Ha egy olcsóbb bankszámlát, személyi kölcsönt, esetleg visszatérítést nyújtó hitelkártyát keresünk, mindenből elég nagy a választék a bankok kínálatában. Már csak az a kérdés, hogyan lehet megtalálni a számunkra legkedvezőbbet ezek közül. Egyáltalán nem biztos, hogy a legjobbat a megszokott bankban találjuk meg, így hát az összes ajánlat közül kellene valahogy választani. Alábbi írásunkból kiderül, hogy a BankRáció miként tud segítséget nyújtani személyi kölcsönnél a keresési folyamatban.

 

Számtalan olyan esemény történhet életünkben, amikor szükségünk van némi anyagi segítségre. Ilyen esetekben persze a rokonoktól is kérhetünk kölcsön, de könnyen előfordulhat, hogy erre nincs lehetőségünk. Nem marad más hátra, mint a személyi kölcsön. Csak éppen melyiket vegyük föl? Amit a tévében a szemünk elé raknak a filmeket a legizgalmasabb pillanatban megszakító reklámblokkban? Sokan hajlamosak a reklámoknak hinni, vagy azt gondolják, hogy elég bemenni a megszokott bankfiókba és ott érdeklődni a személyi kölcsönök felől. A legjobb megoldás az, ha az összes elérhető ajánlat közül választjuk ki az igényeinknek leginkább megfelelő hitelt, ehhez pedig nagy segítséget nyújt egy összehasonlító kalkulátor használata.

 

 

Elöljáróban néhány dolgot muszáj tisztázni. Facebook oldalunkon ugyanis gyakran kapunk olyan hozzászólást, üzenetet, hogy „Érdekel, mik a feltételek?”, „Itt adnak kölcsönt?” és más hasonló kommenteket. Először is tudni kell, hogy nem egy bizonyos személyi kölcsönt kínálunk, hanem az összes ajánlatot megmutatjuk, és az érdeklődőknek kell választaniuk ezek közül. A BankRáció pedig nem egy bank, hanem a banki termékeket összehasonlító weboldal vagyunk, és szándékunk az, hogy segítsünk a választásban az összes bank ajánlatainak megmutatásával.

Azt is fontos tisztázni, hogy vannak olyan esetek, amikor nem fog a bank hitelt nyújtani. Nem lehet az igénylő KHR listán (korábbi nevén: BAR lista), szükség van rendszeres, bejelentett jövedelemre, néhány bank pedig csak határozatlan idejű munkaszerződés esetén ad hitelt. Sokan kérdezik, ezért itt is leírjuk, hogy a családi pótlék, a Gyed hitelfelvételnél nem elfogadott jövedelem.

 

Hogyan válasszunk személyi kölcsönt?

 

Most pedig lássuk, miként tud segíteni a legkedvezőbb személyi kölcsön megtalálásában a BankRáció. A kalkulátorunkban az összes személyi kölcsön ajánlat megtalálható, minden fontos tudnivalóval és díjjal együtt. Be kell írnunk, hogy mennyi pénzre van szükségünk és mennyi idő alatt fizetjük vissza a kölcsönt. Persze hagyhatjuk alapbeállításon is a kalkulátort, de nem biztos, hogy pontosan az előre beállított összeget vagy éveket szeretnénk látni, emiatt érdemes beírni a fenti mezőkbe a saját értékeinket. Hosszabb futamidő esetén a havi törlesztő alacsonyabb lesz, viszont az összesen visszafizetendő összeg magasabb, mintha ugyanazt a hitelösszeget rövidebb futamidőre vesszük fel.

 

 

A hitelösszeg és az évek számának megadása után a „Keresés” gombra kattintunk és máris elénk teszi a kalkulátor az adott beállításokkal elérhető összes személyi kölcsön ajánlatot. Láthatjuk a bank és a hitel nevét, a havi törlesztőrészletet, a THM-et és a visszafizetendő teljes összeget, valamint picivel lejjebb a kezdeti költséget, az éves kamat mértékét, a kamatperiódust. Ez utóbbi szinte minden hitelnél a futamidő végéig fix, tehát ugyanakkora lesz a kamat a hitel felvételétől kezdve annak lejáratáig végig. Az ilyen végig fix kamatperiódusnak nagyon jó tulajdonsága ez a kiszámíthatóság, állandóság.

Nézzünk egy konkrét példát, amelyben a hitelösszeg 1.000.000 forint, amit 3 év alatt fizetünk vissza:

 

Bank és hitel neve Törlesztőrészlet / hó THM Visszafizetendő
CIB Előrelépő Személyi Kölcsön 33.776 Ft 13,99% 1.215.939 Ft
Sberbank Fair Expressz személyi kölcsön 33.641 Ft 14,69% 1.221.076 Ft
Erste Bank Akciós Most Személyi Kölcsön 33.646 Ft 14,96% 1.228.449 Ft
K&H személyi kölcsön 34.173 Ft 14,92% 1.230.220 Ft
Akciós OTP Személyi Kölcsön 36.147 Ft 19,53% 1.301.306 Ft

 

Ha még több információt szeretnénk tudni a kalkulátorban kapott találatokról, akkor kattintsunk a „Rövid leírás”-ra. Itt tájékozódhatunk az aktuális akciókról, kedvezményekről, illetve megtudhatjuk, hogy mennyi a bank által elvárt minimális havi jövedelem, amellyel megkaphatjuk a kölcsönt. Ez ajánlott olvasmány, hiszen rengeteg későbbi félreértést vagy kérdést megelőzhetünk ezzel a pár perces tájékozódással.

Arra is van lehetőség, hogy a kalkulátor fenti mezőjében, ahol a hitelösszeget és az évek számát kell megadnunk a „További beállítások”-ra kattintva beírhatunk további szempontokat, például, hogy csak bizonyos bankok személyi kölcsöneit listázza ki a kalkulátor. A számítógép előtt ülve kényelmesen kiválaszthatjuk a nekünk legjobban megfelelő személyi kölcsönt. Amikor ezzel készen vagyunk, akkor máris jelezhetjük hitelfelvételi szándékunkat a választott bank felé. A választott személyi kölcsönnél kattintsunk a „Részletek” gombra, ezzel átkerülünk a bank weboldalára, ahol az adatainkat (általában név, telefonszám, e-mail cím) meg kell adnunk annak érdekében, hogy a bank fel tudja venni velünk a kapcsolatot. Ha a telefonos egyeztetés során minden rendben lesz, akkor mehetünk az előre egyeztetett időpontra a bankfiókba a szükséges papírokat aláírni, és hamarosan rendelkezésünkre fog állni a kért kölcsön. 

Tehát így működik a folyamat, így tudunk segíteni abban, hogy mindenki megtalálhassa a számára legkedvezőbb személyi kölcsönt.