Kártyapiac 2016

Fókuszban a virtuális és mobil világ

Aquaworld Resort Budapest**** superior, 2016. április 19-20.

 

Az idei évben, ismét megrendezésre kerül az IIR Magyarország Kártyapiac konferenciája április 19-20-án, ahol első kézből tájékozódhat a legfontosabb kártyapiaci és mobilfizetési trendekről, technológiai újdonságokról kiváló szakértők tolmácsolásában. Ezúttal, a szaknapokat kibővítve egy egynapos workshopon – Mobile in-app payment – bővebb betekintést nyerhetnek az érdeklődők a Pénzügyi applikációk sikerének titkába is.

A rendezvény átfogó képet ad a jelenlegi kártyapiac helyzetéről és betekintést nyújt a jövőbeli lehetőségekbe. Körüljárja a bankkártya virtualizáció kérdéskörét, és hogy miként kerül a kártya a mobiltelefonba. Választ keres arra a kérdésre, hogy vajon melyik fizetési mód veszi át a készpénz és a bankkártya helyét, illetve meddig lesz még velünk a bankkártyás fizetés és mikorra várható az áttörés a mobilfizetések terén?

 

 

A szakkonferencia első napján, az elmúlt év áttekintése után bemutatásra kerülnek a bankkártya piacot érintő Európai Uniós szabályozások, többek között a PSD 2 és ennek bevezetésével megjelenő új piaci szereplők lehetséges hatása a kártyapiacra. A Magyar Nemzeti Bank képviselőjétől megtudhatják a jelenlévők mik a rövid és középtávú terveik a pénzforgalom további modernizálása érdekében. Olyan tippeket kaphatnak, melyek elősegítik az ATM-eket érintő kérdést: Kártyával, vagy anélkül?

A szakemberek hazai és nemzetközi tapasztalatok segítségével járják körül a prepaid és hitelkártyák piacát és kihívásait, valamint a használatára ösztönző tippeket mutatnak be, majd ismertetésre kerül a P2P és instant fizetés is. Terítékre kerül a biztonságos online és mobil vásárlás és nem utolsó sorban a résztvevők megismerkedhetnek a bankkártya visszaélési trendekkel, illetve a csalások megelőzését, felderítését segítő megoldásokkal. A nap zárásaképpen, a hosszú távú hűség kialakításáról, az ügyfélélmény megvalósításáról és a vásárlásösztönzésről, a Tesco és a Budapest Bank képviselői tartanak előadást. 

 

A második nap nemzetközi áttekintéssel indul a „bankrendszer kihívóiról”, az ApplePay, a Bitcoin és Blockchain technológiákról. Szó lesz a digitális fizetésről, majd választ kaphatnak a jelenlévők az NFC-t érintő kérdésekről: NFC, mint vezető technológia!? Mikorra várható az áttörés? Továbbá megtudhatják mire jó az OTP Simple alkalmazása, mit sikerült eddig elérni és merre tart a technológia.  

Górcső alá kerülnek az innovatív fizetési megoldások mobiltelefonon keresztül, a digitális transzformáció, valamint az elektronikus fizetés egy forradalmi üzleti modelljével is megismerkedhetnek a résztvevők.

A szakmai program zárásaként a „mobil stratégiák asztalánál” ülők összegzik a különböző mobilfizetési rendszereket, alkalmazásokat.

 

A konferenciát követő egy napos, gyakorlati workshop keretében az érdeklődők elsajátíthatják a pénzügyi app tervezés minden csínját-bínját, az in app-payment megoldásoktól az UX/UI kisokoson át, a mobil analitikán keresztül, a performance app marketingig.

 

Amennyiben felkeltette érdeklődését a konferencia, látogasson el a rendezvény honlapjára, ahol bővebb információt kaphat a programról és a jelentkezés módjáról.