Mitől lesz sikeres valaki? Sokan a tehetségnek vagy a szorgalomnak tulajdonítják azt, hogy egyeseknek jobban megy. De ha azokat kérdezzük, akik milliókat keresnek saját munkájuk révén, teljesen mást mondanak. Szerintük kicsin múlik, hogy ki lesz igazán sikeres, például azon, hogy mit csinál még a reggeli előtt.


Szerencsére a címben feltett kérdésre könnyen választ kapunk, ha elolvassuk Laura Vander könyvét, ami épp ezzel foglalkozik. Mi csak a 12 legfontosabbat emeltük ki.

1. Korán kelnek

Az idő pénz, és úgy tűnik, az alvásra nem szeretnek költeni az igazán sikeres emberek. A legtöbb jól kereső vállalkozó korán kel. Általában órák telnek el, hogy kikelnek az ágyból és bemennek az irodába. A könyv alapjául szolgáló felmérésben szereplő megkérdezettek 90 százaléka korábban kel, mint reggel 6, de a Pepsi-vezér Indra Nooyi például már 4 órakor fent kuruttyol. Azt persze nem tudjuk, hogy mikor fekszenek le.

2. Edzenek

Sokuk szerint a napi feladatok között nehéz időt találni a testedzésre. Épp ezért sokan kelnek korán, hogy lemenjenek az edzőterembe vagy fussanak egyet. Ráadásul sokuk szerint így tudják napközben megfelelően kezelni a stresszt.

3. Dolgoznak a legfontosabb feladatukon

Az első, még félálomban megszült gondolatok sokuk szerint teljesen új lendületet adhat a napi feladatoknak. A hajnali órákban sokuk veszi elő a laptopját és nézi át azt, amin egész nap dolgozik, hogy más szemmel tudja látni az egészet. Ilyenkor jönnek a legzseniálisabb gondolatok - vallják ezt azok, akik még napfelkelte előtt a munkával foglalkoznak.

4. Dolgoznak egy saját feladaton

Nem nagyon különbözik ez sem az előző ponttól, de sokan nem a mindennapi feladataikat nézik ilyenkor meg csipásabb szemmel, hanem saját ötleteik megvalósítására törekednek a reggeli narancslé előtt.

5. A családjukkal vannak

Aki sikeres, annak bizony kevés ideje van a családjára. Így aztán sokuk azért kel korán, hogy a gyerekeivel lehessen. Különösen a fiatalabb gyerekekkel könnyű ilyenkor játszani, de nem tudjuk, hogy a kamaszok mit szólnak, ha egy átbulizott éjszaka után hajnalban állít be az apuka, anyuka beszélgetni.

6. Szexelnek

Ez némileg belefér a testedzés kategóriába is, de a családi viszonyokat is sokszor helyre teszi, ha szán egy kis időt a legsikeresebb ember is a partnerére. Sajnos este sok a túlóra, így marad a hajnal, hogy bepótolják, ami elmaradt.

7. Kapcsolatot építenek egy kávé mellett

Mire nem képes két sikeres ember együtt? Főleg, ha mindketten korán kelnek és át tudják beszélni az üzletet egy kávé mellett még a munka előtt.

8. Meditálnak

Sok sikeres ember vallja, hogy ki kell üríteni a fejét az irodai órák előtt. Ezt legtöbben meditálva teszik.

9. Összeírják egy listára, hogy miért lehetnek hálásak a szerencsének vagy másnak 

10. Terveznek

A sikeres emberek többsége reggel hoz stratégiai döntést az életéről. Merre tovább, érdemes-e belevágni egy üzletbe vagy nem? Ilyen kérdések megválaszolásához friss fej kell.


11. Megnézik az e-mailjüket

Hát igen, sokan azért kelnek fel hamarabb, hogy megnézzék, miről maradtak le alvás közben. 

12. Elolvassák az újságot