Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli. Csak ez jut eszembe érvként a betétlekötés mellett, ha végignézek az alacsony kamatokon. De szerencsére ilyenkor azért mindig eszembe jut, hogy még mindig itt van a legjobb helyen a pénzem, ha nem akarom, hogy a párnacihából ellopják. A legjobb nyári kamatokat szedtük össze.


Friss pénzre 3,5 százalékot fizet a K&H nagyon nyári betétje, de más 3 százalék fölötti értéket nem is látunk, ha rövid időre szeretnénk lekötni a pénzünk. Feltétel nélkül pedig a Gránit Bank fizeti a legjobb hozamot, ott 2,5 százalékos kamatot fizetnek. (Mivel volt már félreértés ebből itt a blogon, ez természetesen évesített adat, három hónapra a kamat negyedével kell számolni.)Mégsem érdemes a párnacihában tartani a pénzünket, ahol azért nagyobb esélye van annak, hogy lába kél. Vagy esetleg a saját hibánkból kerülhet a teljes vagyonunk egy szemétdombra.

Vigyük tehát a pénzünket inkább biztos helyre, de mi lehet az elsődleges szempont, ha bankot választunk megtakarításainknak? Összeszedtünk néhányat, hogy a szavazataitokat felhasználva összeállíthassunk egy olyan banki listát, ami segít a bankok között választani azoknak, akik a legjobb helyen akarják tudni a megtakarításaikat.