Életünk során jöhet időnként olyan esemény, amikor nagyobb összegű hitelre lenne szükségünk. Például egy esküvő költségeire, vagy egy egzotikus utazásra szeretnénk felvenni személyi kölcsönt. Akkor is jól jöhet egy szabadon felhasználható hitel, ha megvennénk a szomszéd eladásra kínált autóját, de nincs rá elegendő pénzünk. Megmutatjuk, hogy jelenleg melyek a kedvező személyi kölcsön ajánlatok.

 

Összeállításunkban 1.000.000 forintos személyi kölcsönöket elemzünk. 60 hónapos futamidőt választottunk, hogy a havi törlesztő ne legyen túl nagy teher. A hosszú futamidő eredményeként az összesen visszafizetendő összeg viszonylag magasabb lesz, de a 25.000 forint alatti havi törlesztőrészletek csak így érhetőek el.

 

 

Ha jövedelemutalást is vállalunk

Ha a CIB Előrelépő Személyi Kölcsönét 2016. március 20-ig igényeljük, akkor a bank 3 százalékpont kedvezményt ad a futamidő végéig a sztenderd éves kamatból. A személyi kölcsön igénylésének nem feltétele, hogy havi jövedelmünk a CIB Bankhoz érkezzen, ám legalább havi 100.000 forint nettó jövedelem számlánkra utalása esetén 2% kamatkedvezményt kapunk. Abban az esetben, ha a bankhoz utaljuk a fizetésünket, végig fix 23.894 forintos törlesztőrészlettel összesen 1.433.645 forintot kell visszafizetnünk, a THM pedig 16,30% lesz.

A CIB Előrelépő Személyi Kölcsönénél érdemes összevetni azt, hogy mennyivel lenne több az összesen visszafizetendő összeg, ha nem érkezne a CIB-hez legalább havonta 100.000 jövedelmünk. Jövedelemutalás nélkül a teljes visszafizetendő összeg 1.498.454 forint lenne, ami mindössze 64.809 forinttal több, mint ha lenne jövedelemutalásunk a bankhoz. Érdemes tehát elgondolkodni, hogy a némileg kedvezőbb kondíciók megérnek-e annyit, hogy a jövedelmünket ahhoz a bankhoz utaltassuk, amelyiknél személyi kölcsönt veszünk fel.

 

Jövedelemutalás nélkül felvehető kölcsönök

A Pátria Takarékszövetkezet Fogyasztási Kölcsöne kedvező feltételekkel vehető igénybe, és az egyetlen követelmény, hogy ehhez számlát kell nyitnunk náluk. A Pátriának Pest-megyében és Budapesten összesen közel 40 fiókja van, így sokak számára elérhető a jelenlegi legkedvezőbb személyi kölcsön ajánlat. A hitel kamatperiódusa csak 3 hónapig fix, ami egy későbbi esetleges kamatemelés miatt kockázatot jelenthet. A kölcsön törlesztőrészlete 3 hónapig 21.983 forint, így a teljes visszafizetendő összeg 1.340.888 forint lesz, a THM 12,91%. 

A Cofidis Megújuló Hitel specialitása, hogy a kölcsön rendelkezésre tartásának időtartama alatt a még le nem hívott, illetve a már visszafizetett tőkeösszeget ismételten igénybe lehet venni, ha a kölcsönszerződés szerinti fizetési kötelezettségünknek eleget tettünk, illetve az ismételt lehívás időpontjában nem szereplünk a negatív KHR listán. A Megújuló Hitel esetében a kamatperiódus 6 hónap, tehát itt számítanunk kell némi kockázatra egy esetlegesen később emelkedő kamatszint miatt. Ennél a hitelnél nem tudunk 60 hónapos futamidőt választani, így a leghosszabb, 46 hónapos futamidővel számolva jön ki, hogy az első 6 hónapban 31.219 forint lesz a törlesztőrészlet, összességében 1.434.352 forintot kell visszafizetnünk, a THM pedig 21,70%. 

Az OTP Akciós Személyi Kölcsön online kuponnal 2% kamatkedvezménnyel igényelhető 2016 március 18-ig. A kölcsön igénylése esetén a bank garanciát vállal arra, hogy a hitel összegét a szerződéskötéstől számítva 1 órán belül folyósítja a bankszámlára. Ha a bank részéről ez a vállalás nem teljesül, és ezt jelezzük feléjük, akkor kárpótlásul 10.000 forint értékű Tesco vásárlási utalványt kaphatunk. A kölcsön törlesztőrészlete végig fix, 24.847 forint, így a teljes visszafizetendő összeg 1.490.832 forint lesz, a THM 18,36%.

 

Kamatkedvezmény és ajándék tablet

A Raiffeisen MindigFix Személyi Kölcsönénél online regisztráció esetén 2% kamatkedvezményt kapunk, mégpedig egy e-mailben érkező egyéni kód bemutatásával. Az online regisztrációhoz kapcsolódó kamatkedvezmény a 2016. március 18-ig megkötött szerződésekre vehető igénybe. A regisztrációra március 11-ig van lehetőség. Mindig Fix Személyi Kölcsön felvétele esetén a bank tabletet ad ajándékba, ha a hitelszerződés aláírására 2016. március 18-ig sor kerül. A kölcsön törlesztőrészlete végig fix, 24.585 forint, így a teljes visszafizetendő összeg 1.485.071 forint lesz, a THM 18,36%. 

Olyan hitel is van, ahol nem ajándékkal kecsegtetnek, hanem villámgyors folyósítást ígér a bank. A Sberbank Fair Expressz személyi kölcsön esetében ugyanis 24 órán belül folyósítja a bank a hitelt pozitív hitelbírálat esetén. Ennél a kölcsönnél is végig fix a törlesztőrészlet, mégpedig 23.785 forint, a teljes visszafizetendő összeg 1.437.081 forint lesz, a THM 16,84%.

 

További érdekességek

A Cetelem személyi kölcsönénél a Saját Ritmus név arra utal, hogy évente egyszer díjmentesen el lehet halasztani a törlesztést. Ha így döntünk, akkor változatlan futamidővel újrakalkulálják számunkra a törlesztőrészleteket. A kamatperiódus végig fix, akárcsak az Oney Akciós személyi kölcsöne esetében. Sem a Cetelem, sem az Oney nem várja el, hogy a jövedelmünket hozzájuk utaljuk, és erre nincs is lehetőség, hiszen bankszámlavezetéssel nem foglalkoznak.

 

Havi 250 ezer jövedelemmel

A végére hagytunk még egy jó személyi kölcsön ajánlatot, ám ahhoz, hogy ezt a hitelt megkaphassuk, elég magas jövedelemmel kell rendelkeznünk. Az Erste Bank Most Extra Személyi Kölcsöne esetében ugyanis a hitel igénylésének feltétele 250.000 forint havi jövedelem és legalább 1 éve fennálló munkaviszony. A hitel kamatperiódusa 3 évig fix, ez alatt a törlesztőrészlet 21.002 forint marad. Az egymillió forintos hitelösszeg esetén a 60 hónap során összesen visszafizetendő összeg 1.282.112 forint lesz, a THM 10,85%.

 

Válogathatunk tehát a hitellehetőségek közül, és mindenképpen érdemes megfontolt döntést hoznunk, amelyhez jó segítséget nyújt a személyi kölcsönöket összehasonlító kalkulátorunk.