Valószínűleg már mindenkivel előfordult, hogy egy váratlan esemény miatt átmeneti pénzzavarba került. Ha gyorsan szükségünk lenne egy nagyobb összegre, akkor elsőként a rokonoktól vagy barátoktól próbálunk kérni. Ám nem mindenki tudja ilyen úton megoldani az adódott problémát. Nekik lehet segítség a bankok által kínált személyi kölcsön. Érdemes persze alaposan átgondolni a döntést, és megfontoltan kiválasztani a számunkra legkedvezőbb hitelt. Megmutatjuk, hogy a BankRáció miként tud segítséget nyújtani a keresési folyamatban, és mi a módja annak, hogy az érdeklődéstől eljussunk a hitel igényléséig.

 

Egy váratlan helyzetben adódhat úgy, hogy szükségünk lesz némi kölcsönre. Elromolhat egy fontos berendezés, esetleg már jó ideje tervezzük, hogy modern gépekkel szereljük fel a konyhát, vagy a nappali bútorait cserélnénk le. Másnak pedig az lehet fontos, hogy vegyen egy autót, és éppen eladóvá vált a szomszéd kocsija. Ha nincs lehetőségünk arra, hogy ismerőstől szerezzünk pénzt, akkor nem marad más hátra, mint a bankok által kínált személyi kölcsönök közül kiválasztani a számunkra megfelelőt.

 

 

Először is tisztázni kell néhány alapvető dolgot, mert a facebook oldalunkra érkező kommentek alapján úgy látjuk, hogy nincs mindenki tisztában azzal, mi is az a személyi kölcsön.

10 tudnivaló az igénylésről:

  • Ennél a hitelfajtánál nincs meghatározott cél (mint például az áruhitelnél), így bármire felhasználható.
  • A személyi kölcsönnél nem terhelik meg az ingatlanunkat jelzáloggal, tehát egészen biztos, hogy nem fogja elvinni a bank a fejünk fölül a házat.
  • A bankok nem segélyt nyújtanak, így a kölcsönt vissza is kell fizetnünk a futamidő végére, havi részletekben.
  • Nem a BankRáció adja a kölcsönt. A facebook hirdetésünkben szereplő hitel a bankok személyi kölcsönei közül kiválasztott egyik kedvező ajánlat.
  • A negatív adóslistán (KHR-lista, korábbi közismert nevén BAR-lista) aktív státuszban szereplőknek a bankok nem adnak újabb kölcsönt. Először rendezni kell a korábbi adósságot.
  • A passzív KHR-listán szereplők számára van esély újabb kölcsön felvételére, de a hitelfelvétel folyamata nagyon megnehezül. Erről bővebben itt írtunk
  • A hitelfelvételhez szükség van rendszeres, bejelentett jövedelemre, néhány bank pedig csak határozatlan idejű munkaszerződés esetén ad kölcsönt. A családi pótlék, a Gyed és a Gyes hitelfelvételnél nem elfogadott jövedelem.
  • Ha a hirdetésre kattintva a nettó 250.000 forintos jövedelemmel elérhető ajánlatok vannak listázva, az nem jelenti azt, hogy alacsonyabb fizetéssel nincs esély kölcsönt kapni. Tessék kiszedni a kis négyzetből a pipát és máris látható lesz minden ajánlat.
  • Annak is lehet szüksége kölcsönre, akinek 250.000 forint a jövedelme. Nem vagyunk egyformák, ezt fogadjuk el. Van, akinek az átlagnál sokkal magasabb fizetés is kevés, és létezik sok olyan drága dolog, amire el lehet költeni a nagyon sok fizut is.
  • A facebook reklámunk alatt kommentben NE adják meg a telefonszámukat. Alapvetően ez egy internetes összehasonlító oldal, személyi kölcsönnel kapcsolatban nem kell a BankRációval telefonon beszélniük.

Kérjük, olvassák végig ezt a tájékoztatót, ki fog derülni belőle, hogy mi az igénylés módja.

 

A következő kérdés az, hogy melyik bank ajánlatát válasszuk. A legjobb megoldás, ha az összes bank ajánlatai közül választjuk ki az igényeinknek leginkább megfelelő hitelt. Ehhez pedig nagy segítséget nyújt egy összehasonlító kalkulátor megfelelő használata, amiben pontosan beállíthatjuk az igényeinknek megfelelő hitelösszeget, futamidőt és egyéb fontos információkat.

 

Hogyan válasszunk személyi kölcsönt?

Most pedig lássuk, miként tud segíteni a legkedvezőbb személyi kölcsön megtalálásában a BankRáció. Nézzünk például egy olyan esetet, amikor 1 millió forintra van szükségünk, és azt választjuk ki, hogy 2 éves futamidő alatt akarjuk visszafizetni a felvett kölcsönt.

 

 

A kalkulátorunkban az összes személyi kölcsön ajánlat megtalálható, minden fontos tudnivalóval és díjjal együtt. Be kell írnunk, hogy mennyi pénzre van szükségünk és mennyi idő alatt fizetjük vissza a kölcsönt. Persze hagyhatjuk alapbeállításon is a kalkulátort, de nem biztos, hogy pontosan az előre beállított összeget vagy éveket szeretnénk látni, emiatt érdemes beírni a fenti mezőkbe a saját értékeinket. Hosszabb futamidő esetén a havi törlesztő alacsonyabb lesz, viszont az összesen visszafizetendő összeg magasabb, mintha ugyanazt a hitelösszeget rövidebb futamidőre vesszük fel.

A hitelösszeg és az évek számának megadása után a „Keresés” gombra kattintunk és máris mutatja a kalkulátor az adott beállításokkal elérhető összes személyi kölcsön ajánlatot. Láthatjuk a bank és a hitel nevét, a havi törlesztőrészletet, a THM-et és a visszafizetendő teljes összeget, valamint picivel lejjebb a kezdeti költséget, az éves kamat mértékét, a kamatperiódust. Ez utóbbi szinte minden hitelnél a futamidő végéig fix, tehát ugyanakkora lesz a kamat a hitel felvételétől kezdve annak lejáratáig végig. Az ilyen végig fix kamatperiódusnak nagyon jó tulajdonsága ez a kiszámíthatóság, állandóság.

 

Bank és hitel neve Havi törlesztőrészlet THM Visszafizetendő
Sberbank Fair Expressz személyi kölcsön 47.908 Ft 11,58% 1.120.116 Ft
CIB Előrelépő Személyi Kölcsön 46.674 Ft 11,73% 1.120.178 Ft
K&H személyi kölcsön 47.069 Ft 13,79% 1.140.907 Ft
Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsön 48.008 Ft 16,09% 1.162.196 Ft
Oney Végigfix személyi kölcsön 48.829 Ft 16,90% 1.171.906 Ft
Akciós OTP Személyi kölcsön 49.919 Ft 19,52% 1.198.062 Ft
Cofidis Fapados Kölcsön 50.063 Ft 19,90% 1.201.509 Ft

 1.000.000 Ft személyi kölcsön, 2 éves futamidőre, forrás: BankRáció kalkulátor

 

Ha még több információt szeretnénk tudni a kalkulátorban kapott találatokról, akkor kattintsunk a „Rövid leírás” gombra. Itt tájékozódhatunk az aktuális akciókról, kedvezményekről, illetve megtudhatjuk, hogy mennyi a bank által elvárt minimális havi jövedelem, amellyel megkaphatjuk a kölcsönt. Ezt is érdemes elolvasni, hiszen rengeteg későbbi félreértést vagy kérdést megelőzhetünk ezzel a pár perces tájékozódással.

A választott személyi kölcsön mellett kattintsunk a „Részletek” (mobilon „Tovább”) gombra, ezzel átkerülünk a bank weboldalára. Ott az adatainkat (általában név, telefonszám, e-mail cím) meg kell adnunk annak érdekében, hogy a bank fel tudja venni velünk a kapcsolatot. Ha a telefonos egyeztetés során minden rendben lesz, akkor mehetünk az előre egyeztetett időpontra a bankfiókba a szükséges papírokat aláírni, és hamarosan rendelkezésünkre fog állni a kért kölcsön.

 

A BankRáció így tud segíteni abban, hogy mindenki megtalálhassa a számára legkedvezőbb személyi kölcsönt.