónapos munkaviszony,
 • legalább havi nettó 300 ezer forintos rendszeres jövedelem,
 • nincs negatív információ a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR).

Milyen esetekben ajánljuk az OTP Otthon Személyi Kölcsönt?

Akkor, ha szeretnéd felújítani lakásod, de nem tudod előre kifizetni a felújítás teljes költségét. Az OTP Otthon Személyi Kölcsönből a teljes felújítás költségét is kifizetheted. Az ingatlanra történő jelzálogjog bejegyzés nélkül igényelheted.

Fiatal pár tervezgeti ingatlanjuk renoválását, amit felújítási személyi kölcsönből finanszíroznak.

Milyen dokumentumokra van szükség?

A szükséges dokumentumokat – vagyis az OTP Személyi Kölcsönnél, illetve az OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelnél felsoroltakat – az alábbiakkal kell még kiegészítened:

 • Igazolnod kell, hogy egy háztartásban élsz egy 25. életévét be nem töltött gyermekkel. Be kell mutatnod az ő személyi igazolványát és lakcímkártyáját, vagy a születési anyakönyvi kivonatot és a lakcímkártyát. 
 • Igazolnod kell, hogy a felújítandó ingatlan a te tulajdonodban áll, ezt egy 30 napnál nem régebbi, nem hiteles szemle tulajdoni lap másolatával tudod megtenni, de a hiteles, tulajdoni lap másolatát is benyújthatod.

Előtörlesztés

Az OTP Otthon Személyi Kölcsönnél is bármikor van lehetőséged előtörlesztésre.

Kíváncsi vagy a többi bank ajánlatára?
Személyi kölcsönök összehasonlítása
Hogyan zajlik és milyen díjakkal kell kalkulálnom, ha módosítanám lakáshitel szerződésem?
Gyakori a futamidő, kamatperiódus, de adós és ingatlanfedezet módosítása is. Mutatjuk a hitelszerződés-módosítás folyamatát és a kapcsolódó díjakat.
Tovább a cikkre
Hány éves kortól lehet hitelt felvenni?
A bankok alaposan megnézik, kinek adnak kölcsönt, és azt is meghatározzák, hány éves kortól van lehetőséged a hitel felvételére. Mutatjuk!
Tovább a cikkre
Jóváírásokkal versenyeznek a babavárósokért a bankok
A hitelfelvételt ösztönző jóváírások lényegében eltűntek a piaci lakáshiteleknél, a Babavárónál viszont 100-200 ezer forintot is jelenthetnek.
Tovább a cikkre
Minden, amit tudnod kell a türelmi idős lakáshitelekről
Türelmi idős hitelek esetén a kezdeti türelmi időszakban csak a kamatot kell fizetni. A türelmi idős lakáshiteleket mutatja be cikkünk.
Tovább a cikkre

A bemutatott ajánlatok nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti kötelező érvényű ajánlattételnek, az adatok tájékoztató jellegűek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást. A bank által adott ajánlat eltérhet az általunk megadott adatoktól, amelyekért felelősséget nem áll módunkban vállalni. Az egyes termékek ugyanazon szempontok szerint kerültek összehasonlításra, ugyanakkor sorba rendezésükre, kiemelésükre nem feltétlenül objektív összehasonlítás eredményeképpen kerül sor. Azaz a feltüntetett paraméterek ugyanazon szempontok szerint kerültek kiszámításra és megjelenítésre, de módosításra kerülhet az adott termék megjelenített listában való elhelyezése, pozíciója. A színes kerettel kiemelt vagy "hirdetés" felirattal megjelölt termék az adott bank fizetett hirdetése.

Felhívjuk figyelmedet, hogy az oldalunkon megjelenített termék javaslatok nem fedik le a teljes piacot, azaz így bizonyos bankok termékei vagy bizonyos típusú termékei nem érhetőek el az oldalon.

A részletes feltételeket, kondíciókat minden esetben az adott bank vonatkozó Üzletszabályzata, Általános Szerződési Feltétele, Hirdetménye, vagy Kondíciós listája tartalmazza, amelyeket a bankok hivatalos weboldalán vagy az ügyfélszolgálatokon tudsz megtekinteni. A bankok mindenkor fenntartják maguknak a jogot a kondíciók változtatására. A bank által adott ajánlat eltérhet az általunk megadott adatoktól, amelyekért felelősséget nem áll módunkban vállalni. Figyelemfelhívás: fontos tudni, hogy a táblázatokban jelölt adatok sorrendje nem a bankot, hanem annak adott termékét jellemzi. Az adatok megállapítása a mindenkor hatályos pénzügyi jogi és szakmai szabályok szerint történik. Időszakosan az adatokban és azok sorrendjében változás következhet be, az esetleges későbbi adatváltozásból eredő eltérésért nem tudunk felelősséget vállalni.

Ezt az oldalt reCAPTCHA védi, és a Google Adatvédelmi irányelvek és Általános Szerződési Feltételek érvényesek.