Az utóbbi hetek kemény tele, a fagyos időjárás alaposan kiürítheti a családi kasszát. A megnövekedett fűtési költségek miatt talán sok családnál a fűtésrendszer korszerűsítése vagy a nyílászárók cseréje is tervbe van véve. Ilyen esetekre is hasznos segítség lehet egy kisebb összegű személyi kölcsön. Természetesen jól meg kell fontolni, melyik hitelt vegyük fel, hisz jelentős összeget spórolhatunk egy körültekintő döntéssel. Összeállításunkkal segítünk a választásban.

 

Bármikor jöhet olyan helyzet, amikor szükségünk van egy gyorsan elérhető anyagi segítségre. Mostanában az időjárás okozhat sok család számára az átlagosnál több kiadást. Adott esetben nem mindenki tud rokonoktól, barátoktól pénzt kérni, így a személyi kölcsön jelentheti a megoldást az átmeneti pénzzavarban. Sok ember úgy gondolja, hogy a legegyszerűbb a megszokott bankhoz, vagy a legközelebb lévő bankfiókba bemenni, és ott érdeklődni a kölcsönajánlatokról. Ezek az ügyfelek el is fogadják azt a kölcsönt, amit az ügyintéző javasol, de ezzel a módszerrel szinte biztosan nem fogják megtalálni a számukra legkedvezőbb hitellehetőséget.

 

 

Aki körültekintő és megfontolt döntést szeretne hozni, annak a különféle banki ajánlatok közötti választáshoz ismerni kell az összes termék feltételeit, még a sokat emlegetett apróbetűs részeket is. Ez persze hatalmas információmennyiség, és emiatt egy ilyen választáshoz mindenképpen ajánlott egy összehasonlító kalkulátor használata. A BankRációnál azon dolgozunk, hogy a személyi kölcsönt kereső ügyfeleknek ne kelljen átlapozgatniuk banki hirdetmények tucatjait, mivel mi ezt megtesszük helyettük, és rögzítjük a díjakat, kamatokat, feltételeket. Így próbálunk segítséget nyújtani látogatóinknak a legoptimálisabb ajánlat kiválasztásában.

Összeállításunkban 1.000.000 forintos személyi kölcsönöket elemzünk, ekkora összegből már akár a fűtésrendszer korszerűsítése vagy a nyílászárók cseréje is megvalósítható. Ezúttal 36 hónapos futamidőt választottunk, aminél a havi törlesztő még nem túl nagy teher. A viszonylag hosszú futamidő eredményeként az összesen visszafizetendő összeg viszonylag magasabb lesz, de a 35.000 forint körüli havi törlesztőrészletek csak így érhetőek el.

 

Jövedelemutalás esetén kedvezőbb feltételek

 

A bankok egy részénél kedvezőbb feltételekkel kínálnak hitelt azon ügyfeleknek, akiknek a jövedelme hozzájuk érkezik. Például a CIB Banknál az Előrelépő Személyi Kölcsönnél legalább havi 100.000 forint nettó jövedelem számlánkra utalása esetén 6% kamatkedvezményt kapunk a sztenderd, 18,99% kamathoz képest.

 

A Sberbank Fair Expressz kölcsön felvétele esetén nem szükséges a bankhoz utaltatni a jövedelmünket, ám a bank kedvezményt ad azok számára, akiknek a bankhoz érkezik a jövedelmük. Nekik ugyanis elegendő már 68.000 forintos jövedelem, míg ellenkező esetben a bank 100.000 forintos jövedelmet vár el. Itt az egymillió forintos hitelhez akár már 2 napon belül hozzájuthatunk, amennyiben a hitelbírálat pozitív lesz.

 

A K&H megújult otthonszépítő személyi kölcsön belső lakásfelújítási, átalakítási, berendezési vagy külső épületfelújítási munkák anyag- és munkadíjköltségeire fordítható. Az elvégzett munkálatokról nem kell igazoló számlákat benyújtani, csupán egy egyszerűsített költségvetés megadására van szükség az igényléskor. A felújítási költségeken felül szabadon felhasználható kölcsön is igényelhető a bank által meghatározott mértékig. A bank 2% kamatkedvezményt ad, amelynek feltétele legalább havi nettó 100.000 forint jövedelem bankhoz utalása a hitel teljes futamideje alatt.

 

Kamatkedvezmény feltételekkel

 

Az Akciós OTP Személyi Kölcsönnél online kuponnal 1% kamatkedvezményt ad a bank. A jelenlegi akciós időszak 2017. január 16-tól visszavonásig, de legkésőbb március 17-ig tart. Az online kamatkedvezmény a kuponkódot tartalmazó e-mail bemutatásával vehető igénybe. 

 

A Raiffeisen Személyi Kölcsönénél 5% kamatkedvezményt kapunk, ha a banknál aktív számlahasználatot vállalunk. Ez abból áll, hogy havi rendszerességgel a mindenkori nettó minimálbér összege jóváírásra kerül, és havonta legalább 4 tranzakció történik a banknál vezetett számlánkon. További feltétel, hogy adóstársat kell bevonnunk a kölcsönbe.

 

Lássunk néhány konkrét példát, hogy 1 millió forintos hitelösszeg esetén mennyi lesz a havi törlesztőrészlet, mennyi a 3 év alatt összesen visszafizetendő összeg és a THM.

Bank és hitel neve Törlesztőrészlet Visszafizetendő összesen THM
K&H megújult otthonszépítő személyi kölcsön 32.262 Ft 1.178.334 Ft 11,56%
CIB Előrelépő Személyi Kölcsön 33.776 Ft 1.215.939 Ft 13,99%
Cetelem Ingatlanfelújítási Személyi Kölcsön 33.689 Ft 1.222.809 Ft 14,59%
Erste Bank Akciós Most Személyi Kölcsön 33.646 Ft 1.228.449 Ft 14,96%
Sberbank Fair Expressz személyi kölcsön 34.660 Ft 1.257.776 Ft 17,14%
Raiffeisen Személyi Kölcsön 34.641 Ft 1.262.571 Ft 17,31%
Akciós OTP Személyi kölcsön 36.147 Ft 1.301.306 Ft 19,53%

 

Természetesen nem az összes banki ajánlatot nem soroltuk most fel, mivel több más banknál is vannak személyi kölcsön ajánlatok. A teljes kínálatot a személyi kölcsön kalkulátorban lehet átnézni.

Az összeállításunkban szereplő valamennyi személyi kölcsönnél végig fix a kamat, tehát a bank nem módosíthatja azt a futamidő végéig. Így tehát a törlesztőrészlet is végig fix lesz. Ez azért nagyon jó dolog, mert nem kell attól tartani, hogy egyre magasabb összegeket kell majd fizetni.

 

Hogyan tudunk személyi kölcsönt igényelni?

 

Hozzászólásokban sokan érdeklődnek, mi a menete a személyi kölcsön igénylésének. Az érdeklődőknek mindössze annyit kell tenniük, hogy megnyitják a személyi kölcsön kalkulátort, majd megadják, mekkora összeget szeretnének felvenni és milyen hosszú legyen a futamidő.

 

 

A „Keresés” gombra kattintva a kalkulátor rövid gondolkodás után kiadja a beállításoknak megfelelő összes személyi kölcsön ajánlatot. Ebből lehet kiválasztani a saját szempontok szerint legkedvezőbb hitelt, majd rá kell kattintani a „Részletek” gombra. Így az érdeklődés eljut a banki oldalra, ahol meg kell adni az elérhetőségeket. A bank munkatársa ezután rövid időn belül jelentkezni fog a megadott telefonszámon, és ezzel már sínen is van az ügy.

Ha az érdeklődő megfelel a bank által elvárt feltételeknek, akkor jó eséllyel meg fogja kapni a személyi kölcsönt. Ilyen fontos feltétel például, hogy nem szerepelhet az igénylő a KHR listán (régebbi nevén BAR listán), és van rendszeres jövedelme. Fontos azt is tudni, hogy a bankok általában csak a munkabért fogadják el jövedelemként. Tehát a Gyed és hasonló, nem munkabér jellegű bevételekből nem lehet teljesíteni a személyi kölcsön jövedelmi feltételét.