Egy felesleges ajándéknál nincs nagyobb pénzkidobás. A gyerekeknek választani pedig a legnehezebb. Felnőtt fejjel sokszor nem is érthetjük, hogy mire vágynak a kisebbek, pedig álmaikat összetörni nem szép dolog. A hisztikről nem is beszélve, aminek a végén úgyis megkapják a kiszemelt játékot. Ezek a legmenőbb játékok az oviban, hogy ne kelljen a szülőknek hetekig a fejüket vakarni, hogy mire vágyhat a gyerekük, és ne dobjanak ki feleslegesen pénzt könyvekre és zoknikra.

 

Nézzük meg, mivel tölti a gyerek az idejét

A szülők sokszor nem értik vagy nem is tudják, hogy mivel játszanak a gyerekeik. Ha egy kicsit azonban figyelnének a csemetékre, olcsón is megúszhatnák a karácsonyi ajándékozást, hiszti nélkül.

A Minecraft például nagyon népszerű, a játékhoz készült bábukat pedig olcsón meg lehet venni a játékboltokban. Sok leleményes szülő, aki egy kicsit jobban kapisgálja ezt a karácsonyosdit, már el is kezdte gyártani a plüssfigurákat, amelyeket néhány ezer forintért árulnak a licitoldalakon.
Első tippünk tehát, hogy nézzük meg, mivel tölti a gyerek az idejét, és ahhoz kapcsolódó ajándékot keressünk.

Kérdezzük meg a gyereket

A legtöbbször úgyis elmondják, hogy mit kérnek a gyerekek, de a szülő rá is kérdezhet, ha bizonytalan. A jézuskának/mikulásnak/télapónak írott levelek segíthetnek. Egy tipp, hogy a két évvel ezelőtti sellőbarbi már egyáltalán nem menő, de a Frozenből ismert hercegnő mása annál inkább.

Ne próbáld megérteni, hogy mire jó

A játékok többségének első ránézésre nincs értelme. Sokszor másodjára sem. Mégis hagyjuk a gyerekre, hogy mit szeretne és ne próbáljunk meg általunk értelmesnek talált ajándékot vásárolni. Az legfeljebb csak a második mellékes ajándék lehet a főcsomag mellett.
Ilyen értelmetlennek tűnő ajándék lehet idén az éneklő madárka, aminek kalitkája is van.

Sokszor a gyerekek is hasonló dolgokra vágynak, mint mi

Idén például sokak szerint lehet sláger egy gyerekeknek szánt okosóra, a Kidizoom Smart Watch.

A karácsonyi szezonban sokat segíthet egy jó hitelkártya, amelyet könnyen meg is találhatsz az oldalunkon. De az igénylés előtt mindenképp olvasd el az ingyenesen letölthető E-könyvünket, amiben sok hasznos tippet találsz.