Mennyi pénzre van szükséged?
Hitelösszeg
Ft
Futamidő
év
A lakás piaci értéke
Ft
Gyakran használnád a bankkártyád?
Más szolgáltatást is igénybe vennél a hitelt nyújtó banktól?
Kamatperiódus hossza: ?
Csak ezektől a bankoktól kérek ajánlatokat:
Keresés
További beállítások Kevesebb beállítás
Frissítve: 2019.02.19. 17:22
Tudnivalók és fogalmak
 • Fontos tudnivalók a hitelkalkulátorról

  Hitelkalkulátorunk az aktuális banki kondíciók alapján számol, az adatokat legfeljebb 3 munkanaponként ellenőrizzük. A hitelek számos (de nem minden) paraméterét tartalmazza adatbázisunk és a beállított hitelösszegre és futamidőre - és egyéb személyre szabási lehetőségek esetén azoknak megfelelően - számoljuk ki a törlesztőrészletet, kamatot, THM-et és a kezdeti költségeket is.

  Egyes speciális hitelekhez, vagy kedvezményrendszerekhez (mint például a Budapest Bank Egyenlítő hitele vagy az OTP Hűség1 szolgáltatása) egyéb adatokat is meg lehet adni a még személyre szabottabb kalkulációhoz (pl. hogy mekkora fizetésed van, vagy havonta mennyit tudnál félretenni). Ezeknél a találatoknál a „Személyre szabás” gombra kattintva tudod finomhangolni az adott hitelt.

  A bankok aktuális kezdeti költségeket érintő akcióival és díjvisszatérítéseivel a legtöbb esetben számolunk, de ha ezekért olyan feltételeket szabnak, amelyeket mi magunk sem vállalnánk hiteligénylőként (például életbiztosítás megkötését), akkor ezekkel nem minden esetben számolunk. A találatban lévő „Rövid leírás" gombra kattintva részletesen kifejtjük, hogy milyen akcióval, kamat(felár) kedvezménnyel számoltunk és ehhez milyen feltéleknek kell megfelelni. Hitelkalkulátorunk ezekben az esetekben már a csökkentett díjakkal számol.

  Nem jelenítjük meg az összes elérhető akciót, kamat(felár) kedvezményi lehetőséget, különösen ha a bank ezeket csak azoknak az ügyfeleknek nyújtja, akik nem közvetítőn keresztül igénylik a hitelt, vagy a bank honlapján vagy adott (közvetítő) partnerén keresztül adja le az igénylését, vagy csak bizonyos munkáltatónál dolgozók vagy városban lakók számára érhetőek el, vagy bármi egyéb olyan feltételt rendelnek hozzá, ami a látogatók döntő többségének nem elérhető, nem teljesíthető. Az olyan ajánlati leveles, edm-ekben vagy direkt promócióban szereplő termékeket, kezdeti költség vagy kamat(felár) kedvezményeket sem tartalmazza hitelkalkulátorunk, amelyek csak előre kiválasztott, leszűrt vagy adott banknál meglévő ügyfelek számára elérhetőek, vagy éppen nem publikusak.

  Hitelkalkulátorunk figyelembe veszi, ha adott bank hitelösszeg sávonként vagy futamidő sávonként eltérő kamatot, vagy kamatfelárat határoz meg.

  Egyes bankoknál előfordulhat, hogy ügyfélminősítési kategóriák szerint állapítják meg a hitel kamatát, kamatfelárát, vagyis a bank hitelelbírálási rendszerétől (scoring) és az adós jövedelmi és egyéb paramétereitől függően különböző kamattal vagy kamatfelárral hitelezi az igénylőket. Mivel nem publikusak ezek az értékelési rendszerek, így nem tudjuk megállapítani, hogy az egyes látogatók pontosan (még ha bizonyos adatokat meg is adnak magukról) melyik ügyfélminősítési kategóriába esnek.

  A hitelkalkulátor a jövedelem alapján is szűrheti a találatokat – ha beállítod, hogy 250.000 Ft-nál magasabb jövedelmed van, akkor még kedvezőbb árazású építési hiteleket is megmutatunk. Minden hitelnél megtekintheted az akciós feltételeket és a kezdeti költségeket, ha a találatban a „Rövid leírás" gombra kattintasz.

  Az építési hiteleket sorba tudod rendezni az oszlopok (törlesztőrészlet, visszafizetendő, THM) alapján is. Alapértelmezetten az összesen visszafizetendő oszlop szerint rendezzük a találatokat, úgy gondoljuk, hogy ez mutatja meg a legjobban az egyes hitelek közötti különbséget.

  Más hitelkalkulátorokkal szemben rendszerünk valós adatokat tartalmaz, melyeket a bankok is gyakorta ellenőriznek.

  A hitelkalkulátorban törekszünk arra, hogy a Magyarországon működő és aktívan hitelező bankok építési hiteleit feldolgozzuk. Az adatok frissítése miatt, vagy ha adott bank nem tette elérhetővé az aktuális hirdetményeit, terméktájékoztatóját, előfordulhat, hogy átmenetileg nem mutatjuk a hitelkalkulátorban. A takarékszövetkezetek és pénzügyi vállalkozások lakáshiteleit nem dolgozzuk fel, ezeket nem mutatjuk a hitelkalkulátorban.
  A kalkuláció során azt vesszük alapul, hogy határidőben, pontosan fizeted a hiteledet, ezért nem számolunk késedelemi díjakkal.
  Némely esetben kiemelünk általunk fontosnak ítélt jellemzőket az adott termékről, ezzel is segítve a választást.

  Kamattámogatott hiteleknél a futamidő első 5 évében a kamattámogatással csökkentett kamattal számoljuk ki a törlesztőrészletet, kamatot és THM-et, a támogatás megszűntével (vagyis a hitel 61. hónapjától) pedig a kamattámogatás nélküli értékekkel számolunk.

 • Nem találok bizonyos bankot vagy terméket az összehasonlítóban. Miért van ez?

  Ez egyrészt azért lehet, mert nem dolgozzuk fel az adott bank termékeit, vagy ha éppen frissítjük egy adott bank kondícióit (ez általában egy munkanapot vesz igénybe), akkor nem mutatjuk azokat, amíg a frissítést nem fejeztük be teljesen.

  Ritkább esetben az is előfordulhat, hogy valamelyik banknak jóvá kell hagynia a kalkulátorainkban rögzített adatokat, számítási képleteket (ez időszakosan megtörténik), és amíg ez nem fejeződött be, addig nem mutatjuk az adott bank termékeit.

 • Mi történik, miután a hitelkalkulátorban hitelt igényelek?

  A megadott elérhetőségeken keresni fognak a kiválasztott bank ügyintézői vagy a money.hu közvetítő Kft. munkatársai, hogy segítségedre legyenek. Általában egy előszűrést csinálnak, hogy megállapítsák, hogy mennyi hitelt kaphatsz. Lakáshiteleknél ha hitelszakértő segítségét kéred, akkor a money.hu közvetítő Kft. a teljes hitelügyintézés során melletted lesz.

  Munkaidőben 24 órán belül, hétvégén és ünnepnapokon áltlában a következő munkanapon kerül sor a kapcsolatfelvételre.

 • Ugyanazokkal a kondíciókkal kapom az itt igényelt hitelt, mintha bemennék a bankba?

  Általában igen, és egyes esetekben egyedi kedvezményeket, költség-elengedéseket tudunk a bankoknál biztosítani számodra.

  Mivel a banki ajánlatok folyamatosan változó kondíciói között segítség nélkül nagyon nehéz eligazodni, mindenképpen érdemes hitelkalkulátorunkat használni és tájékozódni, mielőtt bármely bankba bemennél. A hitel-összehasonlító használatával és a megfelelő hitel kiválasztásával akár több millió forintot is megspórolhatsz.

 • Mik az építési hitel felvételének lépései és mennyi idő amíg a hitelhez hozzájutok?

  Építési hitel ügyintézése körülbelül 6-8 hét, ha személyesen, egymagad intézed. Ha rajtunk keresztül igényeled a hitelt és kéred a Bankráció Kft. hitelszakértőinek segítségét, akkor akár 3-4 hét alatt is elvégezhető az ügyintézés, ha minden dokumentum (munkáltatói igazolás, bankszámlakivonatok, stb.) azonnal rendelkezésre áll. 

  Az építési hitel felvételének lépései:

  1. Építési költségvetés elkészítése.
  2. Hitelek összehasonlítása és szimpatikus termék igénylése hitelkalkulátorunk segítségével.
  3. Egyeztetés, előszűrés elkészítése (hogy tudd, mennyi hitelt kaphatsz).
  4. Hiteligényléshez szükséges dokumentumok bankban történő leadása (hitelkérelem befogadása).
  5. Ingatan értékbecslése, hitelbírálat.
  6. Pozitív döntés esetén szerződés a bankkal, majd hitelfolyósítás (általában több szakaszban).

 • Mennyi hitelt kaphatok?

  Ezt pontosan nem tudjuk megmondani, hiszen függ az életkorodtól, jövedelmedtől, munkahelyedtől, a fedezet értékétől, stb. Építési hiteleknél a fedezet(ek) forgalmi értékének maximum 80%-ára adhat a bank hitelt (de a gyakorlatban általában a forgalmi érték 70%-áig hiteleznek).

   

   

   

 • A hitelkalkulátor a hitelek összes kezdeti költségét feltünteti?

  Nem. A költségek kiszámolásánál a THM rendeletben írtakat követjük, mely alapján a hitelfelvételhez szorosan kapcsolódó költségeket tüntetjük fel (melyeket a banknak és a Földhivatalnak kell megfizetni). Általánosságban elmondható, hogy a közjegyzői díjat, ügyvédi költséget, ingatlanszerzéssel kapcsolatban felmerülő illetéket, térképmásolat díját és a különböző biztosítások (fedezeti biztosítás, életbiztosítás, stb.) díjait nem tartalmazza az általunk feltüntetett kezdeti költség. A fenti költségek ügyletenként és hitelösszegenként eltérőek, ezért ezeket nem lehet pontosan előre kiszámolni.

 • Átlépték az ezermilliárdos határt a hitelesek

  Rekordot hozott a múlt év a lakossági hitelezésben az MNB legfrissebb, 2018-as évet összegző adatai szerint. A lakáshitel és a személyi kölcsön volt a két legnépszerűbb konstrukció, ezekre összesen 1301 milliárd forint értékben kötöttek szerződést a bankokkal a lakossági ügyfelek. Egy évvel korábban - 2017-ben - az új személyi kölcsönök és lakáshitelek összege 955 milliárd forintra rúgott, így a 2018-as eredmény 36 százalékos növekedésnek felel meg és egyben az elmúlt 10 év legmagasabb értéke és...
 • Kettészakadt a lakáshitelpiac - egyre rizikósabb lesz sokak helyzete

  Szakadék tátong a lakáshitelpiacon, mégpedig az új és a már meglévő hitelek között a kockázatokat tekintve - hívja fel a figyelmet az ingatlan.com csoporthoz tartozó BankRáció.hu legfrissebb összeállítása, amely szerint a kamatkockázat fokozódhat a következő időszakban.
 • Elbúcsúztatják az egyik lakáshitelt a lakásvásárlók

  Maguk a hitelfelvevők léptetik le az egyik lakáshitel-konstrukciót a piacról. Legalábbis erre utalnak a legfrissebb piaci adatok a BankRáció.hu legújabb - a hivatalos jegybanki adatokon alapuló - összefoglalója szerint.
 • Felerősödött idén a lakosság hiteléhsége, de a legtöbben már biztonságra vágynak

  Tekintélyes bővülést produkáltak a magyar háztartások a hitelezési piacon. Az év első tíz hónapjában az új lakáshitelek összege 35 százalékkal emelkedett, így túllépte a 720 milliárd forintot. Havonta átlagosan 72 milliárd forintnyi lakáshitelt vett fel a lakosság, míg 2017-ben 54 milliárd forint jutott egy-egy hónapra. A személyi kölcsönöknél még ütemesebb volt a fejlődés az idei év első 10 hónapjában: 50 százalékkal 383 milliárd forintra nőtt az új hitelek összege. Azaz havi átlagban 38 milliá...
 • Így érdemes személyi kölcsönt felvenni - 5 leggyakoribb buktató

  A személyi kölcsönök iránti kiemelkedő a kereslet, az új folyósítások összege 50 százalékkal nőtt az idén, ez a lakáshitelek több mint 30 százalékos növekedését is meghaladja. Érdemes azonban több dologra is odafigyelni az igényléskor, különben a kölcsönfelvétel bosszúságot okozhat a későbbiekben. A BankRáció.hu összegyűjtötte az öt buktatót, ami leggyakrabban nehezítette meg az idei évben személyi kölcsönt felvevők életét.
 • Újabb látványos bővülés a lakáshiteleknél - mindent elsöpör a fix törlesztés

  Megállás nélkül halad a meredek emelkedőn a lakossági hitelpiac a legfrissebb adatok szerint. Az év első tíz hónapjában több mint 383 milliárd forint értékben kötöttek szerződést személyi kölcsönökre a bankok, ami éves összevetésben 50 százalékos növekedést jelent, 2016 azonos időszakához képest 121 százalékos emelkedésnek felel meg. Emellett pörög a lakáshitelpiac is: az idén tíz hónap alatt több mint 720 milliárd forint értékben születtek új lakáshitel-szerződések, ez 2017 azonos időszakához k...
 • Akár új lakást is hozhat a fa alá a csokos hitel

  Decembertől élesítik az állami lakástámogatási rendszer új elemeit: a kétgyermekes családok számára is elérhetővé válik a maximum 10 millió forintos, új lakás vásárlására fordítható kedvezményes kamatozású lakáshitel. A háromgyermekesek esetében pedig az eddigi 10 millióról 15 millióra emelkedik a maximális hitelösszeg.
 • Ennyi kell egy új lakáshoz a 10 milliós CSOK hitel mellé

  Kiegyensúlyozottabbá válhat az új lakások piaca a legutóbb bejelentett változtatások eredményeként - derül ki az ingatlan.com elemzéséből, amely egyrészt az állami támogatási rendszerben történő változások lehetséges piaci hatásait vizsgálta, másrészt bemutatja, hogy mennyibe kerülnek a kétgyermekes családoknak is megfelelő 60 négyzetméteres új lakások, azaz mekkora önrészre van szükségük az állami támogatású kedvezményes hitelösszeg mellett.
 • Tarolnak a biztonságos lakáshitelek

  Kedvezően alakul a lakáshitelpiac a kihelyezett összegek és a biztonságos hitelek térnyerését tekintve - áll a BankRáció.hu legfrissebb elemzésében, amely a hivatalos jegybanki adatok és a saját statisztikái alapján foglalja össze a lakáshitelpiac aktuális helyzetét.
 • Átalakulás jöhet a lakás- és hitelpiacon

  Változások jöhetnek a lakásfinanszírozásban a következő időszakban. A lakástakarékok állami támogatásának megszűnése ugyanis a meglévő szerződések kifutásával fokozatosan csökkenti a lakáskasszák szerepét. A legfrissebb kormányzati utalások szerint az állami lakástámogatási rendszer egészülhet majd ki lakásfelújítási elemmel is. A bankok is új termékekkel jelenthetnek meg a jövőben, például előtakarékoskodás után kamatkedvezménnyel kínált felújítási célú személyi kölcsönnel vagy jelzáloghitelekk...
 • Bővítési hitel

  Építési hiteltípus, melyet akkor érdemes igényelni, ha legalább egy lakószobával bővíted ingatlanodat. A bank számára építési költségvetést kell készíteni hiteligénylés előtt, valamint építési engedélyt kell kérni. A hitel folyósítása általában szakaszosan történik. A soron következő szakaszhoz rendelt hitelösszeg folyósításához mindig igazolni kell az előző részlet felhasználását, illetve, hogy az építési munkálat az előzetesen beadott terveknek megfelelően zaljik. 

 • Jelzáloghitel

  Olyan hitelfajta, melynek fedezetéül egy vagy több ingatlant ajánlasz fel a bank részére, amely(ek)re az jelzálogjogot jegyeztet be. A bank kockázata így alacsonyabb, mivel nemfizetés esetén a bank jogosult a felajánlott ingatlanokat értékesíteni, hogy visszakapja pénzét. Az ilyen hitelek összege általában magas (jellemzően 5 millió forint feletti), futamidejük hosszú (akár 35 év is lehet). A hitelbírálat ideje hosszabb (3-4 hét). Kamatozásuk jóval alacsonyabb, mint a nem jelzálog-fedezetű hitelé. A hitel célja alapján az ingatlanfedezetes hiteleknek több fajtája van, pl. lakáscélú (vásárlás, építési, felújítás stb.) vagy szabad felhasználású.

 • Lakáshitel

  Kizárólag ingatlan célra (lakásvásárlás, bővítés, felújítás, korszerűsítés) felhasználható jelzáloghitel. Egyes esetekben lakáscélú hitel kiváltására is igényelhető. Általában kedvezőbb kondíciójúak a lakáshitelek, mint a szabad felhasználású jelzáloghitelek.

 • Építési engedély

  Ahhoz, hogy egy telek tulajdonosaként elkezdhess építkezni, építési engedélyt kell kérned a helyi építési hatóságtól. Ehhez először el kell készíteni a megépítendő ingatlan engedélyezési tervét. Ezen felül kiviteli tervet is készíttethetsz, de ez az építési engedélyhez nem szükséges. Ha az engedélyezési tervet határozattal jóváhagyják és az építési engedély jogerőssé válik, akkor az feljogosít rá, hogy megkezdd az építkezést. Az építési engedély 2 évig érvényes a jogerőre emelkedés dátumától. Amennyiben a területre vonatkozó előírások nem változnak, ez a 2 év egy egyszerű kérvénnyel meghosszabbítható. Építési engedélyt csak a telek tulajdonosa kérhet.

 • Építési költségvetés

  Az építés tényleges költségeit munkanemenként tartalmazó dokumentum. Az építési típusú hitelek (építési, felújítási, korszerűsítési, tetőtér beépítési) esetében a bank által bekérendő dokumentumcsomag része.

 • Forgalmi érték (ingatlan)

  Az ingatlan piaci értéke a hivatalos értékbecslés időpontjában, amit főként a kereslet-kínálat, az ingatlan állapota és elhelyezkedése határoz meg. A forgalmi érték összege megegyezik azzal az összeggel, amennyiért az értékbecslés pillanatában az ingatlan várhatóan értékesíthető.

 • Hitelbiztosítéki (HB) érték

  Jelzáloghitel esetén a fedezetként felajánlott ingatlan bank által elismert értéke, melyet az értékbecslő határoz meg a bank számára. A hitelbiztosítéki érték nem egyenlő az ingatlan forgalmi értékével, annál általában 10-20%-al alacsonyabb.

 • Finanszírozási arány

  A fedezetként felajánlott ingatlan(ok) hitelbiztosítéki és forgalmi értékének hányadosa. Jelenlegi szabályozás szerint a bankok a felajánlott fedezet(ek) forgalmi értékének maximum 80%-áig nyújthatnak hitel forint alapon.

 • Kamatperiódus

  Az az időszak, amelyen belül a felvett hitel kamata nem változik. A bank csak a kamatperiódus fordulónapján változtathatja meg a hitel kamatát. Hitelszerződés megkötésénél bizonyos esetekben lehetőség van a kamatperiódust kiválasztani. Minél hosszabb a kamatperiódus, annál nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat, ha rosszabbodó gazdasági helyzetre vagy emelkedő alapkamatra számítunk. Jelzáloghiteleknél általában javasolt legalább egyéves kamatperiódusú hitelt választani. Fedezetlen hiteleknél (pl. személyi kölcsön) sokszor nem értelmezhető a kamatperiódus, mivel a futamidő végéig garantálja a hitelintézet, hogy a hitel kamata nem fog megváltozni.

 • Hitelügylet szereplői

  Hitel felvételekor az adós sok esetben nem egy, hanem akár több személy vagy cég is lehet. Őket hívjuk kötelezettnek, melynek típusai:
  - adós (elsődlegesen övé a tartozás),
  - adóstárs (ugyanúgy felel a hitel visszafizetéséért, mint az adós), aki általában házastárs, élettárs vagy családtag, 
  - kezes (ha az adós, adóstárs nem fizet, akkor a bank tőle követelheti a hitel visszafizetését),
  - dologi adós, más néven zálogkötelezett (olyan kezes, aki nem az egész tartozásért felel, hanem csak a tulajdonában lévő vagyontárgy(ak) erejéig, melyeket ő ajánlott fel fedezetként).

 • Kezdeti költség(ek)

  A hitelfelvétel során azokat az egyszeri kiadásokat nevezzük kezdeti költségeknek, melyek megfizetése nélkül a bank nem fogja a hitelt folyósítani. Ezek közé tartozik az értékbecslési díj és a közjegyzői díj is. Akciók keretében a bankok sokszor a kezdeti költségek egy részét elengedhetik vagy a folyósítás után jóváírhatják az adós számláján  - cserébe viszont a bankhoz történő jövedelemátutalást vagy egyéb banki termékek igénybevételét írhatják elő.

 • Közjegyzői okirat

  Olyan okirat, amely közjegyző által aláírtan tanúsítja az okiratba foglalt nyilatkozat megtételét, annak helyét, idejét és módját, illetve, hogy az okirattal tanúsított adatok és tények a valóságnak megfelelnek. Jelzálogszerződésnél általában kétféle kötelezettségvállaló nyilatkozatot (közjegyzői okiratot) használnak a bankok – ezek közül csak egyfélét kell aláírni:
  Egyoldalú: A hiteligénylő jelzáloghitel kölcsönszerződésben foglalt kötelezettségvállalását tartalmazza.
  Többoldalú: Ugyanaz, mint az egyoldalú, csak ebben az esetben magát a kölcsönszerződést foglalják közjegyzői okiratba (általában ennek magasabb a díja).

 • Szakaszos fizetés

  A hitel összegének (vagy keretének) nem egy összegben, hanem részletekben történő folyósítása. Ilyen esetekben az egyes részletek kiutalását bizonyos eseményekhez, helyzetekhez kötik, mint például készültségi fok, jogerős használatbavételi engedély megszerzése, stb.

 • K&H Bank - 2018-12-17 - Véget ért a jóváírási akció és K&H lakáscélú hitelek állami támogatással extra indulása

  A december 17-i hirdetmények szerint a december 15-én véget ért Jóváírási akciót a bank nem hosszabbította meg, így az akciót törölték a hirdetményekből. Az állami támogatásos lakáshitelek hirdetményében továbbá közzétette a bank, hogy a K&H lakáscélú hitelek állami támogatással extra 10+10 - induló díjakkal elnevezésű termék december 16-ig volt igényelhető. Helyette K&H lakáscélú hitelek állami támogatásal extra - induló díjakkal elnevezésű termék indult, mely a kétgyermekes új lakást építőkre vagy új lakást vásárlókra vonatkozó maximum 2,6 millió forint összegű Családi otthonteremtési kedvezménnyel (CSOK), illetve a három vagy több gyermekes új lakást építőkre vagy új lakást vásárlókra vonatkozó maximum 10 millió forint összegű Családi otthonteremtési kedvezménnyel (CSOK) együttesen, speciális feltételek teljesülése mellett igényelhető hitel.

 • Raiffeisen Bank - 2018-12-17 - Megszűnt és új akciók, díjemelkedés

  A december 15-ig meghirdetett kezdeti költség akciókat (takarnet díj elengedése, jelzálog ingatlannyilvántartásba történő bejegyzésének díjmentessége, térképmásolat díjának díjmentessége és közjegyzői díj visszatérítése) a bank nem hosszabbította meg. Az értékbecslés költsége 30.480 Ft-ról 38.100 Ft-ra emelkedett, de a 2018. december 17-től befogadott igénylések esetén ügyfelenként legfeljebb évente egyszer, egy ingatlanra vonatkozóan átvállalja a bank.

  Szabad felhasználású hitelkiváltó kupon akció indult az 5 éves kamatperiódusokra rögzített kamatozású, a 10 éves kamatperiódusokra rögzített kamatozású, az 5 éves futamidő végéig fix kamatozású és a 10 éves futamidő végéig fix kamatozású Raiffeisen Egyetlen hitel Szabad felhasználású hitel kiváltására termékre. Az akció keretében az alap induló díj akciók mellett további kedvezmények vehetők igénybe, a közjegyzői okirat díjának visszatérítésére, a takarnet díj elengedésére, a jelzálog ingatlannyilávntartásba történő bejegyzésére és a térképámásolat díjára, és 1 százalékpontos kamatkedvezményt is ad a bank. Az akció feltétele, hogy az ügyfél az elsődlegességi kedvezménynek megfeleljen és a Raiffeisen Bank Zrt.-nél fennálló jelenlegi kölcsön nem lehet a kiváltott hitelek között. Az akció a 2018. december 17. és 2019. február 28. között igényelt hitel és 2019.március 31-ig kiállított hitelígérvények alapján folyósított szerződésekre vonatkozik.

  Továbbá Partneri kupon akció is indult, olyan igénylésekre, amelyek esetében újonnan igényelt jelzáloghitel a Raiffeisen Bank Zrt.-vel szerződésben álló hitelközvetítő partner közreműködésével került befogadásra, valamint Prémium ügyfeleinek is indított új akciót a kezdeti költségekre a bank. Ezen akciók érvényessége szintén a 2018. december 17. és 2019. február 28. között igényelt hitel és 2019.március 31-ig kiállított hitelígérvények alapján folyósított szerződésekre vonatkozik.

 • MKB Bank - 2018-12-17 - Új Otthonteremtési Hitel - több gyermek esetén

  Az MKB Új Otthonteremtési Hitel december 15-ig 3 vagy több gyermek esetén, december 17-től több gyermek esetén igényelhető.

 • OTP Bank - 2018-12-14 - Januári ÁKK referenciahozamok, Kupon kamatkedvezmény akcióval kapcsolatos változások

  December 14-i hirdetményeiben a bank előre közölte a 2019. január 1-jétől érvényes ÁKK referenciahozamok értékét és ezzel összefüggésben az Otthonteremtési hitelek várható kamatait. Az 1 éves ÁKK 0,42%, az 5 éves ÁKK 3,02% lesz.

  A Kupon kamatkedvezményes akció keretében adott kedvezmény mértéke 25, és 125 bázisponttal bővült, továbbá a Contact Centerrel. Az akcióban a 2018. november 27-től visszavonásig, de legkésőbb 2019. március 31-ig befogadott igénylések esetén egyedi elbírálás alapján speciális egyedi kamatkedvezmény adható a standard kamatból a futamidő végéig.

 • Oberbank - 2018-12-14 - Csökken a referenciakamat december 15-től

  December 15-től a 3 havi BUBOR 0,16%-ról 0,13%-ra csökken, így a referenciakamathoz kötött hitelek kamata és THM értékei is alacsonyabbak lesznek. A kamatfelárakon nem változtatott a bank. A 3 hónapos kamatperiódusú akciós lakáshitel THM-je annuitásos törlesztéssel 2,17%, lineáris törlesztés esetén kicsit magasabb, 2,18%. Az 5 és 10 éves kamatperiódusú hitelek kamata nem változott. Ezek a kamatok 2019. január 14-ig érvényesek.

 • UniCredit Bank - 2018-12-12 - Stabil Kamat hitel társasházi projektek keretében új lakás vásárlására

  Az UniCredit Bank Hungary Zrt. által külön együttműködési megállapodás alapján finanszírozott társasházi projektek keretében, maximum 540 napos rendelkezésre tartási idővel igényelt új lakás vásárlási célú hitelek esetén a Stabil Kamat hitel kizárólag 2018.12.10-től befogadott ügyletek esetén érhető el, kivétel az UniCredit Bank Hungary Zrt. által külön együttműködési megállapodás alapján finanszírozott társasházi projektek keretében igényelt új lakás vásárlási célú hitelek - a Vevőfinanszírozási konstrukció II. keretén belül benyújtott igénylések, melyek mind változó, mind fix kamatozás mellett igénybe vehetők befogadási dátumtól függetlenül.

 • Sberbank - 2018-12-10 - Dátumok változtak

  A december 10-i hirdetményben a 12 hónapos BUBOR referenciakamat dátuma változott, a mértéke nem, ahogyan a kamatfelárak sem, így a kamatok is változatlanok. A reprezentatív példák adataiban a teljes visszafizetendő összegek is változtak, mert ott a számítás során figyelembe vett folyósítási nap dátuma változott december 1-ről december 10-re.

 • Erste Bank - 2018-12-10 - Lakáshitelek kamatcsökkenése és minimum hitelösszeg változása

  December 10-től csökken a lakáshitelek kamata:

  - 5 éves kamatperiódus: 0,5% csökkenés az 5-10 milliós sávban, 200 ezer Ft jóváírás felett,
  - 10 éves kamatperiódus: 0,4-0,8% csökkenés az 5-10 milliós sávban, valamint 0,4% csökkenés 10 millió hitelösszeg felett a 200 ezer Ft alatti jóváírás esetén,
  - fix 15 év futamidő: 0,3-0,7% csökkenés minden hitelsávban és minden jóváírás szegmensben.

  A terméktájékoztatókban közzétették, hogy a minimum hitelösszeg ismét 2.000.000 Ft lett.

 • Raiffeisen Bank - 2018-12-06 - Kamatcsökkenés és Otthonteremtő kamattámogatott kölcsön indulása

  December 1-től a referenciakamathoz kötött hitelek referenciakamata, a 6 havi bubor 0,01%-kal emelkedett, a kamatfelárak ennyivel csökkentek. Az 5 és 10 éves kamatperiódusú, valamint az 5 és 10 évig fix hitelek kamata 0,25 százalékponttal csökkent. Továbbá Otthonteremtési kamattámogatott kölcsön indult.
  Az értékbecslési díj a december 15-től megrendelt értékbecslés esetén 30.480 Ft helyett 38.100 Ft/ingatlan lesz.

 • Sberbank - 2018-12-05 - Változások a Sberbank jelzáloghiteleiben

  December 1-től a bank megszüntette 6 hónapos kamatpeiródusú jelzáloghiteleit. A 12 hónapos kamatperiódusú lakáshitelek csak az eddigi "C" típus kamatfelárával elérhető mostantól, mert megszűnt az "A", "B" és "C" típusok szerinti besorolás. Az 5 éves kamatperiódusú lakáshitelek kamata 1,15% százalékponttal 4,95%-ra emelkedett, a 10 éves kamatperiódusúé 0,65% százalékponttal 5,95%-ra. A kezdeti költségekre vonatkozó akcióban az értékbecslési és közjegyzői okirat visszatérítés összegét maximálták összesen 50.000 Ft-ban.

  A 12 hónapos kamatperiódusú szabad felhasználású hitelek esetében a kamatfelár 1,7 százalékponttal 4,20%-ra csökkent, és mostantól 5 és 10 éves kamatperiódussal is igényelhető. Az 5 éves kamatperiódusú szabad felahsználású hitel kamata 5,95%, a 10 évesé 6,95%. A jóváírási akció szintén maximálva lett összesen 50.000 Ft-ban. Az akcióban a folyósítási jutalék 15.000 Ft lett.

  Az Otthonteremtési hitelek kezdeti költség akciója nem változott (nem lett maximálva az ügyfél számláján történő jóváírás összege). Megszűnt a Három vagy többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása mellett nyújtott lakáscélú kölcsön (OTK 10), helyette Többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása mellett nyújtott lakáscélú kölcsön indult. Az otthonteremtő hitelek referenciakamata változott.

  A finanszírozás maximális aránya lakáshitelek esetében a fedezetül szolgáló ingatlan forgalmi értékének max. 80%-a, szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében 60%

 • MagNet Bank - 2018-12-05 - MagNet 10+10 Otthonteremtési Kamattámogatott Hitel termék feltételeinek módosítása, referenciakamatok változása

  December 1-től a bank által alkalmazott referenciakamatok, a 6 havi BUBOR és az 5 éves ÁKKH egyaránt emelkedett, a kamatfelárak és a kamatok nem változtak.
  Az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatásról szóló 16/2016. (II. 10.) Korm. rendelet módosításáról szóló 209/2018. (XI. 13.) Korm. rendelet alapján a MagNet 10+10 Otthonteremtési Kamattámogatott Hitel feltételei módosultak: a hitelösszeg maximuma két gyermek esetén: 10.000.000 Ft, három vagy több gyermek esetén 15.000.000 Ft lett. A terméktájékoztatóban is ezzel kapcsolatos módosítás történt.

 • Sopron Bank Burgenland - 2018-12-05 - Névváltozás és további változások

  December 1-től az 1 éves ÁKK referenciahozam csökkent, az 5 éves nőtt, a kamatfelárak nem módosultak. Otthonteremtő kamattámogatott hitel 5 éves kamatperiódussal 6,69%-os THM-mel igényelhető, míg 1 éves kamatperiódus esetében 4,12% a teljes hiteldíj mutató a jelenleg hatályos hirdetmény szerint, új és használt lakás vásárlására. A 10 és 10 Otthonteremtő Kamattámogatott hitel THM-je 3,46% (új lakás vásárlására).

  Az "ABLAKOM, piaci kamatozású, nem lakáscélú, forinthitel" december 1-től hatályos hirderményében nincsen változás az előző hirdetményhez képest, bár a 16. lábjegyzet szerint "2018. december 1-jével kizárólag a termék neve módosul", ám a termék neve a hirdetményben nem változott. A hirdetmény szerint a THM mutató aktualizálásának érvényességi dátuma: 2018. november 28., azonban a THM-ek sem módosultak.

  A "BERENDEZEM, akciós piaci kamatozású, szabad felhasználású forinthitel, induló költségek nélkül" neve "BERENDEZEM, akciós piaci kamatozású, nem lakáscélú forinthitel, induló költségek nélkül" elnevezésre változott. A 17-es lábjegyzet szerint "Kizárólag a termék neve módosul", azonban a THM-ek is változtak.

 • Erste Bank - 2018-12-04 - 6 hónapos BUBOR emelkedése, Többgyermekes családok otthonteremtési hitele

  December 1-től a 6 hónapos kamatperiódusú jelzáloghitelek referenciakamata emelkedett, de a kamatfelárak nem változtak. Az 5, 10 és 15 éves fix lakáshitelek kamatai sem módosultak. Az Akciós hirdetményben az egyedi kamatozású hitelek kamata és THM értéke változott a 6 havi BUBOR változása miatt. A szabad felhasználású hitelek hirdetményében csak a 6 hónapos BUBOR emelkedése miatti THM-növekedést tették közzé. A fogyasztóbarát hitelek tekintetében a korábbi hirdetmény maradt érvényben. A Három vagy több gyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott lakáshitele helyett Többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott lakáshitele indult.

 • MKB Bank - 2018-12-04 - Referenciakamatok változása

  A piaci hitelek esetében alkalmazott 6 hónapos BUBOR nem változott, a 12 hónapos BUBOR csökkent december 1-től, a kamatfelárak nem változtak. Az otthonteremtő hitelek referenciakamata magasabb lett. Az 5 és 10 éves piaci jelzáloghitelek, valamint a 15 és 20 éves fogyasztóbarát lakáshitelek kamata nem változott.

 • CIB Bank - 2018-12-04 - Nem változnak a kamatok a december 1-jei hirdetményekben

  A december 1-jei hirdetményekben a kamatok és egyéb kondíciók nem változtak, csak a referenciakamat dátuma módosult. Az otthonteremtési hitel hirdetménye már nemcsak a három vagy többgyerekes családokra, hanem a 2 gyerekesekre is vonatkozik. Az Új Otthonteremtési hitel kondíciói nem változtak.

 • K&H Bank - 2018-12-04 - Referenciakamatok változása

  A 3 havi BUBOR csökkent, a 12 havi nem változott, az 5 éves ÁKKH nőtt, melyet a 2018. december 1-jei Függelékekben tettek közzé. A kamatfelárak nem változtak, ahogyan az 5 és 10 éves kamatperiódusú, valamint a fix kamatozású hitelek kamatai sem. Továbbá nem változott a K&H lakáscélú hitelek állami támogatással extra 10+10 hitelösszege sem.

 • Gránit Bank - 2018-12-04 - Többgyermekes Családok Otthonteremtési Kamattámogatott Hitele

  A Többgyermekes Családok Otthonteremtési Kamattámogatott Hitele 2018.12.01-től igényelhető a 16/2016. (II.10.) Korm. rendelet alapján új lakás vásárlásra, építésre. A kölcsön minimális összege: 1.000.000 Ft. A kölcsön maximális összege: 10.000.000 Ft a 16/2016. (II. 10.) Kormányrendelet 9.§ b) pontja alapján 2.600.000 Ft-os Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) igénybevétele esetén, valamint 15.000.000 Ft a 16/2016. (II. 10.) Kormányrendelet 9.§ c) pontja alapján 10.000.000 Ft-os Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) igénybevétele esetén. Továbbá a referenciakamat emelkedett, de az ügyfél által fizetendő kamat nem változott.

 • Budapest Bank - 2018-12-03 - Magasabb kamatok és referenciakamatok, 2 gyermekes családok otthonteremtési hitele

  December 1-től a standard és az egyenlítő hitelek kamatai, kamatfelárai eltérőek lettek. A 6 hónapos kamatperiódusú standard lakáshitelek kamatfelára 0,13 százalékponttal, az Egyenlítő konstrukcióké 0,38 száazlékponttal emelkedett. 5 és 10 éves kamatperiódus esetén a standard kamatok nem változtak, az Egyenlítő konstrukcók kamata azonban 0,25 százalékponttal lett magasabb.

  A három vagy több gyermekes családok által igényelhető Otthonteremtési Kamattámogatással nyújtott kölcsön összege 10.000.000 Ft-ról 15.000.000 Ft-ra módosult, ezzel egyidőben kétgyermekes családok által igényelhető Otthonteremtési Kamattámogatással nyújtott kölcsön került bevezetésre 10.000.000 Ft maximális igényelhető hitelösszeggel.

  Fentieken túl a referenciakamatok is emelkednek, emiatt - és a kamatváltozások miatt - magasabbak lettek a THM-ek is. A 6 hónapos kamatperiódusú lakáscélú THM-je hitelek standard konstrukcióban 3,96%-ról 4,31%-ra, Egyenlítő konstrukcióban 4,57%-ra emelkedett december 1-től. Az Egyenlítő hitelek THM-je 5 éves kamatperiódusban 5,60%-ról 6,07%-ra, 10 éves kamatperiódusban 6,19%-ról 6,66%-ra módosult.

 • OTP Bank - 2018-12-03 - Akciók meghosszabbítása, referenciakamatok változása, új otthonteremtő hitel 2 gyermekes családoknak

  A december 1-jei hirdetményekben az Őszi ingatlanhitel értékesítési akciót és az Online kamatkedvezmény kampányt meghosszabbította a bank december 31-ig. Az 5 éves ÁKKH nőtt, az 1 éves ÁKKH és a 3 hónapos BUBOR értéke csökkent, a kamatfelárak nem változtak. A Fix5 és Fix10 hitelek kamatait sem módosították. A 3 gyermekes családok Otthonteremtési Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitele mostantól 15 millió forintig igényelhető, és új Otthonteremtő MInősített Fogyasztóbarát Lakáshitel került bevezetésre december 1-től a 2 gyermekes családoknak 10 millió forintos maximum hitelösszegig.

 • Takarék Kereskedelmi Bank - 2018-12-03 - Takarék CSOK+10 és CSOK+15 otthonteremtő hitelek bevezetése, referenciakamatok frissítése

  A december 1-től hatályos hirdetményekben a referenciakamatlábak és referenciahozamok frissítésre kerültek, azaz a 6 hónapos BUBOR és az Otthonteremtő hitelek referenciakamata egyaránt nőtt, a fogyasztóbarát hitelek referenciakamata csökkent. A referenciakamatok változása miatt a THM-ek is frissítésre kerültek az új hirdetményekben: Ötös Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel THM-je 5,72%-ról 5,43%-ra, Tízes Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel THM-je 6,34%-ról 6,03%-ra csökkent. Az Ötös Fix és Tízes Fix Kölcsönök kamata nem változott.

  Megszűnt a Takarék 10+10 Otthonteremtő Kamattámogatott hitel értékesítése, helyette bevezetésre került a Takarék CSOK+10, valamint CSOK+15 Otthonteremtő Kamattámogatott hitel 2018.12.01. napjától. Mindkét termék THM-je 3,11% új lakás vásárlására és 3,20% építésre.

FONTOS! Nem biztos, hogy a kiválasztott hitelt meg is kaphatod.
A fent szereplő adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást.
A színes kerettel is kiemelt "promóció" felirattal megjelölt termék az adott bank fizetett hirdetése, amely nem objektív összehasonlítás eredményeképp került kiemelésre. A kiemelés nélküli lista megtekintéséhez kattints ide. Az így feltüntetett paraméterek ugyanazon szempontok szerint kerültek kiszámításra és megjelenítésre, mint a lista további elemei, de a kiemeléssel módosításra került a megjelenített listában való elhelyezése, pozíciója. A "promóció" felirattal megjelölt termék az adott bank fizetett hirdetése, amely objektív összehasonlítás eredményeképp került a találatok közé, tehát az így feltüntetett paraméterek ugyanazon szempontok szerint kerültek kiszámításra és megjelenítésre, mint a lista további termékeinek elemei. A money.hu Hitelkalkulátora automatikusan a keresési feltételeknek megfelelő első 15 találatot mutatja. A "További találatok" gombra kattintva a keresési feltételeknek megfelelő további 15 találatot mutatjuk felhasználóink részére. A Hitelkalkulátor nem minden esetben teszi lehetővé, hogy egy bank több terméke sorrendben a lista egymást követő ranghelyein szerepeljen.
A fenti hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplők, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg az adott bank döntésétől függően.
A részletes feltételeket, kondíciókat minden esetben az adott bank vonatkozó Üzletszabályzata, Általános Szerződési Feltétele, Hirdetménye, vagy Kondíciós listája tartalmazza, amelyeket a bankok hivatalos weboldalán vagy az ügyfélszolgálatokon tudsz megtekinteni. A bankok mindenkor fenntartják maguknak a jogot a kondíciók változtatására. A bank által adott ajánlat eltérhet az általunk megadott adatoktól, amelyekért felelősséget nem áll módunkban vállalni. Figyelemfelhívás: fontos tudni, hogy a táblázatokban jelölt adatok sorrendje nem a bankot, hanem annak adott termékét jellemzi. Az adatok megállapítása a mindenkor hatályos pénzügyi jogi és szakmai szabályok szerint történik. Időszakosan az adatokban és azok sorrendjében változás következhet be, az esetleges későbbi adatváltozásból eredő eltérésért nem tudunk felelősséget vállalni. * A törlesztőrészletek mező „Későbbi” részében a futamidő utolsó évének első hónapjára számított törlesztőrészletet jelenítjük meg. Fontos, hogy a törlesztőrészletek számítása a jelenleg aktuális kamatokkal történt. A bankok, kamatperiódusonként módosíthatják a hitel után fizetendő kamatot.
A találatok között - a lehető legteljesebb tájékoztatás érdekében - azon bankok termékeinek paramétereit is megjelenítjük az általunk használt és közzétett metódus alapján, amelyekkel nem állunk értékesítői szerződéses jogviszonyban. Ezeknél a termékeknél az igénylés során nem tudunk segítséget nyújtani, így az ilyen találatoknál a "Részletek" gomb/felirat sem látható.

Hitelajánlatok keresése

Ahhoz, hogy megtaláljuk a legjobb ajánlatot,
13 bank jelzáloghiteleit hasonlítjuk össze.

Türelem, ez eltart pár másodpercig.

 
 • Most számoljuk a törlesztőrészleteket.
 • Most számoljuk, hogy mennyit kell összesen visszafizetned.
 • Most számoljuk a teljes hiteldíj mutatókat.
promóció