Mennyi pénzre van szükséged?
Hitelösszeg
Ft
Futamidő
év
A lakás vételára
Ft
 

Ezt a besorolást az egyes hitelek a Magyar Nemzeti Bank minősítésével nyerhetik el.

A Fogyasztóbarát Lakáshitel esetén:

 • a kamat csak 3,5,10 évente változhat, vagy a futamidő végéig fix marad
 • a folyósítási díj maximálva van
 • nincsenek rejtett költségek
Gyakran használnád a bankkártyád?
Más szolgáltatást is igénybe vennél a hitelt nyújtó banktól?
Kamatperiódus hossza: ?
Csak ezektől a bankoktól kérek ajánlatokat:
Keresés
További beállítások Kevesebb beállítás
Frissítve: 2019.03.19. 13:52
Tudnivalók és fogalmak
 • Fontos tudnivalók a hitelkalkulátorról

  Hitelkalkulátorunk az aktuális banki kondíciók alapján számol, az adatokat legfeljebb 3 munkanaponként ellenőrizzük. A hitelek számos (de nem minden) paraméterét tartalmazza adatbázisunk és a beállított hitelösszegre és futamidőre - és egyéb személyre szabási lehetőségek esetén azoknak megfelelően - számoljuk ki a törlesztőrészletet, kamatot, THM-et és a kezdeti költségeket is.

  Egyes speciális hitelekhez, vagy kedvezményrendszerekhez (mint például a Budapest Bank Egyenlítő hitele vagy az OTP Hűség1 szolgáltatása) egyéb adatokat is meg lehet adni a még személyre szabottabb kalkulációhoz (pl. hogy mekkora fizetésed van, vagy havonta mennyit tudnál félretenni). Ezeknél a találatoknál a „Személyre szabás” gombra kattintva tudod finomhangolni az adott hitelt.

  A bankok aktuális kezdeti költségeket érintő akcióival és díjvisszatérítéseivel a legtöbb esetben számolunk, de ha ezekért olyan feltételeket szabnak, amelyeket mi magunk sem vállalnánk hiteligénylőként (például életbiztosítás megkötését), akkor ezekkel nem minden esetben számolunk. A találatban lévő „Rövid leírás" gombra kattintva részletesen kifejtjük, hogy milyen akcióval, kamat(felár) kedvezménnyel számoltunk és ehhez milyen feltéleknek kell megfelelni. Hitelkalkulátorunk ezekben az esetekben már a csökkentett díjakkal számol.

  Nem jelenítjük meg az összes elérhető akciót, kamat(felár) kedvezményi lehetőséget, különösen ha a bank ezeket csak azoknak az ügyfeleknek nyújtja, akik nem közvetítőn keresztül igénylik a hitelt, vagy a bank honlapján vagy adott (közvetítő) partnerén keresztül adja le az igénylését, vagy csak bizonyos munkáltatónál dolgozók vagy városban lakók számára érhetőek el, vagy bármi egyéb olyan feltételt rendelnek hozzá, ami a látogatók döntő többségének nem elérhető, nem teljesíthető. Az olyan ajánlati leveles, edm-ekben vagy direkt promócióban szereplő termékeket, kezdeti költség vagy kamat(felár) kedvezményeket sem tartalmazza hitelkalkulátorunk, amelyek csak előre kiválasztott, leszűrt vagy adott banknál meglévő ügyfelek számára elérhetőek, vagy éppen nem publikusak.

  Hitelkalkulátorunk figyelembe veszi, ha adott bank hitelösszeg sávonként vagy futamidő sávonként eltérő kamatot, vagy kamatfelárat határoz meg.

  Egyes bankoknál előfordulhat, hogy ügyfélminősítési kategóriák szerint állapítják meg a hitel kamatát, kamatfelárát, vagyis a bank hitelelbírálási rendszerétől (scoring) és az adós jövedelmi és egyéb paramétereitől függően különböző kamattal vagy kamatfelárral hitelezi az igénylőket. Mivel nem publikusak ezek az értékelési rendszerek, így nem tudjuk megállapítani, hogy az egyes látogatók pontosan (még ha bizonyos adatokat meg is adnak magukról) melyik ügyfélminősítési kategóriába esnek.

  A hitelkalkulátor a jövedelem alapján is szűrheti a találatokat – ha beállítod, hogy 250.000 Ft-nál magasabb jövedelmed van, akkor még kedvezőbb árazású lakáshiteleket is megmutatunk. Minden hitelnél megtekintheted az akciós feltételeket és a kezdeti költségeket, ha a találatban a „Rövid leírás" gombra kattintasz.

  A lakáshiteleket sorba tudod rendezni az oszlopok (törlesztőrészlet, visszafizetendő, THM) alapján is. Alapértelmezetten az összesen visszafizetendő oszlop szerint rendezzük a találatokat, úgy gondoljuk, hogy ez mutatja meg a legjobban az egyes hitelek közötti különbséget.

  Más hitelkalkulátorokkal szemben rendszerünk valós adatokat tartalmaz, melyeket a bankok is gyakorta ellenőriznek.

  A hitelkalkulátorban törekszünk arra, hogy a Magyarországon működő és aktívan hitelező bankok lakáshiteleit feldolgozzuk. Az adatok frissítése miatt, vagy ha adott bank nem tette elérhetővé az aktuális hirdetményeit, terméktájékoztatóját, előfordulhat, hogy átmenetileg nem mutatjuk a hitelkalkulátorban. A takarékszövetkezetek és pénzügyi vállalkozások lakáshiteleit nem dolgozzuk fel, ezeket nem mutatjuk a hitelkalkulátorban.
  A kalkuláció során azt vesszük alapul, hogy határidőben, pontosan fizeted a hiteledet, ezért nem számolunk késedelemi díjakkal.
  Némely esetben kiemelünk általunk fontosnak ítélt jellemzőket az adott termékről, ezzel is segítve a választást. 

  Kamattámogatott hiteleknél a futamidő első 5 évében a kamattámogatással csökkentett kamattal számoljuk ki a törlesztőrészletet, kamatot és THM-et, a támogatás megszűntével (vagyis a hitel 61. hónapjától) pedig a kamattámogatás nélküli értékekkel számolunk.

 • Nem találok bizonyos bankot vagy terméket az összehasonlítóban. Miért van ez?

  Ez egyrészt azért lehet, mert nem dolgozzuk fel az adott bank termékeit, vagy ha éppen frissítjük egy adott bank kondícióit (ez általában egy munkanapot vesz igénybe), akkor nem mutatjuk azokat, amíg a frissítést nem fejeztük be teljesen.

  Ritkább esetben az is előfordulhat, hogy valamelyik banknak jóvá kell hagynia a kalkulátorainkban rögzített adatokat, számítási képleteket (ez időszakosan megtörténik), és amíg ez nem fejeződött be, addig nem mutatjuk az adott bank termékeit.

 • Mi történik, miután a kalkulátorban lakáshitelt igényelek?

  A megadott elérhetőségeken keresni fognak a kiválasztott bank ügyintézői vagy a money.hu közvetítő Kft. munkatársai, hogy segítségedre legyenek. Általában egy előszűrést csinálnak, hogy megállapítsák, hogy mennyi hitelt kaphatsz. Ha hitelszakértő segítségét kéred, akkor a teljes hitelügyintézés során segít, de ha inkább magadnak szeretnél intézni mindent, akkor a bank kollégái segítenek időpontot foglalni az általad kiválasztott bankfiókba, hogy egyeztethess az ügyintézőjükkel a továbbiakról. 

  Munkaidőben 24 órán belül, hétvégén és ünnepnapokon a következő munkanapon kerül sor a kapcsolatfelvételre.

 • Ugyanazokkal a kondíciókkal kapom az itt igényelt lakáshitelt, mintha bemennék a bankba?

  Általában igen, és egyes esetekben egyedi kedvezményeket, költség-elengedéseket tudunk a bankoknál biztosítani számodra.

  Mivel a banki termékek folyamatosan változó kondíciói között segítség nélkül nagyon nehéz eligazodni, mindenképpen érdemes a hitelkalkulátorunkat használni és tájékozódni, mielőtt bármely bankba bemennél. A hitel-összehasonlító használatával és a megfelelő lakáshitel kiválasztásával akár több millió forintot is megspórolhatsz.

 • Mik a lakáshitel felvételének lépései és mennyi idő amíg a hitelhez hozzájutok?

  Lakáshitel ügyintézése körülbelül 6-8 hét, ha személyesen, egymagad intézed. Ha rajtunk keresztül igényeled a hitelt és kéred a money.hu közvetítő Kft. hitelszakértőinek segítségét, akkor akár 3-4 hét alatt is elvégezhető az ügyintézés, ha minden dokumentum (munkáltatói igazolás, bankszámlakivonatok, stb.) azonnal rendelkezésre áll. 

  A lakáshitel felvételének lépései:

  1. Hitelek összehasonlítása és szimpatikus termék igénylése hitelkalkulátorunk segítségével.
  2. Egyeztetés a money.hu közvetítő Kft. hitelszakértőivel vagy banki partnerünkkel, előszűrés elkészítése (hogy tudd, mennyi hitelt kaphatsz).
  3. Adásvételi szerződés aláírása, hiteligényléshez szükséges dokumentumok bankban történő leadása (hitelkérelem befogadása).
  4. Ingatan értékbecslése, hitelbírálat.
  5. Pozitív döntés esetén szerződés a bankkal, majd hitelfolyósítás.

  További hasznos tanácsokat itt találsz.

 • Mennyi hitelt kaphatok?

  Ezt pontosan nem tudjuk megmondani, hiszen függ az életkorodtól, jövedelmedtől, munkahelyedtől, a fedezet értékétől és egyéb paraméterektől is. Lakáshiteleknél a fedezet(ek) forgalmi értékének maximum 80%-ára adhat a bank hitelt (de a gyakorlatban általában a forgalmi érték 70%-áig hiteleznek).

 • A hitelkalkulátor a hitelek összes kezdeti költségét feltünteti?

  Nem. A költségek kiszámolásánál a THM rendeletben írtakat követjük, mely alapján a hitelfelvételhez szorosan kapcsolódó költségeket tüntetjük fel (melyeket a banknak és a Földhivatalnak kell megfizetni). Általánosságban elmondható, hogy a közjegyzői díjat, ügyvédi költséget, ingatlanszerzéssel kapcsolatban felmerülő illetéket, térképmásolat díját és a különböző biztosítások (fedezeti biztosítás, életbiztosítás, stb.) díjait nem tartalmazza az általunk feltüntetett kezdeti költség. A fenti költségek ügyletenként és hitelösszegenként eltérőek, ezért ezeket nem lehet pontosan előre kiszámolni.

 • Akár 5 millió forinttal kedvezőbbek lehetnek az új lakáshitelek

  Az eddiginél szélesebb körben és pénzügyileg komolyabb segítséget kaphatnak a gyermeket vállaló vagy nevelő családok az új, jelenlegi információk szerint júliustól elérhető állami támogatások révén - derül ki az ingatlan.com és a teljes körű hitelügyintézéssel foglalkozó money.hu összefoglalójából, amely számszerűsítette, hogy egy-egy érintett család számára mekkora segítséget jelentenek az intézkedések a piaci alapú konstrukciókhoz képest.
 • Átlépték az ezermilliárdos határt a hitelesek

  Rekordot hozott a múlt év a lakossági hitelezésben az MNB legfrissebb, 2018-as évet összegző adatai szerint. A lakáshitel és a személyi kölcsön volt a két legnépszerűbb konstrukció, ezekre összesen 1301 milliárd forint értékben kötöttek szerződést a bankokkal a lakossági ügyfelek. Egy évvel korábban - 2017-ben - az új személyi kölcsönök és lakáshitelek összege 955 milliárd forintra rúgott, így a 2018-as eredmény 36 százalékos növekedésnek felel meg és egyben az elmúlt 10 év legmagasabb értéke és...
 • Kettészakadt a lakáshitelpiac - egyre rizikósabb lesz sokak helyzete

  Szakadék tátong a lakáshitelpiacon, mégpedig az új és a már meglévő hitelek között a kockázatokat tekintve - hívja fel a figyelmet az ingatlan.com csoporthoz tartozó BankRáció.hu legfrissebb összeállítása, amely szerint a kamatkockázat fokozódhat a következő időszakban.
 • Elbúcsúztatják az egyik lakáshitelt a lakásvásárlók

  Maguk a hitelfelvevők léptetik le az egyik lakáshitel-konstrukciót a piacról. Legalábbis erre utalnak a legfrissebb piaci adatok a BankRáció.hu legújabb - a hivatalos jegybanki adatokon alapuló - összefoglalója szerint.
 • Felerősödött idén a lakosság hiteléhsége, de a legtöbben már biztonságra vágynak

  Tekintélyes bővülést produkáltak a magyar háztartások a hitelezési piacon. Az év első tíz hónapjában az új lakáshitelek összege 35 százalékkal emelkedett, így túllépte a 720 milliárd forintot. Havonta átlagosan 72 milliárd forintnyi lakáshitelt vett fel a lakosság, míg 2017-ben 54 milliárd forint jutott egy-egy hónapra. A személyi kölcsönöknél még ütemesebb volt a fejlődés az idei év első 10 hónapjában: 50 százalékkal 383 milliárd forintra nőtt az új hitelek összege. Azaz havi átlagban 38 milliá...
 • Így érdemes személyi kölcsönt felvenni - 5 leggyakoribb buktató

  A személyi kölcsönök iránti kiemelkedő a kereslet, az új folyósítások összege 50 százalékkal nőtt az idén, ez a lakáshitelek több mint 30 százalékos növekedését is meghaladja. Érdemes azonban több dologra is odafigyelni az igényléskor, különben a kölcsönfelvétel bosszúságot okozhat a későbbiekben. A BankRáció.hu összegyűjtötte az öt buktatót, ami leggyakrabban nehezítette meg az idei évben személyi kölcsönt felvevők életét.
 • Újabb látványos bővülés a lakáshiteleknél - mindent elsöpör a fix törlesztés

  Megállás nélkül halad a meredek emelkedőn a lakossági hitelpiac a legfrissebb adatok szerint. Az év első tíz hónapjában több mint 383 milliárd forint értékben kötöttek szerződést személyi kölcsönökre a bankok, ami éves összevetésben 50 százalékos növekedést jelent, 2016 azonos időszakához képest 121 százalékos emelkedésnek felel meg. Emellett pörög a lakáshitelpiac is: az idén tíz hónap alatt több mint 720 milliárd forint értékben születtek új lakáshitel-szerződések, ez 2017 azonos időszakához k...
 • 10 éve robbant ki a válság – Meddig emelkedhetnek még a lakásárak?

  A gazdaság minden részét, így az ingatlanpiacot is komolyan érintő válság tízéves évfordulója és a 2014 óta tartó lakáspiaci élénkülés miatt egyre többször kerül elő, hogy meddig tart még a lakásdrágulás, mikor várható a lakásárak csökkenése. Az ingatlan.com összevetette a mostani és tíz évvel ezelőtti helyzetet a lakásárak, a nettó jövedelmek, a lakáshitelezés és a megtakarítások alakulása alapján. "Bár a lakáspiac az elmúlt tíz évben változatos eredményeket ért el, a mostani helyzet azért jóva...
 • Ennyi kell egy új lakáshoz a 10 milliós CSOK hitel mellé

  Kiegyensúlyozottabbá válhat az új lakások piaca a legutóbb bejelentett változtatások eredményeként - derül ki az ingatlan.com elemzéséből, amely egyrészt az állami támogatási rendszerben történő változások lehetséges piaci hatásait vizsgálta, másrészt bemutatja, hogy mennyibe kerülnek a kétgyermekes családoknak is megfelelő 60 négyzetméteres új lakások, azaz mekkora önrészre van szükségük az állami támogatású kedvezményes hitelösszeg mellett.
 • Tarolnak a biztonságos lakáshitelek

  Kedvezően alakul a lakáshitelpiac a kihelyezett összegek és a biztonságos hitelek térnyerését tekintve - áll a BankRáció.hu legfrissebb elemzésében, amely a hivatalos jegybanki adatok és a saját statisztikái alapján foglalja össze a lakáshitelpiac aktuális helyzetét.
 • Használt lakás

  A lakhatás feltételeinek a vonatkozó jogszabályi követelmények szerint megfelelő, használatbavételi vagy fennmaradási engedéllyel rendelkező lakás, melyet a vevő nem a lakás építtetőjétől vásárol, hanem annak előző tulajdonosától.

 • Jelzáloghitel

  Olyan hitelfajta, melynek fedezetéül egy vagy több ingatlant ajánlasz fel a bank részére, amely(ek)re az jelzálogjogot jegyeztet be. A bank kockázata így alacsonyabb, mivel nemfizetés esetén a bank jogosult a felajánlott ingatlanokat értékesíteni, hogy visszakapja pénzét. Az ilyen hitelek összege általában magas (jellemzően 5 millió forint feletti), futamidejük hosszú (akár 35 év is lehet). A hitelbírálat ideje hosszabb (3-4 hét). Kamatozásuk jóval alacsonyabb, mint a nem jelzálog-fedezetű hitelé. A hitel célja alapján az ingatlanfedezetes hiteleknek több fajtája van, pl. lakáscélú (vásárlás, építési, felújítás stb.) vagy szabad felhasználású.

 • Lakáshitel

  Kizárólag ingatlan célra (lakásvásárlás, bővítés, felújítás, korszerűsítés) felhasználható jelzáloghitel. Egyes esetekben lakáscélú hitel kiváltására is igényelhető. Általában kedvezőbb kondíciójúak a lakáshitelek, mint a szabad felhasználású jelzáloghitelek.

 • Forgalmi érték (ingatlan)

  Az ingatlan piaci értéke a hivatalos értékbecslés időpontjában, amit főként a kereslet-kínálat, az ingatlan állapota és elhelyezkedése határoz meg. A forgalmi érték összege megegyezik azzal az összeggel, amennyiért az értékbecslés pillanatában az ingatlan várhatóan értékesíthető.

 • Hitelbiztosítéki (HB) érték

  Jelzáloghitel esetén a fedezetként felajánlott ingatlan bank által elismert értéke, melyet az értékbecslő határoz meg a bank számára. A hitelbiztosítéki érték nem egyenlő az ingatlan forgalmi értékével, annál általában 10-20%-al alacsonyabb.

 • Finanszírozási arány

  A fedezetként felajánlott ingatlan(ok) hitelbiztosítéki és forgalmi értékének hányadosa. Jelenlegi szabályozás szerint a bankok a felajánlott fedezet(ek) forgalmi értékének maximum 80%-áig nyújthatnak hitel forint alapon.

 • Kamatperiódus

  Az az időszak, amelyen belül a felvett hitel kamata nem változik. A bank csak a kamatperiódus fordulónapján változtathatja meg a hitel kamatát. Hitelszerződés megkötésénél bizonyos esetekben lehetőség van a kamatperiódust kiválasztani. Minél hosszabb a kamatperiódus, annál nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat, ha rosszabbodó gazdasági helyzetre vagy emelkedő alapkamatra számítunk. Jelzáloghiteleknél általában javasolt legalább egyéves kamatperiódusú hitelt választani. Fedezetlen hiteleknél (pl. személyi kölcsön) sokszor nem értelmezhető a kamatperiódus, mivel a futamidő végéig garantálja a hitelintézet, hogy a hitel kamata nem fog megváltozni.

 • Hitelügylet szereplői

  Hitel felvételekor az adós sok esetben nem egy, hanem akár több személy vagy cég is lehet. Őket hívjuk kötelezettnek, melynek típusai:
  - adós (elsődlegesen övé a tartozás),
  - adóstárs (ugyanúgy felel a hitel visszafizetéséért, mint az adós), aki általában házastárs, élettárs vagy családtag, 
  - kezes (ha az adós, adóstárs nem fizet, akkor a bank tőle követelheti a hitel visszafizetését),
  - dologi adós, más néven zálogkötelezett (olyan kezes, aki nem az egész tartozásért felel, hanem csak a tulajdonában lévő vagyontárgy(ak) erejéig, melyeket ő ajánlott fel fedezetként).

 • Kezdeti költség(ek)

  A hitelfelvétel során azokat az egyszeri kiadásokat nevezzük kezdeti költségeknek, melyek megfizetése nélkül a bank nem fogja a hitelt folyósítani. Ezek közé tartozik az értékbecslési díj és a közjegyzői díj is. Akciók keretében a bankok sokszor a kezdeti költségek egy részét elengedhetik vagy a folyósítás után jóváírhatják az adós számláján  - cserébe viszont a bankhoz történő jövedelemátutalást vagy egyéb banki termékek igénybevételét írhatják elő.

 • Közjegyzői okirat

  Olyan okirat, amely közjegyző által aláírtan tanúsítja az okiratba foglalt nyilatkozat megtételét, annak helyét, idejét és módját, illetve, hogy az okirattal tanúsított adatok és tények a valóságnak megfelelnek. Jelzálogszerződésnél általában kétféle kötelezettségvállaló nyilatkozatot (közjegyzői okiratot) használnak a bankok – ezek közül csak egyfélét kell aláírni:
  Egyoldalú: A hiteligénylő jelzáloghitel kölcsönszerződésben foglalt kötelezettségvállalását tartalmazza.
  Többoldalú: Ugyanaz, mint az egyoldalú, csak ebben az esetben magát a kölcsönszerződést foglalják közjegyzői okiratba (általában ennek magasabb a díja).

 • MKB Bank - 2019-01-17 - Új fogyasztóbarát lakáshitelek indulnak

  Január 15-től igényelhető a Minősített Fogyasztóbarát MKB FIX Lakáshitelek mellett Minősített Fogyasztóbarát MKB Forint Lakáshitelek 10 és 15 éves kamatperiódussal. A kamat a FIX ffogyasztóbarát hiteleknél megszokott ügyfélminősítési rendszer szerint lehet Normál, Extra, Prémium és Exkluzív. A Normál kondíciónak nincsenek speciális feltételei, az Extra kondíció feltétele: legalább havi 150.000 Ft jóváírás legfeljebb két forrásból, a Prémium kondíció feltételei: legalább 300.000 Ft jóváírás és legalább 5 millió Ft igényelt kölcsönösszeg, az Exkluzív kondíció feltételei pedig legalább 450.000 Ft jóváírás és legalább 5 millió Ft kölcsönösszeg.

  Vásárlási hitelcél esetén a reprezentatív példák szerint a THM-ek a következőképpen alakulnak:

  Normál kondíciókkal:
  10 éves kamatperiódus esetén, 6,2%
  15 éves kamatperiódus esetén: 7,1%

  Extra kondíciókkal:
  10 éves kamatperiódus esetén: 6,1%
  15 éves kamatperiódus esetén: 7,0%.

  Prémium kondíciókkal:
  10 éves kamatperiódus esetén: 5,5%
  15 éves kamatperiódus esetén: 6,7%.

  Exkluzív kondíciókkal:
  10 éves kamatperiódus esetén: 5,4%
  15 éves kamatperiódus esetén: 6,5%.

  A kezdeti költségekre vonatkozó akciók és az elő/végtörlesztéshez kapcsolódó akciók az új hitelekre is vonatkoznak. Az akciók visszavonásig tartanak.

 • Oberbank - 2019-01-16 - Kamatcsökkenés és további változások

  Az annuitásos tőketőrlesztésű, 5 éves kamatperiódusú hitelek maximum futamideje 25 év lett, a kamatok pedig 1 százalékponttal csökkentek. A 10 éves kamatperiódusú hitelek kamata 1,09 százalékponttal lett alacsonyabb. A 3 hónapos kamatperiódusúak esetében sem a referenciakamat, sem a kamatfelár nem változott. A lineáris tőketörlesztésű jelzáloghitelekre a következő időszakra nem tettek ki új kamatokat. Az annuitásos tőketörlesztésű, 5 és 10 éves kamatperiódusú hitelek kamata március 14-ig, a 3 hónapos referenciakamathoz kötötteké február 14-ig lesz érvényben.

  Az akciós lakáshitelek igényelhetőségét meghosszabbította a bank március 31-ig, de a lineáris tőketörlesztésű hitelek kamatait ebben az esetben sem frissítette. Az 5 éves akciós lakáshitelek kamata szintén 1 százalékponttal, a 10 éveseké 1,09 százalékponttal csökkent, a referenciakamathoz kötött hiteleké nem változott.  Az akciós kondíciók igénybevételének feltétele min. 200.000 Ft havi jóváírás vállalása.

  01.15-i Lakáshitel terméktájékoztatóban történt változások:
  - a futamidő 20 évről 25 évre nőtt,
  - türelmi idő csak építésnél és felújításnál lehetséges max. 2 évig,
  - a lineáris törlesztésű hitelek törlésre kerültek,
  - a fedezet az ingatlan becsült forgalmi értékének max. 50%-áról max. 70%-ára nőtt.

  01-15-i Szabfel terméktájékoztatóban történt változások:
  - a futamidő 20 évről 30 évre nőtt (?),
  - a terhelhetőség itt is max. 70%-ra nőtt.

 • Raiffeisen Bank - 2019-01-16 - Online regisztrációhoz kötött kupon akció

  Azon ügyfeleknek, akik az online kupon akció időtartama alatt a bank weboldalán regisztrálnak, és az akcióban résztvevő termékek valamelyikére hiteligénylést adnak le, majd a hitelt folyósítják számukra, továbbá megfelelnek a kiírásban felsorolt összes feltételnek, a bank a kölcsönösszeg kifizetését követő 30 napon belül, utólagosan jóváír az adós Raiffeisen Bank Zrt.nél vezetett bankszámláján 40.000 Ft-ot.

  Az akció érvényessége: 2019. január 15. és 2019. február 28. közötti online regisztráció alapján 2019. 03. 15-ig beadott jelzáloghitel igénylések esetén érvényes, ahol a hitelígérvény kiállítása nem lehet későbbi, mint 2019. április 15.

  Az akcióban résztvevő termékek:

  - Raiffeisen Lakáshitel,
  - Raiffeisen Otthonteremtési Kamattámogatott Kölcsön,
  - Raiffeisen Személyi Kölcsön Ingatlanfedezettel,
  - Raiffeisen Egyetlen hitel Lakáscélú hitel kiváltására
  - Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel és
  - Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel Lakáscélú hitel kiváltására

 • OTP Bank - 2019-01-15 - Alacsonyabb kamatok január 15-től és referenciakamatok február 1-től

  Január 15-től a 3 hónapos kamatperiódusú hitelek kamatfelára 0,25 százalékponttal, az 5, 10 és 20 éves kamatperiódusúaké 0,5 százalékponttal csökkent. A csökkenés miatt a THM-ek is alacsonyabbak lettek: A Fix5 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel THM-je 5,5%-ról 4,9%-ra, a Fix10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelé 6,3%-ról 5,7%-ra és a Fix20 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelé 7,4%-ról 6,7%-ra csökkent

  Továbbá a bank előre közölte a 2019. február 1-jétől érvényes ÁKK referenciahozamok értékét és ezzel összefüggésben az Otthonteremtési hitelek várható kamatait. Az 1 éves ÁKK 0,35%, az 5 éves ÁKK 2,97% lesz. A terméktájékoztatókban a reprezentatív példák adatai módosultak.

 • Erste Bank - 2019-01-11 - Csökkenő kamatok

  Január 11-től az 5 éves kamatperiódusú lakáshitelek standard kamata 0,12 százalékponttal csökkent, továbbá ugyanennyivel lett alacsonyabb a 3. kedvezménykategóriában a 4.999.999 Ft-ig és az 5-9,9 millió Ft-os sávban elérhető kamat, valamint a 2. és az 1. kategória kamata 4,9 millió Ft-ig. A Prémium és Extra kategóriákban a kamat 4,9 millió Ft-ig csökkent 0,02 százalékponttal. A 10 éves kamatperiódusú lakáshitelek standard kamata, valamint a 3., 2. és 1. kategóriák kamata 4,9 millió Ft-ig 0,16 százalékponttal csökkent. A Prémium és Extra kategóriákban a kamat 4,9 millió Ft-ig csökkent 0,06 százalékponttal. A csökkenések oka a kamatkedvezmények mértékének változása.

 • Gránit Bank - 2019-01-10 - A referenciakamat (3 havi BUBOR) csökkenése

  Január 10-től a 3 havi BUBOR referenciakamat értéke csökkent (0,19%-ról 0,13%-ra), a kamatfelárak nem módosultak. Az akcióban nyújtott valamennyi kedvezmény (kivéve Millenium Kedvezmény) figyelembevételével Gránit Lakáshitelt 2,17-3,74%-os, Szabad felhasználású hitelt 3,32-4,90%-os THM-mel nyújt a bank.

 • Sberbank - 2019-01-10 - Csökkent a 12 havi BUBOR referenciakamat

  Január 10-től a bank által alkalmazott 12 hónapos BUBOR csökkent, a kamatfelárak és egyéb feltételek nem változtak. Az 5 és 10 éves kamatperiódusú hitelek kamata sem változott. A terméktájékoztatókban a reprezentatív példák adatai módosultak. Új Összehasonlító táblázatot is kitett a bank a weboldalára, melyben nincs lényeges változás az előző táblázathoz képest.

 • Sopron Bank Burgenland - 2019-01-07 - Referenciakamatok csökkenése/emelkedése miatti változások

  A január 1-jei hirdetményekben a reprezentatív példák adatai és a THM értékek változtak a referenciakamatok változása miatt. 

 • Raiffeisen Bank - 2019-01-04 - Akció meghosszabbítása, referenciakamatok változása

  Január 2-től a referenciakamathoz kötött hitelek referenciakamata, a 6 havi bubor 0,01%-kal emelkedett, a kamatfelárak nem változtak. Az otthonteremtő hitelek referenciakamata nőtt. Az 5 és 10 éves kamatperiódusú, valamint az 5 és 10 évig fix hitelek kamata nem változott, ahogyan a Minősített Fogyasztóbarát Hitelek kamata sem.

  A Jelzáloghitel Hitelefedezeti Védelem Biztosítás (UNIQUA) 2019. évi téli promócióban minden forint alapú jelzáloghitel termékkel rendelkező ügyfelének, aki újonnan igényelt vagy meglévő Jelzáloghitel terméke mellé UNIQA Hitelfedezeti Védelem Biztosítást köt, az első 2 havi biztosítási díját a bank jóváírja. Az akció 2019. január 2-től 2018. március 31-ig tart.

 • Sberbank - 2019-01-04 - Visszatérítési akció és referenciakamatok változása

  Az értékbecslési és közjegyzői okirat díjának visszatérítésére meghirdetett akcióban a viszatérítés összege maximálva lett 50.000 Ft-ban. Az 1 éves ÁKK referenciakamat csökkent, az 5 éves emelkedett, a kamatfelárakon, akciókon nem változatott a bank. Az 1 éves Otthonteremtési hitel THM-je használt lakás vásárlására 3,87%, az 5 éves kamatperiódusúé pedig 6,50% a január 2-től hatályos hirdetmény szerint.

 • MagNet Bank - 2019-01-04 - Akció meghosszabbítása és referenciakamatok változása

  Január 1-től a bank által alkalmazott 6 havi BUBOR csökkent, az 5 éves ÁKKH emelkedett, a kamatfelárak nem változtak. Akciós MagNet Lakáshitelt B2 minősítési kategóriában 4,3%-os THM-mel igényelhetünk, de a maximális, 0,4%-os kamatfelár-kedvezménnyel a Magnet Lakáshitel THM-je 3,9%. A MagNet Stabil Ötös és Stabil Tízes hitelek kamata, így THM értékei is változatlanok. A MagNet 10+10 Otthonteremtési kamattámogatott hitel THM-je nem változik (3,3%).

  Az "Ingatlanfedezetes akció 2018." elnevezésű akciót meghosszabbították a 2019. június 30-ig igényelt lakossági jelzáloghitelekre vonatkozóan.

 • Gránit Bank - 2019-01-04 - Akciók meghosszabbítása, referenciakamat emelkedése

  A január 1-től hatályos hirdetményekben a bank a kezdeti költségekre vonatkozó akciókat meghosszabbította piaci hitelek esetében a 2019. január 31-ig, otthonteremtő hitelek esetében pedig a 2018. június 30-ig befogatott igénylésekre. Az akcióban a bank a folyósítási jutalékot elengedi, valamint az értékbecslés díját és a közjegyzői díjat (maximum 40.000 Ft összegben) visszatéríti a folyósítást követően. A piaci hitelek esetében a kamatfelár-kedvezményekre vonatkozó akciók is folytatódnak január 31-ig.

  Az Otthonteremtő hitelek referenciakamata emelkedik, de az ügyfél által fizetendő kamat és a THM nem változik. 

 • OTP Bank - 2019-01-03 - Akciók meghosszabbítása és további változások

  Az Őszi ingatlanhitel értékesítési akció Téli ingatlanhitel értékesítési akció néven fut tovább, változatlan feltételekkel 2019. március 31-ig. Az Online kamatkedvezmény kampányt is meghosszabbította a bank január 31-ig. Az 5 éves ÁKKH nőtt, az 1 éves csökkent, a 3 hónapos BUBOR értéke nem változott, a kamatfelárak szintén nem változtak. A Fix5 és Fix10 és Fix20 hitelek kamatait sem módosították.

  A fogyasztóbarát hitelek Ingatlanhitel értékesítési akcióját szintén március 31-ig hosszabbították meg, és az akcióban az változott, hogy mostantól a hitelbiztosítási érték-megállapítási díjat feltétel nélkül elengedi a bank (kivéve, ha a szerzdőés meghiúsul). Piaci kamatozású fogyasztóbarát lakáshitelek maximum hitelösszege 75 millió forint lett.

  Megszűntek a Takarékos hitelek, valamint egyes díjkedvezmények is (pl. Bérlakások vásárlásáshoz kapcsolódó díjkedvezmény, Egyes rendvédelmi szervezetek dolgozói részére nyújtott díjkedvezmény stb.).

  A termékismertetőkben a reprezentatív példák adatai módosultak, valamint jogszabályi változás miatt a közjegyzői díj (1 darab 30 oldalas kiadmány) feltételezett összege.

 • Erste Bank - 2019-01-03 - A 6 hónapos BUBOR csökkenése

  Január 1-től a 6 hónapos kamatperiódusú jelzáloghitelek referenciakamata csökkent, de a kamatfelárak nem változtak. Az 5, 10 és 15 éves fix lakáshitelek kamatai sem módosultak. Az Akciós hirdetményben az egyedi kamatozású hitelek kamata és THM értéke változott a 6 havi BUBOR változása miatt. Az új terméktájékoztatókban a reprezentatív példák adatai és a THM-ek módosultak.

 • K&H Bank - 2019-01-03 - Visszavonásig meghosszabbított akciók, referenciakamatok változása

  Az eddig futó díjelengedési, díjvisszatérítési és díjátvállalási akciókat most visszavonásig hosszabbította meg a bank. A 3 havi BUBOR nem változott, a 12 havi csökkent és az 5 éves ÁKKH nőtt, melyet a 2019. január 1-jei Függelékekben tettek közzé. A kamatfelárak nem változtak, ahogyan az 5 és 10 éves kamatperiódusú, valamint a fix kamatozású hitelek kamatai sem. A K&H Minősített Fogyasztóbarát lakáshitelek kamata K6 kategóriában, minden futamidőben csökkent, a többi kategóriában változatlan maradt.

 • MKB Bank - 2019-01-03 - A referenciakamatok változása

  A piaci hitelek esetében alkalmazott 6 és 12 hónapos BUBOR csökkent január 1-től, a kamatfelárak nem változtak. Az otthonteremtő hitelek referenciakamata magasabb lett. Az 5 és 10 éves piaci jelzáloghitelek, valamint a 15 és 20 éves fogyasztóbarát lakáshitelek kamata nem változott. Az Új Otthonteremtési Hitel ügyféltájékoztatójában a 16/2016. (II.10.) Kormányrendelet változásaival kapcsolatos módosításokat vezették át, a többi ügyféltájékoztatóban csak a reprezentatív példa adatai módosultak a referenciakamatok csökkenése/növekedése, illetve a figyelembe vett szerződéskötési dátum változása miatt.

 • UniCredit Bank - 2019-01-03 - A referenciakamatok változása

  A 12 hónapos BUBOR csökkent, emiatt a referenciakamathoz kötött jelzáloghitelek kamatai és THM értékei is alacsonyabbak lettek. Az 1 éves kamatperiódusú lakáscélú hitel kamatkedvezmény nélküli THM-je vásárlási hitelcél esetén 4,83%-ról 4,78%-ra csökkent. Az 5 és 10 éves kamatperiódusú hitelek, valamint Stabil Kamat jelzáloghitelek kamata nem változott. Szintén változatlanok a fogyasztóbarát hitelek kamatai, ezekre nem is tett ki új hirdetményt a bank. Az 1 otthonteremtő hitelek referenciakamata csökkent, az 5 éveseké nőtt, így a kamatok és a THM-ek is ennek megfelelően alakulnak.

 • Takarék Kereskedelmi Bank - 2019-01-03 - A referenciakamatok frissítésre kerültek

  A január 1-től hatályos hirdetményekben a referenciakamatlábak és referenciahozamok frissítésre kerültek, azaz az 5 éves otthonteremtő hitelek referenciakamata nőtt, a 6 hónapos BUBOR, az 1 éves otthonteremtő hitelek és a fogyasztóbarát hitelek referenciakamata egyaránt csökkent. A referenciakamatok változása miatt a THM-ek is frissítésre kerültek az új hirdetményekben, például az Ötös Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel THM-je 5,43%-ról 5,04%-ra, Tízes Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel THM-je 6,03%-ról 5,58%-ra csökkent. Az Ötös Fix és Tízes Fix Kölcsönök kamata nem változott.

 • Budapest Bank - 2019-01-02 - Otthonteremtési kamattámogatással nyújtott lakáshitelek kamat és THM mértéke módosult

  Január 1-től az otthonteremtő hitelek referenciakamata, az 5 éves ÁKKH nőtt, a 6. évtől alkalmazott 6 hónapos BUBOR értéke csökkent, a kamatfelárak nem változtak. Az 5 éves kamatperiódusú Otthonteremtő hitel THM-je 5,80-6,23%-ról 5,84-6,26%-ra emelkedett. A piaci kamatozású jelzáloghitelek kamatai nem változtak. A minősített fogyasztóbarát hitelek tekintetében a korábbi hirdetmény maradt érvényben.

 • CIB Bank - 2019-01-02 - Kedvezmények változása, kamatemelés és referenciakamat csökkenése

  Január 1-től a CIB UNO jelzáloghitelek referenciakamata, a 12 havi BUBOR 0,05 százalékponttal csökkent, a lakáshitelek kamatfelárai nem változtak. CIB UNO Lakáscélú kölcsönt Kamatfelár kedvezménycsomag 2-ben 3,87%-os, hirdetményben meghatározott THM-mel lehet igényelni (egyösszegű folyósítás esetén). A CIB UNO Szabad Felhasználású Ingatlanfedezetes Kölcsönök kamatfelára minden kedvezménycsomagban 0,5 százalékponttal magasabb lett.

  A Végig FIX 15 Lakáskölcsönök kamata nem változott, azonban a szabad felhasználású Végig FIX kölcsönöké 0,5%-kal emelkedett.

  A CIB 5 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek esetében a Kamat kedvezménycsomagban, a Kamat kedvezménycsomag PLUSZ-ban, valamint a Magnifica kedvezménycsomagban adható kedvezmények mértéke 0,3 százalékponttal kevesebb lett, de a kedvezmény nélküli kamatot is ennyivel csökkentette a bank, így a kamatok egyik kategóriában sem változtak. A CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek esetében a PLUSZ és Magnifica kedvzeménycsomagokban a kedvezmény mértéke 0,12 százalékponttal nőtt, így az ezekben a kategóriákban elérhető kamat mértéke ennyivel lett alacsonyabb.

  A CIB 5 éves kamatperiódusú Szabad Felhasználású Ingatlanfedezetes Kölcsönök kamata 6,61%-ról 6,81%-ra, a 10 éveseké 7,17%-ról 7,67%-ra emelkedett. A kedvezmények ugyanúgy változtak, mint a fogyasztóbarát hitelek esetében, azaz az 5 évesknél a kedvezmények mértéke 0,3 százalékponttal csökkent minden kedvezménykategóriában, a 10 éveseknél a kamat kedvezménycsomagban nem változott, a kamat kedvezménycsomag PLUSZ-ban és a Magnificában 0,12 százalékponttal nőtt.

  Az Otthonteremtési Kamattámogatott hitel THM értéke nem változott a december 1-jei hirdetményhez képest. A terméktájékoztatókban és az összehasonlító táblázatokban a reprezentatív példák és a THM-ek módosultak.

  A Monitoring díjra és a Rendkívüli monitoring díjra vonatkozó akciót a bank meghosszabbította 2019. december 31-ig, így a díjak mértéke továbbra is 0 Ft.

FONTOS! Nem biztos, hogy a kiválasztott hitelt meg is kaphatod.
A fent szereplő adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást.
A színes kerettel is kiemelt "promóció" felirattal megjelölt termék az adott bank fizetett hirdetése, amely nem objektív összehasonlítás eredményeképp került kiemelésre. A kiemelés nélküli lista megtekintéséhez kattints ide. Az így feltüntetett paraméterek ugyanazon szempontok szerint kerültek kiszámításra és megjelenítésre, mint a lista további elemei, de a kiemeléssel módosításra került a megjelenített listában való elhelyezése, pozíciója. A "promóció" felirattal megjelölt termék az adott bank fizetett hirdetése, amely objektív összehasonlítás eredményeképp került a találatok közé, tehát az így feltüntetett paraméterek ugyanazon szempontok szerint kerültek kiszámításra és megjelenítésre, mint a lista további termékeinek elemei. A money.hu Hitelkalkulátora automatikusan a keresési feltételeknek megfelelő első 15 találatot mutatja. A "További találatok" gombra kattintva a keresési feltételeknek megfelelő további 15 találatot mutatjuk felhasználóink részére. A Hitelkalkulátor nem minden esetben teszi lehetővé, hogy egy bank több terméke sorrendben a lista egymást követő ranghelyein szerepeljen.
A fenti hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplők, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg az adott bank döntésétől függően.
A részletes feltételeket, kondíciókat minden esetben az adott bank vonatkozó Üzletszabályzata, Általános Szerződési Feltétele, Hirdetménye, vagy Kondíciós listája tartalmazza, amelyeket a bankok hivatalos weboldalán vagy az ügyfélszolgálatokon tudsz megtekinteni. A bankok mindenkor fenntartják maguknak a jogot a kondíciók változtatására. A bank által adott ajánlat eltérhet az általunk megadott adatoktól, amelyekért felelősséget nem áll módunkban vállalni. Figyelemfelhívás: fontos tudni, hogy a táblázatokban jelölt adatok sorrendje nem a bankot, hanem annak adott termékét jellemzi. Az adatok megállapítása a mindenkor hatályos pénzügyi jogi és szakmai szabályok szerint történik. Időszakosan az adatokban és azok sorrendjében változás következhet be, az esetleges későbbi adatváltozásból eredő eltérésért nem tudunk felelősséget vállalni. * A törlesztőrészletek mező „Későbbi” részében a futamidő utolsó évének első hónapjára számított törlesztőrészletet jelenítjük meg. Fontos, hogy a törlesztőrészletek számítása a jelenleg aktuális kamatokkal történt. A bankok, kamatperiódusonként módosíthatják a hitel után fizetendő kamatot.
A találatok között - a lehető legteljesebb tájékoztatás érdekében - azon bankok termékeinek paramétereit is megjelenítjük az általunk használt és közzétett metódus alapján, amelyekkel nem állunk értékesítői szerződéses jogviszonyban. Ezeknél a termékeknél az igénylés során nem tudunk segítséget nyújtani, így az ilyen találatoknál a "Részletek" gomb/felirat sem látható.

Hitelajánlatok keresése

Ahhoz, hogy megtaláljuk a legjobb ajánlatot,
14 bank jelzáloghiteleit hasonlítjuk össze.

Türelem, ez eltart pár másodpercig.

 
 • Most számoljuk a törlesztőrészleteket.
 • Most számoljuk, hogy mennyit kell összesen visszafizetned.
 • Most számoljuk a teljes hiteldíj mutatókat.