Sokszor hallottuk már azt a mondatot, hogy váltsuk ki régi hiteleinket kedvezőbbre. Csak éppen sokan azzal nincsenek tisztában, hogy milyen hiteleket lehet kiváltani és mivel. Ha drága hitelkártyád vagy személyi kölcsönöd van, és szeretnél rajtuk spórolni, akkor Neked szól ez a cikk.

 

Néhány évvel ezelőtt még elég nagy volt a hitelfelvételi kedv. Sajnos ez nem mindig párosult pénzügyi tudatossággal, felelősséggel. Sokan egymás után vettek fel személyi kölcsönt, igényeltek folyószámlahitelt és esetleg még egy hitelkártyájuk is volt, amire elfelejtették (vagy nem tudták) határidőre visszapótolni a felhasznált hitelkeret összegét. Jobb esetben csak feledékenységről, könnyelműségről volt szó, de így is magas büntetőkamatokkal terhelte őket a bank. Mindezek rövid időn belül adósságspirálhoz vezettek, amiből kikecmeregni igen nehéz feladat.

Sajnos csak kevesen vannak tisztában vele, hogy nem csak lakáshitelek esetében van lehetőség hitelkiváltásra, de ingatlanfedezet nélküli hiteleknél is létezik olyan megoldás, ami gyógyírt jelenthet a magunk előtt görgetett tartozások problémájára. A megoldás az adósságrendező kölcsön, melynek lényege, hogy több, már meglévő hitelt „gyúr össze" a bank. Ha több kölcsönünk, hitelkeretünk is van, ezeket a bank összevonja nekünk. Így a több kölcsönt kiválthatjuk egyetlen kölcsönnel, ezzel pedig egyszerűbbé válik a pénzügyeink kezelése. 

Az ilyen hitelek kondícióinak megállapításához a banknál speciális számításokat végeznek, hogy ki kaphat ilyen hitelt, illetve hogy mennyivel fog a havi törlesztőrészlet csökkenni. Az adósságrendező kölcsön minden nehéz helyzetbe került adósnak segítséget jelenthet akár a havi törlesztőit racionalizálni, akár az esetleges adósságspirálból kiszabadulni. A hiteleket összehasonlító kalkulátorunkban megnéztük, hogy 1.000.000 forintot 5 éves futamidőre milyen feltételekkel kaphatunk ingatlanfedezet nélküli adósságaink rendezése céljából.

 

 

 

 

Fair ajánlat a Sberbanktól

A Sberbank Fair Adósságcsökkentő hitel a jelzáloghitel kivételével mindenféle hitel kiváltására alkalmas. Így például személyi kölcsön, hitelkártya, folyószámlahitel, autóhitel, áruhitel, de még akár diákhitel kiváltására is. Ez a hitel az átlagos jövedelemmel rendelkező ügyfelek részére is elérhető, hiszen a 3 százalékos kamatkedvezmény feltétele mindössze annyi, hogy a bankhoz havonta legalább nettó 68.000 forint jövedelmünk érkezzen.

Érdemes még tudni erről a hitelről, hogy adósságrendezésen kívül még szabadon felhasználható összeget is lehet igényelni. Feltétel, hogy több kölcsön kiváltása esetén legalább egynek 12 hónapja, míg a többinek 6 hónapja kell fennállnia. A példánkban szereplő 1 milliós kölcsönt 60 hónapra 21.242 forintos törlesztővel kaphatjuk meg, és végig fix lesz a törlesztőrészletünk. Összesen pedig 1.281.527 forintot kell visszafizetnünk, a THM értéke 10,95%. 

 

Online regisztrációnál ajándékot kaphatunk

Az Adósságrendező Citibank Személyi Hitelnél is lehet adósságrendezésen kívül még szabadon felhasználható összeget is igényelni. A bank internetes oldalán történő regisztráció esetén Média Markt ajándékkártyát adnak ajándékba, aminek értéke attól függ, hogy mekkora a hitelösszeg. A példánkban szereplő egymillió forintos hitel esetén 20.000 forint az ajándék értéke.

A jövedelmi feltétel egyedüli igénylő esetén havi nettó 125.000 forint. A törlesztőrészlet ennél a hitelnél is végig fix, tehát 60 hónapon át 25.388 forint. A teljes visszafizetendő összeg 1.523.279 forint, a THM értéke 19,55%.

 

A Cetelem Adósságrendező kölcsöne esetében is végig fix a törlesztőrészlet. Így 1 millió forint hitel felvétele esetén 60 hónapon át 26.773 forint lesz a törlesztőrészlet. A teljes visszafizetendő összeg 1.616.371 forint, és a THM 23,12%.

 

A Cofidis Adósságrendező Hitelnél is lehet a tartozások kiváltásán felül még szabadon felhasználható összeget is igényelni. A hitelkamat változó, a 12 havi BUBOR-hoz mint referencia-kamatlábhoz kötött és 3 éves kamatperiódusokban rögzített kamatfelárral rendelkezik. A kölcsön igénylésének jövedelmi feltétele a hitelösszegtől függ, az 1 milliós kölcsönhöz elegendő 110.000 forint havi nettóval rendelkeznünk. A példánkban szereplő 1 milliós kölcsönt 60 hónapra 25.145 forintos törlesztővel kaphatjuk meg, az összesen visszafizetendő 1.508.724 forint lesz, a THM 19,02%.