Új sorozat indul a blogunkon, a hét pénzügyi appja címmel. Az első alkalommal a Splitwise-t mutatjuk be, ami véget vethet a baráti társaságok által gyakran játszott "ki tartozik kinek" fejtörőjének. Az alkalmazásban mindenki külön gyűjtheti mennyit költött, kinek fizette ki az ebédjét, belépőjét stb. A program a végén összesít és megmondja, kinek kell még fizetnie a másiknak. Ugyanilyen hasznos lehet a közös háztartásban élőknek, hogy nyomon kövessék ki fizetett többet a kiadásokból.

A Splitwise elérhető androidra és iPhone-ra is, de könnyen szerkeszthetjük a kiadásainkat egy sima böngészőből is. Az első használatkor arra figyeljünk, hogy vagy a telefonról regisztráljunk elsőnek vagy a számítógépen inkább e-mail címet és jelszót adjunk meg a Facebookos bejelentkezés helyett, mert az utóbbi esetén a mobilon már nem tudunk belépni.
A belépés után már nincsenek ilyen meglepetések. Minden nagyon egyszerű és könnyen megy. Elsőnek létre kell hozni egy csoportot, például a lakás címével vagy az utazás nevével és meghívni a csoportba azokat, akikkel együtt élünk, illetve utazunk. Ezután amikor fizetünk valamit, felviszünk egy új számlát, megadjuk, hogy milyen arányban és kivel osztozunk a csoporton belül és a Splitwise elkezdi könyvelni, hogy ki tartozik kinek.

Sok résztvevővel lesz igazán jó a rendszer, hiszen azonnal látjuk majd, hogy kinek tartozunk, ha az felvisz egy új számlát. Ráadásul mobil segítségével egy másodperc alatt akár a számla képét is rögzíthetjük, így minden veszekedésnek gátat szabhatunk. A tartozások kiegyenlítésekor a program egyszerűsíti és körbetartozások nélkül rendezi a cehhet mindenki között. Például, ha nekem tartozik Kata 300 forinttal, de én is tartozom ugyanennyivel Esztinek, akkor a Splitwise felajánlja majd, hogy Kata fizessen egyből Esztinek és így tovább.A program tehát hasznos lehet minden baráti társaságban vagy minden háztartásban, ahol többen fizetik a közös számlákat.

Használd a Bankráció.hu-t is, ahol a többet is spórolhatsz, ha megkeresed a legjobb bankszámlát