Egyre biztosabb, hogy akármilyen eldugott részébe is utazunk a világnak, helyben is tudunk pénzt felvenni a bankkártyánkkal. Egyre több ATM kerül ugyanis beüzemelésre a világ minden táján, a legnagyobb ütemben természetesen Afrikában, Ázsiában és Dél-Amerikában terjednek a pénzkiadók.


Lassan eljön az idő, amikor a dzsungel közepén is kártyával tudunk fizetni a különböző kártyaolvasó eszközök révén, de még a készpénzkiadó automaták ideje sem járt le. Sőt! Az előrejelzések szerint minden kontinensen csak bővülni fog a számuk, legalábbis a gyártók várható szállítási adataiból ezt lehet kiolvasni.


A legnagyobb mértékben az ázsiai területet lephetik el az új gépek, de egyre több automata kerülhet beüzemelésre Dél-Amerikában is. Szerintünk viszont már ma is elmondható, hogy szinte az egész világot körbejárhatjuk egy bankkártyával (ha van rajta elég pénz).


Korábbi cikkünkben azt számoltuk ki, hogy mennyibe kerül, ha pénzváltóban előre gondoskodunk a költőpénzünkről és mennyibe, ha bankkártyával vásárolunk vagy pénzt veszünk fel külföldön. Sokan nem tudják ugyanis, hogy a külföldi kártyahasználat igen költséges lehet és csak a nyaralás végén lepődnek meg, hogy mennyit is vontak le a számlájukról.

Ezért fizethetsz rá nagyon, ha külföldön kártyával fizetsz