Sok család nem tudja, hogy miből fizesse ki az iskolakezdés költségeit. Természetesen elsősorban azt ajánljuk, hogy próbáljuk meg a tartalékokból kigazdálkodni a plusz kiadásokat, de ha már ez nem sikerül, akkor a legjobb módszert válasszuk a pénz előteremtéséhez. Melyik a legjobb hitel az iskolakezdéshez?

Egyre több családnak okoz gondot előteremteni a megfelelő összeget az iskolakezdéshez, spórolni ezen viszont érthető módon kevesen szeretnének. Összeszedtük tehát a lehetőségeket, amivel elő lehet teremteni a szükséges pénzt.

A családi hitelen túl sokszor csak a banki kölcsön jöhet szóba. Sokszor még a megtakarítások feltörésénél is jobb megoldás, ha hitelt veszünk fel. Ez olyan megtakarításoknál lehet igaz, amelyeknél nagy költséggel jár a feltörés. Ilyen a legtöbb biztosítás és szinte minden államilag támogatott konstrukció, mint az egészségpénztár, lakástakarék stb. Ezek feltörését próbáljuk elkerülni, még akár kölcsön felvétele árán is.

Milyen hitelt válasszak?

Több hitel is szóba jöhet, ha csak pillanatnyi anyagi gonddal küzdünk. Első talán a hitelkártya, ami már sokunknál megtalálható. Jó megoldás is lehet a hitelkártyás költés, de csak akkor, ha a plusz kiadásra a következő hónapban fedezetünk is lesz. Vagyis, ha biztosak vagyunk abban, hogy a türelmi időszak lejárta előtt vissza tudjuk fizetni a tartozást a banknak. Ha ezt nem tudjuk megtenni, akkor inkább válasszunk olcsóbb hitelt, hiszen a hitelkártya az egyik legdrágább konstrukció, ha aktív tartozásunk keletkezik.

Szóba jöhet még a folyószámlahitel is, aminek költsége még mindig nagy, de mindig csak az aktuális tőketartozás után kell fizetni. Ez akkor lehet jó megoldás, ha biztosan gyorsan vissza tudjuk fizetni a pénzt.

 

Mi van, ha hosszabb távra kell a pénz?

Ekkor jöhet szóba a személyi kölcsön, aminek költsége az elmúlt időszakban egyre alacsonyabb. Ráadásul a bankok akcióinak köszönhetően egyre kedvezőbbek a feltételek. A hitelbírálat általában napokon belül megvan, így gyorsan pénzhez juthatunk. A BankRáció.hu kalkulátorában könnyen megtalálhatod a legjobb ajánlatot, érdemes körülnézni mielőtt a legelső bankfiókba berohannánk.

Találunk olyan kedvező ajánlatokat is, mint a Raiffeisen MindigFix hitele, amelynek törlesztőrészlete a futamidő alatt végig változatlan marad, így nem kell aggódnunk, hogy egyszer csak magasabb összeget kell kigazdálkodnunk havonta. A Sperbank-nál is kedvezőbb feltételekkel kaphat kölcsönt, aki oda utalja a fizetését.

Az iskolakezdéshez talán az egyik legoptimálisabb hitele azonban a Cofidisnek lehet, hiszen a Fapadosnak nevezett konstrukció a legolcsóbb és kisebb összeget is lehet igényelni a pénzintézetnél.

Van olcsóbb hitel?

A személyi kölcsönöknél olcsóbbak a fedezett hitelek, azonban ezeknek sokkal magasabb a kezdeti költsége és a pénzre is többet kell várni. Akkor ajánljuk ezeket a hiteleket, ha nagyobb összegre van szükségünk hosszabb futamidőre. És persze akkor, ha tudunk felajánlani valamilyen fedezetet.