Kigyűjtöttük a piac meghatározó szereplőiként számon tartott hitelkártyákat és mindegyikhez társítottunk egy olyan fogyasztói profilt, melyet havonta használva az adott hitelkártya a legelőnyösebb kedvezményt nyújtja. Kiszámoltuk, hogy mennyi ez forintosítva, a végeredményt pedig a banki díjakat levonva mutatjuk! A bevezetési kedvezményekkel ráadásul nem is számoltunk.

 

Számításaink során abból indultunk ki, hogy minden hitelkártyához más-más vásárlási profil a legelőnyösebb, ezért a vásárlási szokások alapján érdemes hitelkártyát választani. Ezért a vizsgált hitelkártyákhoz olyan, egységesen 100 ezer forintnyi havi költéseket párosítottunk, melyek reálisak és ezen keresztül vizsgáltuk meg, mennyi marad a zsebünkben havonta, a banki díjak levonása után. 

Azoknak, akik szeretnek szupermarketben vásárolni "mindent egy helyen" alapon, azoknak nem is érdemes tovább keresgélniük az Auchan Bevásárlókártyánál, főleg ha a vasárnapi zárva tartás miatt heti második bevásárlónappá kinőtt csütörtökön vásárolnak. Ekkor ugyanis 5 százalék kedvezményt kapnak mindenre, ami jelentős, a példánkban minden hónapban 2475 forintos visszatérítést biztosít a banki díjakon felül (pedig csak havi 50 ezret számoltunk az Auchanban hagyva, a többit máshol elköltve). Ez kimagasló!

UPC ügyfeleknek a Budapest Bank UPC Partnerkártyája a tökéletes választás, mellyel a szolgáltatási díjakból 6%, minden egyéb vásárlásunk után 2% visszatérítés jár, így havonta több mint 2200 forint tiszta hasznunk lehet a kártya használatával.

Az Erste Jokernél 3 választott üzletkategóriában 4% a kedvezmény, ezek közül csak a tankolásnál van egy havi 30 ezer forintos felső határ. Az egyéb vásárlásoknál 1% visszatérítés jár, így a példánkban szereplő beállításokkal havonta 1889 forintos bevételre tehetünk szert.

A Magyar Cetelem Bank Cetelem Klubkártyája elsősorban azoknak éri meg, akik a partnereknél is vásárolnak, itt ugyanis 5 és 15 százalék kedvezményt zsebelhetnek be. Példánkban ez a negyedik, szintén jelentős, több mint 1650 forintos nyereséggel, noha csak havi 15 ezer forintnyi költéssel számoltunk egyetlen partnernél.

A K&H Visa Classic kártyájával 2% általános visszatérítés jár, tehát náluk nincs kategória vagy elfogadóhelyi megkötés, így havonta 1583 forintos tiszta nyereségünk lehet, ha vásárlásainkra ezt a hitelkártyát használjuk. 

Nem sokkal marad el az 1500 forintos nyereségtől a Raiffeisen OneCardja, melynél nem is számoltunk a partneri kedvezményekkel, csak a 3 százalékos hipermarket kedvezménnyel. Ez a kártya most ráadásul akciós, a kijelölt értékesítési pontokon igényelt hitelkártyákra 5 ezer forint jóváírást ad a Raiffeisen, amennyiben az ügyfél az első 60 napban legalább 25 ezer forintot költ. 

Két Citibank hitelkártya, a Telekom számlákra csoportos beszedéskor 10 százalék kedvezményt kínáló Telekom-Citibank hitelkártya és a több partnernél is kedvezményt kínáló Citi Life, továbbá a Budapest Bank üzemanyag vásárlásra ösztönző, bármely kútra 3 százalékos kedvezményt kínáló Go! hitelkártyája következnek, ezek még mindig 1000 forint feletti nyereséggel zárják a hónapot. 

Példáinkban nem sokkal marad el a havi ezres nyereségtől a Shell-Citibank hitelkártya sem, mely a Shellnél 3 százalék kedvezményt nyújt. 

A sor végén a szerényebb, de még mindig nyereséget hozó hitelkártyák állnak, míg a listát két aranykártya zárja, melyek már veszteségesek a magas banki díjak miatt, azonban még ezeknél is havi 1000-1500 forinttal csökkenthetjük a banki díjakat.