Nem tartozik szorosan blogunk témájához, de mivel mindenki életéből egyre több időt szakít ki a 2048 nevű húzogatós játék - az idő meg pénz -, ezért írunk arról, hogyan lehet megnyerni könnyen a játékot.


Erről a játékról van szó. Elég egyszerű, csak a billentyűzet nyilai segítségével kell ide-oda mozgatni a számokat tartalmazó mezőket. Ha két egyforma kerül egymás mellé, akkor azok összeolvadnak és az így születő új mezőn a kettő összege lesz. A végső cél, hogy elérjük egy mezőn a 2048-at.

Ez utóbbi nem is olyan egyszerű. A 4x4-es táblát könnyen beterítik a különböző számokat tartalmazó mezők, ezért rendszert kell tartani a játék teljes ideje alatt.

Már a játék elején ki kell jelölni egy sarkot, ahova a legnagyobb értékű mezőt fogjuk helyezni. Ha ez megvan, akkor tartsuk is ott a legnagyobb étéket minden húzáskor. Ezt három egyszerű szabály betartásával érhetjük el.

1. Alapvetően csak két irányba mozgassuk a mezőket!

Mivel én mindig a jobb felső sarkot célzom meg, csak a jobb és a felfelé gombokat használom.


2. Néha kell mozgatni balra is, ezért a legnagyobb számot tartalmazó mező sorát mindig tartsd teljesen feltöltve!

Így nem mozdul el soha a megfelelő mezőből a legnagyobb szám, amit már nagyon nehéz lenne helyrehozni.


3. Haladj sorban!

Mivel én a jobb felső sarkot nevezem ki a legnagyobb mezőnek, ezért a felső sort kezdem feltölteni a következőképpen: a legnagyobb mező a 2^n, míg a mellette lévő a 2^(n-1) és így tovább. Tehát arra törekszem, hogy minél könnyebben tudjak a legnagyobb mező irányába haladni a mezők összehúzásával. Ha minden mező kész és a sor negyedik mezője egyenlő a mellette lévővel, akkor elkezdem összehúzni a sor elemeit, de nem egyszerre, hanem minden lépés után egyet felfelé is húzok, hogy az üresen maradó mezőket feltöltsem. Ezzel a módszerrel kisebb az esélye, hogy rossz irányba kelljen húzni az egész táblát, ezzel kockáztatni a nyerést.


Ha tetszett a leírás, akkor tedd rendbe a pénzügyeidet nálunk, keress kalkulátorunkkal egy jobb számlát vagy olcsóbb hitelt. A játékkal töltött időmet nekem is munkával kellett volna töltenem, úgyhogy ez nagy segítség lenne.


Melyik a legjobb bank, ha kölcsönt akarsz idén tavasszal?