Adódhat olyan élethelyzet, amikor nagyobb összegű hitelre van szükségünk, például a közelgő esküvőnk költségeire vagy a nászútra, de akkor is jól jöhet egy ilyen kölcsön, ha szeretnénk megvenni a szomszéd eladásra kínált autóját. Még több más ilyen helyzet is adódhat, úgyhogy arra gondoltunk, hogy megmutatjuk melyek a legkedvezőbb személyi kölcsön ajánlatok.

 

Elemzésünkben 800.000 forintos személyi kölcsönöket vizsgálunk, és a 60 hónapos futamidőt választottuk, hogy a havi törlesztő ne legyen túl nagy teher. A hosszú futamidő eredményeként az összesen visszafizetendő összeg viszonylag magasabb lesz, de a 20.000 forint körüli havi törlesztőrészletek csak így érhetőek el.

 

 

Ezek a legkedvezőbb ajánlatok

A toplista legelőkelőbb helyén a Pátria Takarékszövetkezet Fogyasztási Kölcsöne áll. A Pátriának Pest-megyében és Budapesten összesen közel 40 fiókja van, így sokak számára elérhető a jelenlegi legkedvezőbb személyi kölcsön ajánlat. A folyósítás feltétele fizetési számla nyitása a takarékszövetkezetnél. A hitel kamatperiódusa 3 hónapig fix.

A második helyen a CIB Előrelépő személyi kölcsöne található, így a banknál elmondhatják, hogy sikeres volt a termék nevének kiválasztása: előreléptek dobogós helyre. Amennyiben ezt a hitelt ez év végéig igényeljük, akkor a bank a decemberben esedékes törlesztőrészleteteket a futamidő végéig elengedi.

Az Előrelépő személyi kölcsön igénylésének feltétele legalább havi 100.000 forint nettó jövedelemnek számlánkra utalása. Abban az esetben, ha nem szeretnénk a bankhoz utalni a fizetésünket a THM 17,10% lenne, és havi 21.314 forintonként összesen 1.172.293 forintot kellene visszafizetnünk.

 

Akár 24 órán belüli folyósítással

A Sberbank Fair Expressz kölcsöne 3 órán belüli hitelbírálattal igényelhető, ehhez a bankfiókban be kell mutatni utolsó 3 havi számlakivonatunkat, melyen beazonosítható a havi jövedelem. Pozitív hitelbírálat esetén a bank 24 órán belül folyósítja a kölcsönt. Munkabérszámlával nem rendelkező ügyfeleknek legalább havi nettó 100.000 forint jövedelmet kell igazolniuk. A hitel kamata az 5 éves futamidő során mindvégig változatlan lesz.

A Cofidis Megújuló Hitelnél a kölcsön rendelkezésre tartásának időtartama alatt a még le nem hívott, illetve a már visszafizetett tőkeösszeget ismételten igénybe lehet venni, ha az ügyfél a kölcsönszerződés szerinti fizetési kötelezettségeinek eleget tett, illetve az ismételt lehívás időpontjában nem szerepel a negatív KHR listán. A kölcsön kamata és törlesztőrészlete félévente változhat. A Megújuló Hitelnél a leghosszabb futamidő 46 hónap, így ezt hasonlítjuk össze a többi hitelintézet 60 hónapos ajánlataival.

A Fapados Kölcsönnél feltétel, hogy legalább havi 110.000 forint jövedelmet tudjunk igazolni. Ennek a hitelnek a kamatperiódusa 12 hónap, tehát évente változhat a kamat. A Cofidisnél nem várnak el jövedelemutalást vagy bármiféle banki aktivitást, már csak amiatt sem, mert nem vezethetünk náluk bankszámlát.

 

Regisztráljunk az interneten kamatkedvezményért!

A Raiffeisen MindigFix Személyi Kölcsönénél online regisztráció esetén 2% kamatkedvezményt kapunk, mégpedig egy e-mailben érkező egyéni kód bemutatásával. A táblázatunkban szereplő értékek a 2% kamatkedvezmény figyelembevételével, valamint a legjobb ügyfélminősítést feltételezve vannak feltüntetve.

A jelenleg futó akcióban a bank 20.000 forintos Sodexo Ajándékutalványt ad, ha 2015. december 18-ig sor kerül a hitelszerződés aláírására. A MindigFix név arra utal, hogy a hitel kamata az 5 éves futamidő során mindvégig változatlan lesz. 

 

További érdekességek

A Cetelem személyi kölcsönénél a Saját Ritmus név arra utal, hogy évente egyszer díjmentesen el lehet halasztani a törlesztést. Ha így döntünk, akkor változatlan futamidővel újrakalkulálják számunkra a törlesztőrészleteket.

OTP Akciós Személyi Kölcsön igénylése esetén a bank garanciát vállal arra, hogy az igényelt személyi kölcsönt a szerződéskötéstől számítva 1 órán belül folyósítja a bankszámlára. Ha a bank részéről ez a vállalás nem teljesül, és ezt jelezzük feléjük, akkor kárpótlásul 10.000 forint értékű Tesco vásárlási utalványt kaphatunk.

A legkedvezőbb 11 személyi kölcsön listáján található még fentieken kívül az Oney Akciós Személyi Kölcsön, valamint a Citibank Személyi Hitel, és a Budapest Bank Hűség Hitel is. Válogathatunk tehát a hitellehetőségek közül, és mindenképpen érdemes megfontolt döntést hoznunk, amelyhez jó segítséget nyújt a személyi kölcsönöket összehasonlító kalkulátorunk.