Kövess minket:

Ma egész nap köthetsz nálunk lakástakarékot

UPDATE: A mai nap már nem tudunk több lead-et fogadni!

Tegnap napvilágot látott a hír, hogy megszüntetné a lakástakarék-szerződésekhez járó állami támogatást egy, a parlamenthez benyújtott - még nem elfogadott - kormánypárti törvénymódosító javaslat. A jogszabály-módosítás hatályba lépése után a lakástakarék-szerződésekhez nem járna a jelenleg 30 százalékos, évente maximum 72 ezer forintos állami támogatás.

Szigorítás jöhet: megszűnhet a lakástakarékok állami támogatása – roham várható a következő napokban

Megszüntetné a lakástakarék-szerződésekhez járó állami támogatást egy, a parlamenthez benyújtott - még nem elfogadott - kormánypárti törvénymódosító javaslat. A jogszabály-módosítás hatályba lépése után a lakástakarék-szerződésekhez nem járna a jelenleg 30 százalékos, évente maximum 72 ezer forintos állami támogatás.

Még a legjobbak között is lehet különbség - lakástakarékos iránytű

Közel két évtizede érhetőek el a magyar piacon a lakás-takarékpénztári konstrukciók, amelyek az egyik legjobb lakáscélú megtakarítási formát jelentik, mivel 10-12 százalékos hozamot biztosítanak, köszönhetően a 30 százalékos, maximum évi 72 ezer forintos állami támogatásnak. A BankRáció.hu friss elemzése szerint jelenleg négy pénzügyi szolgáltató kínál lakás-takarékpénztári konstrukciókat, és bár kötött a szabályozás és az állami támogatás is rögzített, mégis akadnak különbségek közöttük, amiket érdemes figyelembe venni.

Így kaphatsz 720 ezer forint állami támogatást

Promóció

A lakástakarék évek óta az egyik legjobb államilag támogatott befektetés. Mint ismeretes, az állami támogatás mértéke 72 ezer forint (évente 30 százalékot, de legfeljebb ennyit tesz hozzá az állam a saját befizetésünkhöz), de a mai kamatkörnyezetben így is viszonylag magas hozamokat biztosít lakáscélú megtakarításunk után, gyakorlatilag kockázatmentes befektetés mellett. Kalkulátorunk segítségével megmutatjuk, hogy havi 20.000 forintos befizetéssel mennyi pénzt takaríthatunk meg hozzávetőlegesen 10 év múlva.

Mennyi pénzed lehet lakáscélra, ha lakástakarék-szerződést kötsz?

Promóció

A lakás-takarékpénztári megtakarításokra alapvetően egységes szabályok vonatkoznak, de ez korántsem azt jelenti, hogy teljesen mindegy lenne, melyik pénzintézetnél és milyen lakástakarék termékre kötünk szerződést, amikor ezt a megtakarítási formát választjuk. Ezért érdemes összehasonlítani egymással az ajánlatokat, lehetőleg minél többféle szempont szerint. Cikkünkben most a megtakarítás végén elérhető összegek vizsgálatára helyezzük a hangsúlyt.

 

Mennyi pénzt takaríthatunk meg 4 év alatt lakástakarékkal?

Promóció

A lakástakarék évek óta az egyik legjobb államilag támogatott befektetés. Az állami támogatás mértéke továbbra is maradt a 72.000 forintos szinten, azaz évente 30 százalékot, de legfeljebb ennyit tesz hozzá az állam a saját befizetésünkhöz. A mai kamatkörnyezetet nézve így is viszonylag magas hozamokat biztosít lakáscélú megtakarításunk után, gyakorlatilag kockázatmentes, ráadásul kamatadómentes befektetés mellett. Kalkulátorunk segítségével megmutatjuk, hogy havi 20.000 forintos befizetéssel mennyi pénzt takaríthatunk meg hozzávetőlegesen 4 év múlva.

 

Lakás-takarékpénztári szerződést kötnél számlanyitási díj nélkül?

Promóció

Bár a lakás-takarékpénztári megtakarítások főbb jellemzői egységesek, azért a konstrukciók között találhatunk olyan ajánlatokat, amelyek bizonyos szempontból kedvezőbbek a másiknál, vagy éppen valamilyen akciót kínálnak. Lakástakarékpénztár-kalkulátorunk segítségével megmutatjuk, hogy havi 20.000 forintos megtakarítással mekkora összeget kaphatunk lakáscélra hozzávetőlegesen 4 év múlva. Annak is utánajárunk, hogy milyen lehetőségeket kínálnak a lakástakarékok arra, hogy már a szerződéskötéskor is spórolhassunk, méghozzá a számlanyitási díjon.

Lakás-takarékpénztári megtakarítások ma

Promóció

Napirenden a NOK, a kormány otthonteremtési programjának új eleme, amelyet a lakás-takarékpénztárak alternatívájaként is emlegetnek. Ha konkurenciát teremt is ugyan az újonnan bevezetésre kerülő rendszer, a lakástakarékok eddigi szerepe és állami támogatása nem változik a NOK létrejöttével. Tehát ha most nyitnál LTP számlát, neked szól ez a cikk.

Terítéken az ország pénzügyi intelligenciája

Pénzügyi Tudatosság Teszt néven indítottunk felmérést. Az ország lakossága jelentősen le van maradva az uniós átlaghoz képest pénzügyi ismeretei alapján. Ezen területet fejlesztendő minden kitöltő személyre szabott ajánlást kap arról, hogy miben érdemes tágítania pénzügyi ismereteit, másrészt az eredmények egy hosszú távú projekt alapját is képezhetik.

Miért éri meg minél rövidebb időre kötni a lakástakarék-szerződést?

Sokan nem tudják, hogy lakástakarék-szerződést minél rövidebb futamidőre érdemes kötni. Sőt ez igaz minden más, a befizetések utáni támogatásokkal járó megtakarításra is. A rövidebb futamidővel ugyanis maximalizálhatjuk a teljes tőkére eső hozamot.

A blogban megjelenő szöveges vélemények csak az író személyes nézeteit tükrözik, nem a money.hu-ét