Raiffeisen Bank lakáshitel ajánlatai és kalkulátor

Miért ajánljuk ezt a bankot?

Lakáshitel kalkulátor

Hasonlítsd össze a bankok lakáshitel ajánlatait! Találd meg a legkedvezőbb hitelkonstrukciót akár használt lakást, családi házat, ikerházat vagy sorházat szeretnél, és spórolj vele milliókat! Kalkulálunk a minősített fogyasztóbarát lakáshitelekkel is.
Hibás hitelösszeg
Hibás futamidő
Hibás vételár
Hibás összeg
További beállítások
Kamatperiódus
Válassz bankot
Ennél a pénzintézetnél jelenleg nincs aktív lakáshitel ajánlatunk. Nézd át a legkedvezőbb konstrukciókat vagy kalkulálj személyes céljaidhoz igazítva és hasonlítsd össze még több bank lakáshitel ajánlatát.
Sajnáljuk, nem sikerült a találati listát betölteni.
Kérjük, próbáld meg újra!
Sajnáljuk, de nem találtunk a beállításoknak megfelelő ajánlatot.
Módosítsd a keresési feltételeket, vagy térj vissza az alapbeállításokhoz!

Miért ajánlja a money.hu szakértője a Raiffeisen Bank Lakáshitelt?

Széles termékpaletta
Elérhető végig fix konstrukció, 4 különböző futamidő mellett
Választható kamatperiódus, hosszabb futamidő mellett
Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek 6 féle konstrukcióban
Kamatkedvezmények
Online előminősítés

Raiffeisen Lakáshitel 10 éves kamatperiódussal

A Raiffeisen 10 éves kamatperiódusú lakáshitele, 10 évig változatlan kamatláb mellett, 11-25 éves futamidőre választható.

A minimum hitelösszeg 1 millió, a maximum 120 millió Ft. Felvehető új vagy használt lakás, ház vásárlásra.

Érdemes emellett döntened, ha hosszabb kamatperiódusra szeretnéd fixálni a hiteledet, ezáltal kiszámíthatóvá válik a törlesztőrészleted 10 éven keresztül.

raiffeisen lakáshitel igénylése bankban - két személy

Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel 10 éves kamatperiódussal

A Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel 10 éves kamatperiódussal, 10 évig változatlan kamatot és törlesztőrészletet garantál.

Felvehető 11-25 éves futamidőre, a hitelösszeg 1-120 millió Ft lehet.

Hosszabb, akár 25 éves futamidő mellett is garantálja ez a konstrukció, hogy a havi fizetendő törlesztőrészleted 10 évig változatlan marad. Kiszámítható és biztonságos kölcsönt keresőknek ajánlott lakáshitel. 

Raiffeisen Egyetlen Hitel 10 éves kamatperiódussal

A Raiffeisen Egyetlen Hitel 10 éves kamatperiódussal, hosszabb távra nyújt kiszámítható törlesztőt, 11-25 éves választható futamidő mellett.

Egyetlen hitel lakáscélú hitel kiváltására hitelösszeg: 1-120 millió Ft.
Egyetlen hitel szabad felhasználású hitel kiváltására hitelösszeg: 1-60 millió Ft.

Érdemes hiteleid kiváltására ezt a kamatperiódusú kölcsönt választanod, ha szeretnéd, hogy törlesztőrészleted 10 évig változatlan maradjon.

CSOK Plusz hitelprogram

A gyermekvállalással elérhető CSOK Plusz hitelprogram keretében gyermekszámtól függően maximum 15-30-50 millió forint igényelhető. A kamattámogatott hitel éves kamata maximum 3%. A hitel új és használt lakás vásárlására fordítható.

A futamidő minimum 10 év, maximum 25 év lehet.

A jelenlegi kamatkörnyezetben a CSOK hitel a legkedvezőbb konstrukciót kínáló lehetőség, amennyiben megfelelsz a feltételeknek. Ha nem elegendő a 15, 30 vagy 50 millió Ft-os hitelösszeg lakáscélod megvalósításához, kiegészítheted valamelyik piaci lakáshitel termékkel.

Szabadon felhasználható hitel ingatlanfedezettel

A bank szabad felhasználású hitele ingatlanfedezet mellett igényelhető, különböző céljaid megvalósításához. Amennyiben a személyi kölcsön összege nem elegendő, vagy hosszabb futamidőt szeretnél alacsonyabb törlesztőrészlet mellett, ideális megoldást nyújt ez a konstrukció.

Több kamatperiódusban elérhető, választhatod az 5 éves kamatperiódust, 6-25 éves futamidővel, vagy a 10 éves kamatperiódust, 11-25 éves futamidő között.

Ha végig fix termékben gondolkozol, itt is elérhető a futamidő végéig fix kamatot és törlesztőrészletet garantáló opció. Választhatod 5, 10, 15, 20 évre.

A felvehető hitelösszeg minimum 1 millió, maximum 60 millió Ft lehet.

Mire használhatóak fel a Raiffeisen Bank lakáshitelei?

A Raiffeisen Bank lakáshitelei különböző konstrukciókkal segítenek neked megvalósítani lakáscéljaid. Ingatlanvásárlásra használhatod, legyen szó új vagy használt lakásról, családi házról, de fontos, hogy az ingatlannak használatbavételi engedéllyel kell rendelkeznie. Megoldást kínál a pénzintézet hitelkiváltásra, és nagyobb összegű szabad felhasználású kölcsön felvételére, ingatlanfedezet mellett.

A Raiffeisen Bank lakáshitel kínálata a következő lakáscélok megvalósításához kínál hitelt:

 • Használatbavételi engedéllyel rendelkező új lakás, családi ház, vagy használt lakás családi ház vásárlásra.
 • Használatbavételi engedéllyel nem rendelkező társasházi lakás vásárlásra, vagy társasházi lakás építésére is igényelhető, de csak a hitelcéltól eltérő lakóingatlan fedezetbe vonása esetén.
 • Meglévő lakáskölcsön kiváltása
 • Szabad felhasználású hitel ingatlanfedezet mellett
 • Ingatlan felújítás, korszerűsítés
felújítás raiffeisen lakáshitel felvétele után

A hiteligénylés folyamata a következő szakaszokra bontható

 1. Online regisztráció
 2. Fióki tájékoztatás
 3. Igénylés benyújtása
 4. Értékbecslés
 5. Bírálat
 6. Szerződéskötés
 7. Kifizetés
 8. Törlesztés

Milyen dokumentumokat kell az igényléshez benyújtani?

Hiteligénylés befogadásáig benyújtandó dokumentumok:

Személyes dokumentumok

 • régi típusú személyi igazolvány vagy kártya formátumú személyazonosító igazolvány vagy útlevél vagy kártyaformátumú vezetői engedély
 • lakcímkártya 

Jövedelemigazoláshoz kapcsolódó dokumentumok

 • utolsó 2 havi bankszámlakivonat
 • alkalmazottként: utolsó 2 havi bankszámlakivonat arról a bankszámláról, amire a jövedelmed érkezik és legalább 2 jövedelem jóváírás megjelenik rajta. Munkáltatói igazolás banki nyomtatványon vagy NAV (eBEV) honlapjáról elérhető elektronikus kereset kimutatás. 
 • alkalmazottként, határozott idejű munkaszerződés esetén: utolsó 2 havi bankszámlakivonat arról a bankszámláról, amire a jövedelmed érkezik és legalább 2 jövedelem jóváírás megjelenik rajta. Munkáltatói igazolás banki nyomtatványon vagy NAV (eBEV) honlapjáról elérhető elektronikus kereset kimutatás. Ha a hátralévő munkaviszonyod kevesebb, mint 9 hónap, cégszerűen aláírt szándéknyilatkozat szükséges a munkaviszonyod meghosszabbításáról. 
 • nyugdíj igazolása esetén: Utolsó 2 havi bankszámlakivonat arról a bankszámláról, amire a nyugdíjad érkezik és legalább 2 havi nyugdíj jóváírás megjelenik rajta. Emellett éves nyugdíjértesítőt és nyugdíjhatározatot kér a bank.
 • egyéni vállalkozói jövedelem esetén: utolsó 2 havi bankszámlakivonat. Saját névre szóló NAV jövedelemigazolás, fizetéskönnyítésekre is kiterjedő köztartozásokról szóló igazolás (saját nevére kiállított igazolást kell bemutatnod). SZJA alapon adózók esetén a jövedelemigazolással megegyező évi adóbevallás/adóbevallás tervezet is szükséges. KATA alapon adózók esetén a bank kéri a 22T101E jelű NAV adatlapot az új KATA törvény szerinti adóalanyiság választásának bejelentéséről. Egyéni vállalkozói igazolvány (kivéve, ha a vállalkozó adatai az Opten cégadatbázisban szerepelnek).
 • társas vállalkozói jövedelem igazolás esetén: utolsó 2 havi lakossági bankszámlakivonat. Amennyiben SZJA alapon fizeted az adót: NAV jövedelemigazolás (tárgyévet megelőző évről, saját névre szóló igazolás). A jövedelem igazolása szempontjából figyelembe vett vállalkozás fizetési könnyítésre is kiterjedő köztartozásokról szóló igazolása. Jövedelemigazolással megegyező évi adóbevallás vagy adóbevallás tervezet. Amennyiben KATA alapon adózol: NAV jövedelemigazolás vagy adóigazolás (tárgyévet megelőző évről, cég nevére kiállított igazolás), társasági szerződés.
 • egyéb elfogadható jövedelmek esetén: családi pótléknál utolsó havi bankszámlakivonat ahova az összeg érkezik, készpénzes kifizetés esetén utolsó havi szelvény és MÁK igazolás. Csed, Gyes, Gyed esetén utolsó 2 havi bankszámlakivonat, készpénzes kifizetés esetén utolsó szelvény és OEP határozat.

Fedezetre vonatkozó dokumentumok

 • az összes fedezetbe bevont ingatlanra vonatkozó, 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap hiteles, teljes másolata (a bank a TAKARNET rendszerből a lekérdezést biztosítja)
 • méretezett alaprajz
 • hiteles energetikai tanúsítvány

Adásvételi szerződés földhivatal által érkeztetett példánya

Hitelkiváltás esetén

 • utolsó 3 havi törlesztőrészlet megfizetésének igazolására szolgáló egyéb dokumentum (pl.: készpénz befizetési bizonylat, forgalmi kimutatás, befizetést igazoló csekk)
 • utolsó 3 havi törlesztőrészlet megfizetésének igazolására szolgáló bankszámlakivonat
 • kölcsönszerződés a kiváltani kívánt hitelről vagy annak közjegyzői okirata
 • banki igazolás a kiváltandó kölcsönön fennálló tartozásról, a Raiffeisen Bank által elvárt adattartalommal

A szerződéskötéshez és a folyósításhoz a bank a további dokumentumokat várja még el tőled

 • ügyvédi letéti igazolás
 • igazolás a fedezetként szolgáló ingatlanra vonatkozó, bankra engedményezett vagyonbiztosításról
 • nyilatkozat teljes önerő átvételéről
fiatal család beköltözik a raiffeisen lakáshitellel vett ingatlanba

Melyek a kölcsön igénylésének a feltételei?

 • A hitel igénylésekor minimum 18 éves életkort be kell töltened, és maximum 70 lehetsz a hitel lejáratakor.
 • Rendelkezned kell telefonos elérhetőséggel (lakóhelyi vezetékes telefon vagy előfizetéses mobiltelefon vagy feltöltő kártyás mobiltelefon).
 • Magyarországon szerzett jövedelmed kell legyen.
 • Magyarországi állandó lakcím igazolása kötelező
 • Minimum 3 hónapos folyamatos, határozatlan idejű munkaviszonnyal kell rendelkezned a jelenlegi munkahelyeden, és nem állhatsz próbaidő alatt.
 • Egyéni vállalkozóként, vagy társas vállalkozás tulajdonosaként a vállalkozásodnak minimum 12 hónap folyamatos gazdasági tevékenységet és egy lezárt üzleti évet kell igazolnia.
 • Egyedüli igénylőként az elvárt minimum jövedelem havi nettó 180 000 Ft. Amennyiben adóstársat is bevonsz az ügyletbe, mindkettőtöknek rendelkeznetek kell havi nettó 180.000 Ft igazolt jövedelemmel. Amennyiben az egyikőtök igazolt havi nettó jövedelme kevesebb, mint 180.000 Ft (lehet akár 0 Ft is), akkor a másik félnek minimum 200.000 Ft havi nettó jövedelemmel kell rendelkeznie.
 • Igazolnod kell legalább kéthavi aktív, lakossági bankszámlamúltat, bármely magyarországi pénzintézetnél.
 • Nem szerepelhetsz a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) negatív információval. Azaz nem lehet mulasztásod, visszaélésed vagy adósságrendezési eljárással kapcsolatos folyamatod.
 • Fedezetként Magyarország területén lévő, per- teher- és igénymentes belterületi, magántulajdonban lévő lakóingatlan, vagy – bizonyos hiteltípusoknál –  üdülő, nyaraló fogadható el. Az ingatlan legalább komfortosnak kell, hogy minősüljön.
 • A felajánlott ingatlan nem szükséges, hogy az igénylő vagy családtagjai tulajdonában legyen, de a tulajdonosok kezesként kerülnek bevonásra. Egy kölcsönügylethez legfeljebb 3 ingatlan vonható be fedezetként.
 • CSED, GYED, GYES elfogadható jövedelem, de csak kiegészítésként elsődleges jövedelem mellett.

Mekkora önerővel kell rendelkezned lakáshitel igénylésnél?

A bank minimum 20% önerőt vár el tőled vásárlás esetén, tehát az ingatlanfedezet maximum 80%-áig nyújt hitelt. Amennyiben pótfedezetet tudsz bevonni a kölcsönügyletbe, növelhető a felvehető hitelösszeg, és az értékbecslés eredményének tükrében, akár önerő nélkül is megvalósítható lehet a finanszírozás.

Szabad felhasználású jelzálogfedezet mellett nyújtott hitelnél az ingatlanod felbecsült értékének 80%-áig nyújt kölcsönt a pénzintézet.

Mennyi időbe telik az igénylés, elbírálás és a folyósítás?

A Raiffeisen Banknál a hitelbírálat várható időtartama 15 munkanapot vesz igénybe. 

Milyen költségekkel kell számolni?

 • Ügyvédi munkadíj (mértéke általában 0,5%-1,5% között van, a vételár függvényében)
 • Közjegyzői díj: közjegyzői díjszabásról szóló rendelet alapján kerül a mértéke meghatározásra. 
 • Értékbecslési díj
 • Hitelbírálati/Folyósítási díj: A folyósított összeg 1%-a, de maximum 200 000 Ft
 • Igényléskori fedezetellenőrzési díj
 • Kifizetéskori fedezetellenőrzési díj
 • Térképmásolati díj
 • Zálogjog földhivatali bejegyzési díja
 • Vagyonbiztosítási díj

Teljes vagy részleges előtörlesztés

Adósként vagy adóstársként kezdeményezheted a hiteled elő- vagy végtörlesztését. A folyamatot elindíthatod bármelyik bankfiókban, vagy telefonos ügyfélszolgálaton keresztül is kérhetsz igazolást az aktuálisan fennálló teljes tartozás összegéről.

A kérelem benyújtása esetén szükséges dokumentumok:

 • Érvényes személyi igazolvány, lakcímkártya bemutatása
 • Teljes vagy részleges előtörlesztésre vonatkozó szerződésmódosítási kérelem formanyomtatvány aláírása

Részleges előtörlesztés esetén meg kell jelölnöd, hogy az előtörlesztést követően fennmaradt kölcsöntartozást rövidebb futamidő alatt szeretnéd-e visszafizetni változatlan törlesztőrészlet mellett, vagy nem szeretnél változtatni a futamidőn, és új törlesztőrészlet megállapítást kérsz.

Előtörlesztési díj

Az előtörlesztési díj piaci lakáshitel konstrukciók esetén:

 • Részleges előtörlesztés: az előtörlesztett összeg 1,5%-a, maximum 49.395 Ft.
 • Teljes előtörlesztés: a végtörlesztett összeg 1,5%-a, de maximum 84.678 Ft.

Minősített fogyasztóbarát hitel és CSOK Plusz hitel esetén a részleges és a teljes előtörlesztés díja is a betörlesztett összeg 1%-a.

VideoBank szolgáltatás hiteltermékekre

A Raiffeisen VideoBank szolgáltatása egyszerűbbé teszi a hiteled előminősítését. Az ügyintézés egyszerűen, kényelmesen, bárhonnan megtörténhet, banki várakozás, sorban állás nélkül.

Az ügyintézés során előzetesen csak a személyes okmányaidra lesz szükség, és a bank ügyintézője kezeli kéréseidet.

A VideoBank szolgáltatás munkanapokon 8.00-20:00 óra között érhető el. 

Kíváncsi vagy a többi bank ajánlatára?
Lakáshitelek összehasonlítása
Bankszámlanyitási akciók fiataloknak: akár 40.000 forintot kaphatsz ajándékba
Összegyűjtöttük a 24-26 év alatti fiataloknak szóló számlanyitási akciókat. Így akár 40.000 forint jóváírást lehet szerezni új bankszámla mellé.
Tovább a cikkre
Gyermekvállalás nélküli 10-20-30 milliós lakáshitelek összehasonlítása
Egyre csökken azoknak a piaci lakáshiteleknek a kamata, amik gyermekvállalás nélkül elérhetőek, ezeket hasonlítottuk össze.
Tovább a cikkre
A bankoknál is kezdődik a Black Friday, jóváírásokkal akciózzák a személyi kölcsönöket
A pénzintézetek is felkészültek a Black Friday leárazásokra. A CIB, a Raiffeisen és az UniCredit Bank is jóváírási akciókat hirdetett.
Tovább a cikkre
A kamatok hullámvasútja: Újabb fordulat a bankok lakáshitel kamataiban
Egy héttel a kamatplafon bevezetése után máris újraárazta hiteleit két bank is, ezzel tovább folytatódik a banki verseny. Mutatjuk!
Tovább a cikkre

A bemutatott ajánlatok nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti kötelező érvényű ajánlattételnek, az adatok tájékoztató jellegűek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást. A bank által adott ajánlat eltérhet az általunk megadott adatoktól, amelyekért felelősséget nem áll módunkban vállalni. Az egyes termékek ugyanazon szempontok szerint kerültek összehasonlításra,ugyanakkor sorba rendezésükre, kiemelésükre nem feltétlenül objektív összehasonlítás eredményeképpen kerül sor. Azaz a feltüntetett paraméterek ugyanazon szempontok szerint kerültek kiszámításra és megjelenítésre, de módosításra kerülhet az adott termék megjelenített listában való elhelyezése, pozíciója. A színes kerettel kiemelt vagy "hirdetés" felirattal megjelölt termék az adott bank fizetett hirdetése.

Felhívjuk figyelmedet, hogy az oldalunkon megjelenített termék javaslatok nem fedik le a teljes piacot, azaz így bizonyos bankok termékei vagy bizonyos típusú termékei nem érhetőek el az oldalon.

A részletes feltételeket, kondíciókat minden esetben az adott bank vonatkozó Üzletszabályzata, Általános Szerződési Feltétele, Hirdetménye, vagy Kondíciós listája tartalmazza, amelyeket a bankok hivatalos weboldalán vagy az ügyfélszolgálatokon tudsz megtekinteni. A bankok mindenkor fenntartják maguknak a jogot a kondíciók változtatására. A bank által adott ajánlat eltérhet az általunk megadott adatoktól, amelyekért felelősséget nem áll módunkban vállalni. Figyelemfelhívás: fontos tudni, hogy a táblázatokban jelölt adatok sorrendje nem a bankot, hanem annak adott termékét jellemzi. Az adatok megállapítása a mindenkor hatályos pénzügyi jogi és szakmai szabályok szerint történik. Időszakosan az adatokban és azok sorrendjében változás következhet be, az esetleges későbbi adatváltozásból eredő eltérésért nem tudunk felelősséget vállalni.