Természetesen nálunk, hiszen a megtakarítások között a betétek mellett már a lakástakarékpénztárak ajánlatait is összehasonlítjuk a BankRáció.hu-n. Mint más kalkulátoraink esetén is, most is a legátláthatóbb, mégis személyre szabható módon válogathatsz a szolgáltatók ajánlatai között, hogy minél előbb megvalósíthasd lakáscélú álmaidat.


Most nem részletezzük a lakáspénztárak legfontosabb jellemzőit vagy előnyeit, hiszen ezt már sokan ismerik és szeretnének is megtakarítani hasonló módon. Kalkulátorunk segítségével most saját igényeid szerint a lehető legjobb ajánlatot találhatod meg.


Te dönthetsz, hogyan választasz!

Nem hiába bontottuk két részre a kalkulátorunkat. Sokan a 30 százalékos állami támogatás miatt szeretnének lakástakarékpénztári számlát nyitni, így nem is tudják, hogy mekkora összegre van szükségük, csak annyit látnak, hogy mennyit tudnak félretenni. De ha már vannak elképzeléseid, akkor a „Kapott összeg" alapján is számolhatsz, amit teljes egészében új otthonodra költhetsz.
Bárhogy is választasz, több szerződést is köthetsz, családtagonként egyet. Közösen pedig ugyanarra a lakás célra akár 100 ezer forintot is félretehettek havonta, amit az állam 30 ezer forinttal egészít ki.

A legalább 4, de maximálisan 10 évig tartó megtakarítás után egy kedvezményes hitelt is kaphatsz a lakástakaréktól, aminek feltételei a piaci hitelekhez képest igen kedvezőek, hiszen a törlesztőrészlet a teljes futamidő alatt fix, ha pedig elő akarod törleszteni a tartozásod, azt ingyen megteheted bármikor.

Azt viszont érdemes előre eldöntened, hogy kérsz-e ilyen kölcsönt, hiszen a megtakarításra és a hitelre specializált termékek nagyban eltérnek egymástól. Szerencsére nálunk ezeket könnyen össze tudod hasonlítani egymással.Válaszd ki a legjobbat!

A megtakarítási lehetőségek között válogatva több szempont alapján is sorba rendezhetjük a termékeket. Mi azt ajánljuk, hogy elsősorban EBKM vagy THM alapján dönts, hiszen ez alapján lehet összehasonlítani a megtakarítások valódi hozamát vagy a hitelek valódi költségeit.

Az összes fizetendő fülre kattintva részletesen is láthatod, hogy mennyi állami támogatást kapsz, ehhez mennyit kell neked befizetned, mekkora a kamat és mennyi lesz a törlesztőrészlet.

 

Hogy érheted el a legjobb hozamot?

Mivel az állami támogatás csak az épp aktuális befizetéseidre jár, ezért a hozam maximalizálásához minél rövidebb futamidejű terméket válassz. Ha nagyobb összegre van szükséged, akkor több családtag nevében is köthetsz szerződést, amit közösen is felhasználhattok lakás célra.


A lehető legtöbb pénzhez akarsz hozzájutni?

Közel 5 millió forintos hitelhez is juthatsz 6 százalékos THM alatt, ha 10 évig hajlandó vagy félretenni 20 ezer forintot. Rövidebb futamidő esetén némileg magasabb a hitel költsége, de nincs olyan nagy különbség, mint a betéteknél, így azt ajánljuk, hogy ekkor is próbálj meg inkább minél többet megtakarítani havonta, akár több szerződésben is, mintsem a futamidőt nyújts meg.

A hitel részleteit ugyancsak meg tudod nézni a táblázatunkban. Az itt felsorolt értékek nem is fognak változni, hiszen a lakáskasszás hitelek mind fix törlesztőrészletűek, vagyis még ha a kamatok elszállnak is, te ennyit fogsz visszafizetni.