Az árfolyamrögzítés jó dolog. Ezt mondja a kormány, ezt mondják a bankok és ezt írják a független elemzők, újságírók is. A mi számításunk szerint is több százezer forint megtakarítást jelent a konstrukció a devizahiteleseknek. Mégis sokan vannak, akik nem lépnek be a rendszerbe és nem kérnek a segítségből. Az MNB ábrája azt mutatja meg, hogy miért teszik ezt.

Az árfolyamgát intézményét milyen okok miatt nem vették igénybe

Ahogy láthatjuk az elsődleges ok, hogy sokan attól tartanak, hogy túlságosan nagy mértékben megnő a törlesztőjük az árfolyamrögzítés után, így azt már nem tudják fizetni. Nekik azt ajánljuk, hogy az öt év alatt tegyék félre a megspórolt összeget egy lakástakarékba, így nemcsak a több százezres kamatelengedés miatt jutnak kedvezményhez, de a megtakarításuk mellé kaphatnak 30 százalékos állami támogatást is. Ráadásul lehetőségük lehet egy kedvezőbb forinthitelre váltani a tartozásuk egy részét is. 


A legjobb lakástakarékot pedig keresd meg a legújabb kalkulátorunkkal. 


A másik ok, amiért nem veszik igénybe az árfolyamgátat, a bizalomhiány és a félelem, hogy emiatt egy jobb lehetőségről maradnak le az adósok, pedig a kormány, a bankok és az ellemzők is arra biztatnak mindenkit, hogy ne hagyják ki a lehetőséget.