Jelzáloghitel kiváltás kalkulátor

Hibás hitelösszeg
Hibás összeg
Hibás futamidő
Kamatperiódus
Válassz bankot
Szeretnéd hiteledet olcsóbbra váltani? Váltsd ki meglévő szabad felhasználású hiteledet egy új jelzáloghitellel. Hitelkiváltással csökkentheted a törlesztőrészleted, vagy újragondolhatod a futamidőt is. Ingatlanod lesz az új hiteled fedezete.
Sajnáljuk, nem sikerült a találati listát betölteni.
Kérjük, próbáld meg újra!

Legkedvezőbb hitelkiváltás ajánlatok

MKB Bank
MKB Enyhítő 2 jelzáloghitel
7.3 %
végig fix
7.3 %
15 év
134 824 Ft
7 %
61 695 Ft
24 330 058 Ft
 • Díjmentes számlacsomag hiteltörlesztéshez
 • Kizárólag más pénzügyi intézmény által nyújtott nem lakáscélú jelzáloghitel kiváltására
Töltés...
Sajnáljuk, nem sikerült a részleteket betölteni.
Kérjük, próbáld meg újra!
Erste Bank
Erste Bank szabad felhasználású hitel (1. kedvezménykategória)
7.74 %
5 év
7.74 %
15 év
138 540 Ft
7.44 %
48 600 Ft
24 992 084 Ft
 • Értékbecslési és közjegyzői díj visszatérítéssel
 • Díjmentes előtörlesztés lehetősége 5 év után
Töltés...
Sajnáljuk, nem sikerült a részleteket betölteni.
Kérjük, próbáld meg újra!
Takarékbank Zrt.
Takarék Tízes Szabad Felhasználású Jelzáloghitel (3. sáv kamatkedvezménnyel)
9.11 %
10 év
9.11 %
15 év
147 857 Ft
8.4 %
37 600 Ft
26 774 395 Ft
 • Egyedi kedvezményként rajtunk keresztül igényelve kedvezőbb feltételekkel kaphatod meg ezt a hitelt
Töltés...
Sajnáljuk, nem sikerült a részleteket betölteni.
Kérjük, próbáld meg újra!
Raiffeisen Bank
Raiffeisen Egyetlen hitel
8.99 %
10 év
8.99 %
15 év
148 944 Ft
8.64 %
nincs
26 810 006 Ft
 • Kamatkedvezmény legalább 400.000 Ft jövedelem esetén
 • Kezdeti költség akciók
Töltés...
Sajnáljuk, nem sikerült a részleteket betölteni.
Kérjük, próbáld meg újra!
CIB Bank
CIB Végig FIX Szabad Felhasználású Ingatlanfedezetes Kölcsön (Kamat kedvezménycsomag PLUSZ)
9.23 %
végig fix
9.23 %
15 év
150 905 Ft
8.74 %
38 000 Ft
27 169 612 Ft
 • Egyedi kedvezményként, ha nálunk igényled meg ezt a hitelt, a folyósítástól számított 5. év után az első két elő/végtörlesztés díjmentes
 • 40.000 Ft-os jóváírási akció
Töltés...
Sajnáljuk, nem sikerült a részleteket betölteni.
Kérjük, próbáld meg újra!
OTP
OTP Fix10 Forint Jelzáloghitel
10.46 %
10 év
10.46 %
15 év
159 214 Ft
9.65 %
61 890 Ft
28 720 533 Ft
 • Induló költség kedvezmények
Töltés...
Sajnáljuk, nem sikerült a részleteket betölteni.
Kérjük, próbáld meg újra!
Add meg az adataidat, hogy kollégánk megkereshessen! Add meg az adataidat, és indul az online igénylésed!
Hibás vezetéknév
Hibás keresztnév
+36
Hibás telefonszám
Hibás email cím
Hibás település név
Szerepelsz a KHR/BAR listán? *
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az üzletszabályzatban foglaltakat.
Kis türelmet kérünk, ne hagyd el addig az oldalt! Elérhetőséged útban van hozzánk.
Köszönjük!
Hitelszakértőd hamarosan felhív!
vissza az oldalra
Nem kaptuk meg az elérhetőséged, próbáld kérlek újra! vissza az oldalra
Szabad felhasználású jelzáloghitelem van. Hogyan válthatom ki?
A szabad felhasználású jelzáloghitel olyan speciális, fedezett hitelfajta, ahol a lakásunk, házunk jelenti a fedezetet a kölcsönre, amelynek összegét ugyanakkor szabadon elkölthetjük.
A szabad felhasználású jelzáloghitelek kamata ennél fogva a fogyasztási hiteleknél (személyi kölcsönnél) alacsonyabb, ám a lakáscélú hiteleknél drágább.
Aki tehát szabad felhasználású jelzáloghitelt akar kiváltani, alapesetben egy másik - kisebb kamattal bíró és/vagy hosszabb futamidővel rendelkező - szabad felhasználású jelzáloghitellel érdemes ezt megtennie.
De vannak speciális esetek:
 • Ha lakáshitelünk és szabad felhasználású lakáshitelünk is van, akkor egyetlen lakáshitelben össze lehet vonni a két kölcsönt. A szabad felhasználású jelzáloghitel részénél szinte biztosan jobb kondíciót kapunk, így összességében kisebb lehet a törlesztőrészletünk. (Ilyen, megosztott lakás/szabad felhasználású hitel kombók korábban jellemzően a támogatott hitelek igénylésekor jöttek létre.)
 • Szóba kerülhet az is, hogy korábbi, szabad felhasználású hitelünket személyi kölcsönre cseréljük. Ekkor a jelzálog terhelés lekerül a lakásunkról, “cserébe” viszont jóval, esetenként 3-5 százalékkal magasabb kamatot kell fizethetünk a jövőben. Az így átváltható hitelösszeg 7-8 millió forintban maximálva van.
Mikor érdemes szabad felhasználású jelzáloghitelre cserélni a korábbi hiteleket?
Ha korábban (több) fogyasztási hiteled volt és azokat egyetlen, kedvezőbb kondíciókkal bíró hitelbe szeretnéd összevonni. Ilyenkor a legkézenfekvőbb megoldás (ha van terhelhető ingatlanod) egy szabad felhasználású jelzáloghitel felvétele.
Előnyei:
 • Egyetlen, nagy összegű, hosszú futamidejű kölcsönnel tudod kiváltani a korábbi rövid-közepes futamidejű hiteled.
 • A szabad felhasználású jelzáloghitel kamata számottevően alacsonyabb, mint a személyi kölcsönöké és sokkal kisebb, mint a szintén kiváltható folyószámla- és hitelkártya hiteleké.
 • A fentiek miatt a törlesztőrészleted számottevően csökkenhet, a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató alapján sokkal komolyabb mértékű hitel felvételére lehetsz jogosult.
 • Arra is van lehetőséged tehát, hogy a hitelkiváltáson felül további összeget vegyél fel, amelyet céljaid megvalósítására fordíthatsz.
Hátrányai:
 • Jelzáloghitelről beszélünk, vagyis a hitelnyújtás fedezete az ingatlanod (az arra feljegyzett jelzálog) lesz. Nem fizetés esetén a bank jogosult a fedezet elvonására/értékesítésére.
 • A fogyasztási hitelekhez képest a hiteligénylés bonyolultabb, hosszabb ideig tart és költségesebb is. (Ingatlan értékbecslésre és a szerződés közjegyzői okiratba foglalására mindenképp szükség lesz.)
Hiába a rizikó, a legtöbben nem fixesítik jelzáloghitelüket
A vártnál kevesebben kérik rövid, éven belül változó kamatozású jelzáloghitelük hosszú kamatperiódusúra cserélését, vagyis fixesítését az Erste Banknál.
Tovább a cikkre
Milliós tételt spórolhatnak a biztonsággal a lakáshitel felvevők
A markánsan velünk maradó infláció miatt a pénzpiacokon olyan mértékben drágultak meg a rövid referenciakamatok, hogy fél év alatt eltűnt a hosszan fix hitelek felára.
Tovább a cikkre
Így zárulhat a kamatstop
A Kamatstopban lévő ügyfelek már most 40 százalékkal megugró törlesztőrészletet fizetnének, s a jegybanki kamatemelkedés miatt ez a szám még növekedni fog.
Tovább a cikkre

FONTOS! Nem biztos, hogy a kiválasztott hitelt meg is kaphatod.

A bemutatott ajánlatok nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti kötelező érvényű ajánlattételnek, az adatok tájékoztató jellegűek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást. A bank által adott ajánlat eltérhet az általunk megadott adatoktól, amelyekért felelősséget nem áll módunkban vállalni. Az egyes termékek ugyanazon szempontok szerint kerültek összehasonlításra, ugyanakkor sorba rendezésükre, kiemelésükre nem feltétlenül objektív összehasonlítás eredményeképpen kerül sor. Azaz a feltüntetett paraméterek ugyanazon szempontok szerint kerültek kiszámításra és megjelenítésre, de módosításra kerülhet az adott termék megjelenített listában való elhelyezése, pozíciója. A színes kerettel kiemelt vagy "hirdetés" felirattal megjelölt termék az adott bank fizetett hirdetése.
A kiemelés nélküli lista megtekintéséhez kattints ide

Felhívjuk figyelmedet, hogy az oldalunkon megjelenített termék javaslatok nem fedik le a teljes piacot, azaz így bizonyos bankok termékei vagy bizonyos típusú termékei nem érhetőek el az oldalon.

A részletes feltételeket, kondíciókat minden esetben az adott bank vonatkozó Üzletszabályzata, Általános Szerződési Feltétele, Hirdetménye, vagy Kondíciós listája tartalmazza, amelyeket a bankok hivatalos weboldalán vagy az ügyfélszolgálatokon tudsz megtekinteni. A bankok mindenkor fenntartják maguknak a jogot a kondíciók változtatására. A bank által adott ajánlat eltérhet az általunk megadott adatoktól, amelyekért felelősséget nem áll módunkban vállalni. Figyelemfelhívás: fontos tudni, hogy a táblázatokban jelölt adatok sorrendje nem a bankot, hanem annak adott termékét jellemzi. Az adatok megállapítása a mindenkor hatályos pénzügyi jogi és szakmai szabályok szerint történik. Időszakosan az adatokban és azok sorrendjében változás következhet be, az esetleges későbbi adatváltozásból eredő eltérésért nem tudunk felelősséget vállalni.