Bármikor adódhat egy váratlan kiadás, vagy jöhet olyan alkalom, amikor szükségünk lehet egy nagyobb összegű kölcsönre. Kellemes kiadás lehet egy esküvő rendezése vagy egy egzotikus utazás, kellemetlen váratlan kiadás pedig az autó meghibásodása. Ha pénzre van szükségünk, akkor nem biztos, hogy családon belül meg tudjuk oldani a kérdést. Ilyen esetekben jelenthetnek megoldást a bankoknál elérhető személyi kölcsönök. Mutatunk néhány kedvező banki ajánlatot, amelyeknél a törlesztő havonta kevesebb, mint 25.000 forint.

 

Itt a nyár, az esküvők, az utazások szezonja, ilyenkor sokan lehetnek úgy vele, hogy szeretnének némi kölcsönhöz jutni, és abból megvalósítani álmaikat. Nem biztos, hogy mindenki tud kérni a rokonoktól vagy a barátoktól kölcsönt, ilyenkor jöhet jól a bankok személyi kölcsöne. Mielőtt azonban felvennénk egy kölcsönt, mindenképpen ajánlott, hogy nézzünk szét a banki ajánlatok között. A legegyszerűbb módja ennek egy összehasonlító kalkulátor használata, mellyel percek alatt megtalálhatjuk a számunkra legkedvezőbb személyi kölcsönt.

 

 

Összeállításunkban 1.000.000 forintos személyi kölcsönöket néztünk meg a kalkulátorban. 60 hónapos futamidőt választottunk, hogy a havi törlesztő ne legyen túl nagy teher. A hosszú futamidő eredményeként az összesen visszafizetendő összeg viszonylag magasabb lesz, de a 25.000 forint alatti havi törlesztőrészletek csak így érhetőek el.

 

Ha jövedelemutalást is vállalunk

 

A Sberbank Fair Expressz személyi kölcsön esetében az igénylés feltétel az, hogy legalább havonta 68.000 forint jövedelem érkezzen a Sberbanknál vezetett számlánkra. Pozitív hitelbírálat esetén 2 napon belül folyósítja a bank a hitelt. Ennél a kölcsönnél a végig fix törlesztőrészlet havonta 21.193 forint, a teljes visszafizetendő összeg 1.281.578 forint lesz, a THM 10,98%. Tehát 5 éven át használhatjuk a bank pénzét, és ezért a felvett összeghez képest mindössze nagyjából 280.000 forinttal kell többet visszafizetnünk.

 

A CIB Előrelépő Személyi Kölcsön igénylésének nem feltétele, hogy havi jövedelmünk a CIB Bankhoz érkezzen, ám legalább havi 100.000 forint nettó jövedelem számlánkra utalása esetén 8% kamatkedvezményt kapunk. Abban az esetben, ha a bankhoz utaljuk a fizetésünket, végig fix 21.814 forintos törlesztőrészlettel összesen 1.308.818 forintot kell visszafizetnünk, a THM pedig 11,73% lesz.

 

A CIB Előrelépő Személyi Kölcsönénél érdemes összevetni azt, hogy mennyivel lenne több az összesen visszafizetendő összeg, ha nem érkezne a CIB-hez legalább havonta 100.000 jövedelmünk. Jövedelemutalás nélkül a teljes visszafizetendő összeg 1.564.822 forint lenne, ami mindösszesen 256.004 forinttal több, mint ha lenne jövedelemutalásunk a bankhoz. Ennél a hitelnél érdemes tehát a kedvezőbb kondíciók miatt a jövedelmünket a bankhoz utalni.

 

A Raiffeisen Személyi Kölcsön igénylésének feltétele legalább a mindenkori havi nettó minimálbérnek megfelelő összeg jóváírása havonta a banknál vezetett számlánkon. Továbbá szükséges még legalább havonta 4 darab, a számlán végrehajtott tranzakció, mely átutalás, csoportos beszedés, készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás is lehet. 2017. július 14-ig igényelt legalább 1 milliós forintos és 60 hónap futamidejű hitelnél a feltételek teljesülése esetén a bank 15.000 forint utólagos jóváírást ad. Havonta 23.764 forintos törlesztőrészlettel összesen 1.441.322 forintot kell visszafizetnünk, a THM pedig 16,84% lesz.

 

Jövedelemutalás nélkül felvehető kölcsönök

 

A Cofidis Fapados Kölcsön igénylésének feltétele 130.000 forintos jövedelem igazolása. A kölcsön törlesztését célszerű átutalással vagy csoportos beszedési megbízással intézni, ugyanis a csekkes befizetésnek díja van. Ennél a kölcsönnél 1 millió forint hitelösszeg és 60 hónapos futamidő esetén 23.170 forint lesz a törlesztőrészlet, összességében 1.422.576 forintot kell visszafizetnünk, a THM pedig 15,90%.

 

A Cetelem személyi kölcsönénél a Saját Ritmus név arra utal, hogy évente egyszer díjmentesen el lehet halasztani a törlesztést. Ha így döntünk, akkor változatlan futamidővel újraszámolják nekünk a törlesztőrészleteket. A futamidő alatt bármikor díjmentesen lehet előtörleszteni, és a továbbiakban választhatunk, hogy alacsonyabb törlesztőrészletet vagy rövidebb futamidőt szeretnénk. 1 millió forint hitelösszeg és 60 hónapos futamidő esetén 23.785 forint lesz a törlesztőrészlet, összességében 1.437.081 forintot kell visszafizetnünk, a THM pedig 16,59%.

 

Az Erste Bank Most Személyi Kölcsön esetében az igénylés feltétele az, hogy legyen havonta 150.000 forintos jövedelmünk, de ennek nem kell a bankhoz érkeznie. Tehát egy jó személyi kölcsönhöz nem szükséges bankot váltanunk. Az 1 milliós kölcsönt 5 évre havi 23.785 forint törlesztőre adja a bank, összességében 1.449.081 forintot kell visszafizetnünk, a THM 17,03%.

 

Válogathatunk tehát a hitellehetőségek közül, és mindenképpen érdemes megfontolt döntést hoznunk, amelyhez jó segítséget nyújt a személyi kölcsönöket összehasonlító kalkulátorunk.