Kövess minket:

Pörögnek a bankkártyák - rekord született

Az elektronikus fizetési megoldások egyre nagyobb teret nyernek Magyarországon, a múlt év első kilenc hónapjában több mint 3100 milliárd forintra rúgott a kártyás vásárlások összértéke, ami 26 százalékos emelkedést jelent 2016 azonos időszakához képest.

Keressen pénzt költéseivel, most még kényelmesebben, Auchan kártyával!

Promóció

Az Auchan áruházban rendszeresen vásárló ügyfelek mindenképpen jól járnak az Auchan kártyával, mely nem csak az Auchan hűségkártyája, de egyben az Oney Magyarország Zrt. teljes értékű MasterCard PayPass hitelkártyája is. A két szolgáltató együttműködése folytán az Auchan áruházakban nagyobb és több kedvezmény érhető el vele, mint az ingyenes Bizalomkártyával, a Bizalompontok ráadásul az Auchanon kívül is gyűjthetőek, amire a Bizalomkártya nem képes.

Ezért éri meg hitelkártyával vásárolni

Promóció

A banki költségeinket csökkenthetjük hitelkártyával történő rendszeres vásárlásokkal. Sokan tartanak a hitelkártyától, de kis odafigyeléssel csak nyerhetünk vele. A legtöbb esetben ugyanis a vásárlás összegének bizonyos százalékát visszatéríti a bank. Arra kell odafigyelni, hogy időben visszatöltsük a hitelkeretünk összegét, így semmi veszteség nem érhet. Mutatunk néhány jó lehetőséget, amivel évente akár több mint tízezer forintot is visszakaphatunk vásárlásaink után.

Extra bankszámlák 300 ezer forint felett keresőknek

Promóció

A prémium ügyfélszegmenshez tartozó ügyfelek váltanak bankot a legnehezebben, hiszen a csoportos beszedések vagy a lekötött banki betétek mellett a teljes befektetési állományukat is át kell vinni az új bankhoz. Bár át lehet vinni csak a bankszámlát is, amennyiben jobbat talál valaki a jelenlegi helyett, de a prémium kedvezmények elsősorban az egész pénzügyi állomány áthelyezése után élvezhetők igazán. A BankRáció.hu utánajárt, hogy mi várja a 2016 őszén megújult, ún. egyszerűsített bankváltási folyamatot igénybe vevő ügyfeleket a nagyobb bankoknál. A prémium ügyfeleket már nem csak kedvezmények, de az egész életstílusra kiható szolgáltatások is csábítják, melyeknek néha bizony nehéz ellenállni azzal, hogy nem vált bankot az ember.

Érdemes hitelkártyával vásárolni, mutatjuk az előnyeit

Promóció

A banki költségeink csökkentésének egyik legegyszerűbb módja a hitelkártya használata. Sokan tartanak ettől a kis plasztiklaptól és inkább készpénzzel vagy bankkártyával fizetnek. Ám a hitelkártya használatával csak nyerhetünk, hiszen a legtöbb esetben a vásárlás összegének bizonyos százalékát visszatéríti a bank. Egy kicsit oda kell figyelünk pénzügyeink intézésére, és időben visszatölteni a hitelkeretünk összegét, így semmi veszteség nem érhet. Mutatunk néhány jó lehetőséget, amivel évente akár több mint tízezer forintot is visszakaphatunk vásárlásaink összegéből.

Eléri a 150 ezer forintot a havi jövedelmed? Bankolj több kedvezménnyel!

Promóció

Régebben a 150 ezer forintnyi havi jövedelemátutalás vagy jóváírás volt az a határ, amelynél megnyíltak a banki kedvezmények, az úgynevezett nullás csomagok. Bár ezeket elkaszálta a pénzügyi tranzakciós illeték és a törvényileg ingyenes készpénzfelvétel, továbbá a bankközi jutalék törvényi szabályozása, azért így is állva maradt pár számlacsomag. Bemutatjuk azokat a csomagokat, amelyekkel változatlanul kedvezményesen lehet bankolni havi nettó 150 ezer forintos jövedelemmel.

Minimálbérrel is megéri váltani egy jobb számlacsomagra!

Promóció

Sokan azt gondolhatják, csak a tehetősebbek kiváltsága a kedvező bankszámla díjcsomagok kínálata, ez azonban egyáltalán nem így van. A Biztosítás.hu most bemutatja a minimálbéresek számára legkedvezőbb bankszámla ajánlatokat, melyekre 2016. október 29-e óta az egyszerűsített bankváltási folyamat keretében, a régi bank felkeresése nélkül is át lehet váltani.

Ennyi előnyt még nem élvezhettél az Auchanban hitelkártyával, mint most!

Promóció

Nemrég megújult az Oney által kínált Auchan kártya, egyesítve az Auchan áruházak két éve indított Bizalomkártya programját az eddigi Bevásárlókártyával. Aki még többet szeretne kihozni vásárlásából, az most az új Auchan kártyával veheti igénybe egy nemzetközi MasterCard hitelkártya összes előnyét, egyben megtriplázva a Bizalomkártya kedvezményeit is.

Kis odafigyeléssel tízezreket kaphatsz vissza

Promóció

Banki költségeink csökkentésének céljából érdemes hitelkártyát használni. Ha van elegendő jövedelmünk hozzá, és egy kicsit odafigyelünk pénzügyeink intézésére, akkor csak nyerhetünk vele. Hitelkártyával történő vásárlás esetén ugyanis a legtöbb esetben a vásárlás összegének bizonyos százalékát visszatéríti a bank. Mutatunk néhány jó lehetőséget, amivel évente akár több tízezer forintot is visszakaphatunk vásárlásaink összegéből.

Így spórolhatunk hitelkártyával

Promóció

Banki költségeink csökkentésének céljából érdemes lehet hitelkártyát használni. Ha van elegendő jövedelmünk hozzá, és egy kicsit odafigyelünk pénzügyeink intézésére, akkor csak nyerhetünk vele. Hitelkártyával történő vásárlás esetén ugyanis a legtöbb kártyánál a vásárlás összegének bizonyos százalékát visszatéríti a bank. Mutatunk néhány jó lehetőséget, amivel évente akár több tízezer forintot is nyerhetünk.

Számlák szokásaink szerint

Promóció

Akár évente húsz-huszonötezer forintot is spórolhatunk költségeinken, ha a szokásainknak leginkább megfelelő bankszámlát választjuk magunknak. A választék bőséges, nehéz eligazodni a banki ajánlatokban, és az is előfordulhat, hogy a reklámozott számlánál sokkal olcsóbbat is találhatunk. Egyes bankoknál a számlavezetés, máshol a készpénzfelvétel, megint máshol az átutalások költsége a kedvezőbb.

Kártyapiac 2016 - Fókuszban a virtuális és mobil világ

Promóció

Az idei évben, ismét megrendezésre kerül az IIR Magyarország Kártyapiac konferenciája április 19-20-án, ahol első kézből tájékozódhat a legfontosabb kártyapiaci és mobilfizetési trendekről, technológiai újdonságokról kiváló szakértők tolmácsolásában. Ezúttal, a szaknapokat kibővítve egy egynapos workshopon – Mobile in-app payment – bővebb betekintést nyerhetnek az érdeklődők a Pénzügyi applikációk sikerének titkába is.

Sokat bukhatsz, ha forintkártyáddal külföldön vásárolsz

Egyre gyakrabban találkozhatunk azzal, hogy külföldön a forintkártyánkkal történő vásárláskor forintban ajánlja fel a fizetést a POS terminál. Nem a forint lett új európai fizetőeszköz, hanem az egyre jobban terjedő, ún. dinamikus devizakonverziónak köszönhetjük mindezt. A csúnya kifejezés azonban nagy bukást is rejthet annak ellenére, hogy az eredeti nemzetközi kártyás átváltási rendszerben is vannak öles buktatók. Átnéztük, mivel járunk a legjobban. Külföldi utazás előtt kötelező olvasmány!

Fizessünk kevesebbet a bankolásért

Promóció

A napokban egy baráti beszélgetés során felmerült a banki költségek témája is. A történetben szereplő barátunk egyébként az átlagosnál jobban ért a pénzügyekhez, de mint kiderült, ennek ellenére mégis kifizet felesleges dolgokért több ezres díjakat a bankjának. Lássuk mire jutottunk, amikor átnéztük banki kiadásait.

Így indult az év a bankszámlák és a hitelkártyák piacán

Promóció

Körbenéztünk, hogy az év első hónapjában milyen változások történtek a lakossági bankszámlák és a hitelkártyák piacán. Az év kezdete hozott néhány érdekességet, mutatunk olyan akciókat és kedvezményeket, amivel olcsóbbá tehető a bankolás.

Kedvezmények ajándékba

Promóció

Arra gondoltunk, hogy Karácsony közeledtével megmutatjuk, a hitelkártyák piacán mivel akcióznak a bankok. Van, ahol extra visszatérítést adnak az első tíz vásárlásnál, máshol csak bizonyos termékkategóriákra vonatkozik a magasabb visszatérítés, és olyan bank is akad, aki tabletet ad ajándékba új hitelkártya igénylése esetén.

Ezekkel a kártyákkal több marad a zsebedben!

Promóció

Szűrhetünk a legolcsóbb bankszámlákra, találhatunk a kalkulátorban szinte díjmentes csomagokat is, igényeink szerint keresgélhetünk, és sokat spórolhatunk egy tudatos választással. Egyik sem fog azonban annyit hozni a konyhára, mint egy jól megválasztott visszatérítéses bankkártya, amely ha ugyan nem is ingyenes, de a banki költségek megtérítésén túl mégis kereshetünk velük. Cikkünkben most adunk néhány tippet a bankkártyák és hitelkártyák kiválasztásához.

Mutatjuk a piac egyik legjobb hitelkártyáját

Promóció

Mit szólna egy olyan hitelkártyához, amellyel akár 5 százalék kedvezménnyel vásárolhatna a belföldi Auchan áruházak bármelyikében, 2 százalék kedvezménnyel tankolhatna az Auchan benzinkutakon és minden egyéb helyen történt vásárlásai után pedig 1 százalék visszatérítést kapna, majd a vásárlásainak kamatmentes visszafizetését akár 3 hónapig is elhúzhatná? Nos, ez a hitelkártya nemcsak hogy létezik, de további meglepetésekkel is szolgál, ráadásul egyedülálló módon 10 perc alatt is igényelhető az interneten...

Ezek most a legjobb hitelkártyák!

Promóció

A hitelkártyák száma az utóbbi időben megindult felfelé. Bár ebből még önmagában nem következik trendforduló, hiszen ahhoz intenzívebb növekedésre lenne szükség, a hitelkártya kínálat azonban a kártyaszámtól függetlenül a jövőben is mindenképpen megmarad. Körbenéztünk, melyek most a legjobb hitelkártya ajánlatok a piacon.

Csökkenő bankszámla költségekkel indult az év

Promóció

A bankok folyamatosan versengenek az ügyfelekért, csak figyelnünk kell rá, hogy éppen mivel akcióznak, mit kínálnak kedvezményesen. Lássuk, milyen díjcsökkentésekkel és újításokkal jöttek ki a bankok év elején.

Így találd meg a számodra legolcsóbb banki ajánlatot

A pénzügyekkel általában nem szeretünk foglalkozni és az érthetetlen jogi szakzsargont vagy banki szakmai nyelvezetet is kerüljük, sokan nem is értik ezeket. Viszont ha azt szeretnénk, hogy a mindennapokban használt banki szolgáltatások közül a számunkra megfelelő és kedvező díjút megtaláljuk, tisztában kell lennünk az alapokkal. Segítünk, hogy ha máskor választás előtt állsz, banki hirdetménnyel találkozol, vagy hivatalos levelet kapsz bankodtól értsd, hogy mi mit jelent.

Így legyél tudatos a pénzügyekben

A pénzügyek kezelésével nem születünk együtt. Az első minta a család, ahol általában nem beszélünk pénzügyekről és nem vezetnek erre rá szüleink. Aztán felnőttként - vagy már a diákéveinkben is - rákényszerülünk arra, hogy beosszuk a havi jövedelmünket, netán takarékoskodjunk, gyűjtögessünk is a távolabbi céljainkra. Könnyen követhető tanácsokkal segítünk, hogy megtudd, hova megy el a pénzed, hogyan oszd be jobban és legfőképp hogyan hozz ki minél többet belőle.

Mindennap közlekedsz, vagy csak szeretsz utazni? Ezekkel hamarabb elérheted a céljaidat!

Promóció

Mindenki közlekedik. Ki kényszerből, ki kedvtelésből, ki alkalmanként, ki rendszeresen, ki kötött pályán, ki aszfalton, ki levegőben teszi. Valamennyi közlekedési módra találunk a szokásos árnál kedvezőbb, sőt akár jóval kedvezőbb árat is kínáló megoldásokat. Ezennel azonban nem csak a banki világban néztünk körül, így a szokásosnál is nagyobb áttekintést adunk az elérhető kedvezményekről.

Most igazán érdemes hitelkártyára váltani!

Az Erste Bank november közepe óta hirdeti nagy hitelkártya akcióját, mely még karácsonyig tart. A külföldön már elterjedt ügyfél-átcsábító konstrukció első látásra ellenállhatatlannak tűnik, így utánajártunk, hogy tényleg olyan jól járhatunk-e vele.

Privát ügyfél vagyok. Melyik bank mit kínál?

A magas jövedelmű ügyfeleknél sokszor nem az számít, hogy adott banknál mennyit kell a számlavezetésért vagy a hozzá kapcsolódó tranzakciókért fizetni, hanem, hogy milyen extra szolgáltatásokat kínálnak nekik és hogyan tudják az életüket még jobban megkönnyíteni. Kivételesen most nem a banki díjakat, hanem a különlegességeket, extra szolgáltatásokat néztük. Segítünk bankot választani.

Így fizethetsz gyorsabban a kártyáddal

Egyre inkább elterjed hazánkban is az érintés nélküli fizetési mód. A nagyobb bankok többsége már forgalmaz olyan bankkártyákat és hitelkártyákat, amik rendelkeznek a fizetést egyszerűbbé tevő PayPass vagy PayWave funkcióval. De mi is tulajdonképpen a PayPass és a PayWave, van-e valami különbség köztük? Cikkünkben azt is megmutatjuk, hogy a fejlődés következő állomásaként bankkártyánk helyett már mobiltelefonunkat is használhatjuk fizetésre.

Háztartásonként akár 67 ezret is költünk karácsonyi ajándékra

A megkérdezettek közel harmada novemberben kezdi el a karácsonyi ajándékok beszerzését, és átlagosan 7 személyt ajándékoznak meg. A felmérés eredményei szerint a válaszadók karácsonyi ajándékra háztartásonként átlagosan 67 ezer forintot költenek, míg további közel 45 ezer forintot az ünnephez kapcsolódó egyéb kiadásokra. 

Melyik ajándék lesz az idei karácsony slágere?

Egy felesleges ajándéknál nincs nagyobb pénzkidobás. A gyerekeknek választani pedig a legnehezebb. Felnőtt fejjel sokszor nem is érthetjük, hogy mire vágynak a kisebbek, pedig álmaikat összetörni nem szép dolog. A hisztikről nem is beszélve, aminek a végén úgyis megkapják a kiszemelt játékot. Ezek a legmenőbb játékok az oviban, hogy ne kelljen a szülőknek hetekig a fejüket vakarni, hogy mire vágyhat a gyerekük, és ne dobjanak ki feleslegesen pénzt könyvekre és zoknikra.

Így lehet olcsóbb a bankszámlád és kaphatsz extra visszatérítéseket

Promóció

A bankok folyamatosan versengenek az ügyfelekért, csak figyelnünk kell rá, hogy éppen mivel akcióznak, mit kínálnak kedvezményesen. Blogunkon rendszeresen beszámolunk az éppen futó akciókról, hogy képben legyél milyen kedvezményes lehetőségeket kínálnak a bankok. 

Ezekkel a hitelkártyákkal csak nyerhetünk

Érdemes figyelemmel kísérni a bankok által kínált kedvezményes akciókat, hiszen ezek segítségével havonta több ezer forintot takaríthatunk meg. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy milyen akciókkal kecsegtetik mostanában a bankok a kártyájukkal aktívan vásárló ügyfeleiket. 

Ezért fog fájni a Citibank kivonulása

Kivonul a Citibank a magyar lakossági piacról. Megnéztük, hogy mit veszíthetünk a bank távozásával.

Így húzz hasznot a Ferrari helyezéseiből!

Gondoltad volna, hogy létezik olyan pénzügyi szolgáltatás, amelynél a bank egy sportesemény eredménye alapján ad pénzvisszatérítést?

Nesze neked szabályozás: már olcsóbb a hitelkártya, mint a betéti!

Egészen a pénzügyi tranzakciós illeték megjelenéséig piaci szokás volt a bankok részéről magasan tartani a hitelkártya éves díját, viszont olcsón adni a betéti bankkártyát. 

Könnyebben kapok hitelt más banknál, mint a sajátomnál?

Váratlan kiadás, lakásfelújítás, iskolakezdés... A kamatmentesség érdekében mantrázott jó tanácsok ellenére néha bizony adódik, hogy a hitelkártyánkkal tovább kéne nyújtózkodnunk, mint ameddig a hitelkeretünk ér. Mit tegyünk ilyenkor: kérjünk hitelkeret-emelést a bankunktól vagy inkább próbáljuk meg egy másik bankban?

5 ok, amiért még nem késtél le a nyaralásról

Már sokan elkezdték temetni a nyarat, pedig ilyenkor sem késő elkezdeni tervezgetni az igazán nagy utazásokat.

Még mindig bankszámláról, költséggel növelve fizeted a csoportos beszedéseid? Eljött az idő, hogy válts!

Promóció

A megoldás meglepő: hitelkártya! Kevesen tudják, de a csoportos beszedések, melyek összege egy háztartásban több tízezer forintot is kitehet havonta, a hitelkártya terhére is megadhatók. Ez rögtön két előnnyel is jár: egyrészt sok banknál a költséges csoportos beszedés helyett ingyenesek lesznek a számlafizetéseid, hiszen vásárlási tranzakciónak számítanak. Másrészt ezekkel is gyűjthetsz forintokat, melyekkel már csökken a közüzemi számláid fizetendő végösszege és ha ügyesen számolsz, még a hitelkártya költségeket is megspórolod. 

6 dolog, amit rosszul tudhatsz a hitelkártyád kamatmentességéről

Összeszedtük azokat a legfontosabb eseteket, melyeken ezreket bukhatsz havonta a hitelkártyád kamatmentességével kapcsolatban.

Szüleinknek is volt már hitelkártyája a szocializmusban

Képzeljünk el egy olyan világot, amikor még nem volt Facebook, nem voltak mobiltelefonok, nem voltak kereskedelmi tévék, sőt nem volt web alapú internet sem, így nem csak összehasonlítani nem tudtuk a magyar banki termékeket a BankRáció.hu kalkulátorainak segítségével, de még a saját egyenlegünket sem nézhettük meg az internetbankban. Hamarosan 25 éves lesz szüleink első, teljesen magyar fejlesztésű hitelkártyája, a Duna hitelkártya, melynek megmutatjuk az 1989-es díjait!

Itt az újabb buktató: erre is figyelnie kell a hitelkártyásoknak

A hitelkártya hasznos pénzügyi eszköz lehet azoknak, akik jól bánnak vele. Ezért már mi is több buktatóra is felhívtuk az olvasóink figyelmét itt a blogunkon. De még nekünk is tudott újat mondani a GVH közleménye, amiben az OTP-t büntetik meg 38 millió forintra, mert megtévesztette hitelkártyás ügyfeleit.

Ingyenhitellel jön a foci VB: megéri így új tévét venni?

Jön a fociláz, amit az áruházak is igyekeznek meglovagolni és a rengeteg akció mellett sorra jelennek meg a 0 százalékos THM-mel hirdetett tévék is. De valóban ingyen van az ingyenhitel?

Hogy működik a hitelkártya? Szájbarágó!

Sokan még csak most ismerkednek a hitelkártyával és nem értik, hogy mások hogyan kereshetnek vele tízezreket, amikor a hitelekkel csak bukni szokás. Most tehát egy kis szájbarágó, hogy lehet hasznos egy hitelkártya.

A blogban megjelenő szöveges vélemények csak az író személyes nézeteit tükrözik, nem a money.hu-ét