Új szelek fújnak, új idők járnak: PSD2, azonnali fizetési rendszer, digitalizáció, fintech bomba, növekvő készpénzállomány, alternatív fizetési megoldások. Csak néhány, a bankkártyák világát érintő és jelentősen befolyásoló kihívásokból.

 

Az IIR Magyarország idei Kártyapiac konferenciája az új trendeket tükrözve igyekszik bemutatni, többek között hogy milyen szabályozási és fejlesztési kihívások várnak a bankokra, s miként tudnak belőlük üzleti előnyt kovácsolni. 

 

 

A bankkártyák világát is jelentősen meghatározó szabályozás, illetve folyamat előtt áll a pénzügyi szektor: a PSD2 irányelv implementálása és az azonnali fizetési rendszer bevezetése. Az idei konferencia nagy szelete ezekkel a kérdésekkel foglalkozik. A résztvevők első kézből tájékozódhatnak, a European Banking Authority-tól a PSD2 & RTS-ről. További PSD2-höz kapcsolódó tapasztalatokat osztanak meg a CAPSYS Informatikai Kft. és az NCR Magyarország Kft. képviselői. Az Instant Payments lehetőségeit és kihívásait pedig a SIA Central Europe Zrt. ügyvezetője fogja ismertetni. Egy kerekasztal beszélgetés során további információkat tudhatnak meg a PSD2-t érintő változásokról.

Az Ingenico Group értékesítési vezetője a készpénzmentes társadalom szolgálatában álló innovációkat mutatja be. Ezen kívül bővebben szó esik a pénzforgalmat érintő változásokról a Magyar Nemzeti Bank előadásában.

Kifejtésre kerülnek a modernizáció nyújtotta lehetőségek, az azonnali fizetési rendszer és a bankkártya elszámolás, a különféle trendek és lehetőségek a hitelkártyák piacán, valamint a Festipay Zrt. által bemutatásra kerülnek a prepaid kártyákban rejlő lehetőségek.

A konferencia második napján ismertetésre kerül a mobilfizetés hazai helyzete, az innovációk és trendek a digitális fizetések területén a VISA Europe, további innovatív payment megoldások a Diebold Nixdorf képviseletében.

A résztvevők megismerkedhetnek a GRÁNIT Pay tapasztalataival és a digitális bank megoldásaival, a K&H Bank innovatív megoldásaival a banki mobilfizetésben és a MKB FinTech Programjával.

Kifejtésre kerülnek a kártyaelfogadási piac változásai Kelet-Európában, majd a fintech világban rejlő lehetőségekről és veszélyekről, valamint a fintech cégek és a bankok kapcsolatáról a FinTech Group Kft. ügyvezetője osztja meg a tapasztalatait. A témában további kérdések kerülnek megtárgyalásra egy kerekasztal beszélgetés során.

További beszélgetéseket hallhatnak a résztvevők a tudatos payment stratégiáról, hogy milyen sikertényezők befolyásolhatják az online kereskedelmi eredményességet, valamint a kártyás fizetéssel kapcsolatos kereskedői és fogyasztói igényekről.

A Kártyapiac konferencia a témában az egyetlen hazai, a szakma számára átfogó képet nyújtó rendezvény, ahol a szakemberek a jövőbe tekinthetnek a kártya- és mobiltechnológia világában.

Tartson velünk 2017 tavaszán is, az IIR Magyarország éves kártyapiaci rendezvényén, ahol első kézből tájékozódhat a legfontosabb kártyapiaci és mobilfizetési trendekről, szabályozási változásokról, kihívásokról, technológiai újdonságokról kiváló szakértők tolmácsolásában!

 

A folyamatosan frissülő programot megtekintheti a www.kartyapiac.hu weboldalon.

A konferenciát pár héttel követő 1 napos interaktív workshop pedig nagyszerű lehetőséget kínál a kihívást jelentő kérdések, felmerülő problémák gyakorlati és játékos megvitatására a CAPSYS Informatikai Kft. és NCR szakértőinek vezetésével.