Kövess minket:

Erről együtt kell döntenie a családnak - jön a babaváró hitel

Óriási az érdeklődés az gyermekvállalást ösztönző új állami konstrukció, a babaváró támogatás, más néven babaváró hitel vagy asszony hitel iránt. Ez utóbbi kifejezésnél azért meg kell állni egy szóra, mert ahogy a gyermekvállalás, a szóban forgó hitel felvétele is a házaspár tagjainak közös döntése és hosszú távú elköteleződést jelent.

 

Nagy segítséget kapnak a gyermeket tervezők

A lényeg: akár 10 millió forintnyi hitelt is fel tudtok venni, maximum 20 évre, akár kamatmentesen, de ehhez minden feltételre érdemes odafigyelni. Előny, hogy a pénzt gyakorlatilag bármire felhasználhatjátok, és szintén jó hír, hogy  nem kell hozzá ingatlanfedezet.

 

Babaváró hitel: a legfontosabb feltételek

Nagy segítséget jelent a babaváró hitel a gyermeket tervező házaspároknak, azonban ehhez több feltételnek is meg kell felelni. Összeszedtük nektek az ezzel kapcsolatos fontos információkat.

 

Hol éri meg most lakáshitelt felvenni?

Egyre gyakrabban találkozhatunk banki reklámokkal és ingatlanszakértői ajánlásokkal, miszerint most érdemes ingatlant vásárolni. Valóban nagyon jó ajánlatok várják a lakást keresőket, de nem érdemes kapkodni. A lakáshitelek között nehéz a választás, mert itt vannak az új kamattámogatott hitelek, a piaci hitelek kamata is folyamatosan csökken, szocpolról is sokat hallunk és 20 bank több, mint 300 különböző lakáshitele között hatalmas különbségek vannak. Ha alapvető dolgokra odafigyelünk és tájékozódunk a választás előtt, milliókat spórolhatunk.

Egyre olcsóbbak a lakáshitelek

Miközben a sajtó a bankszámlák jövőbeli drágulásától, s az esetleges új devizahiteles mentőcsomagtól hangos, viszonylag kevés szó esik azokról a változásokról, amely a pénzintézetek egyéb termékeit érinti. Pedig vannak más területek is, amelyre érdemes figyelni.

A blogban megjelenő szöveges vélemények csak az író személyes nézeteit tükrözik, nem a money.hu-ét

promóció