Alig számolt be az AXA legújabb mobilbankjáról, ami majd csak májusban lesz elérhető, sorra jönnek ki más bankok is a fejlesztéseikkel. Az Erste elindította mobilfizetési szolgáltatását, amivel telefonszám segítségével is utalhatunk és a sárga csekket is egyszerűen fizethetjük be.


Az okostelefonokra kifejlesztett alkalmazás a megváltozott ügyféligényekre reagálva kínál egyszerű, gyors és biztonságos online fizetési megoldásokat. Így sorban állás nélkül fizethetik be csekkjeiket, indíthatnak parkolást bármely megadott rendszámra, vásárolhatnak autópálya-matricát, vagy tölthetnek fel feltöltőkártyás mobiltelefonszámot.

A csekkbefizetési funkcióval a gépi kitöltésű sárga és fehér csekkek egyaránt befizethetőek. A csekktípus kiválasztását követően a telefon kamerájának segítségével tudják az ügyfelek a csekken található adatokat beolvasni.

 
Így működik a telefonszámra utalás az AXA-nál

Utalj a haverod telefonszámára egy ezrest!

Hasonló szolgáltatása egyébként már több banknak is van, így ez nem újdonság. Ami viszont tényleg az, hogy a számlatulajdonosok a MobilePay segítségével pénzt utalhatnak akár más pénzügyi szolgáltatónál bankoló ismerőseiknek is a kedvezményezett számlaszámának ismerete nélkül úgy, hogy egyszerűen kiválasztják okostelefonjuk telefonkönyvéből a kedvezményezett telefonszámát.

Ezt a funkciót a még meg sem jelent AXA mobilbank is támogatni fogja, reméljük, hogy terjed az ötlet a bankok között és hamarosan mindenhol elérhető lesz.


A MobilePay az Erste Bank minden olyan lakossági ügyfele számára elérhető, aki rendelkezik a bank által kibocsátott lakossági forint alapú bank- vagy hitelkártyával. A szolgáltatás igénybevételéhez külön szerződést sem kell kötni, elegendő a bankkártya igénylésekor már megkötött bankkártya- vagy hitelkártya-szerződés.