Kövess minket:

Ha ma utalják a pénzem, pontosan mikor kapom meg?

Míg régebben általában lemondhattunk a várt pénzünkről, ha azt a reggeli órákban nem írták jóvá a bankszámlánkon, addig ma már egész nap várhatjuk a beígért átutalásokat. Mégsem érdemes azonban egész nap a számlaegyenleget frissítgetni, mert a pénz nem érkezhet akármikor. Benéztünk a kulisszák mögé és eláruljuk neked, hogy hány órakor figyeld fokozottabban a számládat, ha pénzt vársz!

Pörögnek a bankkártyák - rekord született

Az elektronikus fizetési megoldások egyre nagyobb teret nyernek Magyarországon, a múlt év első kilenc hónapjában több mint 3100 milliárd forintra rúgott a kártyás vásárlások összértéke, ami 26 százalékos emelkedést jelent 2016 azonos időszakához képest.

Elindult a teljeskörű online számlanyitás otthonról - A Gránit Banké az ország első videóbankos számlanyitása!

A jogi feltételek teljesülését követően a GRÁNIT Bank az országban elsőként, megújított, a legmodernebb technológiai követelményeknek megfelelő GRÁNIT VideóBankon keresztül elindította a videó-azonosítással összekapcsolt online számlanyitást. A fejlesztésnek köszönhetően a pénzintézet leendő ügyfelei az országban bárhonnan teljes körűen használható lakossági bankszámlát nyithatnak személyes megjelenés nélkül. Az első videóbankos számla ma hajnalban már meg is nyílt, az új kedvezményes Helló GRÁNIT csomaggal!

Mutatunk néhány érdekes bankszámlát

Promóció

Nem minden esetben annál a banknál kapjuk a legkedvezőbb áron a szolgáltatásokat, ahol már évek óta ügyfelek vagyunk. A bankok a kedvezményekkel általában új ügyfeleket próbálnak szerezni, és kevésbé értékelik az ügyfelek hűségét, mint azt esetleg gondolnánk. Így történhet az, hogy a kevésbé tájékozott ügyfelek akár sok évre is beragadhatnak egy olyan régi számlacsomagba, aminél az aktuális bankszámlák már lényegesen alacsonyabb költségekkel használhatóak. Megmutatjuk, hogy mire érdemes figyelni bankszámla választásakor.

Egy jó bankszámla akár autót is érhet

Promóció

Akár évente tíz-tizenötezer forintot is spórolhatunk költségeinken, ha a szokásainknak leginkább megfelelő bankszámlát választjuk magunknak. A választék bőséges, nehéz eligazodni a banki ajánlatokban, és az is előfordulhat, hogy a reklámozott számlánál sokkal olcsóbbat is találhatunk, ha a kereséshez összehasonlító kalkulátort használunk. Egyes bankoknál a számlavezetés, máshol a készpénzfelvétel, megint máshol az átutalások költsége a kedvezőbb. Mutatunk néhány olyan bankszámlát, melyekkel csökkenthetjük költségeinket.

Kártyapiac 2017 - Digitalizáció & PSD2 kihívásai és lehetőségei, Budapest, 2017. április 25-26.

Új szelek fújnak, új idők járnak: PSD2, azonnali fizetési rendszer, digitalizáció, fintech bomba, növekvő készpénzállomány, alternatív fizetési megoldások. Csak néhány, a bankkártyák világát érintő és jelentősen befolyásoló kihívásokból.

Extra bankszámlák 300 ezer forint felett keresőknek

Promóció

A prémium ügyfélszegmenshez tartozó ügyfelek váltanak bankot a legnehezebben, hiszen a csoportos beszedések vagy a lekötött banki betétek mellett a teljes befektetési állományukat is át kell vinni az új bankhoz. Bár át lehet vinni csak a bankszámlát is, amennyiben jobbat talál valaki a jelenlegi helyett, de a prémium kedvezmények elsősorban az egész pénzügyi állomány áthelyezése után élvezhetők igazán. A BankRáció.hu utánajárt, hogy mi várja a 2016 őszén megújult, ún. egyszerűsített bankváltási folyamatot igénybe vevő ügyfeleket a nagyobb bankoknál. A prémium ügyfeleket már nem csak kedvezmények, de az egész életstílusra kiható szolgáltatások is csábítják, melyeknek néha bizony nehéz ellenállni azzal, hogy nem vált bankot az ember.

Bankszámlával takarékoskodni? Mutatunk néhány jó lehetőséget

Promóció

A bankok néhány évvel ezelőtt a rájuk kivetett adók miatt jelentősen megemelték a díjaikat. Egyre másra eltűntek az addigi „nullás” számlák, ám kis odafigyeléssel és a megfelelő bankszámla és kártya kiválasztásával banki költségeinken jelentősen spórolhatunk. Mutatunk néhány lehetőséget, amivel évente akár több tízezer forintos megtakarítást is elérhetünk.

Egyszerűsödött a bankváltás

A korábbinál egyszerűbb, gyorsabb és legfőképpen ügyfélbarátabb lett a bankváltás a jogalkotó által 2016 október végén bevezetett új szabályokkal. Legfeljebb 12 nap alatt kompletten lehet bankot váltani és az új bank ki is értesíti a partnereidet, munkáltatódat a számlaszám változásról. Most bemutatjuk a legfontosabb teendőket, melyeket betartva biztosan gyors és akadálymentes lesz a bankváltás.

Eléri a 150 ezer forintot a havi jövedelmed? Bankolj több kedvezménnyel!

Promóció

Régebben a 150 ezer forintnyi havi jövedelemátutalás vagy jóváírás volt az a határ, amelynél megnyíltak a banki kedvezmények, az úgynevezett nullás csomagok. Bár ezeket elkaszálta a pénzügyi tranzakciós illeték és a törvényileg ingyenes készpénzfelvétel, továbbá a bankközi jutalék törvényi szabályozása, azért így is állva maradt pár számlacsomag. Bemutatjuk azokat a csomagokat, amelyekkel változatlanul kedvezményesen lehet bankolni havi nettó 150 ezer forintos jövedelemmel.

Minimálbérrel is megéri váltani egy jobb számlacsomagra!

Promóció

Sokan azt gondolhatják, csak a tehetősebbek kiváltsága a kedvező bankszámla díjcsomagok kínálata, ez azonban egyáltalán nem így van. A Biztosítás.hu most bemutatja a minimálbéresek számára legkedvezőbb bankszámla ajánlatokat, melyekre 2016. október 29-e óta az egyszerűsített bankváltási folyamat keretében, a régi bank felkeresése nélkül is át lehet váltani.

Megérkezett a jövő fizetési megoldása Magyarországra

Promóció

Kutatók, szakemberek kutatják évek óta, hogy vajon merre halad a napi fizetések fejlődése. Több lehetőség is nyitva áll, hiszen a pár év múlva bevezetendő azonnali átutalás mindenképpen egy figyelemre méltó alternatíva lesz, mégis úgy tűnik, a jövő hétköznapjaiban megkerülhetetlen lesz az a mobilfizetési megoldás is, melyet a GRÁNIT Bank GRÁNIT Pay névvel mutatott be a szakma és a sajtó képviselőinek 2016. szeptember 30-án.

Ezt látnod kell: íme a 4 legfapadosabb magyar internetbank!

Ha emberöltővel mérve nem is, de az informatikai fejlődés szempontjából régen volt már 1995, amikor az első hazai bank az internetre merészkedett internetbank-szerű megoldásával. Az eltelt évtizedek ellenére még ma is akad olyan bank, ahol például nem lehet betétet lekötni vagy bankkártya limitet kezelni az interneten. A legfapadosabb megoldások mellett a banki ajánlatokat összehasonlító BankRáció.hu elemzésében bemutatjuk az élenjárókat is.

Ez történt az elmúlt évben a hazai fizetési piacon

Mit keres a QR-kód a postai csekkeken? Miért kellett megszűnnie a Penny készpénzfelvételi szolgáltatásának? Mi az a lenyűgöző ajánlat, amitől jobb lesz a kártyaelfogadást tervező hazai vállalkozásoknak? Kielemeztük az elmúlt 12 hónap fizetési eseményeit, melyek Téged is érinthettek.

Számlák szokásaink szerint

Promóció

Akár évente húsz-huszonötezer forintot is spórolhatunk költségeinken, ha a szokásainknak leginkább megfelelő bankszámlát választjuk magunknak. A választék bőséges, nehéz eligazodni a banki ajánlatokban, és az is előfordulhat, hogy a reklámozott számlánál sokkal olcsóbbat is találhatunk. Egyes bankoknál a számlavezetés, máshol a készpénzfelvétel, megint máshol az átutalások költsége a kedvezőbb.

Sokat bukhatsz, ha forintkártyáddal külföldön vásárolsz

Egyre gyakrabban találkozhatunk azzal, hogy külföldön a forintkártyánkkal történő vásárláskor forintban ajánlja fel a fizetést a POS terminál. Nem a forint lett új európai fizetőeszköz, hanem az egyre jobban terjedő, ún. dinamikus devizakonverziónak köszönhetjük mindezt. A csúnya kifejezés azonban nagy bukást is rejthet annak ellenére, hogy az eredeti nemzetközi kártyás átváltási rendszerben is vannak öles buktatók. Átnéztük, mivel járunk a legjobban. Külföldi utazás előtt kötelező olvasmány!

Fizessünk kevesebbet a bankolásért

Promóció

A napokban egy baráti beszélgetés során felmerült a banki költségek témája is. A történetben szereplő barátunk egyébként az átlagosnál jobban ért a pénzügyekhez, de mint kiderült, ennek ellenére mégis kifizet felesleges dolgokért több ezres díjakat a bankjának. Lássuk mire jutottunk, amikor átnéztük banki kiadásait.

A Zéró számlásoknak ezekre a csomagokra érdemes váltaniuk

Promóció

A K&H Bank elkezdte kipostázni a leveleket, melyben arról értesítik az ügyfeleket, hogy a Zéró számlacsomagot kivezetik. A számlát egyébként már több mint három éve nem értékesíti a bank, de nem véletlen, hogy az ügyfelek nagyon ragaszkodnak hozzá. Megmutatjuk, hogy mire érdemes majd váltani a Zéróról.

Így indult az év a bankszámlák és a hitelkártyák piacán

Promóció

Körbenéztünk, hogy az év első hónapjában milyen változások történtek a lakossági bankszámlák és a hitelkártyák piacán. Az év kezdete hozott néhány érdekességet, mutatunk olyan akciókat és kedvezményeket, amivel olcsóbbá tehető a bankolás.

Így spórolhatsz banki költségeiden

Promóció

Közeledik az év vége, és ennek alkalmából arra gondoltunk, hogy adunk néhány olyan tanácsot, amivel csökkentheted a banki költségeidet. Így a következő évben kevesebbet költhetsz a napi pénzügyeid intézése során, és a 2016-os évben több pénzed maradhat akár karácsonyi ajándékokra is. Az általános tanácsokon túl néhány kedvező bankszámlát is bemutatunk.

Milyen bankkártyákat kínálnak a bankok gyerekeknek?

Aki gyerekkorában bankkártyával rendelkezik valamely banknál, az nagy valószínűséggel felnőtt korában is ugyanannál a banknál intézi majd a pénzügyeit, itt helyez el betétet, vagy vesz fel hitelt. A bankok ezért megkülönböztetett figyelemmel fordulnak az ifjú ügyfelek felé bankkártya ajánlataikkal, annak ellenére, hogy a bankokra nehezedő terhelés hatására 2013-ban több nagybank is megszüntette a kedvezményes, gyermekeknek szánt számláit. Mutatjuk a friss kínálatot.

Miért kell bankszámla már kisgyerekkortól?

E sorok írója kicsit értetlenkedett, amikor a legnagyobb hazai bank 2001-ben Magyarországon először kínált bankkártyát és mellé akciós mobiltelefont már 7 éves kortól, attól tartva, hogy a bankkártya jobb esetben a játékok között, rosszabb esetben a vajaskenyérbe süllyesztve végzi, persze a mágnescsíkkal és a chippel a vajas oldal felé, ahogy a kenyér is a földre esik Murphy törvénye szerint. Aztán ahogy telt-múlt az idő, egyre természetesebb lett, hogy a gyerekek mindenféle technikai kütyüt kezeljenek a felnőtteket meghazudtoló módon, már az iskolaköteles kor előtt. Bemutatjuk, hogyan kelthetjük fel az érdeklődésüket a pénzügyek iránt.

Íme a legjobb diákszámlák!

Időről időre áttekintjük, hogy az egyes célcsoportoknak milyen ajánlatokat kínálnak a bankok. Mivel hamarosan indul az iskolaév, fókuszunkba most a diákszámla konstrukciók kerültek, azonban nem csak a díjakat, hanem az egyéb, ügyfélcsábító ajánlatokat is felmértük. Aki elég gyors, az most olyan ajándékot zsebelhet be, mint az olcsóbb Sziget diák hetijegy, vagy Skullcandy fülhallgató, vagy 30%-os, Fundango vásárlási kedvezményre jogosító elektronikus utalvány.

Így jársz legjobban a foglalóval

Promóció

Ingatlanvásárláskor megkerülhetetlen kérdés, hogy az általában 10 százalékos foglalót hogyan adjuk át az eladónak. Sokan még mindig ragaszkodnak a hagyományos megoldáshoz, azaz ügyvéd előtt kézből kézbe adják át a nem egyszer több milliós összeget. Ám általában nem ez a leggazdaságosabb megoldás, mivel a készpénzfelvétel akár több tízezerbe is kerülhet. Mutatjuk, hogy melyik banknál mi a legolcsóbb mód a foglaló átadására.

Mihez kezdjünk 5 milliárddal?

Véget ért a lottóláz, május utolsó hétvégéjén egy szerencsés elvitte a hónapok óta halmozódó főnyereményt, a több mint ötmilliárd forintot. Tételezzük fel, hogy cikkünket olvasva jelentkezne nálunk a lottónyertes, és a segítségünket kérné, hogy mibe lenne érdemes befektetnie nyereményét. Lássuk a javaslatokat!

Mutatjuk Magyarország legkülönlegesebb bankszámláit!

Promóció

Egy bankszámláról talán sokan azt gondolják a laikusok közül, hogy elegendő használni a szokásuknak megfelelően, majd megfizetik érte a díjakat, és ezzel a kör bezárult. Nem is sejtik, hogy vannak kártyás vásárlás darabszámától függő díjazású, a bejövő jóváírástól függő automatikus besorolású számlák, de még olyan is, amelynél mi mondhatjuk meg, hogy mennyit akarunk fizetni. Körképünkben a legérdekesebb bankszámlák közül szemezgettünk.

 

Valóban főnyeremény-e a telitalálat?

Az ötöslottón telitalálat esetén több, mint 5 milliárd forintot zsebelhetünk be. Egy ekkora nyeremény pedig igencsak elgondolkodtató, hiszen nem csak arra kell gondolnunk, hogy mire is költenénk azt a temérdek pénzt. Sokkal érdekesebb kérdés lehet ennél az, hogy sikerülhet-e megőriznünk anonimitásunkat, ezzel együtt pedig személyes biztonságunkat.

Ne csak készpénzt fogadj el, ha webáruházad van!

A kiskereskedők webáruházaiban tavaly duplájára nőtt a bankkártyás fizetések aránya, ennek mértéke már 15 százalék. Mivel a bankkártyás vásárlás egyre népszerűbb az online vásárlók körében, ezért utánajártunk, mit tehet ma egy webáruház üzemeltetője, ha nem csak készpénzes fizetést kíván elfogadni. Mint látni fogjuk, bőven van miből választani!

DCVV kód: hamarosan előreléphetünk a még biztonságosabb internetes fizetés felé

Bár már írtunk korábban a számkijelzős kártyákról, azok önmagában nem növelték az internetes fizetés biztonságát, hiszen a kártya az internetes vásárlási felületeken beírandó 3 jegyű, ún. CVC2 vagy CVV2 kódja változatlanul bevéséssel kerül rá a kártyára. Az Oberthur most bemutatta a legújabb fejlesztésüket, melynél ezt a kódot a kártya a beállított időközönként saját maga cseréli mindenféle külső beavatkozás vagy hardver nélkül.

Hamarosan tovább bővül az Erste mobilfizetési alkalmazása, az Erste MobilePay

Vajon mi lehet az a két funkció, mely benne van az Erste Bank idén egyéves születésnapját ünneplő mobilfizetési alkalmazásában, az Erste Mobile Pay-ben, az alkalmazást használó ügyfelek mégis hiányolták belőle egy közvéleménykutatás során? A talány mellett kiderül az is, hogy merrefelé halad a mobilfizetési alkalmazás fejlesztése.

Fejlődés biztos alapokon és vonzó ajánlatok egy helyen

Promóció

Bemutatjuk azt a bankot, amellyel mindenki csak nyerhet, hiszen Magyarországon olyan egyedülálló újdonságok várják, mint VideóBank, SMS-díjak nélküli üzenet a tranzakcióról (GRÁNIT Üzenő), prémium feltételek nélküli platina betéti bankkártya, no és persze vonzó betéti kamat- és számlakondíciók. Ki gondolná, hogy egy magyar és részben állami tulajdonnal is rendelkező bank 4 év alatt olyan sikert ér el, amelyre még a nemzetközi média is felfigyelt?

Mi történik ha eladják a bankomat?

Csaknem korlátlan bankfelvásárlóként lépett fel a magyar állam a közelmúltban. Jelentős magyar piaci részesedéssel rendelkező, részben vagy egészében eladósorban lévő leánybankokat vásárolt meg azok külföldi anyabankjaitól. Miközben az adásvételek titkos háttéralkuk során formálódtak, mintha mindenki megfeledkezett volna arról, hogy a bank valójában ügyfelekből áll, akiknek a sorsát, hiteleit, betéteit, sőt mindennapi bankügyeit akár komolyan is befolyásolják ezek a döntések. Vajon mi lesz az ügyfelekkel?

A PIN kód utáni életen töri a fejét a MasterCard

Azt hihetnénk, hogy aki kitalálta a PayPasst, az bezsebelte érte a rekord lóvét, hiszen az addigi leggyorsabb fizetés, a pontosan összekészített készpénz fizetési idejével vetekszik, a kártyatársaság pedig hátradől, hiszen immár semmi sem előzheti meg. Ez azonban nem így van: a MasterCard fáradhatatlanul kutatja a jövő biztonságos fizetési megoldásait. A kártyacég PIN kódot kiváltó azonosítási terveiről a cég marketing vezetője Budapesten tartott előadást.

Egyre cikibb a postán befizetni a sárga csekket

Örvendetes, hogy közel 30 év után bankkártyáinkkal végre a vásárlás díjáért fizethetjük be a sárga csekkeket a postákon. Amire azonban a posta teljesítette ezt a közel két évtizedes ígéretét, addigra szárba szökkentek az alternatívák. Magyarországon ma már egyre inkább felesleges a postán befizetni a sárga csekkeket, hiszen több százezer ember okostelefonjában ott lapul a csekkbefizetés lehetősége anélkül, hogy elhagyná otthonát. Körbenéztünk a kihívók világában.

Ezekkel a bankszámlákkal csak jól járhatsz

Promóció

Egy korábbi írásunkban már foglalkoztunk a közelmúltban tulajdonosváltáson átesett, illetve a közeljövőben váltás előtt álló bankokkal. Megmutatjuk, hogy mely számlacsomagok illetve lekötött betétek lehetnek egy átlagos ügyfél számára leginkább vonzóak ezen bankok ajánlatai közül.

Terítéken az ország pénzügyi intelligenciája

Pénzügyi Tudatosság Teszt néven indítottunk felmérést. Az ország lakossága jelentősen le van maradva az uniós átlaghoz képest pénzügyi ismeretei alapján. Ezen területet fejlesztendő minden kitöltő személyre szabott ajánlást kap arról, hogy miben érdemes tágítania pénzügyi ismereteit, másrészt az eredmények egy hosszú távú projekt alapját is képezhetik.

Csökkenő bankszámla költségekkel indult az év

Promóció

A bankok folyamatosan versengenek az ügyfelekért, csak figyelnünk kell rá, hogy éppen mivel akcióznak, mit kínálnak kedvezményesen. Lássuk, milyen díjcsökkentésekkel és újításokkal jöttek ki a bankok év elején.

Így találd meg a számodra legolcsóbb banki ajánlatot

A pénzügyekkel általában nem szeretünk foglalkozni és az érthetetlen jogi szakzsargont vagy banki szakmai nyelvezetet is kerüljük, sokan nem is értik ezeket. Viszont ha azt szeretnénk, hogy a mindennapokban használt banki szolgáltatások közül a számunkra megfelelő és kedvező díjút megtaláljuk, tisztában kell lennünk az alapokkal. Segítünk, hogy ha máskor választás előtt állsz, banki hirdetménnyel találkozol, vagy hivatalos levelet kapsz bankodtól értsd, hogy mi mit jelent.

Így legyél tudatos a pénzügyekben

A pénzügyek kezelésével nem születünk együtt. Az első minta a család, ahol általában nem beszélünk pénzügyekről és nem vezetnek erre rá szüleink. Aztán felnőttként - vagy már a diákéveinkben is - rákényszerülünk arra, hogy beosszuk a havi jövedelmünket, netán takarékoskodjunk, gyűjtögessünk is a távolabbi céljainkra. Könnyen követhető tanácsokkal segítünk, hogy megtudd, hova megy el a pénzed, hogyan oszd be jobban és legfőképp hogyan hozz ki minél többet belőle.

Érdemes bankszámlát váltani, ha díjakat emelnek?

Promóció

Karácsony közeledtével talán kevésbé figyelünk arra, hogy mennyit költhetünk, de jó, ha ilyenkor is képben vagyunk a bankunknál történő változásokat illetően. A kis megtakarítás is számít, még ha csak pár ezer forintot is spórolunk meg évente egy jó akció elcsípésével vagy a kevésbé jó bankszámlánk lecserélésével.

Privát ügyfél vagyok. Melyik bank mit kínál?

A magas jövedelmű ügyfeleknél sokszor nem az számít, hogy adott banknál mennyit kell a számlavezetésért vagy a hozzá kapcsolódó tranzakciókért fizetni, hanem, hogy milyen extra szolgáltatásokat kínálnak nekik és hogyan tudják az életüket még jobban megkönnyíteni. Kivételesen most nem a banki díjakat, hanem a különlegességeket, extra szolgáltatásokat néztük. Segítünk bankot választani.

Elindult, de vajon hogyan folytatódik majd a bankkártyás magyar mobiltárca projekt?

A világon is az elsők között, de Európában mindenképpen elsőként indult el a Magyar Telekom olyan egyedi mobiltárcája, mely a mobiltelefonra kibocsátott OTP bankkártyával történő fizetés mellett hűségprogramot is nyújt a SuperShop jóvoltából, továbbá koncert- és színházjegyek tárolására is alkalmas az InterTicket közreműködésével. Az indulást bejelentő sajtótájékoztatón Hemberger Andrással, a MasterCard Europe régióvezetőjével és Szetnics Lászlóval, a MasterCard mobilfizetésért felelős regionális vezetőjével beszélgettünk a folytatásról.

Így fizethetsz gyorsabban a kártyáddal

Egyre inkább elterjed hazánkban is az érintés nélküli fizetési mód. A nagyobb bankok többsége már forgalmaz olyan bankkártyákat és hitelkártyákat, amik rendelkeznek a fizetést egyszerűbbé tevő PayPass vagy PayWave funkcióval. De mi is tulajdonképpen a PayPass és a PayWave, van-e valami különbség köztük? Cikkünkben azt is megmutatjuk, hogy a fejlődés következő állomásaként bankkártyánk helyett már mobiltelefonunkat is használhatjuk fizetésre.

Bíró Tamás: Mi az a Barion és miért járunk jól ha ezzel fizetünk?

Win-win-win: vagyis ezzel mindenki nyer, a fogyasztó, a kereskedő és mi is - mondja Bíró Tamás, a Barion társ-alapítója, miközben a magyar sajtónyilvánosság előtt a BankRációnak mutatja be először a Grund nevű fővárosi szórakozóhelyen cégük legújabb fejlesztését, a kasszaszoftverbe integrált Barion fizetést.

Mit tegyél, ha az alkalmazottad készpénzben kéri a fizetését?

A készpénzmentes világ felé történő haladás ellenére, a készpénz változatlanul törvényes fizetőeszköz. Amennyiben az alkalmazottad ragaszkodik ahhoz, hogy készpénzben kapja a fizetését, kizárólag ösztönzéssel csábíthatod át a költséghatékonyabb elektronikus kifizetés irányába. Ám ha ezt nem fogadja el, akkor nem tehetsz mást, mint hogy készpénzben fizeted ki. Ez persze nem jelent problémát, ha a bevételeidet is készpénzben kapod, hiszen akkor van házipénztárad. De mi a helyzet akkor, ha az alkalmazottad fizetését a céges bankszámláról kell készpénzre váltanod?

Drágábbak a banki tömeges SMS küldés díjai, mint a saját telefon-díjcsomagodban!

Mennyit kell a tejbe aprítanunk ahhoz, hogy az SMS szolgáltatások árát kifizethessük.

Így lehet olcsóbb a bankszámlád és kaphatsz extra visszatérítéseket

Promóció

A bankok folyamatosan versengenek az ügyfelekért, csak figyelnünk kell rá, hogy éppen mivel akcióznak, mit kínálnak kedvezményesen. Blogunkon rendszeresen beszámolunk az éppen futó akciókról, hogy képben legyél milyen kedvezményes lehetőségeket kínálnak a bankok. 

Ezekkel a hitelkártyákkal csak nyerhetünk

Érdemes figyelemmel kísérni a bankok által kínált kedvezményes akciókat, hiszen ezek segítségével havonta több ezer forintot takaríthatunk meg. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy milyen akciókkal kecsegtetik mostanában a bankok a kártyájukkal aktívan vásárló ügyfeleiket. 

Okos számlanyitásért okostelefont kaphatunk

Promóció

Vannak olyan akciók, amik már vállalható feltételek teljesítése esetén is értékes ajándékkal kecsegtetnek? Mondunk egy jó tippet annak, aki éppen új számlacsomagot keres, és szeretne mellé egy okostelefont kapni ajándékba.

A bankok legnagyobb lehúzásai - így ne bankolj soha!

1) Jónapot, bejöttem leadni az átutalásom! 2) Olyan jó, hogy itt a postán mindent el lehet intézni, akkor egyben már veszek fel készpénzt is. - Nos, ez az a két mondat, amelynek sosem szabad elhangoznia az életedben, ha ki akarod kerülni a bankok nagy lehúzásait. 

Gyakran vásárolsz interneten? Akkor ez tetszeni fog!

A kilencvenes években megesett, hogy a Budapest Bank bankszámlakivonat mellett küldött hírlevelében eltanácsolta ügyfeleit az internetes kártyahasználattól. Majd pár hónap múlva helyesbített, hogy lehet-lehet, de csak óvatosan! Az internetes fizetés biztonsága azóta sokat javult, de sosem lesz az igazi. A visszaélések ma már a hagyományos plasztikvilágból a virtuális térbe terelődtek (mikor hallottál utoljára például az ATM leragasztásos csalásról?), ezért jobb, ha fokozottan vigyázol a pénzedre az interneten! Amennyiben te is gyakran fizetsz kártyával a világhálón, akkor megmutatjuk, hogyan a legbiztonságosabb!

Ezért vigyázz nagyon a kedvezményes számlacsomagokkal

A bankok több olyan számlacsomagot is kínálnak, amelyeknél a nagy kedvezmények csábítóak lehetnek, de az már csak az apró betűvel írják le, hogy mi történik, ha a kedvezményes számlacsomag feltételeit nem teljesítjük.

Külföldről támadják a magyar bankkártya piacot feltölthető bankkártyákkal. Kinek jó ez?

Aki egy kicsit is böngészik a neten manapság, nem tudja kikerülni a VIABUY feltölthető (prepaid) bankkártya öles reklámjait, mellyel külföldről, de magyar nyelven próbálják eladni ezt a terméket a magyar ügyfeleknek. Utánanéztünk, hogy kinek éri meg ez a kártya (a kibocsátóján kívül). Olvasd el, mielőtt igényelnéd!

Meg tud győzni az OTP, hogy rossz a készpénz?

Érdekes kutatásokat gyűjtött össze az OTP a készpénzhasználattal kapcsolatban. Nem csak látszólag mindegyik arról szól, amiért rossz ötlet volt az ingyenes készpénzfelvétel, amely tovább erősítette a készpénzhasználatot Magyarországon. Szavazz te is, hogy melyik érv a legerősebb az ingyenes készpénzfelvétel ellen!

ATM bakik, azaz: ellen tudnál állni egy ATM-nek, amely magától ad ki pénzt?

A ma már természetesnek számító, jelentős védelmi rendszerrel ellátott bankjegy-automaták (ATM-ek) korántsem voltak mindig ennyire megbízhatóak. A legelső típusok komolyabb bakijaira emlékezünk vissza ebben a cikkben, egyúttal megemlékezünk egy magyar ATM bakiról is.

Mire lenne jó, hogy a bankszámláknak is lenne egységes díjmutatójuk?

Egy átlagos ügyfél számára is összehasonlítható bankszámladíjakat akar kikényszeríteni a Magyar Nemzeti Bank a hitelintézetektől. Egy olyan THM-hez hasonló mutatót is szeretnének megalkotni, ami segít a különböző díjcsomagok egyszerű összehasonlításában.

Még három heted van, hogy ingyen megszüntesd a régi AXA számlád

Promóció

Már csak 3 hetük van azoknak az AXA Bank ügyfeleknek, akik nem akarják megtartani a banknál vezetett számlájukat, hogy azt költségmentesen bezárják. Ez a határidő azokra vonatkozik, akik a régi és áprilisban megszűnt számlák helyett nem szeretnének az OKÉ1-re váltani.

Itt vannak a bankok nagy nyári akciói, mi igaz belőlük?

Egyre több bank akciózza le a külföldi ATM használatot a nyári szezon elejéig és hirdeti azt ingyenesként. Pedig a külföldi kártyahasználat és a készpénzfelvétel korántsem az, hiába nincs díja az ATM használatnak, hiszen az átváltási költségek miatt akár több tízezer forintot is bukhatunk a nyaraláson.

Tessék, ezért kell neked is számlát váltanod fél éven belül!

Volt szerencsém egy érdekes beszélgetésen részt venni, ahol végre őszintén válaszoltak banki döntéshozók a kérdéseimre és most úgy érzem, hogy igaz, amit eddig maximum csak sejtettem. Tovább fognak drágulni a számlacsomagok, nincs értelme a csodára várni és váltani kell egy olyanra, ami egy az egyben tartalmazza a tranzakciós illetéket, hiszen minden más esetén csak még jobban ráfázhatunk a díjemelésekre.

Újabb bankszámlák szűntek meg: mire érdemes váltani?

Promóció

Megszűnt a régi számlád és ezért kell újat keresned? A BankRációnál segítünk, hogy a lehető legjobb új számlacsomagot találd meg.

Itt a Tesco nagy dobása? Folyószámlát is nyithatunk az áruházban

Jobb sorsú országokban nemcsak havi két alkalommal van ingyen a készpénz 150 ezer forint erejéig, hanem az utcán bárhol találhatunk olyan automatát, ami nem számol fel külön díjat ezért. Ugyanitt találhatunk a hazai számlacsomag ajánlatoknál sokkal kedvezőbbeket. 0 forint számlavezetési díj, 3 százalékos kamat a számlán tartott egyenleg után és ráadásul levásárolható pontok a bankkártyás költés után - ez a Tesco új számlacsomagja, ami még Angliában is tarolhat.

Zsebpénzkérdés: 500 forintból is kijön a legolcsóbb bankszámla

Már elég korán szükség lehet egy saját bankszámlára. Egyre gyakrabban nyitnak a szülők maguk a gyerekeknek, hogy így is megtanítsák őket a pénzügyekre. Nem utolsó sorban pedig a számlájukat is könnyebben tudják ellenőrizni, mintha készpénzt adtak volna zsebpénzként.

Te sem tudod, hogy mire megy el a pénzed? Segítünk!

Talán minden befektetés alapja, hogy tudjuk, mennyit tudunk félretenni vagy kockáztatni. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy kövessük a kiadásainkat és bevételeinket, amit talán legegyszerűbben egy okostelefonon tehetnénk meg, ha megtaláljuk a megfelelő alkalmazást. Melyik a legjobb házipénztár-alkalmazás és mire, mennyit költsünk, ha még hatékonyabban akarunk félretenni?

Így változtasd meg a jelszavadat, ha biztonságban akarod tudni a pénzed

Az interneten minden jelszót egy biztonsági kódolás véd, ami elméletileg lehetetlenné kéne, hogy tegye, hogy bárki illetéktelen hozzáférjen az adatainkhoz. De most kiderült, hogy az egyik legelterjedtebb titkosítási rendszer, az SSL már több éve hibákat tartalmaz, így több honlaphoz tartozó jelszavunkat megszerezhették illetéktelenek. A hiba kijavítása után tehát érdemes mindenhol jelszót változtatnunk, hogy biztonságban tudjuk adatainkat és pénzünket.

Hogyan szokj le az esztelen vásárlásról?

Eleged van abból, hogy túl sokat költesz? Hazaérve azt veszed észre, hogy a legtöbb megvásárolt dologra nincs is szükséged? Hogyan szabadulhatunk meg az idegesítő vásárlási szokásainktól, amik arra ösztönöznek minket, hogy többet költsünk.

Így kerülhetsz bajba, ha eljár a szád a bankodban

Mit kell tenned, ha nem találod a bankkártyádat? A választ blogunk olvasói már tudhatják. Érdemes letiltás helyett először a vásárlási és a készpénzfelvételi limitet alacsonyra venni, így megúszhatjuk a sokszor több ezres vagy akár tízezres díjakat is. Olvasónk esetén viszont jól látszik, hogy nem mindig működik ez a trükk.

Ingyen parkoló a belvárosban? Legyél te is privát ügyfél a bankokban!

Elérhető feltételek mellett lehetünk kiemelt ügyfelek a bankoknál. Rendszeres bankhoz érkező jövedelemmel, meghatározott összegű megtakarítással, de akár nagyobb problémamentes hitelállománnyal is élvezhetjük a megkülönböztetett bánásmódot, aminek nem kis anyagi előnye is van.

Korlátlan számban lesz ingyenes készpénzfelvétel

Korlátlan számú ingyenes ATM használat jár mától a Raiffeisen DíjNullázó számlacsomagjához. Több bank is követheti majd ezt a lépést?

Elnyelte az ATM a kártyámat. Miért?

Több ok miatt is elnyelheti egy ATM a kártyánkat, a visszaszerzés viszont nehézkes lehet. Különösen idegen ATM használatakor kell figyelnünk, hiszen ilyen esetben már nem biztos, hogy egyáltalán visszakapjuk a plasztikot. Ha nem technikai hiba történt, akkor a pótlás költségeit is nekünk kell állni.

10 tipp, amivel spórolhatsz a banki költségeken

Lassan követhetetlenné válik, hogy egyes bankoknál hogyan változnak majd a bankszámla költségek. Bankot váltani a gyorsan változó környezetben - őszig - nem érdemes, spórolni azonban ilyenkor is lehet. Ehhez adunk tippeket!

A blogban megjelenő szöveges vélemények csak az író személyes nézeteit tükrözik, nem a money.hu-ét