Bármikor szükségünk lehet kölcsönre, ha szeretnénk megvenni valamit, és éppen nem áll rendelkezésünkre a szükséges összeg. Ilyenkor van, aki meg tudja oldani az átmeneti pénzzavart rokoni vagy baráti segítséggel. Ám ha erre nincs lehetőségünk, akkor érdemes szétnéznünk a bankok személyi kölcsön ajánlatai között. Persze alaposan meg kell fontolni, melyik ajánlatot választjuk, hiszen jelentős összeget spórolhatunk egy körültekintő döntéssel. Mutatunk néhány kedvező lehetőséget.

 

Adódhat olyan helyzet életünk során, amikor szükségünk lenne egy gyorsan elérhető kölcsönre. Adott esetben nem mindenki tud rokonoktól, barátoktól pénzt kérni, így a személyi kölcsön jelentheti a megoldást az átmeneti pénzzavarban. Sok ember úgy gondolja, hogy a legegyszerűbb a megszokott bankhoz, vagy a legközelebb lévő bankfiókba bemenni, és ott érdeklődni a kölcsönajánlatokról. Ezek az ügyfelek el is fogadják azt a kölcsönt, amit ott ajánlanak nekik, de ezzel a módszerrel szinte biztosan nem fogják megtalálni a számukra legkedvezőbb hitellehetőséget.

 

 

Aki körültekintő és megfontolt döntést szeretne hozni, annak mindenképpen ajánlott egy összehasonlító kalkulátor használata. Ugyanis nem feltétlenül az a bank kínálja a számunkra legkedvezőbb kölcsönt, ahol a számlánkat vezetjük. Emiatt érdemes körülnézni más bankok ajánlatai között is. Persze néhány esetben akkor adnak kedvezőbb feltételekkel kölcsönt, ha a rendszeres jövedelmünk az adott bankhoz érkezik. Vannak azonban olyan lehetőségek is, amelyekhez nem szükséges odautalni a jövedelmünket, ahol a személyi kölcsönt felvennénk. Tehát nem kell bankot váltanunk a kedvezőbb feltételű hitelért. Lássunk néhány ilyen ajánlatot!

 

Hitelösszeg: 3.000.000 Ft, futamidő: 3 év.

Kölcsön neve Havi törlesztő Összesen visszafizetendő THM
Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsön 96.787 Ft 3.484.349 Ft 10,46%
Akciós OTP Személyi kölcsön 96.787 Ft 3.484.349 Ft 10,45%
Erste Bank Akciós Most Személyi Kölcsön 102.387 Ft 3.723.141 Ft 15,79%
K&H személyi kölcsön 102.518 Ft 3.690.659 Ft 14,92%
Cofidis Fapados Kölcsön 103.771 Ft 3.735.768 Ft 15,90%
Sberbank Fair személyi kölcsön 103.981 Ft 3.773.327 Ft 17,14%
CIB Előrelépő Személyi Kölcsön 110.353 Ft 3.972.720 Ft 21,05%

 

A Cetelem Mindig kéznél kölcsön akkor lehet ideális megoldás, ha csak egy kisebb kölcsönre van szükségünk, ugyanis az igényelhető hitelösszeg maximum 600.000 forint. Ez egy személyes hitelkeret, amely bármikor egészben vagy részletekben rendelkezésre áll, így újabb hitelbírálat nélkül újra felhasználható. A befizetésekkel a hitelkeret újra felvehető. A hitellel együtt igényelni kell hitelkártyát is, ám annak költségeit csak akkor számolják fel, ha elkezdjük használni.

 

A Cetelem másik ajánlatánál a Saját Ritmus név arra utal, hogy évente egyszer díjmentesen elhalasztható a kölcsön törlesztése. Ha így döntünk, akkor változatlan futamidővel újraszámolják nekünk a részleteket. A futamidő alatt bármikor díjmentesen lehet előtörleszteni, és választható, hogy alacsonyabb törlesztőrészletet vagy rövidebb futamidőt szeretnénk. Ez a kölcsön a nagyobb anyagi gondok leküzdésében is segíthet, mivel a hitelösszeg akár 6 millió forint is lehet. Tavaszi születésnapi promócióban a 2017. május 28-ig igényelt hiteleknél a feltételek teljesítése esetén egy havi törlesztőrészlet összegének megfelelő kamatot visszatérít a bank.

 

A Cofidis Fapados Kölcsön elsősorban a nagyobb összegű kölcsönt keresőknek lehet jó választás, mivel ez a hitel 800.000 forinttól 3.000.000 forintig vehető fel. A kölcsönt érdemes átutalással vagy csoportos beszedéssel törleszteni. Ugyanis csekken vagy készpénzes befizetés esetén ezer forintos szolgáltatási díjat kellene fizetni. A kölcsön igénylési feltétele 110.000 forintos nettó jövedelem. A kölcsönhöz hitelfedezeti biztosítást is lehet igényelni.

 

A Cofidis Megújuló Hitel abban az esetben lehet jó választás, ha kisebb összegre van szükségünk, hiszen az igényelhető hitelösszeg akár már 100.000 forint is lehet. A rendelkezésre tartott kölcsönből annak időtartama alatt a még le nem hívott, illetve a már visszafizetett tőkeösszeget a kölcsön erejéig újra fel lehet venni, ha az ügyfél a kölcsönszerződés szerinti fizetési és egyéb szerződéses kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tett.

 

A Provident hitelt nem havonta, hanem hetente kell törleszteni. Olyan szolgáltatás is igényelhető pluszként, hogy az ügyintézés és a szerződés megkötése az igénylő otthonában történjen, és a törlesztőrészletekért is házhoz menjenek hetente. Ez egy elég érdekes lehetőség, de azt is figyelembe kell venni, hogy ennek jelentős plusz költsége van. Talán sokaknak fontos szempont lehet a kényelem, de ha ezt a szolgáltatást választanánk, akkor nagyjából duplájára emelkednének a hitel költségei.

 

Hogyan tudunk személyi kölcsönt igényelni?

Hozzászólásokban sokan érdeklődnek, mi a menete a személyi kölcsön igénylésének. Az érdeklődőknek mindössze annyit kell tenniük, hogy megnyitják a személyi kölcsön kalkulátort, majd megadják, mekkora összeget szeretnének felvenni és milyen hosszú legyen a futamidő.

A „Keresés” gombra kattintva a kalkulátor rövid gondolkodás után kiadja a beállításoknak megfelelő összes személyi kölcsön ajánlatot. Ebből lehet kiválasztani a saját szempontok szerint legkedvezőbb hitelt, majd rá kell kattintani a „Részletek” gombra. Így az érdeklődés eljut a banki oldalra, ahol meg kell adni az elérhetőségeket. A bank munkatársa ezután rövid időn belül jelentkezni fog a megadott telefonszámon, és ezzel már sínen is van az ügy. Ha az érdeklődő megfelel a bank által elvárt feltételeknek, akkor jó eséllyel meg fogja kapni a személyi kölcsönt. Ilyen fontos feltétel például, hogy nem szerepelhet az igénylő a KHR listán (régebbi nevén BAR listán), és van rendszeres jövedelme. Fontos azt is tudni, hogy a bankok általában csak a munkabért fogadják el jövedelemként. Tehát a Gyed és hasonló, nem munkabér jellegű bevételekből nem lehet teljesíteni a személyi kölcsön jövedelmi feltételét.