Bármikor szükségünk lehet egy kis kölcsönre. Például, ha muszáj kifizetnünk valamit, és éppen nem áll rendelkezésünkre a szükséges összeg. Ha nincs lehetőségünk rokoni vagy baráti segítséget kérni, akkor érdemes szétnéznünk a bankok személyi kölcsön ajánlatai között. Persze jól meg kell fontolni, melyik hitelt vegyük fel, hisz jelentős összeget spórolhatunk egy körültekintő döntéssel. Összeállításunkkal segítünk a választásban.

 

Bármikor jöhet olyan helyzet, amikor szükségünk van egy gyorsan elérhető anyagi segítségre. Adott esetben nem mindenki tud rokonoktól, barátoktól pénzt kérni, így a személyi kölcsön jelentheti a megoldást az átmeneti pénzzavarban. Sok ember úgy gondolja, hogy a legegyszerűbb a megszokott bankhoz, vagy a legközelebb lévő bankfiókba bemenni, és ott érdeklődni. Ezek az ügyfelek el is fogadják azt a kölcsönt, amit az ügyintéző ajánl nekik, de ezzel a módszerrel szinte biztosan nem a számukra legkedvezőbb lehetőséget fogják megtalálni.

 

 

Aki körültekintő és megfontolt döntést szeretne hozni, annak a sokféle banki ajánlat közötti választáshoz ismerni kellene az összes díjat és feltételt, még a sokat emlegetett apróbetűs részeket is. Ez persze hatalmas információmennyiség, emiatt pedig a választáshoz mindenképpen ajánlott egy összehasonlító kalkulátor használata. A BankRációnál azon dolgozunk, hogy a kölcsönt kereső ügyfeleknek ne kelljen átlapozgatniuk banki hirdetmények tucatjait, mivel mi ezt megtesszük helyettük, és rögzítjük a díjakat, kamatokat, feltételeket. Így nyújtunk segítséget látogatóinknak a legoptimálisabb ajánlat kiválasztásában.

Összeállításunkban 500.000 forintos személyi kölcsönöket elemzünk, ekkora összegből már akár a fűtésrendszer korszerűsítése vagy a nyílászárók cseréje is megvalósítható. Ezúttal 36 hónapos futamidőt választottunk, így a hiteleknél a havi törlesztő általában mindössze 16-18 ezer forint. A kalkulátorban láthatjuk, hogy a teljes visszafizetendő összegben akár 100 ezer forint különbség is lehet két hitel között.

 

Bank és hitel neve Havi törlesztőrészlet THM Visszafizetendő
Sberbank Fair Expressz személyi kölcsön  16.108 Ft  11,27%  584.880 Ft
CIB Előrelépő Személyi Kölcsön  16.403 Ft  11,73%  590.514 Ft
K&H személyi kölcsön  16.605 Ft  14,86%  614.656 Ft
Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsön  17.330 Ft  16,06%  623.888 Ft
Oney Végigfix Személyi Kölcsön  17.509 Ft 16,90%  630.341 Ft
Erste Bank Most Személyi Kölcsön  17.330 Ft  17,83%  636.088 Ft
Provident Maxi Kölcsön *  21.927 Ft  24,89%  657.810 Ft
Budapest Bank Hűség Hitel  18.281 Ft  20,46%  658.123 Ft
Akciós OTP Személyi kölcsön  18.325 Ft  20,70%  659.717 Ft

 500.000 forint személyi kölcsön, 3 éves futamidőre (* Provident: 30 hónap)

 

Az összeállításunkban szereplő valamennyi személyi kölcsönnél végig fix a kamat, tehát a bank nem módosíthatja azt a futamidő végéig. Így tehát a törlesztőrészlet is végig fix lesz. Ez azért nagyon jó dolog, mert nem kell attól tartani, hogy egyre magasabb összegeket kell majd fizetni.

  

Hogyan tudunk személyi kölcsönt igényelni?

 

Hozzászólásokban sokan érdeklődnek, mi a menete a személyi kölcsön igénylésének. Az érdeklődőknek mindössze annyit kell tenniük, hogy megnyitják a személyi kölcsön kalkulátort, majd megadják, mekkora összeget szeretnének felvenni és milyen hosszú legyen a futamidő.

A „Keresés” gombra kattintva a kalkulátor rövid gondolkodás után kiadja a beállításoknak megfelelő összes személyi kölcsön ajánlatot. Ebből lehet kiválasztani a saját szempontok szerint legkedvezőbb hitelt, majd a „Részletek” gombra (mobilon nézve a „Tovább” gombra) kell kattintani. Így az érdeklődés eljut a banki weboldalra, ahol meg kell adni nevünket és telefonszámunkat, amin el tudnak majd érni a bankból.

Ezután egy-két napon belül jelentkezni fog a bank munkatársa a megadott telefonszámon, és ezzel máris beindul az igénylés folyamata. Ha az érdeklődő megfelel a bank által elvárt feltételeknek, akkor jó eséllyel meg fogja kapni a személyi kölcsönt. Ilyen fontos feltétel például, hogy van rendszeres jövedelme. A bankok általában csak a munkabért fogadják el jövedelemként. Tehát a Gyed és hasonló, nem munkabér jellegű bevételekből nem lehet teljesíteni a személyi kölcsön jövedelmi feltételét. Fontos tudnivaló (rendszeresen ismétlődő kérdés), hogy az igénylő nem szerepelhet a KHR listán (régebbi néven: BAR listán).

 

Így működik a személyi kölcsön kiválasztásának és igénylésének folyamata, a BankRáció.hu így segíteni abban, hogy mindenki megtalálhassa a számára legkedvezőbb személyi kölcsönt.