Kövess minket:

Ha ma utalják a pénzem, pontosan mikor kapom meg?

Míg régebben általában lemondhattunk a várt pénzünkről, ha azt a reggeli órákban nem írták jóvá a bankszámlánkon, addig ma már egész nap várhatjuk a beígért átutalásokat. Mégsem érdemes azonban egész nap a számlaegyenleget frissítgetni, mert a pénz nem érkezhet akármikor. Benéztünk a kulisszák mögé és eláruljuk neked, hogy hány órakor figyeld fokozottabban a számládat, ha pénzt vársz!

Találj egy jó bankszámlát vállalkozásodnak

Promóció

Ahhoz, hogy megtaláld a vállalkozásod számára a legmegfelelőbb bankszámlát, igen sokféle szempontot célszerű figyelembe venned. Ha nem szeretnél a bankszámla fenntartására túl sokat költeni, de meg szeretnéd kapni azokat a banki szolgáltatásokat, amelyek vállalkozásod számára szükségesek, érdemes tájékozódni és összehasonlítani egymással az ajánlatokat.

Bemutatunk néhány számlacsaládot vállalkozóknak

Promóció

Amikor vállalkozásunknak szeretnénk a legkedvezőbb bankszámlát megtalálni, a fontos szempontok között szerepel, hogy mennyi a havi számlaforgalmunk vagy átlagegyenlegünk. Ezen adatok alapján is tudunk válogatni a cégünk számára kedvező számlák, számlacsomagok közül. Cikkünkben most néhány számlacsaládot mutatunk be, melyeknél az egyes számlák feltételeit áttekintve kiválaszthatjuk azt, amelyik a legoptimálisabb lehet cégünk pénzügyeinek intézéséhez.

Új vállalkozást indítasz? Válassz egy jó céges számlát!

Promóció

Amikor elindítunk egy vállalkozást, a sok egyéb teendő mellett nyitnunk kell majd egy céges számlát is. Milyen szempontokat célszerű figyelembe vennümk a számlanyitáskor? Melyik banknál érdemes megnyitni? Mennyibe fog kerülni? - Érdemes alaposan átgondolni a számlaválasztást, hiszen a vállalkozás kezdetekor minden forint megtakarítása fontos lehet.

Mitől lesz gyümölcsöző egy vállalkozó banki kapcsolata?

Promóció

Ez sok tényező függvénye. Befolyásolja a bankfiók elhelyezkedése, a számlacsomaghoz kapcsolódó banki szolgáltatások skálája, de még a banki ügyintéző és az ügyfél közötti személyes kapcsolat is. Legfőképpen azonban a minél olcsóbb banki díjak miatt döntenek szívesen a vállalkozók egyik vagy másik számlacsomag mellett, hiszen céges bankszámlára szükség van, a „kötelezőért” azonban senki sem szeret fizetni.

 

Ne csak készpénzt fogadj el, ha webáruházad van!

A kiskereskedők webáruházaiban tavaly duplájára nőtt a bankkártyás fizetések aránya, ennek mértéke már 15 százalék. Mivel a bankkártyás vásárlás egyre népszerűbb az online vásárlók körében, ezért utánajártunk, mit tehet ma egy webáruház üzemeltetője, ha nem csak készpénzes fizetést kíván elfogadni. Mint látni fogjuk, bőven van miből választani!

Ha egy jó vállalkozói bankszámlát keresel, ezt ajánljuk neked!

Promóció

A bankszámlavezetés egy szükséges dolog a vállalkozásoknál. Sokan talán szükséges rossznak is érzik, pedig a bankolás sokkal kellemesebb élmény, ha bankszámla helyett bankszámlacsomagban gondolkodunk. Csomagban nem csak olcsóbb a bankolás, de több szolgáltatást is tartalmaz külön megrendelés és díjfizetés nélkül. Cikkünkben áttekintettük néhány bank csomagajánlatát.

Mi történik ha eladják a bankomat?

Csaknem korlátlan bankfelvásárlóként lépett fel a magyar állam a közelmúltban. Jelentős magyar piaci részesedéssel rendelkező, részben vagy egészében eladósorban lévő leánybankokat vásárolt meg azok külföldi anyabankjaitól. Miközben az adásvételek titkos háttéralkuk során formálódtak, mintha mindenki megfeledkezett volna arról, hogy a bank valójában ügyfelekből áll, akiknek a sorsát, hiteleit, betéteit, sőt mindennapi bankügyeit akár komolyan is befolyásolják ezek a döntések. Vajon mi lesz az ügyfelekkel?

Így találd meg a számodra legolcsóbb banki ajánlatot

A pénzügyekkel általában nem szeretünk foglalkozni és az érthetetlen jogi szakzsargont vagy banki szakmai nyelvezetet is kerüljük, sokan nem is értik ezeket. Viszont ha azt szeretnénk, hogy a mindennapokban használt banki szolgáltatások közül a számunkra megfelelő és kedvező díjút megtaláljuk, tisztában kell lennünk az alapokkal. Segítünk, hogy ha máskor választás előtt állsz, banki hirdetménnyel találkozol, vagy hivatalos levelet kapsz bankodtól értsd, hogy mi mit jelent.

Így legyél tudatos a pénzügyekben

A pénzügyek kezelésével nem születünk együtt. Az első minta a család, ahol általában nem beszélünk pénzügyekről és nem vezetnek erre rá szüleink. Aztán felnőttként - vagy már a diákéveinkben is - rákényszerülünk arra, hogy beosszuk a havi jövedelmünket, netán takarékoskodjunk, gyűjtögessünk is a távolabbi céljainkra. Könnyen követhető tanácsokkal segítünk, hogy megtudd, hova megy el a pénzed, hogyan oszd be jobban és legfőképp hogyan hozz ki minél többet belőle.

Érdemes bankszámlát váltani, ha díjakat emelnek?

Promóció

Karácsony közeledtével talán kevésbé figyelünk arra, hogy mennyit költhetünk, de jó, ha ilyenkor is képben vagyunk a bankunknál történő változásokat illetően. A kis megtakarítás is számít, még ha csak pár ezer forintot is spórolunk meg évente egy jó akció elcsípésével vagy a kevésbé jó bankszámlánk lecserélésével.

Privát ügyfél vagyok. Melyik bank mit kínál?

A magas jövedelmű ügyfeleknél sokszor nem az számít, hogy adott banknál mennyit kell a számlavezetésért vagy a hozzá kapcsolódó tranzakciókért fizetni, hanem, hogy milyen extra szolgáltatásokat kínálnak nekik és hogyan tudják az életüket még jobban megkönnyíteni. Kivételesen most nem a banki díjakat, hanem a különlegességeket, extra szolgáltatásokat néztük. Segítünk bankot választani.

Bíró Tamás: Mi az a Barion és miért járunk jól ha ezzel fizetünk?

Win-win-win: vagyis ezzel mindenki nyer, a fogyasztó, a kereskedő és mi is - mondja Bíró Tamás, a Barion társ-alapítója, miközben a magyar sajtónyilvánosság előtt a BankRációnak mutatja be először a Grund nevű fővárosi szórakozóhelyen cégük legújabb fejlesztését, a kasszaszoftverbe integrált Barion fizetést.

Mit tegyél, ha az alkalmazottad készpénzben kéri a fizetését?

A készpénzmentes világ felé történő haladás ellenére, a készpénz változatlanul törvényes fizetőeszköz. Amennyiben az alkalmazottad ragaszkodik ahhoz, hogy készpénzben kapja a fizetését, kizárólag ösztönzéssel csábíthatod át a költséghatékonyabb elektronikus kifizetés irányába. Ám ha ezt nem fogadja el, akkor nem tehetsz mást, mint hogy készpénzben fizeted ki. Ez persze nem jelent problémát, ha a bevételeidet is készpénzben kapod, hiszen akkor van házipénztárad. De mi a helyzet akkor, ha az alkalmazottad fizetését a céges bankszámláról kell készpénzre váltanod?

Drágábbak a banki tömeges SMS küldés díjai, mint a saját telefon-díjcsomagodban!

Mennyit kell a tejbe aprítanunk ahhoz, hogy az SMS szolgáltatások árát kifizethessük.

Így lehet olcsóbb a bankszámlád és kaphatsz extra visszatérítéseket

Promóció

A bankok folyamatosan versengenek az ügyfelekért, csak figyelnünk kell rá, hogy éppen mivel akcióznak, mit kínálnak kedvezményesen. Blogunkon rendszeresen beszámolunk az éppen futó akciókról, hogy képben legyél milyen kedvezményes lehetőségeket kínálnak a bankok. 

Hogyan boldogulnak azok, akiknek nem jár az ingyenes készpénzfelvétel?

Bizony vannak ilyenek, ráadásul egyes esetekben ők még a lakosságnál is költségérzékenyebbek. Az egyéni vállalkozókról és a mikrovállalkozásokról van szó. A BankRáció.hu utánanézett mi a helyzet e téren, és a vállalkozóknak milyen lehetőségeik vannak a költségeik csökkentésére.

A bankok legnagyobb lehúzásai - így ne bankolj soha!

1) Jónapot, bejöttem leadni az átutalásom! 2) Olyan jó, hogy itt a postán mindent el lehet intézni, akkor egyben már veszek fel készpénzt is. - Nos, ez az a két mondat, amelynek sosem szabad elhangoznia az életedben, ha ki akarod kerülni a bankok nagy lehúzásait. 

Gyakran vásárolsz interneten? Akkor ez tetszeni fog!

A kilencvenes években megesett, hogy a Budapest Bank bankszámlakivonat mellett küldött hírlevelében eltanácsolta ügyfeleit az internetes kártyahasználattól. Majd pár hónap múlva helyesbített, hogy lehet-lehet, de csak óvatosan! Az internetes fizetés biztonsága azóta sokat javult, de sosem lesz az igazi. A visszaélések ma már a hagyományos plasztikvilágból a virtuális térbe terelődtek (mikor hallottál utoljára például az ATM leragasztásos csalásról?), ezért jobb, ha fokozottan vigyázol a pénzedre az interneten! Amennyiben te is gyakran fizetsz kártyával a világhálón, akkor megmutatjuk, hogyan a legbiztonságosabb!

Külföldről támadják a magyar bankkártya piacot feltölthető bankkártyákkal. Kinek jó ez?

Aki egy kicsit is böngészik a neten manapság, nem tudja kikerülni a VIABUY feltölthető (prepaid) bankkártya öles reklámjait, mellyel külföldről, de magyar nyelven próbálják eladni ezt a terméket a magyar ügyfeleknek. Utánanéztünk, hogy kinek éri meg ez a kártya (a kibocsátóján kívül). Olvasd el, mielőtt igényelnéd!

Nem érted az új Ptk-t? Szájbarágó cégvezetőknek

Nagy változást hozott a cégek életében az új Ptk. A társaságok vezetőinek változásáról egy ügyvéd számol be blogunkon.

A blogban megjelenő szöveges vélemények csak az író személyes nézeteit tükrözik, nem a money.hu-ét