OTP Bank

OTP Bank

OTP Bank Nyrt. és OTP Jelzálogbank Zrt.

Székhely:1051 Budapest Nádor u. 16.
Weboldal:http://www.otpbank.hu/
Internet banking cím:https://www.otpbank.hu/portal/hu/OTPdirekt/Belepes
Telebank szám:06 1 366 6666
SWIFT kód:OTPVHUHB

Az OTP Bank Magyarország legnagyobb kereskedelmi bankja, amely Közép- és Kelet-Európában közel 1500 bankfiókot működtet, kilenc országban több mint 13 millió ügyfelet kiszolgálva.

1949. március 1-jén jött létre az Országos Takarékpénztár Nemzeti Vállalat, a mai OTP Bank jogelődje. Az állami Országos Takarékpénztár indulásakor mindössze 30 budapesti fiókkal és 65 vidéki kirendeltséggel rendelkezett

Az OTP Bank 1990-ben alakult részvénytársasággá. Privatizációja 1999-ben fejeződött be, a részvények külföldi és magyar intézményi befektetők, illetve magánszemélyek tulajdonában vannak. A részvényeket 1995-ben vezették be a Budapesti Értéktőzsdére, de jelen van a bank a luxemburgi és a londoni tőzsdén is.

Az OTP Bank külföldi terjeszkedése is hozzájárult kiemelkedő teljesítményéhez. A térségbeli expanzió 2002-ben indult a szlovákiai bankvásárlással, amelyet közép- és kelet-európai bankakvizíciók sora követett: Bulgáriában 2003-ban, Romániában 2004-ben, Horvátországban 2005-ben, Szerbiában, Ukrajnában, Oroszországban és Montenegróban 2006-ban jelent meg.

A pénzintézet hazai alkalmazottainak létszáma a 2011-es év végén megközelítette a 8000 főt. Az OTP Bank Magyarország legnagyobb fiókhálózatával rendelkezik, mintegy 400 fiókkal kényelmes, lakóhelyhez közeli banki ügyintézési lehetőséget kínál. A 2005-ben elindult fiók-felújítási folyamat keretében a fiókok folyamatosan korszerűsítésre és akadálymentesítésre kerülnek.

Magyarország legnagyobb hitelintézete több mint 4,7 millió ügyfelet szolgál ki mintegy 400 bankfiókon, 2000-nél is több ATM-en és az elektronikus csatornákon keresztül.

Díjak

Az OTP Bank és leányvállalatai az elmúlt évben is számos díjat nyert. A teljesség igénye nélkül a következőket: Az Év bankkártyája 2011 és az Év vállalati bankkártyája 2011, Az EMEA Finance, független nemzetközi pénzügyi szaklap a „Legjobb hazai bank Magyarországon” díjjal jutalmazta 2012-ben az OTP Bankot kiemelkedő teljesítményéért. A Global Finance magazin 2012-ben 15. alkalommal választotta meg az OTP Bankot Magyarország legjobb bankjának.
A Magyar Vöröskereszt Véradóbarát Munkahely-díjat adományozott az OTP Banknak.
2011-ben az OTP Bank harmadszor nyerte el Az év bankja valamint az Év leginnovatívabb bankja címet a MasterCard – év bankja versenyen.

Támogatás

A régió meghatározó vállaltcsoportjaként a bank fontosnak tartja, hogy szerepet vállaljon a társadalom egészének érdekeit szolgáló programok megvalósításában. Évente több száz kezdeményezéshez nyújt segítséget. Az esélyteremtés és közösségépítés alapértékeihez illeszkedően szponzorációs és támogatási stratégiája három különböző területre fókuszál.

Esélyteremtés

Az életben vannak néha nehéz helyzetek, és vannak, akik nehéz helyzetben élik le az egész életüket.

Az OTP Bank a társadalom iránti felelőssége része, hogy felkarolja az értékes kezdeményezéseket, ösztönözze munkatársait az önkéntes segítségnyújtásra és kész legyen arra, hogy együttműködő partnerként álljon a nemes célokat vállaló civilek mellé, ráirányítva a figyelmet a társadalmi problémákra.

Kultúra

Az OTP Bank társadalmi szerepvállalásának hagyományos része a művészet és a kultúra támogatása. Célja az igényes kikapcsolódás lehetőségének megteremtésével művészeti és kulturális értékeink megőrzése és a hagyományteremtő törekvések, valamint a jövőbe mutató kortárs művészeti rendezvények és a nagyobb tömegeket is vonzó, szórakoztató események támogatása.

Sport

OTP Bank társadalmi szerepvállalásának hagyományosan része a sport támogatása. A pénzintézet számos rangos hazai és nemzetközi eseményt, tömegsport-rendezvényt, élvonalbeli egyesületet és csapatot támogat. Együttműködései során kiemelt figyelmet fordít a fizikai és szellemi kitartást, a precíz csapatmunkát és a magas fokú koncentrációt igénylő sportokra.

Fiókok száma388 db
Ennyi fiókja van Magyarország területén.
Mérlegfőösszeg8 851,93 milliárd forint
2017. végi adat
Mérlegfőösszegről bővebben a fogalomtárban.
Anyavállalat(ok) nemzetisége magyar magyar 32.10%
egyéb egyéb 67.90%
Adatok forrása: Bankszövetség, banki weboldalak

OTP Bank Fiókkereső

Város: Írd be, melyik városban keresel fiókot!
 
Kerület: Jelöld be, mely kerület(ek)ben keresel fiókot!
Akár választhatsz többet is!