Sokan kerülnek bajba a pénzügyeikkel kapcsolatban és pénzügyi kultúránk az összes felmérés szerint kritikán aluli. Nem is csoda, hiszen a legnépszerűbb szórakozási forma sem azokról szól, akik időben kitöltik az adóbevallást vagy rendesen fizetik a hitelkártya-tartozásukat. Több lap gyűjtése segítségével mi is összeszedtük azokat a TV-hősöket, akik bizony jelentős anyagi gondokkal küzdöttek és megnéztük, hogy őket mi húzta ki a csávából.


Lori Grimes "The Walking Dead"

A népszerű zombis sorozat főhősnője elég sokáig húzta a sorozatban, így lehet, sokan nem is emlékeznek, hogy a sorozat kezdetekor bizony nyakig ült az adósságban. A férje ugye kórházban volt, ő meg háziasszonyként nehezen tudta fizetni a szokásos költségeket.


Megoldás:

A zombiapokalipszis egy szempillantás alatt törölt el minden adósságot és rezsiszámlát. Hallottunk bárkit panaszkodni a sorozatban a diák- vagy devizahitel miatt? Na ugye!


Walter White "Breaking Bad"

A magyarul elég hülyén hangzó "Totál szívás" főhőse nem tudja kifizetni az orvosi kezelését. A család teljes anyagi csődbe kerül, úgy néz ki, mindenük az orvosi számlákra megy el. Ne mondjuk azt, hogy ez velünk nem történhet meg, mert itthon ingyenes az orvosi ellátás, hiszen legalább ő ott meggyógyult (elsőre).


Megoldás:

Walter kémia ismereteit kezdi el használni, amivel a környék legjobb metamfetaminját kezdi el főzni. Elég hamar felmászik a szakma csúcsára és szép kis vagyont összeharácsol. Mivel ez egy spoilermentes blog, nem is írom le, hogy mi sült ki az egészből. 


Nancy Botwin on "Weeds"

A "Nancy ül a fűben" tökös anyukájának a családfő halála után akad gondja a számlák kifizetésével. A gyerekeknek valamiből enni kell adni és a magánsuli se olcsó.


Megoldás:

A kisvárosi nyugalom csak egy kis füstöléssel viselhető el, de a helyi könyvelők miért vennék meg a saját füvüket egy suhanc dílertől, ha ott van Nancy is. Így ő is könnyűdrog eladásávál keresi a kenyerét, de végül nagymenő vállalkozó lesz. A sorozat jövőben játszódó befejező részében, amikor már legális a fű, Nancy milliókat keres a hozzá kapcsolódó termékekből.

 

Lorelai Gilmore, "Gilmore Girls"

A legjobb sorozatokhoz méltón béna magyar címmel büszkélkedő "Szívek szállodája" főhőse a lánya taníttatására szeretne minél többet költeni, de sajnos sokszor nincs miből.


Megoldás:

Lorelai kevés dolgot utál jobban az életben, mint a sznob szülei asztalánál elkölteni egy vacsorát. Pedig erre gyakran sor kerül, hiszen ez a feltétele annak, hogy a tehetős anyuka pénzt adjon a lányának.Gizi, "Barátok közt"

A Mátyás király tér kisboltjának alkalmazottja és a tulaj élettársa nem tudja tétlenül nézni, hogy egyre csökken a bevétel és egyre kevesebb a vevő.


Megoldás:

A magyar sorozatokban egyébként is gyakran visszatérő elem a biztosítási csalás, így Gizi is saját maga rabolja ki a boltját, ami után még fel is veszik a biztosítótól járó kártérítést.


Alma és János, "Szomszédok"

A pár elkezdett egy házépítést, amit nem tudtak később befejezni, így sokáig a nagyszülőknél kellett lakniuk.


Megoldás:

Igazából erre a problémára nem volt megoldás, később kiderült, hogy még a ház alapját is rosszul rakták le, így elúszott mindenük, később válás is lett a kapcsolat vége.


Zsuzsa (Jutka anyja), "Szomszédok"

Sok dráma történt a rendszerváltás legjobb magyar sorozatában. Zsuzsa például otthon tartotta a millióit, amit lakáseladás után kapott. Persze, hogy az albérletbe fogadott úriember lelépett vele.


Megoldás:

Úgy látszik, hogy a magyar valóság sokkal nyomasztóbb, mint egy amerikai zombiapokalipszis. Zsuzsa vagyona se került elő, valószínűleg örökre együtt élt Jutkával, a "nem iszok semmit, csak egy konyakot kérek" nagynénivel.