Mennyi pénzre van szükséged?
Hitelösszeg
Ft
Futamidő
év
A lakás vételára
Ft
 

Ezt a besorolást az egyes hitelek a Magyar Nemzeti Bank minősítésével nyerhetik el.

A Fogyasztóbarát Lakáshitel esetén:

 • a kamat csak 3,5,10 évente változhat, vagy a futamidő végéig fix marad
 • a folyósítási díj maximálva van
 • nincsenek rejtett költségek
Gyakran használnád a bankkártyád?
Más szolgáltatást is igénybe vennél a hitelt nyújtó banktól?
Kamatperiódus hossza: ?
Csak ezektől a bankoktól kérek ajánlatokat:
Keresés
További beállítások Kevesebb beállítás
Jelenleg a kiemelések nélküli listát látod, a normál lista megtekintéséhez kattints ide!
Frissítve: 2019.05.22. 11:56
Tudnivalók és fogalmak
 • Fontos tudnivalók a hitelkalkulátorról

  Hitelkalkulátorunk az aktuális banki kondíciók alapján számol, az adatokat legfeljebb 3 munkanaponként ellenőrizzük. A hitelek számos (de nem minden) paraméterét tartalmazza adatbázisunk és a beállított hitelösszegre és futamidőre - és egyéb személyre szabási lehetőségek esetén azoknak megfelelően - számoljuk ki a törlesztőrészletet, kamatot, THM-et és a kezdeti költségeket is.

  Egyes speciális hitelekhez, vagy kedvezményrendszerekhez (mint például a Budapest Bank Egyenlítő hitele vagy az OTP Hűség1 szolgáltatása) egyéb adatokat is meg lehet adni a még személyre szabottabb kalkulációhoz (pl. hogy mekkora fizetésed van, vagy havonta mennyit tudnál félretenni). Ezeknél a találatoknál a „Személyre szabás” gombra kattintva tudod finomhangolni az adott hitelt.

  A bankok aktuális kezdeti költségeket érintő akcióival és díjvisszatérítéseivel a legtöbb esetben számolunk, de ha ezekért olyan feltételeket szabnak, amelyeket mi magunk sem vállalnánk hiteligénylőként (például életbiztosítás megkötését), akkor ezekkel nem minden esetben számolunk. A találatban lévő „Rövid leírás" gombra kattintva részletesen kifejtjük, hogy milyen akcióval, kamat(felár) kedvezménnyel számoltunk és ehhez milyen feltéleknek kell megfelelni. Hitelkalkulátorunk ezekben az esetekben már a csökkentett díjakkal számol.

  Nem jelenítjük meg az összes elérhető akciót, kamat(felár) kedvezményi lehetőséget, különösen ha a bank ezeket csak azoknak az ügyfeleknek nyújtja, akik nem közvetítőn keresztül igénylik a hitelt, vagy a bank honlapján vagy adott (közvetítő) partnerén keresztül adja le az igénylését, vagy csak bizonyos munkáltatónál dolgozók vagy városban lakók számára érhetőek el, vagy bármi egyéb olyan feltételt rendelnek hozzá, ami a látogatók döntő többségének nem elérhető, nem teljesíthető. Az olyan ajánlati leveles, edm-ekben vagy direkt promócióban szereplő termékeket, kezdeti költség vagy kamat(felár) kedvezményeket sem tartalmazza hitelkalkulátorunk, amelyek csak előre kiválasztott, leszűrt vagy adott banknál meglévő ügyfelek számára elérhetőek, vagy éppen nem publikusak.

  Hitelkalkulátorunk figyelembe veszi, ha adott bank hitelösszeg sávonként vagy futamidő sávonként eltérő kamatot, vagy kamatfelárat határoz meg.

  Egyes bankoknál előfordulhat, hogy ügyfélminősítési kategóriák szerint állapítják meg a hitel kamatát, kamatfelárát, vagyis a bank hitelelbírálási rendszerétől (scoring) és az adós jövedelmi és egyéb paramétereitől függően különböző kamattal vagy kamatfelárral hitelezi az igénylőket. Mivel nem publikusak ezek az értékelési rendszerek, így nem tudjuk megállapítani, hogy az egyes látogatók pontosan (még ha bizonyos adatokat meg is adnak magukról) melyik ügyfélminősítési kategóriába esnek.

  A hitelkalkulátor a jövedelem alapján is szűrheti a találatokat – ha beállítod, hogy 250.000 Ft-nál magasabb jövedelmed van, akkor még kedvezőbb árazású lakáshiteleket is megmutatunk. Minden hitelnél megtekintheted az akciós feltételeket és a kezdeti költségeket, ha a találatban a „Rövid leírás" gombra kattintasz.

  A lakáshiteleket sorba tudod rendezni az oszlopok (törlesztőrészlet, visszafizetendő, THM) alapján is. Alapértelmezetten az összesen visszafizetendő oszlop szerint rendezzük a találatokat, úgy gondoljuk, hogy ez mutatja meg a legjobban az egyes hitelek közötti különbséget.

  Más hitelkalkulátorokkal szemben rendszerünk valós adatokat tartalmaz, melyeket a bankok is gyakorta ellenőriznek.

  A hitelkalkulátorban törekszünk arra, hogy a Magyarországon működő és aktívan hitelező bankok lakáshiteleit feldolgozzuk. Az adatok frissítése miatt, vagy ha adott bank nem tette elérhetővé az aktuális hirdetményeit, terméktájékoztatóját, előfordulhat, hogy átmenetileg nem mutatjuk a hitelkalkulátorban. A takarékszövetkezetek és pénzügyi vállalkozások lakáshiteleit nem dolgozzuk fel, ezeket nem mutatjuk a hitelkalkulátorban.
  A kalkuláció során azt vesszük alapul, hogy határidőben, pontosan fizeted a hiteledet, ezért nem számolunk késedelemi díjakkal.
  Némely esetben kiemelünk általunk fontosnak ítélt jellemzőket az adott termékről, ezzel is segítve a választást. 

  Kamattámogatott hiteleknél a futamidő első 5 évében a kamattámogatással csökkentett kamattal számoljuk ki a törlesztőrészletet, kamatot és THM-et, a támogatás megszűntével (vagyis a hitel 61. hónapjától) pedig a kamattámogatás nélküli értékekkel számolunk.

 • Nem találok bizonyos bankot vagy terméket az összehasonlítóban. Miért van ez?

  Ez egyrészt azért lehet, mert nem dolgozzuk fel az adott bank termékeit, vagy ha éppen frissítjük egy adott bank kondícióit (ez általában egy munkanapot vesz igénybe), akkor nem mutatjuk azokat, amíg a frissítést nem fejeztük be teljesen.

  Ritkább esetben az is előfordulhat, hogy valamelyik banknak jóvá kell hagynia a kalkulátorainkban rögzített adatokat, számítási képleteket (ez időszakosan megtörténik), és amíg ez nem fejeződött be, addig nem mutatjuk az adott bank termékeit.

 • Mi történik, miután a kalkulátorban lakáshitelt igényelek?

  A megadott elérhetőségeken keresni fognak a kiválasztott bank ügyintézői vagy a money.hu közvetítő Kft. munkatársai, hogy segítségedre legyenek. Általában egy előszűrést csinálnak, hogy megállapítsák, hogy mennyi hitelt kaphatsz. Ha hitelszakértő segítségét kéred, akkor a teljes hitelügyintézés során segít, de ha inkább magadnak szeretnél intézni mindent, akkor a bank kollégái segítenek időpontot foglalni az általad kiválasztott bankfiókba, hogy egyeztethess az ügyintézőjükkel a továbbiakról. 

  Munkaidőben 24 órán belül, hétvégén és ünnepnapokon a következő munkanapon kerül sor a kapcsolatfelvételre.

 • Ugyanazokkal a kondíciókkal kapom az itt igényelt lakáshitelt, mintha bemennék a bankba?

  Általában igen, és egyes esetekben egyedi kedvezményeket, költség-elengedéseket tudunk a bankoknál biztosítani számodra.

  Mivel a banki termékek folyamatosan változó kondíciói között segítség nélkül nagyon nehéz eligazodni, mindenképpen érdemes a hitelkalkulátorunkat használni és tájékozódni, mielőtt bármely bankba bemennél. A hitel-összehasonlító használatával és a megfelelő lakáshitel kiválasztásával akár több millió forintot is megspórolhatsz.

 • Mik a lakáshitel felvételének lépései és mennyi idő amíg a hitelhez hozzájutok?

  Lakáshitel ügyintézése körülbelül 6-8 hét, ha személyesen, egymagad intézed. Ha rajtunk keresztül igényeled a hitelt és kéred a money.hu közvetítő Kft. hitelszakértőinek segítségét, akkor akár 3-4 hét alatt is elvégezhető az ügyintézés, ha minden dokumentum (munkáltatói igazolás, bankszámlakivonatok, stb.) azonnal rendelkezésre áll. 

  A lakáshitel felvételének lépései:

  1. Hitelek összehasonlítása és szimpatikus termék igénylése hitelkalkulátorunk segítségével.
  2. Egyeztetés a money.hu közvetítő Kft. hitelszakértőivel vagy banki partnerünkkel, előszűrés elkészítése (hogy tudd, mennyi hitelt kaphatsz).
  3. Adásvételi szerződés aláírása, hiteligényléshez szükséges dokumentumok bankban történő leadása (hitelkérelem befogadása).
  4. Ingatan értékbecslése, hitelbírálat.
  5. Pozitív döntés esetén szerződés a bankkal, majd hitelfolyósítás.

  További hasznos tanácsokat itt találsz.

 • Mennyi hitelt kaphatok?

  Ezt pontosan nem tudjuk megmondani, hiszen függ az életkorodtól, jövedelmedtől, munkahelyedtől, a fedezet értékétől és egyéb paraméterektől is. Lakáshiteleknél a fedezet(ek) forgalmi értékének maximum 80%-ára adhat a bank hitelt (de a gyakorlatban általában a forgalmi érték 70%-áig hiteleznek).

 • A hitelkalkulátor a hitelek összes kezdeti költségét feltünteti?

  Nem. A költségek kiszámolásánál a THM rendeletben írtakat követjük, mely alapján a hitelfelvételhez szorosan kapcsolódó költségeket tüntetjük fel (melyeket a banknak és a Földhivatalnak kell megfizetni). Általánosságban elmondható, hogy a közjegyzői díjat, ügyvédi költséget, ingatlanszerzéssel kapcsolatban felmerülő illetéket, térképmásolat díját és a különböző biztosítások (fedezeti biztosítás, életbiztosítás, stb.) díjait nem tartalmazza az általunk feltüntetett kezdeti költség. A fenti költségek ügyletenként és hitelösszegenként eltérőek, ezért ezeket nem lehet pontosan előre kiszámolni.

 • Százszoros árkülönbség és tízezernyi eladó ingatlan a falusi CSOK településeinek kínálatában

  A héten jelent meg az állami lakástámogatási rendszer új eleméről, a falusi csokról szóló részletes szabályozás, ennek apropóján az ingatlan.com megnézte, hogy az érintett településeken idén májusban hány lakóingatlant kínáltak eladásra és hol tartanak az átlagos négyzetméterárak.
 • Biztosra mennek a hitelfelvevők - szintlépés volt márciusban

  Fokozódott a lakáshitelek iránti kereslet márciusban, az új lakáshitelek összege 76,5 milliárd forintra rúgott, ami több mint 26 százalékos növekedést jelent éves összevetésben. Ez a tempó bőven meghaladja a januári 10, illetve a februári 18 százalékos növekedést - derül ki az ingatlan.com csoporthoz tartozó money.hu legfrissebb - saját és hivatalos jegybanki adatokon alapuló - elemzéséből.
 • Emiatt hajlandóak évtizedekre eladósodni a lakáshitelesek

  Egyre nagyobb biztonságra törekednek a lakáshitel-felvevők, akik elsősorban használt lakásokra fordítják a kölcsönöket - derül ki az ingatlan.com csoporthoz tartozó money.hu legfrissebb - hivatalos jegybanki adatokat feldolgozó - elemzéséből.  
 • 10 éves rekord dőlt meg a lakáshiteleknél, de lassul a lendület

  Újabb jelentős növekedés volt a lakossági hitelpiacon februárban. A bankok több mint 41 milliárd forint összegben adtak új személyi kölcsönöket, 37 százalékkal többet, mint tavaly februárban. Az új lakáshitelek februári közel 61 milliárdos összege pedig 14 százalékos többletet jelent. Ennek eredményeként az első kéthavi eredmény mind a személyi kölcsönöknél, mind a lakáshiteleknél tízéves rekordot jelent. Az új személyi kölcsönök összege január-februárban 76 milliárd forintot tett ki, ez 31 száz...
 • Mire elég a lottóötös?

  Az ötöslottó történetének egyik legmagasabb nyereményét kaphatja meg az, aki a szombati sorsoláson kihúzott valamennyi számot eltalálja. A főnyeremény összege közel 3,6 milliárd forint. A felfoghatatlan összegű nyeremény apropóján az ingatlan.com megnézte, milyen ingatlanokat vehetne meg a szerencsés nyertes a mostani kínálat alapján.
 • Figyelmeztetést kaptak a változó kamatozású lakáshitelesek

  Több év után változtatott a kamatfeltételeken a Magyar Nemzeti Bank. Keddi lépésével az úgynevezett egynapos betét kamatát -0,15 százalékról -0,05 százalékra emelte. A jegybanki döntés minimális szigorítást jelent, de az MNB hangsúlyozta, hogy egyszeri lépésről van szó, egyelőre nem indul kamatemelési ciklus. A jelenlegi döntés következtében elsősorban a bankok egymásnak nyújtott hiteleinek kamatai emelkedhetnek, ami a lakáshitelek közül a változó kamatozásúakat érintheti.
 • Két- és háromgyermekeseknek áll a lakáspiac, de felbolydulhat a telekpiac is

  A gyermekvállalást tervező családok a feltételek teljesítése esetén akár több 10 millió forintos összeget fordíthatnak lakásvásárlásra a család- és lakástámogatási rendszer új megoldásainak köszönhetően - derül ki az ingatlan.com a részletes támogatási szabályok megjelenése apropóján készített elemzéséből.
 • Akár 5 millió forinttal kedvezőbbek lehetnek az új lakáshitelek

  Az eddiginél szélesebb körben és pénzügyileg komolyabb segítséget kaphatnak a gyermeket vállaló vagy nevelő családok az új, jelenlegi információk szerint júliustól elérhető állami támogatások révén - derül ki az ingatlan.com és a teljes körű hitelügyintézéssel foglalkozó money.hu összefoglalójából, amely számszerűsítette, hogy egy-egy érintett család számára mekkora segítséget jelentenek az intézkedések a piaci alapú konstrukciókhoz képest.
 • Átlépték az ezermilliárdos határt a hitelesek

  Rekordot hozott a múlt év a lakossági hitelezésben az MNB legfrissebb, 2018-as évet összegző adatai szerint. A lakáshitel és a személyi kölcsön volt a két legnépszerűbb konstrukció, ezekre összesen 1301 milliárd forint értékben kötöttek szerződést a bankokkal a lakossági ügyfelek. Egy évvel korábban - 2017-ben - az új személyi kölcsönök és lakáshitelek összege 955 milliárd forintra rúgott, így a 2018-as eredmény 36 százalékos növekedésnek felel meg és egyben az elmúlt 10 év legmagasabb értéke és...
 • Kettészakadt a lakáshitelpiac - egyre rizikósabb lesz sokak helyzete

  Szakadék tátong a lakáshitelpiacon, mégpedig az új és a már meglévő hitelek között a kockázatokat tekintve - hívja fel a figyelmet az ingatlan.com csoporthoz tartozó BankRáció.hu legfrissebb összeállítása, amely szerint a kamatkockázat fokozódhat a következő időszakban.
 • Használt lakás

  A lakhatás feltételeinek a vonatkozó jogszabályi követelmények szerint megfelelő, használatbavételi vagy fennmaradási engedéllyel rendelkező lakás, melyet a vevő nem a lakás építtetőjétől vásárol, hanem annak előző tulajdonosától.

 • Jelzáloghitel

  Olyan hitelfajta, melynek fedezetéül egy vagy több ingatlant ajánlasz fel a bank részére, amely(ek)re az jelzálogjogot jegyeztet be. A bank kockázata így alacsonyabb, mivel nemfizetés esetén a bank jogosult a felajánlott ingatlanokat értékesíteni, hogy visszakapja pénzét. Az ilyen hitelek összege általában magas (jellemzően 5 millió forint feletti), futamidejük hosszú (akár 35 év is lehet). A hitelbírálat ideje hosszabb (3-4 hét). Kamatozásuk jóval alacsonyabb, mint a nem jelzálog-fedezetű hitelé. A hitel célja alapján az ingatlanfedezetes hiteleknek több fajtája van, pl. lakáscélú (vásárlás, építési, felújítás stb.) vagy szabad felhasználású.

 • Lakáshitel

  Kizárólag ingatlan célra (lakásvásárlás, bővítés, felújítás, korszerűsítés) felhasználható jelzáloghitel. Egyes esetekben lakáscélú hitel kiváltására is igényelhető. Általában kedvezőbb kondíciójúak a lakáshitelek, mint a szabad felhasználású jelzáloghitelek.

 • Forgalmi érték (ingatlan)

  Az ingatlan piaci értéke a hivatalos értékbecslés időpontjában, amit főként a kereslet-kínálat, az ingatlan állapota és elhelyezkedése határoz meg. A forgalmi érték összege megegyezik azzal az összeggel, amennyiért az értékbecslés pillanatában az ingatlan várhatóan értékesíthető.

 • Hitelbiztosítéki (HB) érték

  Jelzáloghitel esetén a fedezetként felajánlott ingatlan bank által elismert értéke, melyet az értékbecslő határoz meg a bank számára. A hitelbiztosítéki érték nem egyenlő az ingatlan forgalmi értékével, annál általában 10-20%-al alacsonyabb.

 • Finanszírozási arány

  A fedezetként felajánlott ingatlan(ok) hitelbiztosítéki és forgalmi értékének hányadosa. Jelenlegi szabályozás szerint a bankok a felajánlott fedezet(ek) forgalmi értékének maximum 80%-áig nyújthatnak hitel forint alapon.

 • Kamatperiódus

  Az az időszak, amelyen belül a felvett hitel kamata nem változik. A bank csak a kamatperiódus fordulónapján változtathatja meg a hitel kamatát. Hitelszerződés megkötésénél bizonyos esetekben lehetőség van a kamatperiódust kiválasztani. Minél hosszabb a kamatperiódus, annál nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat, ha rosszabbodó gazdasági helyzetre vagy emelkedő alapkamatra számítunk. Jelzáloghiteleknél általában javasolt legalább egyéves kamatperiódusú hitelt választani. Fedezetlen hiteleknél (pl. személyi kölcsön) sokszor nem értelmezhető a kamatperiódus, mivel a futamidő végéig garantálja a hitelintézet, hogy a hitel kamata nem fog megváltozni.

 • Hitelügylet szereplői

  Hitel felvételekor az adós sok esetben nem egy, hanem akár több személy vagy cég is lehet. Őket hívjuk kötelezettnek, melynek típusai:
  - adós (elsődlegesen övé a tartozás),
  - adóstárs (ugyanúgy felel a hitel visszafizetéséért, mint az adós), aki általában házastárs, élettárs vagy családtag, 
  - kezes (ha az adós, adóstárs nem fizet, akkor a bank tőle követelheti a hitel visszafizetését),
  - dologi adós, más néven zálogkötelezett (olyan kezes, aki nem az egész tartozásért felel, hanem csak a tulajdonában lévő vagyontárgy(ak) erejéig, melyeket ő ajánlott fel fedezetként).

 • Kezdeti költség(ek)

  A hitelfelvétel során azokat az egyszeri kiadásokat nevezzük kezdeti költségeknek, melyek megfizetése nélkül a bank nem fogja a hitelt folyósítani. Ezek közé tartozik az értékbecslési díj és a közjegyzői díj is. Akciók keretében a bankok sokszor a kezdeti költségek egy részét elengedhetik vagy a folyósítás után jóváírhatják az adós számláján  - cserébe viszont a bankhoz történő jövedelemátutalást vagy egyéb banki termékek igénybevételét írhatják elő.

 • Közjegyzői okirat

  Olyan okirat, amely közjegyző által aláírtan tanúsítja az okiratba foglalt nyilatkozat megtételét, annak helyét, idejét és módját, illetve, hogy az okirattal tanúsított adatok és tények a valóságnak megfelelnek. Jelzálogszerződésnél általában kétféle kötelezettségvállaló nyilatkozatot (közjegyzői okiratot) használnak a bankok – ezek közül csak egyfélét kell aláírni:
  Egyoldalú: A hiteligénylő jelzáloghitel kölcsönszerződésben foglalt kötelezettségvállalását tartalmazza.
  Többoldalú: Ugyanaz, mint az egyoldalú, csak ebben az esetben magát a kölcsönszerződést foglalják közjegyzői okiratba (általában ennek magasabb a díja).

 • K&H Bank - 2019-03-25 - 'Díjazzuk a véleményét' jóváírási akció

  A „díjazzuk a véleményét” jóváírási akció keretében egyszeri 20 000,- Ft-ot írnak jóvá a folyósítást követően az ügyfél lakáshitel törlesztőszámláján, amennyiben:

  - a 2019. március 25 – 2019. május 31. között a bank által befogadott hiánytalan hitelkérelem alapján legkésőbb 2019. szeptember 15-ig megtörténik a hitel (első) folyósítása, és
  - a szerződött kölcsönösszeg legalább 3.000.000 Ft, és
  - a hitelkérelemmel egyidejűleg, ahhoz kapcsolódóan K&H jelzáloghitel törlesztési és hitelfedezeti biztosítást vagy (hitelfedezeti záradékkal) K&H családi életbiztosítást köt az ügyfél és az alapján kamatkedvezményt vesz
  igénybe, és
  - az ügyfél részére e-mailen rendelkezésére bocsátott elégedettségi kérdőívet azonosítható módon kitölti a kiküldés hónapjának utolsó napjáig.

  A jóváírási akció időszaka folyamán egy ügyfél (adós) egy hiteltermék vonatkozásában egyszer részesülhet a 20.000 Ft jóváírásban.

 • NHB Bank - 2019-03-19 - Sajtóközlemény végelszámolásról

  A Magyar Nemzeti Bank H-JÉ-I-86/2019. számú határozatában 2019. március 14-i hatállyal visszavonta az NHB Növekedési és Hitel Bank Zrt. tevékenységi engedélyét és kezdeményezte a hitelintézet végelszámolását.

 • OTP Bank - 2019-03-18 - Áprilisi ÁKK referenciahozamok

  Március 15-i hirdetményeiben a bank előre közölte a 2019. április 1-jétől érvényes ÁKK referenciahozamok értékét és ezzel összefüggésben az Otthonteremtési hitelek várható kamatait. Az 1 éves ÁKK 0,39%, az 5 éves ÁKK 2,32% lesz.

 • Budapest Bank - 2019-03-18 - Fogyasztóbarát hitelek új kuponakciója, kamatcsökkenés és további változások

  Március 18-tól a 10 éves kamatperiódusú Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek kamata a 10 millió Ft alatti összegsávban 6,19%-ról 4,58%-ra csökkent, így a reprezentatív példában megadott THM 6,41%-ról 4,72%-ra módosult (így a THM mostantól alacsonyabb, mint az 5 éves kamatperiódusúé, ami jelenleg 5,33%).

  Március 29-től visszavonásig, de legkésőbb 2019. június 30-ig új kuponakció indul azon ügyfeleknek, akik LK2019 kuponnal rendelkeznek, és azt a kölcsönkérelmi nyomtatvánnyal egy időben átadják, és a bankkal Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel kölcsönszerződést kötnek 2019.09.30-ig, és ezt követően a kölcsön folyósításra kerül, és az igényelt és a jóváhagyott kölcsön összege eléri a 10.000.000 Ft-ot. Az akció keretében a bank egy havi törlesztőrészletnek megfelelő összeget, de maximum 50.000 Ft-ot visszatérít kedvezmény formájában az ügyfél Budapest Banknál vezetett hitel törlesztésére szolgáló, bármely típusú és kondíciójú fizetési számlájára az első havi törlesztőrészlet megfizetését követő 30 napon belül. A kupon a Budapest Bank Zrt. részvételével zajló nyilvános rendezvényen kerül terjesztésre.

  A március 18-tól hatályos Díjhirdetményben közzétették továbbá, hogy Budapest Bank jelzáloghitel újonnan igényelt Budapest Bank jelzáloghitelből való kiváltása esetén a részleges vagy teljes előtörlesztés díjmentes.

 • Raiffeisen Bank - 2019-03-18 - 15 évig fix kamatozású hitelek indulása és új akció

  Március 15-i hirdetményében a bank közzétette, hogy MindigFiX 15 néven új jelzáloghiteleket indít fix 15 éves futamidővel. A MindifgFIX 15 Lakáshitel és MindigFIX 15 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel kamata 4-94-5,99%, a szabad felhasználású hitelé 6,94-7,99%.

  Új lakás vásárlás kupon akció indult március 15-től azon ügyfeleknek, akik a Vác Green Home Kft.-vel, - mint Raiffeisen Bank Zrt. partnerével – a 2600 Vác, Bimbó u. 49. szám alatt megvalósuló beruházás keretében felépülő új lakásra vásárlására adásvételi szerződést kötnek, és ezen új lakás vásárlásának finanszírozására a bankkal lakáscélú jelzáloghitel szerződés kötnek, vagy Palotáskert projektben (1152. Rákos út 11.-15.) felépülő új lakás vásárlására adásvételi szerződést kötnek és ezen új lakás vásárlásának finanszírozására a bankkal – a Hitelcentrum Kft. mint hitelközvetítő közreműködésével – lakáscélú jelzáloghitel szerződés kötnek.

 • Budapest Bank - 2019-03-13 - Vállalt rendszeres havi jóváírási feltétel változása

  Március 13-tól Kamatkedevezmény 1, Kamatkedvezmény 2 és Kamatkedvezmény 3 esetén a vállalt rendszeres havi jóváírási feltétel 110.000 Ft-ról 130.000 Ft-ra módosult

 • Sberbank - 2019-03-11 - A reprezentatív példák változtak

  A március 11-i hirdetményben a 12 hónapos BUBOR referenciakamat dátuma változott, a mértéke nem, ahogyan a kamatfelárak sem, így a kamatok is változatlanok. Az 5 és 10 éves kamatperiódusú hitelek kamatai szintén nem változtak. A reprezentatív példák adatai azonban változtak a hirdetményekben és a terméktájékozatókban is. Új Összehasonlító táblázatot is kitett a bank a weboldalára, melyben nincs lényeges változás az előző táblázathoz képest, csak az otthonteremtő hitelek THM értékeit módosították.

 • Sopron Bank Burgenland - 2019-03-06 - Újabb 10 éves kamatperiódusú hitel indulása ÚJ OTTHON néven, és további változások a jelzáloghitelekben

  ÚJ OTTHON néven március 1-től új lakáshitelt indít az alábbi paraméterekkel:
  - 10 éves kamatperiódusban fix törlesztőrészlet
  - max. 20 éves futamidő
  - kamatláb: 6,24% – 4,44% között (vállalt jóváírás függvényében)
  - induló költségek nélküli konstrukció
  - a termék kizárólag lakásvásárlási konstrukcióban érhető el.
  - a hitelösszeg nem lehet magasabb mint az ingatlan piaci értéknek 60-80%-a, de max. 30.000.000 HUF

  Továbbá a március 1-jei hirdetményekben a referenciakamathoz kötött hitelek esetében a reprezentatív példák adatai és a THM értékek változtak a referenciakamatok változása miatt. A nem referenciakamatos hiteleknél a kamatok nem változtak, de a reprezentatív példák adatai ezeknél is módosultak. A THM leírások szerint a kamatkedvezményes konstrukcióknál a THM kiszámításánál figyelembe vett utalási díj mértéke emelkedett. Az értékbecslési díj és a műszaki szakértői díj mértéke szintén emelkedett.

 • MagNet Bank - 2019-03-05 - Referenciakamatok változása, tájékoztatási és értesítési módok

  Március 1-től a 6 havi BUBOR emelkedett, az 5 éves ÁKKH csökkent, a kamatfelárak és a kamatok nem változtak. Akciós MagNet Lakáshitelt B2 minősítési kategóriában 4,3%-os THM-mel igényelhetünk, de a maximális, 0,4%-os kamatfelár-kedvezménnyel a Magnet Lakáshitel THM-je 3,9%. A MagNet Stabil Ötös és Stabil Tízes hitelek kamata, így THM értékei is változatlanok. A MagNet 10+10 Otthonteremtési kamattámogatott hitel THM-je nem változik (3,3%).

  A hirdetmény továbbá kiegészítésre került a tájékoztatási és értesítési módokkal: A bank az ügyfeleknek szóló tájékoztatásokat, értesítéseket az alábbi módok valamelyikén bocsátja az ügyfelek rendelkezésére:
  - papíron átadva
  - elektronikus levélben
  - USB kulcson (pendrive)
  - bank által üzemeltetett MagNet NetBank, MagNet MobilBank rendszeren keresztül
  - postai kézbesítéssel az igénylőlapon és / vagy kölcsönszerződésben meghatározott értesítési / levelezési címre.

 • Gránit Bank - 2019-03-05 - Az otthonteremtő hitelek referenciakamatának csökkenése

  Március 1-től az Otthonteremtési Kamattámogatott Jelzáloghitelek esetében alkalmazott 5 éves ÁKK referenchiahozam alacsonyabb lett, de a kamatfelár és az akciós THM nem változik (3,13%).

 • CIB Bank - 2019-03-05 - Hitelkiváltás kedvezménycsomag bevezetése és 100.000 Ft jóváírás akció, további változások

  A CIB 5 Minősített Fogyasztóbarát Hitelekre és a CIB 5 éves kamatperiódusú szabad felhasználású ingatlanfedezetes kölcsönökre vonatkozóan március 1-től bevezetik a Hitelkiváltás kedvezménycsomagot, melyben 1,19% kamatkedvezményt biztosítanak, ha havonta legalább 100.000 Ft jóváírásra kerül a kölcsönszerződésben megjelölt bankszámlán. Továbbá 2019. március 1. napjától 2019. május 1. napjáig teljes körűen befogadott CIB 5 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel igénylés esetén a bank egyszeri 100.000 Ft-ot ír jóvá az ügyfél bankszámláján, amennyiben:
  - a kölcsön hitelcélja bármely más banknál fennálló ingatlanra alapított jelzálogjog - ideértve az önálló zálogjogként alapított jelzálogjogot is - fedezete mellett nyújtott lakáscélú hitel hitelkiváltása,
  - hitelkiváltás kedvezménycsomag kerül igénybevételre,
  - a kedvezménnyel érintett kölcsön folyósításra kerül.

  A CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Hitelek és a CIB 10 éves kamatperiódusú szabad felhasználású ingatlanfedezetes kölcsön esetében a Magnifica kedvezménycsomagban elérhető kamatkedvezmény 1,31%-ról 1,46%-ra nőtt. A CIB UNO kölcsönök esetében a Kamatfelár PLUSZ kedvezménycsomagban elérhető kamatfelár-kedvezmény 1,45%-ról 1,37%-ra, a Magnifica kedvezménycsomagban elérhető kamatfelár-kedvezmény pedig 1,60%-ról 1,37%-ra csökkent.

  A Minősített Fogyasztóbarát Hitelek esetében Rendelkezésre tartási díj került bevezetésre, melynek mértéke a rendelkezésre tartott összeg 1%-a/év, de maximum az éves ügyleti kamat 50%-a. A bank a díjból kedvezményt biztosít, a díj mértéke 2019. december 31-ig 0 Ft.

  A március 1-től hatályos terméktájékoztatók szerint az 5 és 10 éves kamatperiódusú Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek és Szabad felhasználású Ingatlanfedezetes Kölcsönök esetében a korábban alkalmazott kamatperiódusokhoz kapcsolódó futamidő előírás módosításra került azzal, hogy mostantól szabadon választható tört futamidő is, tehát pl. 6, 11, 18 év is.

  A minősített fogyasztóbarát hitelek mostantól építésre is igénybe vehetők, de korszerűsítésre és bővítésre nem.

 • Erste Bank - 2019-03-04 - A 6 hónapos BUBOR emelkedése

  Március 1-től a 6 hónapos kamatperiódusú jelzáloghitelek referenciakamata nőtt, de a kamatfelárak nem változtak. Az 5, 10 és 15 éves fix lakáshitelek kamatai sem módosultak. Az Akciós hirdetményben az egyedi kamatozású hitelek kamata és THM értéke változott a 6 havi BUBOR változása miatt. Az új terméktájékoztatókban a reprezentatív példák adatai és a THM-ek módosultak.

 • Takarék Kereskedelmi Bank - 2019-03-04 - Referenciakamat/referenciahozam változása március 1-től, díjemelés április 1-től

  A március 1-től hatályos hirdetményekben a referenciakamathoz vagy referenciahozamhoz kötött kamatozású termékek kamatmértéke aktualizálásra került a jelen hónapra érvényes referenciakamatok vagy referenciahozamok alapján. Továbbá előzetesen közzétették, hogy a 2018. évi KSH éves fogyasztói árindex mértékével emelkednek a hitelezéshez kapcsolódó díjak, így például
  - az értékbecslési díj 37.000 Ft-ról 38.036 Ft-ra,
  - a helyszíni szemle díja 18.731 Ft-ről 19.255 Ft-ra,
  - az előzetes bírálat díja 10.000 Ft-ról 10.280 Ft-ra,
  - a szerződésmódosítási díja: 24.975 Ft-ról 25.674 Ft-ra,
  - az ügyintézési díj 5.295 Ft-ról 5.443 Ft-ra.

 • Sberbank - 2019-03-04 - Az otthonteremtő hitelek referenciakamata változott

  Az 1 éves ÁKK referenciakamat nőtt, az 5 éves csökkent, a kamatfelárakon, akciókon nem változatott a bank. Az 1 éves Otthonteremtési hitel THM-je használt lakás vásárlására 3,81%, az 5 éves kamatperiódusúé pedig 6,50% a március 1-től hatályos hirdetmény szerint.

 • Raiffeisen Bank - 2019-03-04 - Névváltozás, új, meghosszabbított, lejárt akciók, feltételek változása

  Standard hitel esetén 2019. március 1. és 2019. május 31. között igényelt hitel és 2019. június 28-ig kiállított hitelígérvény alapján folyósított szerződésekre, Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel esetén 2019. március 1. és 2019. május 31. között beadott igénylések alapján kiállított Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel ajánlatokra Tavaszi jóváírás akciót hirdet a bank, melynek keretében a kölcsönösszeg kifizetését követő 30 napon belül, utólagosan jóváírnak az adós bankszámláján 70.000 Ft-ot.

  További akciós kedvezmények március 1-től: a kölcsön kifizetéséhez kapcsolódó fedezetellenőrzési (TAKARNET) díjat elengedik, továbbá a jelzálog ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzése és a térképmásolat díja díjmentes, valamint a folyósítást követően utólagosan visszatérítik a közjegyzői munkadíj és költségtérítés összegét.

  A Havi jóváírási kötelezettség és elvárt tranzakciószám teljesítésének vállalása melletti kamat-/kamatfelár kedvezmény (elsődlegességi kedvezmény) feltétele kiegészült azzal, hogy a kedvezmény nem vehető igénybe, amennyiben az adós Díjnullázó, Aktivitás, Mindennapok, Lendület, Bázis, Egyedi I-II. Kedvezményes Kiemelt I-II. Önkormányzati TOP I-II. a bankszámla konstrukció valamelyikével rendelkezik A fentiekre tekintettel a kamat / kamatfelár kedvezmény feltétele, hogy az Adós a meglévő számlacsomagját valamelyik, a jelenleg értékesített (választható) forint bankszámla konstrukcióra módosítsa, legkésőbb a jelzáloghitelre vonatkozó szerződéskötéskor.

  A Szabad felhasználású hitel kiváltási kupon akció 2019. március 1.-től meghosszabbításra került 2019. május 31-ig igényelt és legkésőbb 2019. június 28.-ig kiállított hitelígérvény alapján folyósított kölcsönök vonatkozásában.

  Az 5 vagy 10 éves futamidő végéig fix hiteleket MindigFIX 5 vagy MindigFIX10 hiteleknek nevezi a bank mostantól.

  A részleges előtörlesztés díja 37.382 Ft, de maximum az előtörlezstett összeg 1,5%-a, a teljes előtörlezstés díja 64.084 Ft, de maximum az előtörlesztett összeg 1,5%-a lett.

 • UniCredit Bank - 2019-03-01 - Referencia kamatlábhoz kötött piaci kamatozású jelzáloghitelek kivezetése

  A bank 2019.03.01-től nem fogad be referencia kamatlábhoz kötött piaci kamatozású jelzáloghitel termékre vonatkozó hiteligénylést. Az 1 éves otthonteremtő hitelek referenciakamata nőtt, az 5 éveseké csökkent, így a kamatok és a THM-ek is ennek megfelelően alakulnak.

 • OTP Bank - 2019-03-01 - Díjemelés április 1-től és további változások

  Március 1-től az otthonteremtő hitelek referenciakamata változott: az 1 éves ÁKKH nőtt, az 5 éves csökkent, a piaci jelzáloghitelek referenciakamata, a 3 hónapos BUBOR nem változott. A kamatfelárak szintén nem változtak. A Fix5, Fix10 és Fix20 jelzáloghitelek, valamint a Fix5, Fix10, és Akciós Fix20 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek kamatai is változatlanok. Az Online kamatkedvezmény kampányt meghosszabbította a bank március 31-ig. Az Akciós Fix20 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel március 4-ig igényelhető, március 5-től a nem akciós lesz elérhető az ügyfelek számára, 6,44%-os kamattal, Hűség szolgáltatás nélkül.

  A bank továbbá előzetesen közzétette, hogy április 1-től a Központi Statisztikai Hivatal honlapján közzétett 2018. évi éves fogyasztói árindex 2,8%-os mértékével emelkednek a jelzáloghitelek díjai. Például az Ügyintézési díj (tulajdoni lap lekérésének díja) lakáshitelek esetében 4.615 Ft-ról 4.740 Ft-ra, szabad felhasználású hitelek esetében 5.025 Ft-ról 5.165 Ft-ra, az 50 millió forint alatti hiteligény esetén felszámított értékbecslési díj 30.805 Ft-ról 31.665 Ft-ra, a hitelbiztosítéki érték felülvizsgálati díja 12.290 Ft-ról 12.630 Ft-ra fog nőni, de elmelkedik a levelezési költség, a hátralékos tartozásokkal kapcsolatos banki tevékenység díja, a szerződésmódosítási díj is.

 • Budapest Bank - 2019-03-01 - Kamatcsökkenés és referenciakamatok változása

  Március 1-től a 10 éves kamatperiódusú Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek kamata a 10 millió Ft alatti összegsávban 6,29%-ról 6,19%-ra csökkent, így a reprezentatív példában megadott THM 6,52%-ról 6,41%-ra módosult. Az otthonteremtő hitelek referenciakamata, az 5 éves ÁKKH csökkent, a 6. évtől alkalmazott 6 hónapos BUBOR értéke emelkedett, a kamatfelárak nem változtak. Az 5 éves kamatperiódusú Otthonteremtő hitel THM-je 5,84-6,26%-ról 5,53-5,94%-ra csökkent. A piaci kamatozású jelzáloghitelek, valamint az 5 éves kamatperiódusú Minősített Fogyasztóbarát lakáshitelek kamatai nem változtak.

 • K&H Bank - 2019-03-01 - Referenciakamatok és kamatok változása

  Az otthonteremtő hitelek referenciakamata, az 5 éves ÁKKH csökkent, melyet a 2019. március 1-jei 6.c. Függelékben tettek közzé. A kamatfelárak nem változtak, ahogyan az 5 és 10 éves kamatperiódusú, valamint a fix kamatozású hitelek kamatai sem. A K&H Minősített Fogyasztóbarát lakáshitelek kamata K6 kategóriában, minden futamidő esetén tovább csökkent, a többi kategóriában változatlan maradt.

 • K&H Bank - 2019-02-25 - Az 5 és 10 éves kamatperiódusú jelzáloghitelek kamatai csökkennek

  Ahogy azt a bank előzetesen közzétette, február 25-től az 5 éves kamatperiódusú lakáshitelek kamata 0,2 százalékponttal, a 10 éves kamatperiódusúaké 0,16 százalékponttal és a 10 évig fix lakáshiteleké szintén 0,2 százalékponttal csökken. A csökkenés következtében a THM-ek is alacsonyabbak lettek.

FONTOS! Nem biztos, hogy a kiválasztott hitelt meg is kaphatod.
A fent szereplő adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást.
A színes kerettel is kiemelt "promóció" felirattal megjelölt termék az adott bank fizetett hirdetése, amely nem objektív összehasonlítás eredményeképp került kiemelésre. A kiemelés nélküli lista megtekintéséhez kattints ide. Az így feltüntetett paraméterek ugyanazon szempontok szerint kerültek kiszámításra és megjelenítésre, mint a lista további elemei, de a kiemeléssel módosításra került a megjelenített listában való elhelyezése, pozíciója. A "promóció" felirattal megjelölt termék az adott bank fizetett hirdetése, amely objektív összehasonlítás eredményeképp került a találatok közé, tehát az így feltüntetett paraméterek ugyanazon szempontok szerint kerültek kiszámításra és megjelenítésre, mint a lista további termékeinek elemei. A money.hu Hitelkalkulátora automatikusan a keresési feltételeknek megfelelő első 15 találatot mutatja. A "További találatok" gombra kattintva a keresési feltételeknek megfelelő további 15 találatot mutatjuk felhasználóink részére. A Hitelkalkulátor nem minden esetben teszi lehetővé, hogy egy bank több terméke sorrendben a lista egymást követő ranghelyein szerepeljen.
A fenti hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplők, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg az adott bank döntésétől függően.
A részletes feltételeket, kondíciókat minden esetben az adott bank vonatkozó Üzletszabályzata, Általános Szerződési Feltétele, Hirdetménye, vagy Kondíciós listája tartalmazza, amelyeket a bankok hivatalos weboldalán vagy az ügyfélszolgálatokon tudsz megtekinteni. A bankok mindenkor fenntartják maguknak a jogot a kondíciók változtatására. A bank által adott ajánlat eltérhet az általunk megadott adatoktól, amelyekért felelősséget nem áll módunkban vállalni. Figyelemfelhívás: fontos tudni, hogy a táblázatokban jelölt adatok sorrendje nem a bankot, hanem annak adott termékét jellemzi. Az adatok megállapítása a mindenkor hatályos pénzügyi jogi és szakmai szabályok szerint történik. Időszakosan az adatokban és azok sorrendjében változás következhet be, az esetleges későbbi adatváltozásból eredő eltérésért nem tudunk felelősséget vállalni. * A törlesztőrészletek mező „Későbbi” részében a futamidő utolsó évének első hónapjára számított törlesztőrészletet jelenítjük meg. Fontos, hogy a törlesztőrészletek számítása a jelenleg aktuális kamatokkal történt. A bankok, kamatperiódusonként módosíthatják a hitel után fizetendő kamatot.
A találatok között - a lehető legteljesebb tájékoztatás érdekében - azon bankok termékeinek paramétereit is megjelenítjük az általunk használt és közzétett metódus alapján, amelyekkel nem állunk értékesítői szerződéses jogviszonyban. Ezeknél a termékeknél az igénylés során nem tudunk segítséget nyújtani, így az ilyen találatoknál a "Részletek" gomb/felirat sem látható.

Hitelajánlatok keresése

Ahhoz, hogy megtaláljuk a legjobb ajánlatot,
14 bank jelzáloghiteleit hasonlítjuk össze.

Türelem, ez eltart pár másodpercig.

 
 • Most számoljuk a törlesztőrészleteket.
 • Most számoljuk, hogy mennyit kell összesen visszafizetned.
 • Most számoljuk a teljes hiteldíj mutatókat.