Kövess minket:

Ha ma utalják a pénzem, pontosan mikor kapom meg?

Míg régebben általában lemondhattunk a várt pénzünkről, ha azt a reggeli órákban nem írták jóvá a bankszámlánkon, addig ma már egész nap várhatjuk a beígért átutalásokat. Mégsem érdemes azonban egész nap a számlaegyenleget frissítgetni, mert a pénz nem érkezhet akármikor. Benéztünk a kulisszák mögé és eláruljuk neked, hogy hány órakor figyeld fokozottabban a számládat, ha pénzt vársz!

Pörögnek a bankkártyák - rekord született

Az elektronikus fizetési megoldások egyre nagyobb teret nyernek Magyarországon, a múlt év első kilenc hónapjában több mint 3100 milliárd forintra rúgott a kártyás vásárlások összértéke, ami 26 százalékos emelkedést jelent 2016 azonos időszakához képest.

Elindult a teljeskörű online számlanyitás otthonról - A Gránit Banké az ország első videóbankos számlanyitása!

A jogi feltételek teljesülését követően a GRÁNIT Bank az országban elsőként, megújított, a legmodernebb technológiai követelményeknek megfelelő GRÁNIT VideóBankon keresztül elindította a videó-azonosítással összekapcsolt online számlanyitást. A fejlesztésnek köszönhetően a pénzintézet leendő ügyfelei az országban bárhonnan teljes körűen használható lakossági bankszámlát nyithatnak személyes megjelenés nélkül. Az első videóbankos számla ma hajnalban már meg is nyílt, az új kedvezményes Helló GRÁNIT csomaggal!

Néhány nap és már a számlanyitásért sem kell fiókba menni - A GRÁNIT Bank teszteli a videóbankon keresztüli ügyfélazonosítást

A GRÁNIT Bank a legmodernebb technológiai követelményeknek megfelelően megújította a 2012-ben az országban elsőként bevezetett VideóBank rendszerét és alkalmassá tette a videóchat-en keresztüli ügyfélazonosítás lebonyolítására. Az új technológia zártkörű tesztelése folyamatban van, éles indítása a lakossági ügyfelek elektronikus azonosítását részletesen szabályozó MNB rendelet hatályba lépését követően várható. Az MNB a rendelet egyeztetési folyamatába bevonta a Magyar Bankszövetséget, így a végleges szabályozás a bankrendszer véleményének figyelembe vételével alakulhat ki.

Mutatunk néhány érdekes bankszámlát

Promóció

Nem minden esetben annál a banknál kapjuk a legkedvezőbb áron a szolgáltatásokat, ahol már évek óta ügyfelek vagyunk. A bankok a kedvezményekkel általában új ügyfeleket próbálnak szerezni, és kevésbé értékelik az ügyfelek hűségét, mint azt esetleg gondolnánk. Így történhet az, hogy a kevésbé tájékozott ügyfelek akár sok évre is beragadhatnak egy olyan régi számlacsomagba, aminél az aktuális bankszámlák már lényegesen alacsonyabb költségekkel használhatóak. Megmutatjuk, hogy mire érdemes figyelni bankszámla választásakor.

Egy jó bankszámla akár autót is érhet

Promóció

Akár évente tíz-tizenötezer forintot is spórolhatunk költségeinken, ha a szokásainknak leginkább megfelelő bankszámlát választjuk magunknak. A választék bőséges, nehéz eligazodni a banki ajánlatokban, és az is előfordulhat, hogy a reklámozott számlánál sokkal olcsóbbat is találhatunk, ha a kereséshez összehasonlító kalkulátort használunk. Egyes bankoknál a számlavezetés, máshol a készpénzfelvétel, megint máshol az átutalások költsége a kedvezőbb. Mutatunk néhány olyan bankszámlát, melyekkel csökkenthetjük költségeinket.

Extra bankszámlák 300 ezer forint felett keresőknek

Promóció

A prémium ügyfélszegmenshez tartozó ügyfelek váltanak bankot a legnehezebben, hiszen a csoportos beszedések vagy a lekötött banki betétek mellett a teljes befektetési állományukat is át kell vinni az új bankhoz. Bár át lehet vinni csak a bankszámlát is, amennyiben jobbat talál valaki a jelenlegi helyett, de a prémium kedvezmények elsősorban az egész pénzügyi állomány áthelyezése után élvezhetők igazán. A BankRáció.hu utánajárt, hogy mi várja a 2016 őszén megújult, ún. egyszerűsített bankváltási folyamatot igénybe vevő ügyfeleket a nagyobb bankoknál. A prémium ügyfeleket már nem csak kedvezmények, de az egész életstílusra kiható szolgáltatások is csábítják, melyeknek néha bizony nehéz ellenállni azzal, hogy nem vált bankot az ember.

Bemutatunk néhány számlacsaládot vállalkozóknak

Promóció

Amikor vállalkozásunknak szeretnénk a legkedvezőbb bankszámlát megtalálni, a fontos szempontok között szerepel, hogy mennyi a havi számlaforgalmunk vagy átlagegyenlegünk. Ezen adatok alapján is tudunk válogatni a cégünk számára kedvező számlák, számlacsomagok közül. Cikkünkben most néhány számlacsaládot mutatunk be, melyeknél az egyes számlák feltételeit áttekintve kiválaszthatjuk azt, amelyik a legoptimálisabb lehet cégünk pénzügyeinek intézéséhez.

Bankszámlával takarékoskodni? Mutatunk néhány jó lehetőséget

Promóció

A bankok néhány évvel ezelőtt a rájuk kivetett adók miatt jelentősen megemelték a díjaikat. Egyre másra eltűntek az addigi „nullás” számlák, ám kis odafigyeléssel és a megfelelő bankszámla és kártya kiválasztásával banki költségeinken jelentősen spórolhatunk. Mutatunk néhány lehetőséget, amivel évente akár több tízezer forintos megtakarítást is elérhetünk.

Egyszerűsödött a bankváltás

A korábbinál egyszerűbb, gyorsabb és legfőképpen ügyfélbarátabb lett a bankváltás a jogalkotó által 2016 október végén bevezetett új szabályokkal. Legfeljebb 12 nap alatt kompletten lehet bankot váltani és az új bank ki is értesíti a partnereidet, munkáltatódat a számlaszám változásról. Most bemutatjuk a legfontosabb teendőket, melyeket betartva biztosan gyors és akadálymentes lesz a bankváltás.

Az MNB döntésével új korszakba lép a digitalizáció a hazai pénzügyi szektorban

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Stabilitási Tanácsa (PST) jóváhagyta az azonnali fizetési szolgáltatás működési modelljét, ezzel megkezdődhet a magyar pénzügyi infrastruktúra egyik legjelentősebb középtávú fejlesztése. Az azonnali fizetési rendszer megvalósítása dimenzióváltást jelent a belföldi fizetések lebonyolításában, létrehozásával lehetővé válik a legmodernebb informatikai és kommunikációs megoldások alkalmazása a pénzforgalomban. Az új rendszerben az év minden napján, éjjel-nappal, akár a kedvezményezett mobilszámának megadásával is lehet majd 10 millió forintig fizetési megbízásokat indítani, amelyek néhány másodperc alatt meg is érkeznek a címzetthez.

Eléri a 150 ezer forintot a havi jövedelmed? Bankolj több kedvezménnyel!

Promóció

Régebben a 150 ezer forintnyi havi jövedelemátutalás vagy jóváírás volt az a határ, amelynél megnyíltak a banki kedvezmények, az úgynevezett nullás csomagok. Bár ezeket elkaszálta a pénzügyi tranzakciós illeték és a törvényileg ingyenes készpénzfelvétel, továbbá a bankközi jutalék törvényi szabályozása, azért így is állva maradt pár számlacsomag. Bemutatjuk azokat a csomagokat, amelyekkel változatlanul kedvezményesen lehet bankolni havi nettó 150 ezer forintos jövedelemmel.

Minimálbérrel is megéri váltani egy jobb számlacsomagra!

Promóció

Sokan azt gondolhatják, csak a tehetősebbek kiváltsága a kedvező bankszámla díjcsomagok kínálata, ez azonban egyáltalán nem így van. A Biztosítás.hu most bemutatja a minimálbéresek számára legkedvezőbb bankszámla ajánlatokat, melyekre 2016. október 29-e óta az egyszerűsített bankváltási folyamat keretében, a régi bank felkeresése nélkül is át lehet váltani.

Számlák szokásaink szerint

Promóció

Akár évente húsz-huszonötezer forintot is spórolhatunk költségeinken, ha a szokásainknak leginkább megfelelő bankszámlát választjuk magunknak. A választék bőséges, nehéz eligazodni a banki ajánlatokban, és az is előfordulhat, hogy a reklámozott számlánál sokkal olcsóbbat is találhatunk. Egyes bankoknál a számlavezetés, máshol a készpénzfelvétel, megint máshol az átutalások költsége a kedvezőbb.

Sokat bukhatsz, ha forintkártyáddal külföldön vásárolsz

Egyre gyakrabban találkozhatunk azzal, hogy külföldön a forintkártyánkkal történő vásárláskor forintban ajánlja fel a fizetést a POS terminál. Nem a forint lett új európai fizetőeszköz, hanem az egyre jobban terjedő, ún. dinamikus devizakonverziónak köszönhetjük mindezt. A csúnya kifejezés azonban nagy bukást is rejthet annak ellenére, hogy az eredeti nemzetközi kártyás átváltási rendszerben is vannak öles buktatók. Átnéztük, mivel járunk a legjobban. Külföldi utazás előtt kötelező olvasmány!

Fizessünk kevesebbet a bankolásért

Promóció

A napokban egy baráti beszélgetés során felmerült a banki költségek témája is. A történetben szereplő barátunk egyébként az átlagosnál jobban ért a pénzügyekhez, de mint kiderült, ennek ellenére mégis kifizet felesleges dolgokért több ezres díjakat a bankjának. Lássuk mire jutottunk, amikor átnéztük banki kiadásait.

A Zéró számlásoknak ezekre a csomagokra érdemes váltaniuk

Promóció

A K&H Bank elkezdte kipostázni a leveleket, melyben arról értesítik az ügyfeleket, hogy a Zéró számlacsomagot kivezetik. A számlát egyébként már több mint három éve nem értékesíti a bank, de nem véletlen, hogy az ügyfelek nagyon ragaszkodnak hozzá. Megmutatjuk, hogy mire érdemes majd váltani a Zéróról.

Így indult az év a bankszámlák és a hitelkártyák piacán

Promóció

Körbenéztünk, hogy az év első hónapjában milyen változások történtek a lakossági bankszámlák és a hitelkártyák piacán. Az év kezdete hozott néhány érdekességet, mutatunk olyan akciókat és kedvezményeket, amivel olcsóbbá tehető a bankolás.

Mitől lesz gyümölcsöző egy vállalkozó banki kapcsolata?

Promóció

Ez sok tényező függvénye. Befolyásolja a bankfiók elhelyezkedése, a számlacsomaghoz kapcsolódó banki szolgáltatások skálája, de még a banki ügyintéző és az ügyfél közötti személyes kapcsolat is. Legfőképpen azonban a minél olcsóbb banki díjak miatt döntenek szívesen a vállalkozók egyik vagy másik számlacsomag mellett, hiszen céges bankszámlára szükség van, a „kötelezőért” azonban senki sem szeret fizetni.

 

Így spórolhatsz banki költségeiden

Promóció

Közeledik az év vége, és ennek alkalmából arra gondoltunk, hogy adunk néhány olyan tanácsot, amivel csökkentheted a banki költségeidet. Így a következő évben kevesebbet költhetsz a napi pénzügyeid intézése során, és a 2016-os évben több pénzed maradhat akár karácsonyi ajándékokra is. Az általános tanácsokon túl néhány kedvező bankszámlát is bemutatunk.

Milyen bankkártyákat kínálnak a bankok gyerekeknek?

Aki gyerekkorában bankkártyával rendelkezik valamely banknál, az nagy valószínűséggel felnőtt korában is ugyanannál a banknál intézi majd a pénzügyeit, itt helyez el betétet, vagy vesz fel hitelt. A bankok ezért megkülönböztetett figyelemmel fordulnak az ifjú ügyfelek felé bankkártya ajánlataikkal, annak ellenére, hogy a bankokra nehezedő terhelés hatására 2013-ban több nagybank is megszüntette a kedvezményes, gyermekeknek szánt számláit. Mutatjuk a friss kínálatot.

Miért kell bankszámla már kisgyerekkortól?

E sorok írója kicsit értetlenkedett, amikor a legnagyobb hazai bank 2001-ben Magyarországon először kínált bankkártyát és mellé akciós mobiltelefont már 7 éves kortól, attól tartva, hogy a bankkártya jobb esetben a játékok között, rosszabb esetben a vajaskenyérbe süllyesztve végzi, persze a mágnescsíkkal és a chippel a vajas oldal felé, ahogy a kenyér is a földre esik Murphy törvénye szerint. Aztán ahogy telt-múlt az idő, egyre természetesebb lett, hogy a gyerekek mindenféle technikai kütyüt kezeljenek a felnőtteket meghazudtoló módon, már az iskolaköteles kor előtt. Bemutatjuk, hogyan kelthetjük fel az érdeklődésüket a pénzügyek iránt.

Ezekkel a kártyákkal több marad a zsebedben!

Promóció

Szűrhetünk a legolcsóbb bankszámlákra, találhatunk a kalkulátorban szinte díjmentes csomagokat is, igényeink szerint keresgélhetünk, és sokat spórolhatunk egy tudatos választással. Egyik sem fog azonban annyit hozni a konyhára, mint egy jól megválasztott visszatérítéses bankkártya, amely ha ugyan nem is ingyenes, de a banki költségek megtérítésén túl mégis kereshetünk velük. Cikkünkben most adunk néhány tippet a bankkártyák és hitelkártyák kiválasztásához.

Íme a legjobb diákszámlák!

Időről időre áttekintjük, hogy az egyes célcsoportoknak milyen ajánlatokat kínálnak a bankok. Mivel hamarosan indul az iskolaév, fókuszunkba most a diákszámla konstrukciók kerültek, azonban nem csak a díjakat, hanem az egyéb, ügyfélcsábító ajánlatokat is felmértük. Aki elég gyors, az most olyan ajándékot zsebelhet be, mint az olcsóbb Sziget diák hetijegy, vagy Skullcandy fülhallgató, vagy 30%-os, Fundango vásárlási kedvezményre jogosító elektronikus utalvány.

Így jársz legjobban a foglalóval

Promóció

Ingatlanvásárláskor megkerülhetetlen kérdés, hogy az általában 10 százalékos foglalót hogyan adjuk át az eladónak. Sokan még mindig ragaszkodnak a hagyományos megoldáshoz, azaz ügyvéd előtt kézből kézbe adják át a nem egyszer több milliós összeget. Ám általában nem ez a leggazdaságosabb megoldás, mivel a készpénzfelvétel akár több tízezerbe is kerülhet. Mutatjuk, hogy melyik banknál mi a legolcsóbb mód a foglaló átadására.

Mihez kezdjünk 5 milliárddal?

Véget ért a lottóláz, május utolsó hétvégéjén egy szerencsés elvitte a hónapok óta halmozódó főnyereményt, a több mint ötmilliárd forintot. Tételezzük fel, hogy cikkünket olvasva jelentkezne nálunk a lottónyertes, és a segítségünket kérné, hogy mibe lenne érdemes befektetnie nyereményét. Lássuk a javaslatokat!

Valóban főnyeremény-e a telitalálat?

Az ötöslottón telitalálat esetén több, mint 5 milliárd forintot zsebelhetünk be. Egy ekkora nyeremény pedig igencsak elgondolkodtató, hiszen nem csak arra kell gondolnunk, hogy mire is költenénk azt a temérdek pénzt. Sokkal érdekesebb kérdés lehet ennél az, hogy sikerülhet-e megőriznünk anonimitásunkat, ezzel együtt pedig személyes biztonságunkat.

Fejlődés biztos alapokon és vonzó ajánlatok egy helyen

Promóció

Bemutatjuk azt a bankot, amellyel mindenki csak nyerhet, hiszen Magyarországon olyan egyedülálló újdonságok várják, mint VideóBank, SMS-díjak nélküli üzenet a tranzakcióról (GRÁNIT Üzenő), prémium feltételek nélküli platina betéti bankkártya, no és persze vonzó betéti kamat- és számlakondíciók. Ki gondolná, hogy egy magyar és részben állami tulajdonnal is rendelkező bank 4 év alatt olyan sikert ér el, amelyre még a nemzetközi média is felfigyelt?

Ezekkel a bankszámlákkal csak jól járhatsz

Promóció

Egy korábbi írásunkban már foglalkoztunk a közelmúltban tulajdonosváltáson átesett, illetve a közeljövőben váltás előtt álló bankokkal. Megmutatjuk, hogy mely számlacsomagok illetve lekötött betétek lehetnek egy átlagos ügyfél számára leginkább vonzóak ezen bankok ajánlatai közül.

Csökkenő bankszámla költségekkel indult az év

Promóció

A bankok folyamatosan versengenek az ügyfelekért, csak figyelnünk kell rá, hogy éppen mivel akcióznak, mit kínálnak kedvezményesen. Lássuk, milyen díjcsökkentésekkel és újításokkal jöttek ki a bankok év elején.

Így találd meg a számodra legolcsóbb banki ajánlatot

A pénzügyekkel általában nem szeretünk foglalkozni és az érthetetlen jogi szakzsargont vagy banki szakmai nyelvezetet is kerüljük, sokan nem is értik ezeket. Viszont ha azt szeretnénk, hogy a mindennapokban használt banki szolgáltatások közül a számunkra megfelelő és kedvező díjút megtaláljuk, tisztában kell lennünk az alapokkal. Segítünk, hogy ha máskor választás előtt állsz, banki hirdetménnyel találkozol, vagy hivatalos levelet kapsz bankodtól értsd, hogy mi mit jelent.

Így legyél tudatos a pénzügyekben

A pénzügyek kezelésével nem születünk együtt. Az első minta a család, ahol általában nem beszélünk pénzügyekről és nem vezetnek erre rá szüleink. Aztán felnőttként - vagy már a diákéveinkben is - rákényszerülünk arra, hogy beosszuk a havi jövedelmünket, netán takarékoskodjunk, gyűjtögessünk is a távolabbi céljainkra. Könnyen követhető tanácsokkal segítünk, hogy megtudd, hova megy el a pénzed, hogyan oszd be jobban és legfőképp hogyan hozz ki minél többet belőle.

Érdemes bankszámlát váltani, ha díjakat emelnek?

Promóció

Karácsony közeledtével talán kevésbé figyelünk arra, hogy mennyit költhetünk, de jó, ha ilyenkor is képben vagyunk a bankunknál történő változásokat illetően. A kis megtakarítás is számít, még ha csak pár ezer forintot is spórolunk meg évente egy jó akció elcsípésével vagy a kevésbé jó bankszámlánk lecserélésével.

Privát ügyfél vagyok. Melyik bank mit kínál?

A magas jövedelmű ügyfeleknél sokszor nem az számít, hogy adott banknál mennyit kell a számlavezetésért vagy a hozzá kapcsolódó tranzakciókért fizetni, hanem, hogy milyen extra szolgáltatásokat kínálnak nekik és hogyan tudják az életüket még jobban megkönnyíteni. Kivételesen most nem a banki díjakat, hanem a különlegességeket, extra szolgáltatásokat néztük. Segítünk bankot választani.

Ezek miatt hiányozna a Budapest Bank

Már biztosan állami kézbe kerül az MKB után a Budapest Bank is. Sokan vezetik ott a számlájukat vagy vettek fel a banknál hitelt. Sok jó és versenyképes terméket is találunk a kínálatban, amelyeknek most lehet, hogy búcsút inthetünk.

Így lehet olcsóbb a bankszámlád és kaphatsz extra visszatérítéseket

Promóció

A bankok folyamatosan versengenek az ügyfelekért, csak figyelnünk kell rá, hogy éppen mivel akcióznak, mit kínálnak kedvezményesen. Blogunkon rendszeresen beszámolunk az éppen futó akciókról, hogy képben legyél milyen kedvezményes lehetőségeket kínálnak a bankok. 

Beintett az EU a külföldi titkos bankszámláknak - íme 8+1 ok, amiért ne akarj külföldről bankolni!

Az Európai Unió pénzügyminiszterei októberi luxembourgi tanácskozásukon arról döntöttek, hogy az adóelkerülés elleni fellépés jegyében 2017-től a 28 tagállam automatikusan hozzáfér majd az állampolgárai által más uniós országokban nyitott bankszámlák egyenlegeihez, sőt még a kamatokból, osztalékokból származó jövedelmeket is látni fogják. Vége tehát a titkos külföldi bankszámláknak. Mi azonban találtunk még további 8 indokot, amiért végképp nem éri meg külföldre vinni a pénzünket, ha Magyarországon élünk.

Hogyan boldogulnak azok, akiknek nem jár az ingyenes készpénzfelvétel?

Bizony vannak ilyenek, ráadásul egyes esetekben ők még a lakosságnál is költségérzékenyebbek. Az egyéni vállalkozókról és a mikrovállalkozásokról van szó. A BankRáció.hu utánanézett mi a helyzet e téren, és a vállalkozóknak milyen lehetőségeik vannak a költségeik csökkentésére.

Jövőre még jobban megéri kártyával fizetni

A héten beadott adócsomagban szereplő változások között megbújt egy bankkártyás vásárlásokat érintő módosítás is. Jövőre maximum 800, illetve 500 forint tranzakciós adót kell a kártyás vásárlások után fizetni évente. Azok járnak a legjobban, akik paypassos kártyát használnak.

Ezért vigyázz nagyon a kedvezményes számlacsomagokkal

A bankok több olyan számlacsomagot is kínálnak, amelyeknél a nagy kedvezmények csábítóak lehetnek, de az már csak az apró betűvel írják le, hogy mi történik, ha a kedvezményes számlacsomag feltételeit nem teljesítjük.

Vajon miért emelte többszörösére díjait az MKB?

Több internetes portál is beszámolt arról, hogy az MKB Bank többszörösére emelte egyes tranzakcióinak díját. Utánanéztünk, hogy valóban igaz-e és ha igen, mi állhat a díjemelés mögött?

Ki kapja meg az átutalásom, ha eltévesztem a számlaszámot?

Helgának 400 ezer forintot kellett átutalnia. Amikor a pénz elment, másnap riadtan hívta fel az átutalás címzettjét, hogy biztosan az ő számlaszámára küldte-e a pénzt. Helga nem tudta, de mi megmutatjuk neked a bankszámlaszámokba rejtett ellenőrzési lehetőségeket, hogy mindig magabiztosan utalhass.

Melyik bankszámla a legjobb tanévkezdéshez?

Promóció

Akár középfokú, akár felsőfokú képzésen tanulsz, vannak és lesznek is pénzügyeid. Nem csak az ösztöndíjra, de a diákhitelre is jó lehet egy bankszámla, melyhez ma már több banknál korszerű PayPass kártyát is kapcsolhatsz. Megmutatjuk a legnagyobb bankok diákszámláit, a hozzájuk kapcsolódó akciókkal.

Még mindig bankszámláról, költséggel növelve fizeted a csoportos beszedéseid? Eljött az idő, hogy válts!

Promóció

A megoldás meglepő: hitelkártya! Kevesen tudják, de a csoportos beszedések, melyek összege egy háztartásban több tízezer forintot is kitehet havonta, a hitelkártya terhére is megadhatók. Ez rögtön két előnnyel is jár: egyrészt sok banknál a költséges csoportos beszedés helyett ingyenesek lesznek a számlafizetéseid, hiszen vásárlási tranzakciónak számítanak. Másrészt ezekkel is gyűjthetsz forintokat, melyekkel már csökken a közüzemi számláid fizetendő végösszege és ha ügyesen számolsz, még a hitelkártya költségeket is megspórolod. 

Mire lenne jó, hogy a bankszámláknak is lenne egységes díjmutatójuk?

Egy átlagos ügyfél számára is összehasonlítható bankszámladíjakat akar kikényszeríteni a Magyar Nemzeti Bank a hitelintézetektől. Egy olyan THM-hez hasonló mutatót is szeretnének megalkotni, ami segít a különböző díjcsomagok egyszerű összehasonlításában.

Tessék, ezért kell neked is számlát váltanod fél éven belül!

Volt szerencsém egy érdekes beszélgetésen részt venni, ahol végre őszintén válaszoltak banki döntéshozók a kérdéseimre és most úgy érzem, hogy igaz, amit eddig maximum csak sejtettem. Tovább fognak drágulni a számlacsomagok, nincs értelme a csodára várni és váltani kell egy olyanra, ami egy az egyben tartalmazza a tranzakciós illetéket, hiszen minden más esetén csak még jobban ráfázhatunk a díjemelésekre.

Az MKB kisöpörte a régi bankszámláit

Új számlacsomagokkal jön az MKB, míg a jelenlegiek értékesítését megszünteti és díjait nagymértékben emeli a bank. Az új szolgáltatáscsomagok egy az egyben tartalmazzák már a tranzakciós illetéket, amiért ugye a régi számlacsomagok esetén az MNB megbüntette a hitelintézetet.

Újabb bankszámlák szűntek meg: mire érdemes váltani?

Promóció

Megszűnt a régi számlád és ezért kell újat keresned? A BankRációnál segítünk, hogy a lehető legjobb új számlacsomagot találd meg.

Ráfázhatsz az ingyenesnek mondott a készpénzfelvételre külföldön

A nyári szezonban több bank is akciót szokott hirdetni, amiben ingyenessé teszi a külföldi készpénzfelvételt ügyfeleinek. Ezesetben az ingyenest azonban értsd úgy, hogy jó sokba is kerülhet neked attól függően, hogy a bank milyen átváltási árfolyammal számol és épp hova utazol.

Itt a Tesco nagy dobása? Folyószámlát is nyithatunk az áruházban

Jobb sorsú országokban nemcsak havi két alkalommal van ingyen a készpénz 150 ezer forint erejéig, hanem az utcán bárhol találhatunk olyan automatát, ami nem számol fel külön díjat ezért. Ugyanitt találhatunk a hazai számlacsomag ajánlatoknál sokkal kedvezőbbeket. 0 forint számlavezetési díj, 3 százalékos kamat a számlán tartott egyenleg után és ráadásul levásárolható pontok a bankkártyás költés után - ez a Tesco új számlacsomagja, ami még Angliában is tarolhat.

A leghülyébb banki díjak, miért fizetünk ezekért is?

Vannak olyan különös díjtételek a bankoknál, amit sokan nem értenek, hogy miért kell fizetni. Összeszedtük ezeket, de ha te tudsz még néhányat, akkor írd meg nekünk egy kommentben.

Zsebpénzkérdés: 500 forintból is kijön a legolcsóbb bankszámla

Már elég korán szükség lehet egy saját bankszámlára. Egyre gyakrabban nyitnak a szülők maguk a gyerekeknek, hogy így is megtanítsák őket a pénzügyekre. Nem utolsó sorban pedig a számlájukat is könnyebben tudják ellenőrizni, mintha készpénzt adtak volna zsebpénzként.

Sorra mondják fel a bankszámla-szerződéseket, mit tegyünk?

Sorra mondja fel ügyfelei folyószámla-szerződését a Citibank – írja a Pénzcentrum. A lap szerint elsősorban a régi TOP díjcsomagok szűnnek meg, amit több évben is a "legjobb számlacsomag"-nak választottak. Mire lehet váltani, hol keressünk új számlacsomagot?

Így változtasd meg a jelszavadat, ha biztonságban akarod tudni a pénzed

Az interneten minden jelszót egy biztonsági kódolás véd, ami elméletileg lehetetlenné kéne, hogy tegye, hogy bárki illetéktelen hozzáférjen az adatainkhoz. De most kiderült, hogy az egyik legelterjedtebb titkosítási rendszer, az SSL már több éve hibákat tartalmaz, így több honlaphoz tartozó jelszavunkat megszerezhették illetéktelenek. A hiba kijavítása után tehát érdemes mindenhol jelszót változtatnunk, hogy biztonságban tudjuk adatainkat és pénzünket.

Így kerülhetsz bajba, ha eljár a szád a bankodban

Mit kell tenned, ha nem találod a bankkártyádat? A választ blogunk olvasói már tudhatják. Érdemes letiltás helyett először a vásárlási és a készpénzfelvételi limitet alacsonyra venni, így megúszhatjuk a sokszor több ezres vagy akár tízezres díjakat is. Olvasónk esetén viszont jól látszik, hogy nem mindig működik ez a trükk.

Ingyen parkoló a belvárosban? Legyél te is privát ügyfél a bankokban!

Elérhető feltételek mellett lehetünk kiemelt ügyfelek a bankoknál. Rendszeres bankhoz érkező jövedelemmel, meghatározott összegű megtakarítással, de akár nagyobb problémamentes hitelállománnyal is élvezhetjük a megkülönböztetett bánásmódot, aminek nem kis anyagi előnye is van.

Elnyelte az ATM a kártyámat. Miért?

Több ok miatt is elnyelheti egy ATM a kártyánkat, a visszaszerzés viszont nehézkes lehet. Különösen idegen ATM használatakor kell figyelnünk, hiszen ilyen esetben már nem biztos, hogy egyáltalán visszakapjuk a plasztikot. Ha nem technikai hiba történt, akkor a pótlás költségeit is nekünk kell állni.

10 tipp, amivel spórolhatsz a banki költségeken

Lassan követhetetlenné válik, hogy egyes bankoknál hogyan változnak majd a bankszámla költségek. Bankot váltani a gyorsan változó környezetben - őszig - nem érdemes, spórolni azonban ilyenkor is lehet. Ehhez adunk tippeket!

A blogban megjelenő szöveges vélemények csak az író személyes nézeteit tükrözik, nem a money.hu-ét