Kövess minket:

Ma egész nap köthetsz nálunk lakástakarékot

UPDATE: A mai nap már nem tudunk több lead-et fogadni!

Tegnap napvilágot látott a hír, hogy megszüntetné a lakástakarék-szerződésekhez járó állami támogatást egy, a parlamenthez benyújtott - még nem elfogadott - kormánypárti törvénymódosító javaslat. A jogszabály-módosítás hatályba lépése után a lakástakarék-szerződésekhez nem járna a jelenleg 30 százalékos, évente maximum 72 ezer forintos állami támogatás.

Szigorítás jöhet: megszűnhet a lakástakarékok állami támogatása – roham várható a következő napokban

Megszüntetné a lakástakarék-szerződésekhez járó állami támogatást egy, a parlamenthez benyújtott - még nem elfogadott - kormánypárti törvénymódosító javaslat. A jogszabály-módosítás hatályba lépése után a lakástakarék-szerződésekhez nem járna a jelenleg 30 százalékos, évente maximum 72 ezer forintos állami támogatás.

Ingyen bankszámlát és milliós megtakarítást is kaphatnak a gyerekek

A piacon elérhető rengeteg bankszámla közül a fiataloknak, gyerekeknek szánt konstrukciók számos kedvezményt nyújtanak, de a kiadásokban lehetnek az eltérések - derül ki a BankRáció.hu gyereknapra készített összeállításából, amely a gyerekekhez köthető megtakarítási formákat is bemutatja.

Ezzel takarítják meg a legtöbb pénzt a lakásvásárlók

A lakáscélú megtakarítások közül az egyik legjobb megoldást a lakástakarék-konstrukciók jelentik, legyen szó lakásvásárlásról, lakásfelújításról vagy akár a lakáshitel-tartozás mérsékléséről. A lakástakarék-konstrukciók az évi 30 százalékos, maximum 72 ezer forintos állami támogatás révén 10 százalék feletti hozamot biztosíthatnak. Ezzel pedig a teljes befektetési piacon az egyik legjobbak közé tartoznak. Az állami támogatás maximalizálása érdekében havi 20 ezer forintos megtakarítást érdemes vállalni.

Az extrém hideg is segíthet a korszerű lakások eladóinak

A lakásvásárlás előtt állók inkább a felújított, jellemzően korszerű fűtési rendszerrel rendelkező lakásokat keresik és akár magasabb árat is hajlandóak érte kifizetni - derül ki az ingatlan.com legfrissebb, több mint 30 ezer magánszemély hirdetésén alapuló elemzéséből. Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője elmondta: „Hideg időjárás esetén a felújított, korszerű fűtésű lakásoknál a rezsiköltségek jóval alacsonyabbak, és ez egyre több lakásvásárlónál fontos szempont.”

Még a legjobbak között is lehet különbség - lakástakarékos iránytű

Közel két évtizede érhetőek el a magyar piacon a lakás-takarékpénztári konstrukciók, amelyek az egyik legjobb lakáscélú megtakarítási formát jelentik, mivel 10-12 százalékos hozamot biztosítanak, köszönhetően a 30 százalékos, maximum évi 72 ezer forintos állami támogatásnak. A BankRáció.hu friss elemzése szerint jelenleg négy pénzügyi szolgáltató kínál lakás-takarékpénztári konstrukciókat, és bár kötött a szabályozás és az állami támogatás is rögzített, mégis akadnak különbségek közöttük, amiket érdemes figyelembe venni.

Így kaphatsz 720 ezer forint állami támogatást

Promóció

A lakástakarék évek óta az egyik legjobb államilag támogatott befektetés. Mint ismeretes, az állami támogatás mértéke 72 ezer forint (évente 30 százalékot, de legfeljebb ennyit tesz hozzá az állam a saját befizetésünkhöz), de a mai kamatkörnyezetben így is viszonylag magas hozamokat biztosít lakáscélú megtakarításunk után, gyakorlatilag kockázatmentes befektetés mellett. Kalkulátorunk segítségével megmutatjuk, hogy havi 20.000 forintos befizetéssel mennyi pénzt takaríthatunk meg hozzávetőlegesen 10 év múlva.

Mennyi pénzed lehet lakáscélra, ha lakástakarék-szerződést kötsz?

Promóció

A lakás-takarékpénztári megtakarításokra alapvetően egységes szabályok vonatkoznak, de ez korántsem azt jelenti, hogy teljesen mindegy lenne, melyik pénzintézetnél és milyen lakástakarék termékre kötünk szerződést, amikor ezt a megtakarítási formát választjuk. Ezért érdemes összehasonlítani egymással az ajánlatokat, lehetőleg minél többféle szempont szerint. Cikkünkben most a megtakarítás végén elérhető összegek vizsgálatára helyezzük a hangsúlyt.

 

Mennyi pénzt takaríthatunk meg 4 év alatt lakástakarékkal?

Promóció

A lakástakarék évek óta az egyik legjobb államilag támogatott befektetés. Az állami támogatás mértéke továbbra is maradt a 72.000 forintos szinten, azaz évente 30 százalékot, de legfeljebb ennyit tesz hozzá az állam a saját befizetésünkhöz. A mai kamatkörnyezetet nézve így is viszonylag magas hozamokat biztosít lakáscélú megtakarításunk után, gyakorlatilag kockázatmentes, ráadásul kamatadómentes befektetés mellett. Kalkulátorunk segítségével megmutatjuk, hogy havi 20.000 forintos befizetéssel mennyi pénzt takaríthatunk meg hozzávetőlegesen 4 év múlva.

 

Lakás-takarékpénztári megtakarítások ma

Promóció

Napirenden a NOK, a kormány otthonteremtési programjának új eleme, amelyet a lakás-takarékpénztárak alternatívájaként is emlegetnek. Ha konkurenciát teremt is ugyan az újonnan bevezetésre kerülő rendszer, a lakástakarékok eddigi szerepe és állami támogatása nem változik a NOK létrejöttével. Tehát ha most nyitnál LTP számlát, neked szól ez a cikk.

Megéri? Ez a legolcsóbb kölcsön lakásfelújításra

Több bank is kínál kifejezetten lakásfelújításra vagy korszerűsítésre akciós hiteleket. Találhatunk 15 százalék kamat körül személyi kölcsönöket, 6-7 százalékossal jelzáloghiteleket, de a versenyt a 4,9 százalék kamattal kínált Fundamenta Korszerűsítő hitel nyeri, amit már meglévő ügyfelek vehetnek fel.

Hogyan kaphatom a legtöbb állami támogatást megtakarításomra?

A rekordalacsony kamatkörnyezetben még a profi befektetők is szívesen fordulnak olyan megtakarítások felé, melyek adókedvezmények vagy állami támogatások révén nyújtanak kiemelkedő hozamot. A nyugdíjas évekhez közel állók több befektetés közül is válogathatnak, ahol akár saját elképzeléseik szerint forgathatják a pénzüket, de sokan az ingatlanárak robbanásában bízva lakástakarékokba tesznek rengeteg pénzt. Melyikkel járunk a legjobban és milyen lehetőségünk van a befektetésre állami segítséggel?

Miért éri meg minél rövidebb időre kötni a lakástakarék-szerződést?

Sokan nem tudják, hogy lakástakarék-szerződést minél rövidebb futamidőre érdemes kötni. Sőt ez igaz minden más, a befizetések utáni támogatásokkal járó megtakarításra is. A rövidebb futamidővel ugyanis maximalizálhatjuk a teljes tőkére eső hozamot.

A blogban megjelenő szöveges vélemények csak az író személyes nézeteit tükrözik, nem a money.hu-ét