Megszűnt a régi számlád és ezért kell újat keresned? A BankRációnál segítünk, hogy a lehető legjobb új számlacsomagot találd meg.


Sokan kerültek nehéz helyzetbe, amikor bankjuk felmondta a bankszámlaszerződésüket vagy a régi csomagjuk egyszerűen megszűnt. A jelenlegi kínálatot végignézve viszont nehéz igazán jó alternatívát találni, hiszen sokan az ingyenes csomagjuktól búcsúznak most végleg, keserű kapszulaként meg egy sokkal rosszabb megoldást kell lenyelniük. Vagyis kellene, ha nem járnának utána és nem keresnék meg a legjobb lehetőségeket, hiszen most is lehet találni jó bankszámlákat, csak kicsit jobban oda kell figyelni.

Kezdjük a legjobb számlák felkutatását a jelenleg átlagos használat mellett is kedvező ajánlatokkal, hátha találunk valamit, ami megfelel az igényünknek.

Kattintásra nagyobb lesz!


A kis bankok elég jó ajánlatokkal csábítják a leendő kuncsaftjaikat. Van amelyik olcsó, míg más jobb szolgáltatásokkal vagy magasabb kamattal csábítja az ügyfeleket. De igazából több nagyobb bankot is találhatunk 10 ezer forintos éves díj alatt (2. évtől számolt díjak).

Az OTP Simple például 7 122 forintból is megúszható, és csak minimálbér szintű jóváírás kell a kedvezményes számlavezetési díjhoz, amit az első 4 hónapban még nem is kér a bank, hogy megkönnyítse a váltást.


A legtöbbet viszont a Erste Banknál lehet spórolni, hiszen itt a kártyadíj is 0 forint, és szinte minimális lenne a havidíj is, ha kikapcsolnánk a darabonként 19 forintba kerülő értesítéseket. Helyette lehet használni internetbankot vagy egyszerűen a limiteket beállíthatjuk az átlagos vásárlási értékünk fölé, így csak ritkán jön a drága sms. A legtöbb számlacsomag esetében sokat spórolhatunk ezzel a trükkel.

Sokan nemcsak a legjobb bankszámlát keresik, de biztos helyet is megtakarításaiknak. Érdemes bankszámlaváltás előtt a betéti kamatokat is végigfutni, ha havonta félre is tudsz tenni egy keveset, akkor a látra szoló kamatok is érdekesek. Az OTP-nél és az Ersténél Lakástakarékpénztári megtakarítás is elérhető, amivel kiemelkedő hozam érhető el, ráadásul a számlavezetőknek kedvezmények is járnak.

Korábban kérdeztük olvasóinkat, hogy mi a legfontosabb számukra a bankválasztáskor. Sokan a unit-linked biztosításokat és a befektetési alapokat is megjelölték. A legnagyobb választék befektetésekből a K&H-nál van, ahol az okos számlacsomagok megfelelő alternatívát is jelenthetnek a most megszűnő csomagoknak.Aki nem akar mást csak, mint egy jól fizető betétet, annak lehet megoldás az AXA legújabb számlái közül a legnagyobb testvér az OKÉ4, aminek a tulajdonosai bármikor is kötik le a pénzüket friss pénzre járó kamatot kapnak. Emellett korlátlan ingyenes utalás is jár a számlához 300 ezer forint erejéig, ami fölött csak a tranzakciós illetéket kell kifizetni. Az árnyoldala a dolognak, hogy legalább 300 ezer forintos jóváírást kér a bank vagy 3 millió forintos megtakarítást.

A keresgélésben sokat segíthet, ha a kalkulátorunkban körülnézel egy kicsit.