Teljesen új családtámogatást tudtok igényelni 2019. júliusától, mely a babaváró hitel lesz. Ha családalapítás előtt állsz, esetleg már úton van már a gyermek, vagy még csak tervezitek a család bővítését, akkor is érdemes megismernetek a részleteket. Érdemes a money.hu oldalon böngésznetek, hiszen minden információt megosztunk a hitelről. Kezdjük pár fontos tudnivalóval.

 

 

A lényeg: akár 10 millió forintnyi hitelt is fel tudtok venni, maximum 20 évre, akár kamatmentesen, de ehhez minden feltételre érdemes odafigyelni. Előny, hogy a pénzt gyakorlatilag bármire felhasználhatjátok, és szintén jó hír, hogy  nem kell hozzá ingatlanfedezet. Tehát, ha például lakásvásárlás előtt álltok és nincs elég megtakarításotok, akkor elegendő jövedelem esetén ez lehet a önerőtök az ingatlan megszerzéséhez. Azzal tudjátok a babaváró hitel minden előnyét maximálisan kihasználni, ha a célul tűzitek ki: szülessen minél több gyerek a családba. Ez jó nektek, hiszen nagy kaland vár rátok és jó az államnak, ha felnőnek, ők lesznek az ország működtetői.

Az egyik alap feltétel: legyetek házasok! Addig ugyanis nem igényelhetitek, ameddig nem hivatalos a kapcsolatotok.

Ha ezen túl vagytok, akkor érdemes gondolkodnotok rajta. A hitel igénylésére ugyan időtök van, hiszen : 2019. július 1-től egészen 2022. december 31-ig lehet megtenni, de miért is várnál addig, hiszen az első öt évben kamatmentes számodra a hitel, amit kamattámogatásként nyújt részedre az állam. A kamattámogatást azonban csak akkor kapjátok meg a futamidő további részében is, ha az első öt évben gyermeketek születik.

Ha megszületett a kicsi, akkor 3 évre felfüggesztik a törlesztést ezzel segítve az első időket, amikor sok mindenre kell költenetek.

Ha megérkezik a második gyermek is, akkor elengedésre kerül  az akkor fennálló tőketartozásotok 30 százalékat és további három évig szünetel a törlesztés. A harmadik gyerkőc érkezésével pedig a teljes, még fennálló tartozást elengedik.

A főbb szabályok ezek, de természetesen sok apróság van, amire oda kell figyelnetek. Annál is inkább, mert az eljárás során nemcsak a jogszabályi feltételeknek kell megfelenetek, hanem a hitelképességeteket is vizsgálják az igénylést befogadó bankok, ami ráadásul minden bankban más és más. Fontos tehát, hogy ne kockáztasd, hogy nem a számodra megfelelő pénzintézetnél indítod el az igénylést. Ebben független szakértők segítenek Nektek.

Még valami! Ha már éltetek a CSOK-kal (családi otthonteremtési kedvezmény), nincs gond, ugyanis a két konstrukció nem zárja ki egymást.

A money.hu csapata minden információt megad majd ezen az oldalon, illetve szakértőink a teljes igénylésben segítségetekre lesznek, kérdezzetek bátran kollégáinktól!Vagy mailen, az info@money.hu címen vagy telefonon a +36 70 464 8990 számon!