Belegondoltál már abba, hogy szinte a világ teljes tudása elérhető a nappalinkból, sőt igazából akárhonnan, ahova csak magunkkal tudjuk vinni az internetet? Mi mégis macskás videókat nézünk egész nap. Ha változtatnál ezen, akkor ez a cikk neked való, hiszen összeszedtük az internet legjobb oldalait, ahol tanulhatunk is valamit az ilyen esős délutánokon.

 

1. Duolingo

Nem egy nyelvoktató lenne az első a listánkon, ha nem lenne alapfeltétel szinte minden más oldalhoz az angoltudás. A duolingo-n tényleg elkezdhetünk nyelveket tanulni, akár kezdőként is érdemes belevágni.

2. factsie

Ha már megy az angol, akkor nagyon jó szórakozás lehet a factsie lapozgatása. Itt különböző furcsa, kevésbé ismert tényeket ismerhetünk meg. Nem csak szórakoztató, de bármikor felvághatunk az újonnan szerzett tudásunkkal egy baráti találkozón.

3. Gibbon

Ez igazából nem is egy oldal, hanem egy tanuló közösség, ahol különböző témák szerint rendeződve ajánlatunk egymásnak olvasmányokat, feladatokat. Szinte minden van itt programozástól, fotózáson át a divattervezésig mindent tanulhatunk együtt a világ más tájain élőkkel.

4. Investopedia

Ha a pénzedet szeretnéd minél jobban megmozgatni vagy a legnagyobb hozamot elérni, akkor nem csak a BankRációt érdemes bújnod, de ez az oldal is sokat segíthet a befektetési döntések meghozatalában. A többi oldallal szemben az Investopedia-n attól sem riadnak vissza, hogy megnézzék, mennyire éri meg valójában füvet termeszteni.

5. Lumosity

Nem is tudom, hogy játék vagy agyfejlesztés-e ez. A valóság inkább az lehet, hogy tényleg szórakoztató módon felejthetjük el a Xanax-ot, ha naponta ellátogatunk az oldalra és elvégezzük a napi gyakorlatokat, amik a szellemi épségünket védhetik vagy segíthetnek fejleszteni képességeinket.

6. Ted-ed

A Ted program által létrehozott oldalon rengeteg érdekes kérdésre kaphatunk választ. Például tudtad, hogy miért nem kopik le a tetoválás soha a bőrünkről?
7. Speeder

A gyorsolvasást tanulhatjuk meg a honlapon. A saját szövegünket illeszthetjük be, hogy azzal tanuljuk meg a készség rejtelmeit.


8. Instructables

Nem tudod, hogyan kell kutyatálat, asztaldíszt csinálni? A csináld magad mozgalomban hívők kedvence lehet ez a honlap, ahol könnyen megtalálhatunk akármit, ami csak eszünkbe jut.