Időről időre áttekintjük, hogy az egyes célcsoportoknak milyen ajánlatokat kínálnak a bankok. Mivel hamarosan indul az iskolaév, fókuszunkba most a diákszámla konstrukciók kerültek, azonban nem csak a díjakat, hanem az egyéb, ügyfélcsábító ajánlatokat is felmértük. Aki elég gyors, az most olyan ajándékot zsebelhet be, mint az olcsóbb Sziget diák hetijegy, vagy Skullcandy fülhallgató, vagy 30%-os, Fundango vásárlási kedvezményre jogosító elektronikus utalvány.

Aki szeretne augusztus 10. és 17. között "szigetelni" és nagyon siet EgySzámlát nyitni az Erste Banknál, az most egy olyan kedvezménycsomagot kap számlájához Erste Érted Diák Csomag néven, melynek része egy 2.000 forinttal csökkentett, kedvezményes Sziget Diák hetijegy vásárlási lehetőség is. Ettől függetlenül 5.000 forintot kap a számlájára az ifjú számlatulajdonos akkor, ha 6 hónapig havonta legalább 5.000 forintot félretesz az EgySzámlához kapcsolódó CélBetétbe.

Az Erste nem kevesebbet vállal, mint hogy a bankszámla díjakat az akciós díjak kivételével egészen 2018. március 1-ig nem módosítja, így tehát a következő években kiszámíthatóan bankolhatnak a nála számlát nyitó diákok. Az EgySzámla amúgy felnőtt termék, de 14 éves kortól 26 éves korig diákigazolvánnyal nyitva a felnőttektől eltérően ingyenes a számlavezetés és a bankkártya 1.990 forintos kibocsátási díját is jóváírja a hitelintézet a már említett CélBetéten, amennyiben a számlanyitást követő 3 hónapban havonta legalább háromszor és összesen minimum 10.000 Ft értékben vásárol vele birtokosa. A számlatulajdonos ezen kívül további banki kedvezmények közül is választhat.

Régi klasszikus a diákoknak kínált bankszámlák piacán az OTP Bank Junior termékcsalád, mely már 0 éves kortól elérhető. A termékcsalád 14 éves kortól nyitható változata, a Junior számlacsomag egyéb kedvezmények mellett nem csak ingyenes számlavezetési díjat, továbbá ingyenes PayPass kártyát biztosít, de a számlanyitók most e-Vouchert is kapnak ajándékba, mely egy tablet tartóra és egy 30%-os, Fundango márkájú termékekre szóló vásárlási kedvezményt tartalmaz a Dockyard üzleteiben. Az OTP-nél egyébként egyedi kártyaképpel is kérhető a bankkártya legyártása, sőt MCO ISIC kártya néven olyan bankkártya is igényelhető, mely nemzetközi diákigazolvány is egyben. A számlatulajdonos ezen kívül egyéb időszakos kedvezményeket is kap az OTP-től, melyeket belépés után a saját internetes felületén tekinthet át.

Az FHB Bank évek óta kampányol a diákoknak szóló FHB Hello számlacsomagjával. A számlanyitás mellé most újra Skullcandy fülhallgató jár, melyet a 2015. július 28. utáni 400 leggyorsabb igénylő kap meg, feltéve, hogy legkésőbb a számlanyitást követő hónapban legalább egyszer, legalább 2.000 forintért vásárolt a bankkártyájával, legkésőbb szeptember 15-ig le is könyvelt tranzakcióval. Emellett a számlanyitást követő első három hónapban havi legalább 2 darab, legalább 1.000 forintos bankkártyás vásárlás esetén három havi számlavezetési díj is visszajár, mely papír számlakivonattal havi 409 forintos, internetbankból letölthető számlakivonattal havi 299 forintos megtakarítást jelent negyedéven át. További kedvezményként minden ügyfélnek jár az első évben éves díj alól mentesített FHB Hello Maestro bankkártya és a vele történő ingyenes vásárlás itthon és külföldön.

Végezetül három olyan diákszámla csomagról szólunk, melyhez jelenleg nem kapcsolódik ügyfélcsalogató kampány, mégis érdemes lehet megfontolni ezek választását is.

A K&H Banknál 14 és 18 éves kor, illetve 18 és 26 éves kor között nyitható K&H Trambulin bankszámla díjazásában eltér egymástól. A fiatalabbaknak ingyenes havidíj mellett az első évben ingyenes, utána pedig kedvezményes éves díjazású bankkártya jár, míg a felnőtt korban tovább tanulók számára 66 forintos havidíj ellenében vezeti a számlát a K&H, de első évben itt is elérhető az éves díj alóli mentesség. Mindkét számlacsomaghoz további banki kedvezmények is járnak.

Diákigazolvány ellenében 14 és 24 éves kor között lehet megnyitni az MKB Bank MKB Praktika Fix szolgáltatáscsomagját, melybe havi 437 forint ellenében nagyon sok mindent belepakolt a hitelintézet. Nincs éves díja a bankkártyának, mely akár dombornyomású is lehet, havi 2 darab forint átutalás (eseti, állandó, csoportos) kedvezményes, továbbá nem kell külön havidíjat fizetni az internetbank, az SMS értesítő és a telefonos ügyfélszolgálat használatáért sem.

Az UniCredit Bank tavaly indult Diákszámla nevű terméke 14 és 26 éves kor között igényelhető, a számlavezetés díja havonta 199 forint. Első évben kedvezményes, 1.250 forintos a bankkártya éves díja, ezt követően évente 1.650 forintot kell leszurkolni érte. A kártyás vásárlás díjmentes, és a bank külön kihangsúlyozza, hogy mobiltelefon feltöltések is díjmentesek a kártyával.

Végezetül két hasznos információ, mielőtt megnyitnád a diákszámládat: bármely banknál, 18 éves kor alatt csak a szüleid segítségével nyithatsz bankszámlát, 16 éves kortól pedig te is kérheted a törvény által biztosított havi két ingyenes bankkártyás készpénzfelvételt bármely magyarországi bankjegy-automatából.

 

forrás: http://index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2015/08/11/ime_a_legjobb_diakszamlak/